Gost123 wrote:sad ti ko nesto...black wrote: pa bolan maloprije si rekao da je Bog jedan a sad kazes da je i Isus bog
pa o cemu pricamo? sveto trojstvo-1 bog a tri osobe: bog otac, sin-isus, duh sveti.
u cemu je problem? imas na navedenom linku nesto o tome pa procitaj, ne budi lijen.
ili to nisi znao da je isus taj sin, druga bozanska osoba:) nego si mislio na nesto trece?
ma daj ba ... sveto trojsto=1 Bog=tri osobe ..
nema tu jednog Boga ... tri ih je i gotovo ... što se pravi to neko objašnjenje koje nema nikakve veze s vezom ..
Da li je Otac bio prije Sina? ... pretpostavljam da jeste ..
ako jeste ... onda to nije vječno bilo sveto trojstvo .. a o svetom duhu nećemo ... dok ovo ne razriješimo
Sin da je postojao prije Oca ... to nešto ne bi imalo smisla jel da?
Znači ... postoji jedno nešto .. što čini troje ... od to troje jedno je bilo na zenlji u obliku čovjeka .. to što je ustvari bilo na zemlji je bio Bog ali su ga razapeli .. a dok su ga razapinjali on se molio Ocu i upitao ga "Oče moj,zašto si me napustio" ili »Oče u ruke tvoje predajem duh svoj« (Lk 23,46) ...
znači nema djelova Boga .. čista hereza .. ali dok je Isus bio na zemlji .. odnosno dok je Bog hodao zemljom ... bio je malo podređen pravilima koje je i sam stvorio ... osjetio je bol, MOLIO SE itd ... njegov Otac ..
dakle ..
šta se dešavalo sa Bogom=svetim trojstvom .. u trenucima dok je Isus pitao Oca .. zašto si me napustio ... ili Oče oprosti im, ne znaju šta rade ...
šta su ,dakle, u tom trenutku u očitoj boli kroz koju je prolazio Sin osjetili Otac i Sveti duh .. ili tada Sin nije bio u Isusu jer ... je Bog, a Bogu niko ništa ne može !?
haj ovo ... pa ćemo dalje