Duh Sveti

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Murisno1

Post by Murisno1 »

Gost123 wrote:
black wrote: pa bolan maloprije si rekao da je Bog jedan a sad kazes da je i Isus bog
sad ti ko nesto...
pa o cemu pricamo? sveto trojstvo-1 bog a tri osobe: bog otac, sin-isus, duh sveti.
u cemu je problem? imas na navedenom linku nesto o tome pa procitaj, ne budi lijen.
ili to nisi znao da je isus taj sin, druga bozanska osoba:) nego si mislio na nesto trece?

ma daj ba ... sveto trojsto=1 Bog=tri osobe ..
nema tu jednog Boga ... tri ih je i gotovo ... što se pravi to neko objašnjenje koje nema nikakve veze s vezom ..
Da li je Otac bio prije Sina? ... pretpostavljam da jeste ..
ako jeste ... onda to nije vječno bilo sveto trojstvo .. a o svetom duhu nećemo ... dok ovo ne razriješimo :) ...
Sin da je postojao prije Oca ... to nešto ne bi imalo smisla jel da?

Znači ... postoji jedno nešto .. što čini troje ... od to troje jedno je bilo na zenlji u obliku čovjeka .. to što je ustvari bilo na zemlji je bio Bog ali su ga razapeli .. a dok su ga razapinjali on se molio Ocu i upitao ga "Oče moj,zašto si me napustio" ili »Oče u ruke tvoje predajem duh svoj« (Lk 23,46) ...
znači nema djelova Boga .. čista hereza .. ali dok je Isus bio na zemlji .. odnosno dok je Bog hodao zemljom ... bio je malo podređen pravilima koje je i sam stvorio ... osjetio je bol, MOLIO SE itd ... njegov Otac ..
dakle ..
šta se dešavalo sa Bogom=svetim trojstvom .. u trenucima dok je Isus pitao Oca .. zašto si me napustio ... ili Oče oprosti im, ne znaju šta rade ...
šta su ,dakle, u tom trenutku u očitoj boli kroz koju je prolazio Sin osjetili Otac i Sveti duh .. ili tada Sin nije bio u Isusu jer ... je Bog, a Bogu niko ništa ne može !?

haj ovo ... pa ćemo dalje :)
Rania

Post by Rania »

Gost123 wrote:
Murisno1 wrote:evo da i ja nešto pitam .. pa najkonkretnije što mogu :

prije Isusa ... da li je postojalo sveto trojstvo ... ili sveto dvojstvo ... ?
da li je dakle taj "dio Boga" - sin - postojao prije dolaska Isusa ... ?

Pa ko je stvorio majku koja je rodila Sina koji je dio jednog jedinstva kojeg čine Otac, Sin, Sveti duh?
Kako je majka mogla dovesti na svijet nekog ko postoji koliko i sama ona, po tebi naravno?
Da li je majka starija od sina .. koji je , jel, Bog .. odnosno bez kojeg, po tebi Bog ne može biti Bog .. jer samo trojstvo čini Boga?
bog je jedan, a tri bozanske osobe po krscanskom nauku. bog se ljudima objavio u ta tri oblika: kao otac, sin-isus, duh sveti.
naravno da je postojao i prije jer je to jedan bog, samo sto se nije istovremeno objavio ljudima na 3 nacina. nitko ne trazi da u to povjerujes, ali objasnjenja su jasna.
marija je prema katolickom nauku obicna zena, koja se razlikuje smao po tome sto je rodjenja bez istocnoga grijeha. nikakve extra powers. marija je iskoristena(po biblijskoj prici samovoljno prihvatila) samo kao sredstvo da bi se bog utjelovio. isto kao kad bi za nastanak vode u tekucem obliku, paru morao pohraniti u neku zdjelu. znaci, marija zdjela, para duh sveti, stavljen u posudu, nastala voda u tekucem obliku...
jasnije:) ?
Zar je onome koji je stvorio sve na zemlji i na nebesima trebalo sredstvo u obliku Marije da bi ostvario svoj naum?
Murisno1

Post by Murisno1 »

Rania wrote:
Gost123 wrote:
Murisno1 wrote:evo da i ja nešto pitam .. pa najkonkretnije što mogu :

prije Isusa ... da li je postojalo sveto trojstvo ... ili sveto dvojstvo ... ?
da li je dakle taj "dio Boga" - sin - postojao prije dolaska Isusa ... ?

Pa ko je stvorio majku koja je rodila Sina koji je dio jednog jedinstva kojeg čine Otac, Sin, Sveti duh?
Kako je majka mogla dovesti na svijet nekog ko postoji koliko i sama ona, po tebi naravno?
Da li je majka starija od sina .. koji je , jel, Bog .. odnosno bez kojeg, po tebi Bog ne može biti Bog .. jer samo trojstvo čini Boga?
bog je jedan, a tri bozanske osobe po krscanskom nauku. bog se ljudima objavio u ta tri oblika: kao otac, sin-isus, duh sveti.
naravno da je postojao i prije jer je to jedan bog, samo sto se nije istovremeno objavio ljudima na 3 nacina. nitko ne trazi da u to povjerujes, ali objasnjenja su jasna.
marija je prema katolickom nauku obicna zena, koja se razlikuje smao po tome sto je rodjenja bez istocnoga grijeha. nikakve extra powers. marija je iskoristena(po biblijskoj prici samovoljno prihvatila) samo kao sredstvo da bi se bog utjelovio. isto kao kad bi za nastanak vode u tekucem obliku, paru morao pohraniti u neku zdjelu. znaci, marija zdjela, para duh sveti, stavljen u posudu, nastala voda u tekucem obliku...
Zar je onome koji je stvorio sve na zemlji i na nebesima trebalo sredstvo u obliku Marije da bi ostvario svoj naum?
upravo tako ...
Jonx

Post by Jonx »

Murisno1 wrote:
Rania wrote:
Gost123 wrote: bog je jedan, a tri bozanske osobe po krscanskom nauku. bog se ljudima objavio u ta tri oblika: kao otac, sin-isus, duh sveti.
upravo tako ...
Ja ne znam kakav je Bog naum imao. Cini mi se da mu ti citas misli, pa bi volio da to podjelis s nama!?
Murisno1

Post by Murisno1 »

ma hajde jami sada tih filozofija ...
imaš nekoliko pitanja ... ako opet misliš da su glupa ... uredu je ...

mislim da smo do sada vodili zdravu diskusiju ...
jarane i ja vjerujem u Boga, u jednog Boga .. u silu koja nije podrđena pravilima koja je stvorio za nas ... u nešto što nije podređeno ničemu ...
u Boga kojeg ne čini nešto .. u Boga koji nije jednako 3=1+1+1=1 ...

Pozdrav ...
Gost123

Post by Gost123 »

Murisno1 wrote: ma daj ba ... sveto trojsto=1 Bog=tri osobe ..
nema tu jednog Boga ... tri ih je i gotovo ... što se pravi to neko objašnjenje koje nema nikakve veze s vezom ..
Da li je Otac bio prije Sina? ... pretpostavljam da jeste ..
ako jeste ... onda to nije vječno bilo sveto trojstvo .. a o svetom duhu nećemo ... dok ovo ne razriješimo :) ...
Sin da je postojao prije Oca ... to nešto ne bi imalo smisla jel da?

Znači ... postoji jedno nešto .. što čini troje ... od to troje jedno je bilo na zenlji u obliku čovjeka .. to što je ustvari bilo na zemlji je bio Bog ali su ga razapeli .. a dok su ga razapinjali on se molio Ocu i upitao ga "Oče moj,zašto si me napustio" ili »Oče u ruke tvoje predajem duh svoj« (Lk 23,46) ...
znači nema djelova Boga .. čista hereza .. ali dok je Isus bio na zemlji .. odnosno dok je Bog hodao zemljom ... bio je malo podređen pravilima koje je i sam stvorio ... osjetio je bol, MOLIO SE itd ... njegov Otac ..
dakle ..
šta se dešavalo sa Bogom=svetim trojstvom .. u trenucima dok je Isus pitao Oca .. zašto si me napustio ... ili Oče oprosti im, ne znaju šta rade ...
šta su ,dakle, u tom trenutku u očitoj boli kroz koju je prolazio Sin osjetili Otac i Sveti duh .. ili tada Sin nije bio u Isusu jer ... je Bog, a Bogu niko ništa ne može !?

haj ovo ... pa ćemo dalje :)
jao ti odgovora:) ja ti govorim kako se to objasnjava u krscanskoj teologiji, nitko ne trazi od tebe da to vjerujes, pa ni ja ne vjerujem. ali su objasnjenja takva kakava jesu. meni su suplje mnoge price u islamu kao i u krscanstvu, pa *razumijem* objasnjenja, ali to ne znaci da ih smatram dovoljnima, racionalnim ni logickim, niti znaci da vjerujem u takva objasnjenja. tako i ovo: krscanska teologija ima takva objasnjenja i ona su jasna. to je dogma, koja se vjeruje i prihvaca i gotovo.
ti opet razmisljas uzrocno-posljedicno jer te bune nazivi otac-sin. fino ti se kaze na linku: bog jedan, 3 osobe. sve te tri osobe su oduvijek postojale, ali se bog nije objavio ljudima odjednom u sve tri osobe. po bibliji, objavio se u liku isusa prije cca 2000 godina...

za ova zadnja pitanja sto pitas, nisam siguran kako bi ti teolog objasnio. ali ovo ce ti reci: isus je bio i bog i covjek. osjecao je i bol, glad, zed. a bio je i bog istovremeno. zasto se tako molio i slicna pitanja bolje ti je pitati nekoga strucnijeg, jer to ne znam objasniti.
pozdrav
Rania

Post by Rania »

Gost123 wrote:
za ova zadnja pitanja sto pitas, nisam siguran kako bi ti teolog objasnio. ali ovo ce ti reci: isus je bio i bog i covjek. osjecao je i bol, glad, zed. a bio je i bog istovremeno. zasto se tako molio i slicna pitanja bolje ti je pitati nekoga strucnijeg, jer to ne znam objasniti.
pozdrav
255. Allah je – nema boga osim Njega - živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna – drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvata i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!
Al-Baqara (2) - Krava
Murisno1

Post by Murisno1 »

e brate i ti si se uhvatio linka :) ..
pročito sam ga ...
Božanske su osobe zbiljski među sobom različite. "Bog je jedini, ali nije osamljenik".[64]"Otac", "Sin", "Duh Sveti" nisu naprosto imena koja naznačuju načine božanskog bića, nego su zbiljski međusobno različiti: "Onaj koji je Sin nije Otac, a onaj koji je Otac nije Sin, niti je Duh Sveti onaj koji je Otac ili Sin"[65] Oni se među sobom razlikuju po svojim izvornim odnošajima: po tomu što "Otac rađa, Sin biva rođen, a Duh Sveti ishodi".[66] Božansko jedinstvo je trojstveno (trojično).
Shoshana

Post by Shoshana »

Murisno1 wrote:
Rania wrote:
Gost123 wrote: bog je jedan, a tri bozanske osobe po krscanskom nauku. bog se ljudima objavio u ta tri oblika: kao otac, sin-isus, duh sveti.
upravo tako ...
Svemoguci bog je trebao Mariju, otprilike isto onoliko koliko i Muhameda... I jedno i drugo su sredstvo kroz koju bog salje svoju rijec. Eh sad, sto li je to sve bogu trebalo :roll:
Gost123

Post by Gost123 »

Murisno1 wrote:e brate i ti si se uhvatio linka :) ..
pročito sam ga ...
Božanske su osobe zbiljski među sobom različite. "Bog je jedini, ali nije osamljenik".[64]"Otac", "Sin", "Duh Sveti" nisu naprosto imena koja naznačuju načine božanskog bića, nego su zbiljski međusobno različiti: "Onaj koji je Sin nije Otac, a onaj koji je Otac nije Sin, niti je Duh Sveti onaj koji je Otac ili Sin"[65] Oni se među sobom razlikuju po svojim izvornim odnošajima: po tomu što "Otac rađa, Sin biva rođen, a Duh Sveti ishodi".[66] Božansko jedinstvo je trojstveno (trojično).
pa to ti je, ako se tako moze reci, sluzbenije objasnjenje.
nemoj da te zbunjuje takvo izrazavanje: radja, biva rodjen, pa da to zamisljas: biva rodjen, onda sigurno prije nije postojao itd...
pa sada duh sveti ishodi:)
tko je tu s kim, i u cijoj je ekipi:)
Makaveli - 7

Post by Makaveli - 7 »

Ako je Isus Sin, Sin je od Oca, Otac je prije Sina, onda je bio Otac prije Sina, da li to znaci da je Sin dosao poslije Oca i da Sveto Trojstvo nije vjecno. I ko je onda Majka? Marija? Ali ona je od ljudskog roda, zar nije lakse sa Jednim Bogom - La Ilahe Ilalah?
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

Gost123 wrote: jao ti odgovora:) ja ti govorim kako se to objasnjava u krscanskoj teologiji, nitko ne trazi od tebe da to vjerujes, pa ni ja ne vjerujem. ali su objasnjenja takva kakava jesu. meni su suplje mnoge price u islamu kao i u krscanstvu, pa *razumijem* objasnjenja, ali to ne znaci da ih smatram dovoljnima, racionalnim ni logickim, niti znaci da vjerujem u takva objasnjenja. tako i ovo: krscanska teologija ima takva objasnjenja i ona su jasna. to je dogma, koja se vjeruje i prihvaca i gotovo.
ti opet razmisljas uzrocno-posljedicno jer te bune nazivi otac-sin. fino ti se kaze na linku: bog jedan, 3 osobe. sve te tri osobe su oduvijek postojale, ali se bog nije objavio ljudima odjednom u sve tri osobe. po bibliji, objavio se u liku isusa prije cca 2000 godina...

pozdrav
lakse je reci da je teologija pogrijesila i ...

ja sam mislio da vi vjerujete u Bibliju i sta pise u njoj a ne sta kazu teolozi...
mislim valjda bi vi trebali znati sta je bolje (a ne da se daju nekakva nerazumna objasnjenja)

pozdrav
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

Shoshana wrote: Svemoguci bog je trebao Mariju, otprilike isto onoliko koliko i Muhameda... I jedno i drugo su sredstvo kroz koju bog salje svoju rijec. Eh sad, sto li je to sve bogu trebalo :roll:
pa sacekaj malo... zar nije bio Isus koji je nosio poruku a ne Marija, a to poredzenje Marije sa Muhamedom je vise nego smijesna

pozdrav
Shoshana

Post by Shoshana »

_STOKA_OD_OKA wrote:
Shoshana wrote: Svemoguci bog je trebao Mariju, otprilike isto onoliko koliko i Muhameda... I jedno i drugo su sredstvo kroz koju bog salje svoju rijec. Eh sad, sto li je to sve bogu trebalo :roll:
pa sacekaj malo... zar nije bio Isus koji je nosio poruku a ne Marija, a to poredzenje Marije sa Muhamedom je vise nego smijesna

pozdrav
Ama, ni slucajno... Isus je u krscanstvu bozja rijec, bas kao sto je Kuran u islamu. Marija je 'sredstvo' kojim se bog sluzi, bas kao i Muhamed. Marija je po krscanstvu zanijela nevina, a Muhamed ne po islamu napisao knjigu nepismen. Dakle usporedba MArije i Muhameda je sasvim na mjestu.
patrius

Post by patrius »

Zar niste vise umorni od lovljenja duge???"Chasing rainbow,that have no end"... Prekardasili ste brate,s tim raznoraznim duhovima,dajte da pricamo o zivim ljudima i o svijetu po kojem gazimo...
Gost123

Post by Gost123 »

_STOKA_OD_OKA wrote: lakse je reci da je teologija pogrijesila i ...
ja sam mislio da vi vjerujete u Bibliju i sta pise u njoj a ne sta kazu teolozi...
mislim valjda bi vi trebali znati sta je bolje (a ne da se daju nekakva nerazumna objasnjenja)
pozdrav
kako teologija pogrijesila... aj kreni od definicije teologije...
koji vi?
i biblijske tekstove, kao i kuranske tumace ljude, dodatno objasnjavaju... koliko je samo knjiga napisano na temu biblijskih i kuranskih stihova, te pokusaja tumacenja i objasnjavanja.
koji vi?
jel to u islamu nema nerazumnih objasnjavanja:) nego samo kod onih krscana i drugih vjera?
krscanskim vjernicima koji su imalo dali truda i proucili neke stvari, ove price o trojstvu nisu nerazumne i ne logicne, nego im sve to ima mnogo smisla u cijeloj prici. nemoj gledati samo jedan dio, pokusaj gledati cjelinu: kako ide krscanska prica o padu covjeka, obacanju o spasitelju svijeta, dolasku, umiranju za grijehe, otkupljenju, konacnom sudu itd...
gladna sam

Post by gladna sam »

Jonx wrote:
Makaveli - 7 wrote:Mislim da se ovdje prosirilo na diskusiju da li je tacno krscansko vjerovanje ili ne mjesto o Svetom Duhu.

Nego, ko je stvorio Svetog Duha? Po Krscanstvu naravno....
Po krscanstvu On je treća bozanska osoba. Dakle on je Bog isto kao i Otac Nebeski, te isto kao i Isus Krist.

Bog postoji od pocetka, nije stvoren, on je Alfa i Omega, pocetak i kraj.
Umori me vise ova kontradiktornost i umjesto da mi Trojstvo jasno bude...1+1+1=opet 1 znaci i on je bog, treci bog...i ko sad ima prioritet u odlucivanju
Makaveli - 7

Post by Makaveli - 7 »

patrius wrote:Zar niste vise umorni od lovljenja duge???"Chasing rainbow,that have no end"... Prekardasili ste brate,s tim raznoraznim duhovima,dajte da pricamo o zivim ljudima i o svijetu po kojem gazimo...
Ovo je "Filozofija & Religija" i ovdje diskutujemo o ovome. Za "zive ljude" imas druge podforume.
patrius

Post by patrius »

Da,svakako,izvinjavam se zbog "upada".R & F su za duhove,ja zaboravio...
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Shoshana wrote:
black wrote:Doktrina o Trojstvu nije pronađena u Bibliji i ovo nije novo otkriće niti izmišljanje tople vode, već je poznato i od prije, većina modernih teologa je to jasno rekla. Npr, anglikanski teolog J.H.Njuman, koji je pristupio Rimskoj Katoličkoj crkvi 1845, je napisao:

''Doktrine (koje se tiču Oca, Svetog Duha i Sina) nikada nisu bile naučavane prosto iz skripti'' (Arianstvo 4. vjeka str.50.)

Dr. V.R.Metjuz, dugogodišnji dekan katedrale Svetog Pavla u Londonu, bio je još određeniji:

''...doktrina o Trojstvu... se ne formira u nijednom djelu originalne poruke. Sv. Pavle nije znao, i nebi bio sposoban da razumije značenje termina koji su upotrebljeni u teološkim formulama s kojima se crkva bez izuzetka slaže'' (Bog u Hristovim mislima i iskustvu, str.180)

Isus uvjek govori o sebi kao o podređenom Ocu, kako zavisi od Njega u svemu što zna i u cjelom svom radu. Njegove rječi:

''Sin ne može ništa činiti sam od sebe, nego on čini ono što vidi da Otac čini'' (Jovan 5:19).

''Moja nauka nije moja, nego onoga koji me posla'' (7:16).

''Jer je Otac moj veći od mene'' 14:28

On čak odbija da ga nazivaju „dobrim“. Kada mu se obraćaju sa „dobri gospodaru“, on odgovara:

„Što me zoveš dobrim? Niko nije dobar osim jedinoga Boga“ (Marko, 10:18
Pa sad, sudeci po ovim citatima, barem 'dvojstvo' ispade ocito. Ocito je da je Isus sin bozji, i ocito je da bog djeluje kroz Isusa (ako vec ovi citati mogu posluziti kao kakav 'dokaz') :?
Je li moze mali mig ... je li ovdje mislis da je ocito "dvojstvo" u smislu krscanskog " trojstva" ili mislis da je ocito "dvojstvo" u smislu razdvajanja Boga i Isusa ?
Shoshana

Post by Shoshana »

Meni uopste nije jasno sta ovdje kome nije jasno :-)

Tema je o duhu svetom, kao jednom od (u krscanstvu - jer ovdje o tome pricamo) tri manifestacije boga. Gore Black navede citate iz Biblije kao 'dokaz' da se sveto trojstvo tamo ne spominje. A ja odgovorih da - ako su navedeni citati vec dokaz necega, onda su dokaz o tome da se barem dvojstvo (jer se u navedenim citatima ne spominje duh sveti nego samo Isus i bog) spominje.

Isus u krscanstvu nije bog, nego bozji sin. Bog nije = Isus, nego se bog manifestuje kroz Isusa. Kao i kroz svetog duha. S obzirom na to da je bog svemoguc - sta sad ima neko da filozofira dal' je 1+1=2?

Ko je proveo dva predavanja iz filozofije budan, naucio je one klasicne primjere tipa: ako jednu mrvu hljeba podijelis na dva dijela, sta si dobio? Dva puta po pola mrve ili dvije mrve? Ili, ako na jednu gomilu pijeska dodas jos jednu gomilu pijeska (ili jos deset) koliko gomila pijeska imas?

A strasno me ljuti hinjaluk (jer drugo i nije) osoba koje pod izgovorom da zele nesto shvatiti, ridikuliziraju vjeru drugih ljudi. Ko je zelio da shvati u sta krscani vjeruju - mogao je. A ko je dosao na temu o svetom duhu traziti logiku i nauku - fali mu i jednog i drugog.
patrius

Post by patrius »

Eto sad,svedoste bozju manifestaciju na tri varijante.Bog,kao stvoritelj svega,logicno,minifestuje se u svim mogucim oblicima u prirodi...
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Isus u krscanstvu nije bog, nego bozji sin. Bog nije = Isus, nego se bog manifestuje kroz Isusa. Kao i kroz svetog duha. S obzirom na to da je bog svemoguc - sta sad ima neko da filozofira dal' je 1+1=2?
Ovo je ocito tvoj stav.

Ja jos nikad nisam cuo , niti procitao od krscanina, ili bolje receno katolika, da kaze da Isus nije Bog, ali da se Bog manifestuje kroz Isusa. U svakom slucaju, da je ovako, pojam trojstva bi izazivao manje kontroverze

Ono sto jesam, jeste : "rodio se Bog", "Bog umro na krizu", "ubili Boga", "Isuse Boze" "Bog sisao na Zemlju" itd.. to naravno moze biti u prenesenom znacenju, ali ja nikad nisam osjetio da se to prikazuje u prenesenom znacenju, nit od obicnih krscanskih vjernika nit od ljudi iz Crkve.

A sto se tice citata od blacka, jedino sto oni dokazuju je totalna odvojenost pojmova Isus I Bog, ja fakat ne vidim da se to moze drugacije skontati, nit objasniti

U svakom slucaju neobjasnjivo, i zamara, a ne znam ni sta mi treba da se uopce ukljucujem u teme na kojima se raspravlja o tudjim religijama.

Svako dobro
Shoshana

Post by Shoshana »

Nije brate, moje vlastito misljenje je da bog ne postoji, a da je Isus bio obican covjek (ovo ako te bas zanima)...

Ne znam ja od koga si ti sta cuo, ja samo znam da bi Katolicka crkva anatemisala bilo kog krscanina koji bi rekao da je 'Bog umro' :shock:

Evo, o odnosu izmedju Isusa i boga, direktno sa Katolicke enciklopedije

http://www.catholicity.com/encyclopedia ... er_of.html

U nekoliko navrata (svojim djelima, ali nikad rijecima) Isus da naslutiti da on djeluje 'u ime boga'. Na primjer kada (ne sjecam se vise kome) oprasta grijehe. Isus se moze smatrati bogom utoliko sto se bog (jedan i jedini) otjelovljuje kroz njega. Za krscane, naravno :)

Eto, pozdrav i od mene
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Ne znam ja od koga si ti sta cuo, ja samo znam da bi Katolicka crkva anatemisala bilo kog krscanina koji bi rekao da je 'Bog umro'
Halali, ali ja vjerujem vise svojim ocima i usima, nego tebi :)

Desetine...ma sta desetine:), stotine puta sam slusao katolicke svecenike svih cinova ( nije provokacija, ne znam kako se kaze ) kako govore da je Bog umro na krizu, da je Bog umro da bi skinuo grijehe sa ljudi i sl.

E sad, opet kazem, nisam imao dojam da govore u prenesenom znacenju, ali i ako govore, e pa vala ne konto ja njih kad su ozbiljni, a kad se zezaju, eto ih tamo
Post Reply