Poziv

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Latinica wrote:
_BosanaC wrote:Hajd sto se s nama "cafirima" ne mozete dogovoriti, ali ni medjusobno? :roll:
A ko je tebe opet nasekirao ? :-? :)
Jos uvjek niko :D

A lijep dan napolju, odoh kahvenisati :D Samo da se pohvalim :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:55, edited 1 time in total.
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

mrki62 wrote:
KOGOD KADGOD wrote:vidis @ahhmed da je ovo sve zafrkancija...

Ja bih radije da se ovi SRETNU sa onima koje slijepo (bukvalno) slijede u praktikovanju vjere, jer kada bi vidjeli ko im upravlja zivotima - razmislili bi prije nego nastave da ih slijede.

Ocito im nije bilo potrebno da sretnu one koji im kazu da je sunnet ovo ili ono, a kamoli da traze dokaz, a zasto? - zato sto im ODGOVARA da slijede vodu koja na njihovu vodenicu pada...

Ovakav "islam" kakav se tradicionalno poducava odgovara muskarcima u svim aspektima - i cesto se koriste "islamom" da bi ONI bili "gazde" i "vladari" makar u okviru porodice kad vec ne mogu to biti nikom drugom - a oni koji se izdignu na polozaje da "vladaju" i vecom grupom - koriste "islam" u svrhe svojih politickih ciljeva - bilo i ostalo...

Ne znam kako imaju obraza "muslimani" koji koriste kjafirske (pozamasne) socijale da izrdzavaju "njegove" zene...?

I naravno da ih se "jednako" izdrzava - jer je ista socijalna pomoc objema, mada mu je jedna "vjencana" zena (pod zakonom zemlje u kojoj je) a druga "de-facto" ili uopste nije registrovana kao njegova supruga - jer ne bi placali socijalu bigamnoj bracnoj zajednici, pa jos djecija placanja (narocito onoj koja se vodi kao "samohrana" majka pod njihovim socijalnim zakonom (ona doija visu ratu nego ona druga u braku sa njim).

Takodje postoje slucajevi gdje se dvije - tri registruju kao "samohrane" (tj. rastavljene (ne "razvedene" tako da zadrze njegovo prezime) dok se "muz" vodi kao "samac" po zakonu te zemlje - a po "islamskom" su svi "vjencani" te on tako provodi noci od jedne do druge (posto im drzava daje i smjestaj) a sam ima stan ili se vodi kao da "ima stan" da bi dobio dodtak za "kiriji" koju kao fol placa...

... Da mora da zaista zaradjuje i sve "podjednako" izdrzava ne bi bas mogao da tako jordami...

Ako je TO "islamski" onda hvala lijepo, - vec sam dovoljno, i previse, vidjela takvih muslimana koji druge uce da budu "islamski" kako da se ponasaju po "sunnetu" ali kad se povede tema o halal zaradi tj. o izrdzavanju porodice svojim postenim radom (a ne pored socijale na crno) - izbjegavaju temu na sve nacine.
E vala i tebi će pasti svašta na pamet cccc - svaka čast ( ja se toga do sad sjetio nisam ) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Na koji di mislis, prvi o manipulaciji religije ili drugi o manipulaciji socijalne pomoci u razvijenim zemljama?- (posto za prvi - dokazi su historijski raspolozivi a za drugi - konkretni primjeri postoje danas)
debela

Post by debela »

sa ovog spiska dvoje treba da idu na kafu i upoznaju se... :D ostali neka dodju kasnije.
vazda problemi

Post by vazda problemi »

Sto se tice kahve...Mora se jasno precizirati kada, ko, koja je tema i koliko ce ko imati vremena da govori...

To je jedno...Drugo, sektasima koji ne priznaju dijelove Kur'ana, Iblisovim pomagacima i ljudima koji otvoreno lazu i koje se uhvati u ocitoj lazi, i to ne lazi na obicnog covjeka, vec na Svemoguceg Tvorca Allaha, se ne sastajem...

Ako se na toj kahvi bude diskutovalo o gore navedenim...Moze se diskutovati samo s ciljem kako da ih se sto bolje razoruza u njihovim lazima i kako da ih se temeljito s validnim dokazima dotuce da im vise nikad ne padne na um da lazu na Allaha...

Da ovaj post ne bude beskoristan u pogledu suzbijanja Iblisovih pomagaca navest cu primjer kako sektaski lazov KGKG hvali svog muza:
Sad ce da "zapjene" ovi sto bi me "lupili" (onako "po Qur'anu") i zatvorili u kucu, i rekli kako mi je muz "papucar" ili tako nesto sto im je vazda na vrh jezika da uvrijede - ali meni to ne smeta, moj je efendija, da ga Bog nagradi najvisim Dzennetom i Svojim Rizalukom, bolji musliman u praksi nego vecina bradonja i "sveznajucih" zakonodavaca zajedno.
Dakle, ovdje vidimo Iblisku oholost, jer je i Iblis tvrdio da je on bolji od Adema a.s. ... A i mnogi koji tvrde da su bolji od nekih drugih, se zaista ohole...Ovdje se takodje vidi kako KGKG vjeruje da ona posjeduje sveznanje, i da ima od Allaha spoznaju ko je bolji od koga u vjeri, pa javno deklarise nekoga boljim od nekog drugog...Kao da ona poznaje sta je u ljudskim srcima...Misli da je sav svijet spoznala i da je dosla do najviseg nivoa spoznaje...

A moze biti da ga je ovo znanje spoznala slusajuci muziku ALENA ISLAMOVICA, ciju muziku je priznala da voli da slusa...Iblisovi pomagaci vole jedni druge...

Mozete zamisliti, kada KGKG misli o svom nenacitanom muzu, ne da je bolji od jednog ili dvojice, vec od svih bradonja zajedno, kakvo tek misljenje ima o sebi...

Grijeh zbog kojeg je Iblis protijerna iz Dzenneta je bila njegova oholost i cinjenica da je mislio da je bolji od Adema a.s....
Kwaheri

Post by Kwaheri »

debela wrote:sa ovog spiska dvoje treba da idu na kafu i upoznaju se... :D ostali neka dodju kasnije.
:D :oops: debo, svaka ti se pozlatila :D

@vazda problemi, idemo na kahvu... ;) caj, kolace ako Bog da... niko ne treba temu ;) opusti se... :D tako ne planirajte nikav curs s kojeg cete drzati predavanja :D

Mozda neko i "ohajri" sta s tog sijela :D :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

zena wrote:
debela wrote:sa ovog spiska dvoje treba da idu na kafu i upoznaju se... :D ostali neka dodju kasnije.
:D :oops: debo, svaka ti se pozlatila :D

@vazda problemi, idemo na kahvu... ;) caj, kolace ako Bog da... niko ne treba temu ;) opusti se... :D tako ne planirajte nikav curs s kojeg cete drzati predavanja :D

Mozda neko i "ohajri" sta s tog sijela :D :D
mene samo interesuje ko je taj djuvegija sto treba da se pojavi??? :D
a kad je je to sijelo????? :roll:
ev ja cu ponijet pismanija i lokuma iz stamobla, haj sta se sad tu uskomesali, cccccc, vela havle, ma opusteno sve ba!
njonjica

Post by njonjica »

vazda problemi wrote:Sto se tice kahve...Mora se jasno precizirati kada, ko, koja je tema i koliko ce ko imati vremena da govori...

To je jedno...Drugo, sektasima koji ne priznaju dijelove Kur'ana, Iblisovim pomagacima i ljudima koji otvoreno lazu i koje se uhvati u ocitoj lazi, i to ne lazi na obicnog covjeka, vec na Svemoguceg Tvorca Allaha, se ne sastajem...

Ako se na toj kahvi bude diskutovalo o gore navedenim...Moze se diskutovati samo s ciljem kako da ih se sto bolje razoruza u njihovim lazima i kako da ih se temeljito s validnim dokazima dotuce da im vise nikad ne padne na um da lazu na Allaha...

Da ovaj post ne bude beskoristan u pogledu suzbijanja Iblisovih pomagaca navest cu primjer kako sektaski lazov KGKG hvali svog muza:
Sad ce da "zapjene" ovi sto bi me "lupili" (onako "po Qur'anu") i zatvorili u kucu, i rekli kako mi je muz "papucar" ili tako nesto sto im je vazda na vrh jezika da uvrijede - ali meni to ne smeta, moj je efendija, da ga Bog nagradi najvisim Dzennetom i Svojim Rizalukom, bolji musliman u praksi nego vecina bradonja i "sveznajucih" zakonodavaca zajedno.
Dakle, ovdje vidimo Iblisku oholost, jer je i Iblis tvrdio da je on bolji od Adema a.s. ... A i mnogi koji tvrde da su bolji od nekih drugih, se zaista ohole...Ovdje se takodje vidi kako KGKG vjeruje da ona posjeduje sveznanje, i da ima od Allaha spoznaju ko je bolji od koga u vjeri, pa javno deklarise nekoga boljim od nekog drugog...Kao da ona poznaje sta je u ljudskim srcima...Misli da je sav svijet spoznala i da je dosla do najviseg nivoa spoznaje...

A moze biti da ga je ovo znanje spoznala slusajuci muziku ALENA ISLAMOVICA, ciju muziku je priznala da voli da slusa...Iblisovi pomagaci vole jedni druge...

Mozete zamisliti, kada KGKG misli o svom nenacitanom muzu, ne da je bolji od jednog ili dvojice, vec od svih bradonja zajedno, kakvo tek misljenje ima o sebi...

Grijeh zbog kojeg je Iblis protijerna iz Dzenneta je bila njegova oholost i cinjenica da je mislio da je bolji od Adema a.s....
Mes'cini da ovo ne ide onako kako bi trebalo...

@Ahmmede, uz duzno postovanje, mislim da ideja nije bas najbolja. :sad:
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

vazda problemi wrote:Sto se tice kahve...Mora se jasno precizirati kada, ko, koja je tema i koliko ce ko imati vremena da govori...

Zbog ovakvih sam napisao ovo:
niskoprofilni wrote:Zanimljiv prijedlog, tesko da ce proci... Ko zna kakvih sve likova ovdje ima, na sta bi to sve izaslo... S obrazovanim i tolerantnim osobama uvijek.
:thumbup:
black

Post by black »

@Ahmmede nisam bio online pa nisam vidio ovo..tu sam, samo neka bude vikend (ako mi obaveze dozvole) :)
vatrogasac

Post by vatrogasac »

....što se više priča odvija sve me više provocira da se i ja pribilježim...ali za sada ne smijem....da ne 'slažem'....
Razmjeran

Post by Razmjeran »

zoom66 wrote:vazda problemi, bez problema cu te banirati nastavish li ovako. pa jebemu kolje pa zar i na ovako fiino zamishljenoj temi gdje bi se trebalo malo druziti, promuhabetiti koju prije real life kahvenisanja da se mora kenjati...:-)

upozorenja vishe nema!
Ako mislis da ce ti se dusa smirit,evo baniraj mene umjesto brata vazda problemi.Covjek je naveo sve ono istinito i potkrijepio to navodima tj citirajuci nju.Nevidim cemu prijetnje,niti je opsovao,niti je u ovom dijelu forumqa koga uvrijedio,a kome je uvreda laz,sekstas,i citiranje na (samo hvalisanje nje i njenog muza) onda,cu reci samo kud plovi ovaj brod
Sila Bogu nije mila,zoom66 vjeruj u to,a ako imas oprovdanje uz (ban) ako mi ga das u zamjenu za (vazda problemi),meni ce moje opravdanje biti,da nisam nikoga uvrijedio i da stojim iza cinjenica pomenutog brata.
Ako ce braca i sestre dobivati banove radi(jedne osobe)kojoj se dozvoljava,da vrijedja cak i gore nego ovde pojedinci,onda je to nepravda i nepravednom nije mjestu ni banci a kamoli na regulisanju foruma po svome hiru..
Za brata muslimana koji potkrijepi cinjenice argumentima istine,onog koji unosi nemir i fitnu kao Iblis,stojim uz njega,dijelio bi i djelic secunde uz takvog Mumina,jer dosla je istina nestalo je lazi.Lebejke la hume lebejk...
Sad ostaje odgovor moderatora zooma,koji ima dvije opcije vidjene,
jedna je da nisam niti cu jos ikoga uvrijediti,uvrijedljivim psovkama,osim argumentima da me banira i druga je standardna-da se mjesam u rad moderacije.Stoga evo test,za zooma pa nek ostali prosude.

p.s.Psujes kolje a dijelis pravdu na forumu :roll ,nigdje veze...
Zamislite u Skupstini,Dzamiji,Crkvi,Sudu onog koji djeli pravdu,da kaze psovku od zooma da nepsujem eb... ti kolje pa dosta vise :roll: i da donese pravdu :roll: :roll:
njonjica

Post by njonjica »

Razmjeran wrote:
zoom66 wrote:vazda problemi, bez problema cu te banirati nastavish li ovako. pa jebemu kolje pa zar i na ovako fiino zamishljenoj temi gdje bi se trebalo malo druziti, promuhabetiti koju prije real life kahvenisanja da se mora kenjati...:-)

upozorenja vishe nema!
Ako mislis da ce ti se dusa smirit,evo baniraj mene umjesto brata vazda problemi.Covjek je naveo sve ono istinito i potkrijepio to navodima tj citirajuci nju.Nevidim cemu prijetnje,niti je opsovao,niti je u ovom dijelu forumqa koga uvrijedio,a kome je uvreda laz,sekstas,i citiranje na (samo hvalisanje nje i njenog muza) onda,cu reci samo kud plovi ovaj brod
Sila Bogu nije mila,zoom66 vjeruj u to,a ako imas oprovdanje uz (ban) ako mi ga das u zamjenu za (vazda problemi),meni ce moje opravdanje biti,da nisam nikoga uvrijedio i da stojim iza cinjenica pomenutog brata.
Ako ce braca i sestre dobivati banove radi(jedne osobe)kojoj se dozvoljava,da vrijedja cak i gore nego ovde pojedinci,onda je to nepravda i nepravednom nije mjestu ni banci a kamoli na regulisanju foruma po svome hiru..
Za brata muslimana koji potkrijepi cinjenice argumentima istine,onog koji unosi nemir i fitnu kao Iblis,stojim uz njega,dijelio bi i djelic secunde uz takvog Mumina,jer dosla je istina nestalo je lazi.Lebejke la hume lebejk...
jedna je da nisam niti cu jos ikoga uvrijediti,uvrijedljivim psovkama,osim argumentima da me banira i druga je standardna-da se mjesam u rad moderacije.Stoga evo test,za zooma pa nek ostali prosude.

Zamislite u Skupstini,Dzamiji,Crkvi,Sudu onog koji djeli pravdu,da kaze psovku od zooma da nepsujem eb... ti kolje pa dosta vise :roll: i da donese pravdu :roll: :roll:
Joj @razmjeran, ti nisi nikog uvrijedio :roll:

Ovo bold, jel' ti to zaozbilje? :shock: :lol:
Razmjeran

Post by Razmjeran »

njonjica wrote:
Razmjeran wrote:

upozorenja vishe nema!

njonjice posto se ti vazda fatas na moju repliku(jeli dobar ili los znak neznam) potvrdicu da nisam nikog uvrijedio i da moju psovku 100% necete naci na forumu.Druga je stvar,oko vojske ono,ono je bilo citirano iz Hadisa(da se nevracamo bit ce korida opet :D )

Ja ozbiljan za to dole blondirano :D
Valjda jedan insan zvani covjek,moze bez ijedne psovke,evo ja se ucim da moze :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Eh, svašta se nešto napisalo ovdje :)

U svakom slučaju,ja ovaj susret nisam zamislio kao mirovnu konferenciju, sa simultanim prijevodom i minutažom izlaganja i replika :)

Dakle, lista potencijalnih "učesnika" kafe,sokova , čajeva, kolača a,možda i ćevapa, proširila se za vatrogasca i blacka...

Do srijede finaliziramo spisak, a onda krećemo u zakazivanje termina.... kako nam je krenulo,a i Ramazan će brzo, to može biti i zajednički iftar :-)
njonjica

Post by njonjica »

Razmjeran wrote:
njonjica wrote:
Razmjeran wrote: Ako mislis da ce ti se dusa smirit,evo baniraj mene umjesto brata vazda problemi.Covjek je naveo sve ono istinito i potkrijepio to navodima tj citirajuci nju.Nevidim cemu prijetnje,niti je opsovao,niti je u ovom dijelu forumqa koga uvrijedio,a kome je uvreda laz,sekstas,i citiranje na (samo hvalisanje nje i njenog muza) onda,cu reci samo kud plovi ovaj brod

njonjice posto se ti vazda fatas na moju repliku(jeli dobar ili los znak neznam) potvrdicu da nisam nikog uvrijedio i da moju psovku 100% necete naci na forumu.Druga je stvar,oko vojske ono,ono je bilo citirano iz Hadisa(da se nevracamo bit ce korida opet :D )

Ja ozbiljan za to dole blondirano :D
Valjda jedan insan zvani covjek,moze bez ijedne psovke,evo ja se ucim da moze :D
To za koridu, nikad nije ni prestala. A prestat ce onda kad se izvines ZENAMA (izmedju ostalih i onoj koja te rodila te onima koje tvoju dijecu radjaju). Javno, na forumu!
Ona tema koju (srecom) Zoomke-onaj koji psuje kolje-na vakat zatvori, je ispljuvala sve sto je zensko; sve sto se ikad rodilo i ono sto ce se roditi!
Pa ti sad vidi: Zoomke osu na kolje, a ti na zene sakriven iza nekog hadisa.
Bit ce da je tvoja "osuda" moderatora taman po tvojoj mjeri; trebao je on to nekako zamotati i brate ljepse se izraziti, pa optuziti onako lijepo, mucki, haman ko nozem u ledja! I jos se za to na Uzvisenog pozvati (Bozemeoprosti), pa da mu "niko nista ne moze"!

KANTAR je jedan i isti za svakoga; samo sreca da nisi TI onaj koji vaze!
njonjica

Post by njonjica »

Ahmmed wrote:Eh, svašta se nešto napisalo ovdje :)

U svakom slučaju,ja ovaj susret nisam zamislio kao mirovnu konferenciju, sa simultanim prijevodom i minutažom izlaganja i replika :)

Dakle, lista potencijalnih "učesnika" kafe,sokova , čajeva, kolača a,možda i ćevapa, proširila se za vatrogasca i blacka...

Do srijede finaliziramo spisak, a onda krećemo u zakazivanje termina.... kako nam je krenulo,a i Ramazan će brzo, to može biti i zajednički iftar :-)
@Ahmmede, zahvaljujem ti se iskreno na pozivu i uopste ne sumnjam u njegovu cestitost....svaki tvoj post i dalje cu citati sa istom paznjom (cini mi se da jednom za tebe rekoh da ti je skoro svaka zlatna)....ja na sijelo doci necu.
Nego, kako to to lijepo @zena rece, pozvan-pocascen...sa srecom, i lijepo se provedite.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:56, edited 2 times in total.
njonjica

Post by njonjica »

Latinica wrote:Naravno to 'desavanje' ce biti i bez mene - ovog puta definitivno.

Ahmmede, mene sa pojednim likovima ovdje dijele - SVIJETOVI. Sve nas dijeli.

Nema kafe koja to moze promijeniti.

p.s. I mogla bih sada napisati najduzi post koji je ikada iko napisao na ovom forumu, ali necu jer ti cyber ratnici ne zasluzuju ni ovoliko.

Njonji mojoj poljubac, niskoprofilnom i zoom-u veliki pozdrav.

Over & out
:kiss: :kiss:
njonjica

Post by njonjica »

zoom66 wrote:mislim da sam ipak trebao opsovati dzigericu...:D

volim ove zadrte. s njima je najlakshe...;)
Nemoj......pls..... :)
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Al fakat zumke mojne ga, sto ti reko, kad vako fino muhabetimo nek niko ne ispasta, ha ja braco moj :-) :D

Ahmmede bez moje njonjice i latinice mi nista ne planiraj, nego deder to bolje uganjavaj :D

A ja kolko skonta tu bi se nesta moglo i za zub stavit, al mojne Boga ti Ramazana da čekamo :-) :-D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Dame i gospodo, štovane sestre i braćo :-)

Ahmmed ne odustaje tako lako od svojih zamisli :D

Pa, makar morao i Ramazan čekati, kad se srca smekšaju,a šejtani zatvore :)
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

Latinica wrote:Njonji mojoj poljubac, niskoprofilnom i zoom-u veliki pozdrav.
Pozdrav i tebi jedan vejikiiiii! :-D

Dugo da se ramazan ceka prijatelju Ahmmede... Moze li sta prije? Za neki neutralni vikend ili... :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

niskoprofilni wrote:
Latinica wrote:Njonji mojoj poljubac, niskoprofilnom i zoom-u veliki pozdrav.
Pozdrav i tebi jedan vejikiiiii! :-D

Dugo da se ramazan ceka prijatelju Ahmmede... Moze li sta prije? Za neki neutralni vikend ili... :D
Ma, Ramazan, kao krajnja solucija :-)

Ja se nadam da nećemo morati čekati ramazanske iftare za naš prvi susret :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ma, vidi ti njih.....Što se ljube ovuda, na ovako ozbiljnoj temi :D
Post Reply