Svjetsko prvenstvo u rukometu - Njemačka 2007

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
sofist

Post by sofist »

Hrvatska je svoj zenit dostigla ovo je pocetak pada. Ne radujem se ali je tako. Taj Duvnjak nikad nece biti poput Balica a generacija poput Balica, Metlicica, Dzombe, Sole, Lackovica, Goluze, Kaleba se desi jednom u sto godina.

Mirko zao mi je. :lol:
in33sa

Post by in33sa »

Danko_Bananko wrote:
in33sa wrote:Hrvati se imaju na osnovu cega preseravati, oni ce opet iduce godine jurisati na zlato na EP (gdje nas nece ni biti) zatim opet na OI u PEkingu (gdje nas, pogadjate, nece biti, opet) a nakon toga na domacem terenu na titulu prvaka svijeta.

Imaju mladih igraca, Alilovic je vec sada golmancina, dobijaju citavu novu plejadu igraca (prvaci su evrope u kadetskom uzrastu) i zaista ne vidim mjesta za toliku pakost.
Iskreno, zaboli me kakvu buducnost imaju u rukometu.

Na finale EP-a ce jurishati onda kad se malo spuste na zemlju. Svaki put kad su na neko prvenstvo dosli ufuravajuci se da su nepobjedivi su zijanili, sve sto su osvojili, osvojili su onda kad nisu bili toliko sampouzdani. ( obadva olimpijska zlata, svjetsko zlato su osvojili onda kad nisu bili u krugu prvih par favrita, a na svakom slijedecem takmicenju nisu medalje uzeli )

Cinjenica je da su ta ufuravanja sindrom malih naroda, ali samo dva su nebeska, i obadva su nam komsije ;)
Pogledaj malo realno, Nijemci imaju vise aktivnih rukometasa nego Hrvatska stanovnika. Samo primjer.

Kada MI napravimo samo djelic onoga sto je napravila Hrvatska, imacemo pravo da se sprdamo sa njima. Ovako, meni to sve zvuci komicno, i nekako mizerno.

Idemo obuci francuske dresove :-)
in33sa

Post by in33sa »

sofist wrote:Hrvatska je svoj zenit dostigla ovo je pocetak pada. Ne radujem se ali je tako. Taj Duvnjak nikad nece biti poput Balica a generacija poput Balica, Metlicica, Dzombe, Sole, Lackovica, Goluze, Kaleba se desi jednom u sto godina.

Za dvije godine oni uzimaju zlato na domacem terenu.

Sve sa Mirkom kao najboljim golmanom svijeta.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

sofist wrote:Hrvatska je svoj zenit dostigla ovo je pocetak pada. Ne radujem se ali je tako. Taj Duvnjak nikad nece biti poput Balica a generacija poput Balica, Metlicica, Dzombe, Sole, Lackovica, Goluze, Kaleba se desi jednom u sto godina.

I meni je žao ali tebe. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za Mirka će se još čuti, neovisno o reprezentaciji, samo u ovoj brže. :lol: :lol: :lol: 8)
masko33

Post by masko33 »

Tako se isto mislilo kada je otisla u mirovinu generacija poput Saracevica,Puca, Smajlagica, Bilica,Cavara a osvojili su Olimpijadu i bili drugi na svjetskom prvenstvu.Kad odjendonom iznjedri se nekakav Balic , Metlicic , Djomba,Lackovic itd..Stoga ne sekiramo se mi za novu buducu uspjesnu generaciju nakon ove koja ce otici nakon Europskog prvenstva u hrvatskoj.
sofist

Post by sofist »

in33sa wrote:

Za dvije godine oni uzimaju zlato na domacem terenu.

Sve sa Mirkom kao najboljim golmanom svijeta.
O tome mozes samo sanjati. 8-) :D
sofist

Post by sofist »

masko33 wrote:

Tako se isto mislilo kada je otisla u mirovinu generacija poput Saracevica,Puca, Smajlagica, Bilica,Cavara a osvojili su Olimpijadu i bili drugi na svjetskom prvenstvu.Kad odjendonom iznjedri se nekakav Balic , Metlicic , Djomba,Lackovic itd..Stoga ne sekiramo se mi za novu buducu uspjesnu generaciju nakon ove koja ce otici nakon Europskog prvenstva u hrvatskoj.
Sve ima svoje uspone i padove. Ja samo konstatujem da je ovo kraj jedne zaista sjajne generacije.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

I Indijci snime godisnje 600 filmova, pa opet Bosanci cesce od njih filmske nagrade dobijaju :)

Nije to uopste poanta, samo budala moze osporiti cinjenicu da je Hrvatska cudo napravila u rukometu, ja se samo obazirem na kakanje koje je karakteristika hrvatske javnosti svaki put kad neka njihova ekipa dobije tri utakmice zaredom, a kojeg sam se naslusao 20 i kusur godina.

I koliko god da uvijek navijam za Hrvatsku ( sta cu, ipak sam rodjen tamo ), toliko mi je nekako drago kad nakon takvih medijskih seansi, dobiju jedno prizemljenje.

A za ove sto sad spominju kako su nase reakcije, jedan od razloga sto oni ne navijaju za Bosnu, koja je inace njihova drzava, kao sto je i Hrvatska moja, mogu samo reci da papci poput vas ne bi navijali za Bosnu kad bi se mi svi objesili zbog vecerasnjeg poraza, pustite me te shuplje.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

sofist
Snovi bar nisu zabranjeni, tko tebi brani isto? :D :D
sofist

Post by sofist »

dalmatinka wrote:
sofist
Snovi bar nisu zabranjeni, tko tebi brani isto? :D :D
Ti to fol sarkasticna. :lol:
in33sa

Post by in33sa »

A opet kazem, imaju se na osnovu cega kurciti.

Imaju sadasnjost, imaju buducnost, mala su zemlja a igraju daleko najljepsi rukomet danasnjice. Ispali sada, nema veze, imaju svjetsko zlato, olimpijsko zlato, svjetsko srebro, i relativno mladu ekipu. I domacinstvo SP-a za dvije godine.

Realno, moraju biti ponosni na svoje rukometase. I imaju se na osnovu cega kurciti.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

in33sa wrote:A opet kazem, imaju se na osnovu cega kurciti.

Imaju sadasnjost, imaju buducnost, mala su zemlja a igraju daleko najljepsi rukomet danasnjice. Ispali sada, nema veze, imaju svjetsko zlato, olimpijsko zlato, svjetsko srebro, i relativno mladu ekipu. I domacinstvo SP-a za dvije godine.

Realno, moraju biti ponosni na svoje rukometase. I imaju se na osnovu cega kurciti.
Bojim se da ćemo to domaćinstvo popušiti zahvaljujući našem balkanizmu, nadam se da sam u krivu, ali sve vodi tome. :roll:
sofist

Post by sofist »

Neka se kofrce mami kuci kad dodju. Mirko go home ! :lol: 8-)
profa30

Post by profa30 »

A i ti si vala dosadan vise. Dobro razumjeli smo i zapamtili sve njihove medalje sto si naveo. Nek se oni kurce ne znam samo sta se ti kurcis.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

sofist wrote:Neka se kofrce mami kuci kad dodju. Mirko go home ! :lol: 8-)
Ma pusti čovjeka na miru, neće moći zaspati od štucanja. :lol: :lol: :D
sofist

Post by sofist »

dalmatinka wrote:
sofist wrote:Neka se kofrce mami kuci kad dodju. Mirko go home ! :lol: 8-)
Ma pusti čovjeka na miru, neće moći zaspati od štucanja. :lol: :lol: :D
I to sto kazes. Eto ga tebi. :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Ma nek se oni penise koliko hoce, to je njihova stvar. Ali realnost je da sa pola prve ekipe koja igra jako lose na cijelom SP-u ( Dzomba, Metlicic, Lackovic ) se mogu penisiti samo za borbu od 5-8 mjesta
sofist

Post by sofist »

Sad ozbiljno, bez Balica su samo prosjecna ekipa a ni Balic vise nije ono sto je bio. To se vidi i po rezultatima njegovog Portlanda.
tecumseh

Post by tecumseh »

Hajde bolan da nije rukometa bili bi nezaposleni. To krkani pocnu trenirati tek u kasnom pubertetu. :D :-)
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

sofist wrote:Sad ozbiljno, bez Balica su samo prosjecna ekipa a ni Balic vise nije ono sto je bio. To se vidi i po rezultatima njegovog Portlanda.
Bez Balica su uvijek bili prosjecna ekipa.

Danci su ih razvalili u Sloveniji kad nije igrao, Francuzi su ih razvalili lani kad nije igrao...

Covjek je kralj rukometa, i bez njega bi bili na razini Rusije, Slovenije, Islanda i sl. ekipa
masko33

Post by masko33 »

Danko_Bananko wrote:I Indijci snime godisnje 600 filmova, pa opet Bosanci cesce od njih filmske nagrade dobijaju :)

Nije to uopste poanta, samo budala moze osporiti cinjenicu da je Hrvatska cudo napravila u rukometu, ja se samo obazirem na kakanje koje je karakteristika hrvatske javnosti svaki put kad neka njihova ekipa dobije tri utakmice zaredom, a kojeg sam se naslusao 20 i kusur godina.

I koliko god da uvijek navijam za Hrvatsku ( sta cu, ipak sam rodjen tamo ), toliko mi je nekako drago kad nakon takvih medijskih seansi, dobiju jedno prizemljenje.

A za ove sto sad spominju kako su nase reakcije, jedan od razloga sto oni ne navijaju za Bosnu, koja je inace njihova drzava, kao sto je i Hrvatska moja, mogu samo reci da papci poput vas ne bi navijali za Bosnu kad bi se mi svi objesili zbog vecerasnjeg poraza, pustite me te shuplje.
Zasto papci !? jel to mozda zato sto navijamo za Hrvatsku a zivimo u Bosni .Jesi li ti mozda od onih sto kad igra bilo koji Hrvatski tim bilo iz BIH ili iz Hrvatske sav pjenusav oko usni urlas :"Gazi gazi ustase" i onda nakon tog ocekujes da navijamo za BIH i jos ti nije jasno , jos se ti kao pitas Boze koje budale .
Kao recimo kada je igrala Hrvatska kosarkaska reprezentacija , jos momci
iz reprezentacije isli da poloze vijenac palim zrtvama Sarajeva.A navece ih doceka nacionalisticki pakao.
sofist

Post by sofist »

tecumseh wrote:Hajde bolan da nije rukometa bili bi nezaposleni. To krkani pocnu trenirati tek u kasnom pubertetu. :D :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fakat je rukomet krkanski sport. Onaj Vori ko da je sad iz pecine izaso.
masko33

Post by masko33 »

Danko_Bananko wrote:
sofist wrote:Sad ozbiljno, bez Balica su samo prosjecna ekipa a ni Balic vise nije ono sto je bio. To se vidi i po rezultatima njegovog Portlanda.
Bez Balica su uvijek bili prosjecna ekipa.

Danci su ih razvalili u Sloveniji kad nije igrao, Francuzi su ih razvalili lani kad nije igrao...

Covjek je kralj rukometa, i bez njega bi bili na razini Rusije, Slovenije, Islanda i sl. ekipa
Al Balic je tu on igra , cuj bez Balica , pa i bez Zidana nikad Francuzi ne bi bili u nogometu to sta jesu .Al on je tu on igra .Tesko ce neka reprezentacija postici vrhunski rezultat bez jednog virtuoza.
profa30

Post by profa30 »

masko33 wrote:
Danko_Bananko wrote:I Indijci snime godisnje 600 filmova, pa opet Bosanci cesce od njih filmske nagrade dobijaju :)

Zasto papci !? jel to mozda zato sto navijamo za Hrvatsku a zivimo u Bosni .Jesi li ti mozda od onih sto kad igra bilo koji Hrvatski tim bilo iz BIH ili iz Hrvatske sav pjenusav oko usni urlas :"Gazi gazi ustase" i onda nakon tog ocekujes da navijamo za BIH i jos ti nije jasno , jos se ti kao pitas Boze koje budale .
iz reprezentacije isli da poloze vijenac palim zrtvama Sarajeva.A navece ih doceka nacionalisticki pakao.
Haj ne seri tamo, nista se bolje ne docekuju ni u zagrebu ili splitu klubovi iz Bosne. Uostalom onaj ko se borio za Bosnu taj i navija za nju onaj ko nije vjerovatno joj zeli sve najgore. Ali nije to tema ovog foruma...
Samo vidim nema ovih par forumasa sto su zadnjih dana ovdje palili atmosferu i davali nekakve statistike, djelili komenatare za "paklene", "vatrene" i kako vec ih zovu. Hajde bolan nema veze pa i mi smo ispali u kvalifikacijama, sta fali. Doci cete u Sarajevo na prijateljsku mi cemo vam pustiti da se malo ispucate i onda cete biti opet mirni...
masko33

Post by masko33 »

profa30 wrote:
masko33 wrote:

Haj ne seri tamo, nista se bolje ne docekuju ni u zagrebu ili splitu klubovi iz Bosne. Uostalom onaj ko se borio za Bosnu taj i navija za nju onaj ko nije vjerovatno joj zeli sve najgore. Ali nije to tema ovog foruma...
Samo vidim nema ovih par forumasa sto su zadnjih dana ovdje palili atmosferu i davali nekakve statistike, djelili komenatare za "paklene", "vatrene" i kako vec ih zovu. Hajde bolan nema veze pa i mi smo ispali u kvalifikacijama, sta fali. Doci cete u Sarajevo na prijateljsku mi cemo vam pustiti da se malo ispucate i onda cete biti opet mirni...
Ma za koju Bosnu!? kakvu Bosnu ?Mislis za Bosnu samo po mjeri Bosnjaka
ih pa borio sam se i ja za Bosnu .
Locked