hocemol' na more?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dalmatinka

Post by dalmatinka »

lul

Hinja, riječ tur. porijekla = podlac,maliciozan čovjek.

pa vi ste njima dali dvojno državljanstvo i pravo na boravak pa prema tome...
osim toga to su hrvatski junaci iz zadnjeg rata pa bi bio red da ih ugostite
nisi mi ništa odgovorila na moj post na predhodnoj stranici pa bih te zamolio
Vratila sam se malo da pogledam to pitanje, dakle da, Evropa teži ukidanju granica, ali dušo draga ni ti ni ja nismo u Evropi, bar ne u toj o kojoj ti pričaš. Drugo Hrvatska nije sama tražila uvođenje putovnica za prijelaz granice, a treće i u tu Evropu moraš ući s putovnicom, a ako imaš pasoš onda i s vizom. Mislim da i BiH, kao i Hrvatska kao i bilo koja druga zemlja na svijetu žele znati tko boravi u njihovoj kući kao što bi i ti to htio znati za svoju kuću.

A što se tiče onog gore-nije problem ugostiti ljude, problem je kad gost postane gospodar u kući.
amrino

Post by amrino »

Ma ja da sam na mjestu Hrvata ja bih svim Bosancima i Hercegovcima najstrozije zabranila ulazak u zemlju!!! :lol:
mostarac

Post by mostarac »

Alfons Kauders wrote:
mostarac wrote:A joj ljudi. Herceg Novi, Sveti Stefan, Kotor, Budva, Ulcinj, sve je to jednako udaljeno i jednako kvalitetno kao i hrvatska obala, i ne vidim apsolutno nikakav razlog panici ili nekoj nelagodi. Sto Hrvatska bude onemogucila Crnogorci ce uredno da naplate :D
Nije Hrvatska vise u poziciji da nas jebe u mozak, jer Montenegro je sad i vise nego gostoljubiva zemlja koja ce jedva docekati da pokupi hrvatske eure koji se njima ne svidjaju jer su iz bosanskih ruku, a i manje su neprijateljski nastrojeni prema Bosancima, a da ne govorim da su manje nafurani i da su za razliku od nadobudnih zapadnih susjeda normalni ljudi koji nemaju komplekse da budu to sto jesu. Dalmatinac ce uvije ostati Dalmatinac ma koliko se on trudio da ne bude to sto jeste i ma koliko se trudio da glumi nivo.
Crnogorci bar tog kompleksa nemaju i po meni ovo nije nikakav problem. treba im samo reci, "Slobodno gospodo, Crnogorci nam se vec raduju" :D pa ces vidit kako se okrece jezik i ton razgovora. Ima da nas gotive bolje nego ikoga, jer ma koliko Bosanci bili paradajz turisti, 50% hrvatske turisticke zarade je bas bosansko i nikako im ne bi odgovaralo da se ta pipa pretoci u brace Crnogoraca.
50% al u qrcu, pogledaj malo koliko je milijardi tezak bio hrvatski turizam prosle godine, bosanci toliko nisu potrosili na moru od raspada jugoslavije...

doduse, moguce je da je 50% u makarskoj i okolnim selendrama u koje ide niko normalan ne ide...
ne znam, ali ja prosle godine u Dubrovniku vidjeh najvise bosanskih tablica od svih inostranih, a Dubrovnik je kao najeksluzivnija destinacija.
Itekako ima Bosanaca koji dole spavaju u hotelima i trose novac i citav juzni jadran im zivi na nas racun, a to je vise od pola hrvatske obale.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mostarac wrote:
Alfons Kauders wrote:
mostarac wrote:A joj ljudi. Herceg Novi, Sveti Stefan, Kotor, Budva, Ulcinj, sve je to jednako udaljeno i jednako kvalitetno kao i hrvatska obala, i ne vidim apsolutno nikakav razlog panici ili nekoj nelagodi. Sto Hrvatska bude onemogucila Crnogorci ce uredno da naplate :D
Nije Hrvatska vise u poziciji da nas jebe u mozak, jer Montenegro je sad i vise nego gostoljubiva zemlja koja ce jedva docekati da pokupi hrvatske eure koji se njima ne svidjaju jer su iz bosanskih ruku, a i manje su neprijateljski nastrojeni prema Bosancima, a da ne govorim da su manje nafurani i da su za razliku od nadobudnih zapadnih susjeda normalni ljudi koji nemaju komplekse da budu to sto jesu. Dalmatinac ce uvije ostati Dalmatinac ma koliko se on trudio da ne bude to sto jeste i ma koliko se trudio da glumi nivo.
Crnogorci bar tog kompleksa nemaju i po meni ovo nije nikakav problem. treba im samo reci, "Slobodno gospodo, Crnogorci nam se vec raduju" :D pa ces vidit kako se okrece jezik i ton razgovora. Ima da nas gotive bolje nego ikoga, jer ma koliko Bosanci bili paradajz turisti, 50% hrvatske turisticke zarade je bas bosansko i nikako im ne bi odgovaralo da se ta pipa pretoci u brace Crnogoraca.
50% al u qrcu, pogledaj malo koliko je milijardi tezak bio hrvatski turizam prosle godine, bosanci toliko nisu potrosili na moru od raspada jugoslavije...

doduse, moguce je da je 50% u makarskoj i okolnim selendrama u koje ide niko normalan ne ide...
ne znam, ali ja prosle godine u Dubrovniku vidjeh najvise bosanskih tablica od svih inostranih, a Dubrovnik je kao najeksluzivnija destinacija.
Itekako ima Bosanaca koji dole spavaju u hotelima i trose novac i citav juzni jadran im zivi na nas racun, a to je vise od pola hrvatske obale.
ja imam dole kucu, cijeli zivot ljetujem i vjeruj mi, vrlo dobro znam ko, koliko i na koji nacin trosi... ima bosanaca koji spavaju u hotelima i trose, s obzirom na nas standard, jako puno love u dalmaciji... ali mnogo je vise vikendasa... geografija jebiga, za par sati si dole, prenocis, okupas se i kuci... a kad dodje neko ko putuje dan-dva... taj ostaje minimum 10tak dana...
BHG

Post by BHG »

amrino wrote:Ma ja da sam na mjestu Hrvata ja bih svim Bosancima i Hercegovcima najstrozije zabranila ulazak u zemlju!!! :lol:
i ja bi...svkako ljudi misle kad pljujemo po sebi...kako tek onda pljujemo po njima...
Sogan

Post by Sogan »

:shock: bosanci bosancima smetaju na hrvatskoj obali :roll: pateticno :oops: al' desavaju se i gore stvari sred susreta komplexa inferiornosti sa komplexom superiornosti u jednom te istom mozgu pod uzarenim mediteranskim nebom... :zzzz:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Sogan wrote::shock: bosanci bosancima smetaju na hrvatskoj obali :roll: pateticno :oops: al' desavaju se i gore stvari sred susreta komplexa inferiornosti sa komplexom superiornosti u jednom te istom mozgu pod uzarenim mediteranskim nebom... :zzzz:
meni smeta seljakluk svake vrste, bilo da je rijec o kockastim glavama iz rana u crnoj gori, bosanskim papcima, hercegovackim skorojevicima, lokalnim dalmatinskim sirovinama, svapskim seljacinama ili nafuranim englezima... nije bitno slusaju li cecu, selmu, thompsona, dj otzija ili neku sedmu picku materinu, stoku ne podnosim bez obzira na vjeru i nacionalnost...
Sogan

Post by Sogan »

Alfons Kauders wrote:
Sogan wrote::shock: bosanci bosancima smetaju na hrvatskoj obali :roll: pateticno :oops: al' desavaju se i gore stvari sred susreta komplexa inferiornosti sa komplexom superiornosti u jednom te istom mozgu pod uzarenim mediteranskim nebom... :zzzz:
meni smeta seljakluk svake vrste, bilo da je rijec o kockastim glavama iz rana u crnoj gori, bosanskim papcima, hercegovackim skorojevicima, lokalnim dalmatinskim sirovinama, svapskim seljacinama ili nafuranim englezima... nije bitno slusaju li cecu, selmu, thompsona, dj otzija ili neku sedmu picku materinu, stoku ne podnosim bez obzira na vjeru i nacionalnost...
E vidis, ma koliko ti zvucalo nevjerovatno ili neutemeljeno ipak nije iskljuceno da njima smetaju upravo takvi kao ti... a obala je dugacka, razudjena, zivot jedan, ljeta malo... u slucaju da vas domacini prihvataju vi se kanite frustracija, nadjite svoje mijesto pod suncem i uzivajte... :wink:
pitt

Post by pitt »

ma Alfiju smeta competition :D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:ma Alfiju smeta competition :D:D:D
aha, sva sreca pa ne dolaze tvoji debilni amerikanci... ko bi se s njima nosio :D :D
pitt

Post by pitt »

Alfons Kauders wrote:
pitt wrote:ma Alfiju smeta competition :D:D:D
aha, sva sreca pa ne dolaze tvoji debilni amerikanci... ko bi se s njima nosio :D :D
tek bi tada suhog.........speedo kupaceg....hodao po plazi :D:D:DA mozda bi ti se i posrecilo pa na kakvog garavog naletio :D:D
chinese_water

Post by chinese_water »

Ma hrvatska je smece od morske obale... sva govna iz hercegovine i hrvatske su u tom moru...i nazalost nemaju filtera a papreno naplacuju s obzirom na "cistocu" vode... ja se gooodinamaaa ne kupam u govnima, a ko voli nek' izvoli
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:12, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Eto alfie.....posrecilo ti se :D:D Dobro se namazi sad.....kopertonom :D:D:D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

BHG
pa pitala si sto se doseljavaju u hrvatsku...pa kazem niko ih nije tjerao...nisu morali...sami su izabrali vi ste im dozvolili...al sve u svemu hvala vam :D
Podlače! :D :D :D :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

chinese_water wrote:Ma hrvatska je smece od morske obale... sva govna iz hercegovine i hrvatske su u tom moru...i nazalost nemaju filtera a papreno naplacuju s obzirom na "cistocu" vode... ja se gooodinamaaa ne kupam u govnima, a ko voli nek' izvoli
Ajme meni, od pasoša na filtere (by the way, ubrzano se ugrađuju ili su već napravljeni u svakom gradu, prije par dana sam prvi put u životu vidjela morsko dno u centru grada), ali ja još od nikoga nisam dobila odgovor možete li u Tunis samo s osobnom iskaznicom :D
Neelix

Post by Neelix »

dalmoshice naleti u makarsku pocetkom augusta :D pusti ova zanovijetala, da vidis sta je pravi boshnjo :D :D :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Neelix wrote:dalmoshice naleti u makarsku pocetkom augusta :D pusti ova zanovijetala, da vidis sta je pravi boshnjo :D :D :D
Ma daj, početkom osmog mjeseca izlazim samo kad moram, ni na plažu ne idem, čekam da prođe najveća gužva :roll:
Neelix

Post by Neelix »

ukusi se razlikuju :-) ja bas volim tu guzvu :-)
chinese_water

Post by chinese_water »

dalmatinka wrote:
chinese_water wrote:Ma hrvatska je smece od morske obale... sva govna iz hercegovine i hrvatske su u tom moru...i nazalost nemaju filtera a papreno naplacuju s obzirom na "cistocu" vode... ja se gooodinamaaa ne kupam u govnima, a ko voli nek' izvoli
Ajme meni, od pasoša na filtere (by the way, ubrzano se ugrađuju ili su već napravljeni u svakom gradu, prije par dana sam prvi put u životu vidjela morsko dno u centru grada), ali ja još od nikoga nisam dobila odgovor možete li u Tunis samo s osobnom iskaznicom :D
Ma ja nemam problem oko pasosa...moje misljenje je da tako i treba...hrv. i bih su dvije razlicite drzave...i nije mi jasno uopste sto bi se neko bunio oko toga... mozda sa licnom...ali kada i jedni i drugi budemo u EU. A ja sam davno prestao posjecivati nizerazredna ljetovalista tipa makarske... :)
pitt

Post by pitt »

ma lako je tebi....visiti na azurnoj i ganjat bakice :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:ma lako je tebi....visiti na azurnoj i ganjat bakice :D
jah, nakro se u ratu dok smo mi po rovovima spavali...
chinese_water

Post by chinese_water »

Alfons Kauders wrote:
pitt wrote:ma lako je tebi....visiti na azurnoj i ganjat bakice :D
jah, nakro se u ratu dok smo mi po rovovima spavali...
Zar nije bolje krasti nego lezati u rovu? :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

jebo vas tunis vise..eto vam ih vodite ih kuci. bio, vidio...ne moze zena proci cestom da joj se 10 likova ne natovari na vrat.

daleko im kuca od moje bila...
BHG

Post by BHG »

Svemirski_Jebach wrote:jebo vas tunis vise..eto vam ih vodite ih kuci. bio, vidio...ne moze zena proci cestom da joj se 10 likova ne natovari na vrat.

daleko im kuca od moje bila...
isprase ti ameri mozak... :D
Post Reply