Nezavisnost Kosova

Post Reply

Da li podrzavate nezavisnost Kosova?

ne Kosovo je historijski dio Srbije
43
36%
ne znam
16
13%
da
61
51%

Total votes: 120

_BosanaC

Post by _BosanaC »

DUREX wrote:
_BosanaC wrote:@Durex ba, pobjeda kako je mi shvatamo i pobjeda kako je oni shvataju ocito da nisu iste pobjede :D

S obzirom da su pobjedili i na Kosovu... :roll:
Da, da vec ne bude zaboravljeno (u svom ovom moru mitologije SANU-a, ljudi pocnu da zaboravljaju na stvarne dogadjaje)

Jedina vojska koja je potukla Turke na Kosovu, je bosanska ustanicka vojska HUSEIN KAPETANA GRADASCVICA - 18. jula 1831. godine!!!
Bosanska vojska Husein kapetana je tom prilikom,kod Stimlja(Kosovo), potukla vojno nadmocnije osmanlije sa Mehmed Rasid-pasom na celu, prilikom cega je visoki vezir Rasid-pasa tesko ranjen.

Mozda bi onda i mi mogli da se kandidujemo za parce Kosova :D :D
To je i meni palo na pamet, al' nisam htjeo zakuhavati :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

_BosanaC wrote:
DUREX wrote:
_BosanaC wrote:@Durex ba, pobjeda kako je mi shvatamo i pobjeda kako je oni shvataju ocito da nisu iste pobjede :D

S obzirom da su pobjedili i na Kosovu... :roll:
Da, da vec ne bude zaboravljeno (u svom ovom moru mitologije SANU-a, ljudi pocnu da zaboravljaju na stvarne dogadjaje)

Jedina vojska koja je potukla Turke na Kosovu, je bosanska ustanicka vojska HUSEIN KAPETANA GRADASCVICA - 18. jula 1831. godine!!!
Bosanska vojska Husein kapetana je tom prilikom,kod Stimlja(Kosovo), potukla vojno nadmocnije osmanlije sa Mehmed Rasid-pasom na celu, prilikom cega je visoki vezir Rasid-pasa tesko ranjen.

Mozda bi onda i mi mogli da se kandidujemo za parce Kosova :D :D
To je i meni palo na pamet, al' nisam htjeo zakuhavati :D :D
A sto? :?

:D
Abercrombie

Post by Abercrombie »

trinaesti wrote:
izgubila je sve sto je zamislila: i srpsku krajinu i rs, a sad ce i kosovo.

kosovo vec jeste nezavisno! rs vec polako nestaje!
To ono "Sto je babi milo to joj se i snilo" , jel' tako ?
E jarane pogledaj realnost malo , muslimani su bili najveci gubitnici. Podnijeli najvece zrtve u ratu i na kraju imaju suverenitet nad oko 35 % teritorije BiH , znam da ti je to taboo tema ali tako je .
A to kako RS nestaje se vidi . :lol:
Abercrombie

Post by Abercrombie »

Dobro oni ce se mozda spasiti od cetnickih koljaca , a sta cete vi ?
Vi morate i sa ustaskim i sa cetnickim koljacima dijeliti drzavu . :D
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

muslimani su bili najveci gubitnici. Podnijeli najvece zrtve u ratu i na kraju imaju suverenitet nad oko 35 % teritorije BiH , znam da ti je to taboo tema ali tako je
To stanje diskriminacije je privremene prirode. Bitno je da se onemogucilo raspad drzave, a snagom argumenta ce se s vremenom demontirati i institucionalizirani aparthejd koji trenutno vlada.

Sto se tice teme Kosova, poredjenje sa manjim entitetom nije ispravno iz vise razloga. Glavni je cinjenica da je samo postojanje tog entiteta prihvaceno od strane drzavi lojalnih gradjana uz uslov da drzava ostane citava. Kada se taj dogovor prekrsi, te ponovo pokusa orkestriranom "voljom naroda" djelovati separatisticki, nestace i razlog zbog kojeg su drzavi lojalni gradjani uopste prihvatili postojanje tog entiteta. Kosovo s druge strane, je bilo definisana administrativna jedinica i u okviru SFRJ.
krkanko

Post by krkanko »

Abercrombie wrote:E jarane pogledaj realnost malo , muslimani su bili najveci gubitnici. Podnijeli najvece zrtve u ratu i na kraju imaju suverenitet nad oko 35 % teritorije BiH , znam da ti je to taboo tema
Nije to taboo tema, taboo tema je kad pricas protiv cetnika i njihove 'antifasisticke' ideologije, onda ce ti poceti brisati postove i opominjati te.
Abercrombie

Post by Abercrombie »

Jastreb35 wrote:
muslimani su bili najveci gubitnici. Podnijeli najvece zrtve u ratu i na kraju imaju suverenitet nad oko 35 % teritorije BiH , znam da ti je to taboo tema ali tako je
To stanje diskriminacije je privremene prirode. Bitno je da se onemogucilo raspad drzave, a snagom argumenta ce se s vremenom demontirati i institucionalizirani aparthejd koji trenutno vlada.

Sto se tice teme Kosova, poredjenje sa manjim entitetom nije ispravno iz vise razloga. Glavni je cinjenica da je samo postojanje tog entiteta prihvaceno od strane drzavi lojalnih gradjana uz uslov da drzava ostane citava. Kada se taj dogovor prekrsi, te ponovo pokusa orkestriranom "voljom naroda" djelovati separatisticki, nestace i razlog zbog kojeg su drzavi lojalni gradjani uopste prihvatili postojanje tog entiteta. Kosovo s druge strane, je bilo definisana administrativna jedinica i u okviru SFRJ.
E da svako ima pravo na snove . Uzivaj u njima , bijeg iz stvarnosti je jedno od rijesenja ali ne moze dugo trajati - u tome je problem .
Uzivaj dok mozes . :)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Abercrombie wrote:
Jastreb35 wrote:

E da svako ima pravo na snove . Uzivaj u njima , bijeg iz stvarnosti je jedno od rijesenja ali ne moze dugo trajati - u tome je problem .
Argumentovano kolega, pokusaj argumentovano. Nisi valjda i ti jedan od onih koji ovaj forum tretiraju kao zid skolskog WC-a ?
Oceania

Post by Oceania »

Ambasador Meklhejni istakao je da Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za Kosovo Marti Ahtisarija i rješenje za status Kosova koji će predložiti:

«Gospodin Dodik i ja potpuno smo se složili da je za Kosovo potrebno što prije naći rješnje.»

Kada je u pitanju rješavanje statusa Kosova, Vlada RS-a ima obaveze da obezbijedi potpunu stabilnost i normalan rad i funkcionisanje svih organa, istakao je premijer Dodik:

“Neće se dozvoliti nikakva destabilizacija koja bi bila uprena ka zaustavljanju uobičajenih poslova koje ovdje radimo. O rješenju Kosova će se odlučivati na nekom drugom mjestu. RS ima svojih obaveza, svoj put i ona mora da to poštuje.»

Razgovaralo se i o slobodi medija i problemima koji su nastali otkako je Vlada RS-a uskratila davati izjave Javnom TV servisu BiH. Na ovu temu premijer Dodik danas je razgovarao i sa višim zamjenikom visokog predstavnika Piterom Bas Bekerom, koji je izrazio zabrinutost međunarodne zajednice zbog stanja slobode medija u vezi sa događajima oko BHT1. Dodik je ocijenio da očekuje da će se pitanje odnosa Vlade RS-a prema BHT1 riješiti početkom iduće sedmice sa novim rukovodstvom ove medijske kuće.

Ha ha ha gledaj i slusaj ove ljudske mizerije Dodika / Koliko jucer je rekao ako se kosovo otcjepi otcjepice se i genocidna repubilka sumska a gledaj danas kada ga je nagazio amerikanc po opanku kako bijednik mjenja pricu .......ja gnjide i covjeka ............... :x :x :x :x
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Ambasador SAD je najavio i posjetu borbenih aviona američke vojske Banjaluci, navodeći da time žele da pokažu koliko je važan prijem BiH u Partnerstvo za mir.
Odnosno, bolje Dodik sa cirom na zelucu, nego palestinizacija podrucja.
Oceania

Post by Oceania »

Abercrombie wrote:
Jastreb35 wrote:

Vidjecemo sta ce duze trajati ,nasi snovi o nestanku fasitcke tvorevine koja je nastala na krvi i geonocidu i koja lezi na kostima 100 000 ljudi mahom civila , od 7 do 77 , ili tvoja stvarnost o istim .Koliko je tvoj svijet realan i daleko od snova to se vidi na jednom drugom postu , na jednoj drugoj temi gdje kazes da postoji HZ HB , / samo je nevidvljiva obicnom oku osim naravno tvom , onom koje je budno . Volio bi ti vidjeti lice kada jednog dana Dodik bude otvarao vrata predsjedniku Kosova koji je navratio u Banja Luku da posjeti muzej genocida gdje se mogu izmedju ostalog vidjeti predratni snimci 17 banjaluckih srusenih dzamija i slike ljudskih kostura iz Manjace , Keraterma , Omarske .......
Abercrombie

Post by Abercrombie »

Oceania wrote:
Abercrombie wrote:
Jastreb35 wrote: To stanje diskriminacije je privremene prirode. Bitno je da se onemogucilo raspad drzave, a snagom argumenta ce se s vremenom demontirati i institucionalizirani aparthejd koji trenutno vlada.

Vidjecemo sta ce duze trajati ,nasi snovi o nestanku fasitcke tvorevine koja je nastala na krvi i geonocidu i koja lezi na kostima 100 000 ljudi mahom civila , od 7 do 77 , ili tvoja stvarnost o istim .Koliko je tvoj svijet realan i daleko od snova to se vidi na jednom drugom postu , na jednoj drugoj temi gdje kazes da postoji HZ HB , / samo je nevidvljiva obicnom oku osim naravno tvom , onom koje je budno . Volio bi ti vidjeti lice kada jednog dana Dodik bude otvarao vrata predsjedniku Kosova koji je navratio u Banja Luku da posjeti muzej genocida gdje se mogu izmedju ostalog vidjeti predratni snimci 17 banjaluckih srusenih dzamija i slike ljudskih kostura iz Manjace , Keraterma , Omarske .......
Momak , ja samo realno gledam na stvari, a ti i tvoji istomisljenici ovdje na forumu ocigledno ne smijete jer se bojite da cete se jos vise isfrustrirati, ali neka ako vam je tako lakse onda zasto da ne . Drugo su vase zelje a drugo je stvarno stanje onako kao je danas .Svi postovi vam se svode na nekakve prijetnje i kako ce doci vrijeme kad ce drugi morati platiti za nekakva zlodjela i nepravdu koja su vama nacinjena .Stvarno smijesno , ali opet ti kazem sto prije prihvatite stvarno stanje na terenu - to bolje .
A ti izgleda dugo nisi bio oavmo iz te Oceanie , dodji malo pa prosetaj po Hrvatskim i Srpskim dijelovima BIH da vidis koliko su HR HB i RS zive . ..... a mozda i nemoj , moze ti pozlit.
Oceania

Post by Oceania »

Abercrombie wrote:
Oceania wrote:
Abercrombie wrote: E da svako ima pravo na snove . Uzivaj u njima , bijeg iz stvarnosti je jedno od rijesenja ali ne moze dugo trajati - u tome je problem .
Momak , ja samo realno gledam na stvari, a ti i tvoji istomisljenici ovdje na forumu ocigledno ne smijete jer se bojite da cete se jos vise isfrustrirati, ali neka ako vam je tako lakse onda zasto da ne . Drugo su vase zelje a drugo je stvarno stanje onako kao je danas .Svi postovi vam se svode na nekakve prijetnje i kako ce doci vrijeme kad ce drugi morati platiti za nekakva zlodjela i nepravdu koja su vama nacinjena .Stvarno smijesno , ali opet ti kazem sto prije prihvatite stvarno stanje na terenu - to bolje .
A ti izgleda dugo nisi bio oavmo iz te Oceanie , dodji malo pa prosetaj po Hrvatskim i Srpskim dijelovima BIH da vidis koliko su HR HB i RS zive . ..... a mozda i nemoj , moze ti pozlit.
I ja gledam realno na stvari.Nacisiticko fasisticko genocidne tvorevine o kojima govoris su ipak dijelovi suverene i medjunarodno priznate Bosne i
Hercegovine.Kao sto i sam kazes , dijelovi BiH. Stanje na terenu je nametnuto , iznudjeno klanjima i silovanjima , masovnim projerivanjem ,. etnickim ciscenjem , rusenjem bogomolja , paljenjem kuca ...i kao takvo je neodrzivo na duge staze.Na ruku vam je isla medjunardna zajednica skupa sa izdajnicima SDA.Setam ja po tim dijelovima redovno.Osim okupatorskoih zastava koje se vijore na na krovovima kuca ja ne vidjeh nista posebno.Dzamije se obnavljaju ljudi se polako vracaju.Poslije onoga sto se desilo ne moze se ocekivati da ce preko noci uskrsnuti prijeratna BiH.Bosna se nece niti moze raspasti.Armija Bosne i Hercegovine ima pravo da cuva teritorijalni suverenitet i integritet svoje zemlje.Ima pravo da izadje na vanjske granice i da cuva unutrasnje granice.Reforma policije je posljednji korak i posljednji ekser na mrtvackom sanduku genocidne rs.Tzv hz hb o kojoj ti govoris je vec davno zavrslia na smetljistu istorije , jos 1994 .Ako neko spava , i to dubokim zimskim snom to si ti . Istina je da mi je zlo kada cujem rijec rs i zlo mi je od tih cetnickih cudovista.Posebno mi pozli da Bosnom vrsljaju ljudi poput tebe.Od takvih mi je posebno muka.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

krkanko wrote:
Abercrombie wrote:E jarane pogledaj realnost malo , muslimani su bili najveci gubitnici. Podnijeli najvece zrtve u ratu i na kraju imaju suverenitet nad oko 35 % teritorije BiH , znam da ti je to taboo tema
Nije to taboo tema, taboo tema je kad pricas protiv cetnika i njihove 'antifasisticke' ideologije, onda ce ti poceti brisati postove i opominjati te.
Ti sto si opominjan opominjan si :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kosovo ce dobiti nezavisnost, to vec znaju i ptice na grani, samo je pitanje da li ce to odmah biti potpuna ili uslovljena nezavisnost kako bi se u prvom momentu udovoljilo Srbiji. Sto se tice R.S-a, ono ostaje kako ostaje u okviru BiH sa naznakom da se reforme moraju zurno sprovesti, to se zadnjih dana moglo jasno cuti od svih relevantnih politickih i vojnih sila u svijetu. Prije par dana Hrvati su glasno, jasno i nedvosmisleno odgovorili Dodiku na ponudu treceg entiteta. Parafraziram: Hrvati ce sami odlucivati o svojoj sudbini te se slazu sa Dodikom oko treceg entiteta, ali po uslovom da u taj treci entitet bude ukljucena i BOSANSKA POSAVINA i drugi dijelovi R.S-a gdje su Hrvati bili vecina. :D :thumbup: :dance: Napokon da i Hrvati glasno i jasno kazu sta zele. Naravno, Mile Ronhil se nakon ovoga nije oglasavao jer je shvatio da sam sebi kopa jamu. :lol:
Abercrombie

Post by Abercrombie »

Oceania wrote:
Abercrombie wrote:
Oceania wrote: Vidjecemo sta ce duze trajati ,nasi snovi o nestanku fasitcke tvorevine koja je nastala na krvi i geonocidu i koja lezi na kostima 100 000 ljudi mahom civila , od 7 do 77 , ili tvoja stvarnost o istim .Koliko je tvoj svijet realan i daleko od snova to se vidi na jednom drugom postu , na jednoj drugoj temi gdje kazes da postoji HZ HB , / samo je nevidvljiva obicnom oku osim naravno tvom , onom koje je budno . Volio bi ti vidjeti lice kada jednog dana Dodik bude otvarao vrata predsjedniku Kosova koji je navratio u Banja Luku da posjeti muzej genocida gdje se mogu izmedju ostalog vidjeti predratni snimci 17 banjaluckih srusenih dzamija i slike ljudskih kostura iz Manjace , Keraterma , Omarske .......
I ja gledam realno na stvari.Nacisiticko fasisticko genocidne tvorevine o kojima govoris su ipak dijelovi suverene i medjunarodno priznate Bosne i
Hercegovine.Kao sto i sam kazes , dijelovi BiH. Stanje na terenu je nametnuto , iznudjeno klanjima i silovanjima , masovnim projerivanjem ,. etnickim ciscenjem , rusenjem bogomolja , paljenjem kuca ...i kao takvo je neodrzivo na duge staze.Na ruku vam je isla medjunardna zajednica skupa sa izdajnicima SDA.Setam ja po tim dijelovima redovno.Osim okupatorskoih zastava koje se vijore na na krovovima kuca ja ne vidjeh nista posebno.Dzamije se obnavljaju ljudi se polako vracaju.Poslije onoga sto se desilo ne moze se ocekivati da ce preko noci uskrsnuti prijeratna BiH.Bosna se nece niti moze raspasti.Armija Bosne i Hercegovine ima pravo da cuva teritorijalni suverenitet i integritet svoje zemlje.Ima pravo da izadje na vanjske granice i da cuva unutrasnje granice.Reforma policije je posljednji korak i posljednji ekser na mrtvackom sanduku genocidne rs.Tzv hz hb o kojoj ti govoris je vec davno zavrslia na smetljistu istorije , jos 1994 .Ako neko spava , i to dubokim zimskim snom to si ti . Istina je da mi je zlo kada cujem rijec rs i zlo mi je od tih cetnickih cudovista.Posebno mi pozli da Bosnom vrsljaju ljudi poput tebe.Od takvih mi je posebno muka.
Tebi su cudovista svi koji nisu na istoj primitivnoj nacionalistickoj liniji kao ti i koji ne vjeruju u istog Boga kao ti . A to sto ti je muka od mene i neka ti je , meni nije muka od tebe i tebi slicnih jer me jednostavno ne zanimate i sa vama nemam nista .
Nadam se da svi Bosnjaci ne dijele tvoje misljenje, ne znam , jer nemam nikakvih ni privatnih ni poslovnih veza sa Bosnjackim dijelom ferderacije , ali ako svi razmisljaju tamo kao ti onda nam se crno pise svima u ovoj BiH . I na istorijskom smetljistu na kojem je kako ti kazes zavrsila HR HB mogla bi vrlo lako zavrsiti BiH . Vidjet cemo .
Oceania

Post by Oceania »

Abercrombie wrote:
Oceania wrote:
Abercrombie wrote: Momak , ja samo realno gledam na stvari, a ti i tvoji istomisljenici ovdje na forumu ocigledno ne smijete jer se bojite da cete se jos vise isfrustrirati, ali neka ako vam je tako lakse onda zasto da ne . Drugo su vase zelje a drugo je stvarno stanje onako kao je danas .Svi postovi vam se svode na nekakve prijetnje i kako ce doci vrijeme kad ce drugi morati platiti za nekakva zlodjela i nepravdu koja su vama nacinjena .Stvarno smijesno , ali opet ti kazem sto prije prihvatite stvarno stanje na terenu - to bolje .
Tebi su cudovista svi koji nisu na istoj primitivnoj nacionalistickoj liniji kao ti i koji ne vjeruju u istog Boga kao ti . A to sto ti je muka od mene i neka ti je , meni nije muka od tebe i tebi slicnih jer me jednostavno ne zanimate i sa vama nemam nista .
Nadam se da svi Bosnjaci ne dijele tvoje misljenje, ne znam , jer nemam nikakvih ni privatnih ni poslovnih veza sa Bosnjackim dijelom ferderacije , ali ako svi razmisljaju tamo kao ti onda nam se crno pise svima u ovoj BiH . I na istorijskom smetljistu na kojem je kako ti kazes zavrsila HR HB mogla bi vrlo lako zavrsiti BiH . Vidjet cemo .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll:
addem

Post by addem »

VAŠINGTON POST: Podrška trajnom otcepljenju Kosova
Vašington - SAD i njihovi evropski saveznici složili su se da podrže trajno otcepljenje Kosova od Srbije, uz nastavak međunarodnog nadzora, piše Vašington post juče pozivajući se na visoke američke i evropske zvaničnike. Ta odluka verovatno će, možda već do leta, dovesti do formiranja nove države u jugoistočnoj Evropi s članstvom u UN i eventualno sopstvenom vojskom, navode izvori američkog dnevnika. List, međutim, dodaje da će ovlašćenja da smenjuje zvaničnike i ukida zakone koje smatra spornim zadržati stranac sa sedištem u glavnom gradu Kosova, dok bi rutinski poslovi vlade bili pod lokalnom kontrolom.
Prema tom planu, piše Vašington post, novom državom bi i dalje patrolirale NATO trupe i pomagale u zaštiti manjina, ali bi se postepeno povlačile s približavanjem Kosova članstvu u NATO i EU. Stavljanje Kosova na put ka konačnoj punoj nezavisnosti trebalo bi na Balkanu da zatvori poglavlje istorije obeleženo ratovima, političkim potresima, masovnim ljudskim žrtvama i uništavanjem na milijarde dolara vredne imovine, ocenjuje američki dnevnik. List dodaje i da bi novi plan, kao kulminacija dugih diplomatskih konsultacija Evropljana i Amerikanaca, trebalo delom da ublaži trajni i snažni pritisak Albanaca za nezavisnost jer Zapad strahuje da bi, bez preduzimanja zvanične akcije po tom pitanju, moglo doći do nove erupcije nasilja.
Zvaničnici kažu da odluka kojom bi se na kraju dopustilo Kosovu da bude "uglavnom svoje" ima i veliki ekonomski podsticaj jer bi, kako procenjuju, to otvorilo vrata za privatna ulaganja, nove zajmove i pomoć Zapada, piše Vašington post. Kosovo, dodaje list, ima najveće prirodne rezerve lignita u Evropi i privredni planeri se nadaju da bi nova država mogla da izgradi elektrane i da postane glavni snabdevač električnom energijom svojih suseda na Balkanu.
Neke diplomate upozoravaju, međutim, da konsenzus zapadnih sila možda nije i kraj priče jer se srpski lideri ustrajno i vatreno protive svakom nasilnom odvajanju jedne od svojih pokrajina, prenosi američki dnevnik. List dodaje da mnogi u Srbiji sada u Moskvi traže zaštitu - u vidu veta, kada pitanje Kosova bude došlo na glasanje u Savet bezbednosti UN, verovatno ovog proleća. Moskva je, međutim, nezvanično nagovestila da je spremna da podrži plan, u zamenu za pristajanje SAD i Evrope na formalnu secesiju dva proruska regiona Gruzije. Vašington i njegovi saveznici protive se tom zahtevu Rusije i zvaničnici tvrde da je neizvesno koliko bi mogla da potraje ta diplomatska igranka, piše Vašington post. Beta

http://www.danas.co.yu
dzenanbeg

Post by dzenanbeg »

Kontakt grupa o planu za Kosovo
26. januar 2007. | 07:12 -> 18:07 | Izvor: B92, FoNet, Beta
Beč, Priština -- Izaslanik UN za Kosovo Marti Ahtisari predstavio je Kontakt grupi svoj predlog za rešenje statusa Kosova. Rusija "skeptična".

Kako je preneo Rojters, Rusija, osim što je skeptična u vezi s pitanjem Ahtisarijevog plana, na sastanku Kontakt grupe tražila je da se odloži donošenje rešenja za Kosovo dok se u Srbiji ne formira nova vlada. Prema istom izvoru, pet članica Kontakt grupe sa Zapada (SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija) podržavaju plan i ne smatraju da je potrebno bilo kakvo odlaganje.

Posle sastanka nije bilo zvaničnih izjava, a na sadržaj dokumenta i Beograd i Priština moraće da sačekaju još nedelju dana, što potvrđuje i Ahtisarijev portparol Remi Durlo: "Ne, ne mogu da govorim o detaljima sastanka, on je bio iza zatvorenih vrata. Sledeći korak je jasan - to je zvanično predstavljanje ovog dokumenta, ovog predloga obema stranama."

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Vladimir Titov izjavio je da će reakcija Beograda i Prištine na plan o rešenju statusa Kosova specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija biti principijelno važna.

"Reakcija dve strane na predlog specijalnog predstavnika imaće principijelan značaj za odredjivanje daljih koraka u rešavanju problema", kazao je Titov agenciji Interfaks.
dzenanbeg

Post by dzenanbeg »

Citavu vjest imate na B92,kao i komentar Kostunice

Ovo dokazuje 95% da je Kosovo nezavisno,a ljudi po kosovu nakon ovoga danas slave...vazno je da nijedna velika sila nije dala veto na ovaj prijedlog pa cak ni Rusija!!!

Albanci imaju razlog za slavlje!!!

P.S: Ovim prijedlogom bi Kosovo bila drzava ali dali bi Srbima mogucnost da mogu uzeti i Srpsko i Kosovsko drzavljanstvo!!! (dvojno drzavljanstvo)

Ostace od Srbije izgleda samo Beogradski pasaluk!!!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dzenanbeg wrote:Citavu vjest imate na B92,kao i komentar Kostunice

Ovo dokazuje 95% da je Kosovo nezavisno,a ljudi po kosovu nakon ovoga danas slave...vazno je da nijedna velika sila nije dala veto na ovaj prijedlog pa cak ni Rusija!!!

P.S: Ovim prijedlogom bi Kosovo bila drzava ali dali bi Srbima mogucnost da mogu uzeti i Srpsko i Kosovsko drzavljanstvo!!! (dvojno drzavljanstvo)

Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...
Ne vidim dakle razlike izmedju tebe i onih koji su likovali po Srbiji dok je u BiH bjesnio rat i dok se Republika BiH gasila a Republika Srpska jacala..

Osim ako i sam nisi Albanac s Kosova... :oops:
SaraLe

Post by SaraLe »

Vodenjak wrote:

Cak prije mogu da razumijem Srbe iz Srbije koji su navijali da se Republika Srpska otcijepi od BiH nego tebe koji s tolikim likovanjem navijas za istu stvar samo druge boje...
Ne vidim dakle razlike izmedju tebe i onih koji su likovali po Srbiji dok je u BiH bjesnio rat i dok se Republika BiH gasila a Republika Srpska jacala..

A sta treba, da se brine za Srbiju koja nam je toliko zla nanijela?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

SaraLe wrote:
Vodenjak wrote:

A sta treba, da se brine za Srbiju koja nam je toliko zla nanijela?
Ti ovaj njegov post nazivas nebrigom za Srbiju??? :shock:
Opet kazem, ovako kao on "nisu brinuli" o Bosni i Hercegovini Srbijanci-navijaci slicni njemu... :zzzz: :roll:

Ima ih ocito koji su ucili od pristalica cetnika kakav treba biti...
Divna skola! :oops:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Vodenjak wrote:

da su oni @vodenjak navijali dobro bi bilo..oni su klali i palili po BIH...prvi sam protiv toga da komsiji crkne krava....samo se nemogu izjednacavati Srbijanci koji su izazvali i slanjem svojih placenika i regularne vojske i tehnike pocinili stravicne zlocine u BIH,usporedjivati sa Bosancima i Hercegovcima koji nisu ni pljunuli na teritoriju Srbije...prema tome malo dosljednosti u kvalifikacijama....
SaraLe

Post by SaraLe »

Reci mi otvoreno, mislis da Kosovo ne zasluzuje nezavisnost poslije svega, sto im je radila Srbija?
Post Reply