Lagumdzija protiv ustavnih promjena!!!

Post Reply
kekec

Post by kekec »

Za ove slijepe, treba jos jednom ponoviti:
Odustaje od predlozenih amandmana na Ustav BiH, jer se u BiH (sto nazalost mnogima nije jasno) formirala nova parlamentarna vecina koja ima 2/3 vlast, koja je u svojoj koalicijskoj programskoj platformi stavila cilj donsenje novog modernog evropskog ustava.
Prosli amandmani su kreirani sa ciljem popravljanja dejtonskog ustava u skladu sa Evropskom poveljom o ljudskim pravima, ali nije osiguravao maksimalno moguci funkcionalni okvir za institucije na drzavnom nivou (a koji je prijeko potreban za efikasno funkcionisanje drzave po evropskim standardima).
Stoga, normalno je da SDP odustane od podrske aprilskom paketu, jer se nova koalicija dogovorila da kreira ustav koji će biti bolji od trenutnog (da ne ulazim sad u raspravu sta su amandmani na ustav a sta je donosenje novog ustava) i SDP ih pusta da urade ono sto obecavaju gradjanima.
U aprilu su bili Amandmani na postojeci, Dejtonski ustav,
a sada se obecava (od strane VLADAJUCIH) NOVI USTAV.
SDP samo kaze: "Izvolite, napisite, uskladite, predlozite...".
SDP nije rekao, da ce biti protiv. Ako taj NOVI USTAV dodje
u Parlament na usvajanje i ako bude takav da odgovara
interesima gradjana BiH, onda ce i SDP glasati za njega.
U suprotnom, ako ne dodje do novog prijedloga,
SDP nece biti stranka koja laze. ;-)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

kekec wrote:Za ove slijepe, treba jos jednom ponoviti:
Odustaje od predlozenih amandmana na Ustav BiH, jer se u BiH (sto nazalost mnogima nije jasno) formirala nova parlamentarna vecina koja ima 2/3 vlast, koja je u svojoj koalicijskoj programskoj platformi stavila cilj donsenje novog modernog evropskog ustava.
Prosli amandmani su kreirani sa ciljem popravljanja dejtonskog ustava u skladu sa Evropskom poveljom o ljudskim pravima, ali nije osiguravao maksimalno moguci funkcionalni okvir za institucije na drzavnom nivou (a koji je prijeko potreban za efikasno funkcionisanje drzave po evropskim standardima).
Stoga, normalno je da SDP odustane od podrske aprilskom paketu, jer se nova koalicija dogovorila da kreira ustav koji će biti bolji od trenutnog (da ne ulazim sad u raspravu sta su amandmani na ustav a sta je donosenje novog ustava) i SDP ih pusta da urade ono sto obecavaju gradjanima.
U aprilu su bili Amandmani na postojeci, Dejtonski ustav,
a sada se obecava (od strane VLADAJUCIH) NOVI USTAV.
SDP samo kaze: "Izvolite, napisite, uskladite, predlozite...".
SDP nije rekao, da ce biti protiv. Ako taj NOVI USTAV dodje
u Parlament na usvajanje i ako bude takav da odgovara
interesima gradjana BiH, onda ce i SDP glasati za njega.
U suprotnom, ako ne dodje do novog prijedloga,
SDP nece biti stranka koja laze. ;-)
Mislim da se Zlaja ufurao da je Kasparov, pa kao vuce neke poteze. Ovo sve lici na jednu veliku zajebanciju...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Mislim da je ovim potezom Lagumdzija definitivno unistio SDP. Nakon svih gafova, SDP ako na sljedecim izborima udje u parlament bice dobro.
:lol: :lol: :lol: Grom... Grom iz vedra neba... "dusebriznik SDP-a" (Grome, znas li sta znaci rijec dusebriznik?)
Toliko je bilo gafova da SDP uopste vise nije prepoznatljiv kao ozbiljna partija. Potpredsjednik SDP Popovic kaze da je SDP-u SNSD drazi od SBiH, to za glasaca znaci, da SDP preferira 100% RS. Da ne nabrajam onaj bezobrazni postupak Faruka Sijarica koji omalovazava roditelje 1620 ubijenih malih Sarajlija u vezi imena spomenika, potom Zlajino tepanje Mici...kako je SDP 92. bio totalno pasivan po pitanju odbrane, tako je ova protekla godina SDP-ovog djelovanja 100 x gora iz perspektive potencijalnog glasaca, jer u miru predsjednik jedne partije tepa covjeku, cobanu koji javno poziva na unistenje ove zemlje...
Inace, tema je Haretova koalicija za Micom, njegovo glasanje za Spirica i prepustanje najvaznijih ministarstava Srbima. Ili, sam ja pogrijesio pa je za Spirica glasao Lagumdzija... Koji si ti... uf, ne smijem reci da me ne banuju...
a davno je Nijaz upozoravao Zlaju da je unistio partiju svojim potezima, medjutim iskusnijeg i starijeg ocigledno nisu slusali...
:lol: :lol: :lol: Nijaz... koji je kao predsjednik SDP-a doveo stranku do 6 posto glasova u koaliciji 8 stranaka Zdruzene liste... a danas pjano ne zna ni s kim je ni protiv koga je...
kekec

Post by kekec »

Grom iz vedra neba wrote:...a davno je Nijaz upozoravao Zlaju da je unistio partiju svojim potezima, medjutim iskusnijeg i starijeg ocigledno nisu slusali...
E da smo svi Nijaza slusali :D
kub lajkan wrote:
edinbug wrote: Pa će Nijaz Duraković opet za Hareta izjaviti: Izvana Delon, iznutra demon. :-D
... a izmedju Dejton :D
lindjo

Post by lindjo »

senad abdic...a.k.a. ublehica...jos nije banovan? :lol:

a joker,sherlock,freaky,amrino :-D i td...
sve ne bi li se stvorila vjestacka situacija pro-zlocun atmosfere :?

a u stvarnosti :D ,nakon izborne apokalipse,njihov vozd, ide od vrata do vrata ko zadnji garib ,ne bi li se ogrebo za koru hljeba :lol: a pritom ga svako sikterise ko sugavo pseto :lol:
kekec

Post by kekec »

lindjo wrote: a u stvarnosti :D ,nakon izborne apokalipse,njihov vozd, ide od vrata do vrata ko zadnji garib ,ne bi li se ogrebo za koru hljeba :lol: a pritom ga svako sikterise ko sugavo pseto :lol:
I poslije izborne apokalipse, bojite se SDP.
I da SDP dobije samo jedan glas, vi bi ga se
bojali.

"Korica hljeba" je bolji zivot za gradjane BiH.
Za to se SDP bori i tome tezi.
A ti koji ga sikterisu su sada na vlasti. Njima
nije stalo do gradjana i njihovog boljeg zivota,
nego samo i jedino do vlastitih guzica.
A sikterisati nekoga ko moli koricu hljeba,
govori vise o onome ko sikterise, nego o onome
koga sikterisu.

Lindjo, ti si jadnik, zao mi te na jedan nacin. :(
lindjo

Post by lindjo »

korica hljeba je metafora za parce vlasti :roll:

i sad velis zlaja se nije hotio uguziti :?

uostalom,bili su na vlasti,i nista bolje narodu nije bilo.zlaja je,kao i svaki diktator bio preokupiran unutrasnjim i vanjskim nepriajteljima...a narod je ionako stado mžko ihebe..neka bleje...:zzzz:

treba ici odavde :(
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kekec wrote:Lindjo, ti si jadnik, zao mi te na jedan nacin. :(
Bozja kazna... ne d'o bog nikome...
pitt

Post by pitt »

pun mi je vise ljubavni misic i zlaje i lepog....... :D
forUMASH

Post by forUMASH »

.....jel' ti se to dize na lepog... :D
pitt

Post by pitt »

forUMASH wrote:.....jel' ti se to dize na lepog... :D
kako nece.... pritisak najvise na ovakve teme :D:D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

bosnjo24 wrote:E stvarno ovo mozes vidjeti samo kod nas ,micerko znam da je idol greh ali za muslimana vjernika koji nema zivog idola ali komunisticki idol uvijek mora da postoji prije drug tito a sada zlaja ali ni to mene toliko ne interesuje nit me interesuje kako ko ima pravopis bosanskog jezika vise treba pogledat sta osoba zeli reci a ne traziti kvakice jeli stavio ili nije sad sam stavio sve mala slova i ima mozda x gramaticki gresaka ali nije tema gramatika bosanskog jezika nego zlajino vruce -hladno
E sad i meni je drago sto je on skontao ispravnu stvar i promjenio misljenje,jer je ono bilo gore od sadasnje situacije (mislim amandmani) jer logicno cim srbi prihvate nesto [b]oberucke[/b] to nevalja za BIH .Nikad nista sto je trebalo ojacati drzavu nisu dobrovoljno prihvatili uvjek stapom natjerani od med.zajed.a sada prihvataju oberucke normalno da nesto nije u redu i sreca pa nije proslo i drago mi je sto se sada i zlajcek promjenio a harce ako ih prihvati bice onda zaista olos ali on to necu uraditi bar se nadam nije on ko nas tihi i zlaja sad hocu sad necu
ama kakav si ti "bosnjo", pises EKAVSKI????? :D :D :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

seiko22 wrote:
bosnjo24 wrote:E stvarno ovo mozes vidjeti samo kod nas ,micerko znam da je idol greh ali za muslimana vjernika koji nema zivog idola ali komunisticki idol uvijek mora da postoji prije drug tito a sada zlaja ali ni to mene toliko ne interesuje nit me interesuje kako ko ima pravopis bosanskog jezika vise treba pogledat sta osoba zeli reci a ne traziti kvakice jeli stavio ili nije sad sam stavio sve mala slova i ima mozda x gramaticki gresaka ali nije tema gramatika bosanskog jezika nego zlajino vruce -hladno
E sad i meni je drago sto je on skontao ispravnu stvar i promjenio misljenje,jer je ono bilo gore od sadasnje situacije (mislim amandmani) jer logicno cim srbi prihvate nesto [b]oberucke[/b] to nevalja za BIH .Nikad nista sto je trebalo ojacati drzavu nisu dobrovoljno prihvatili uvjek stapom natjerani od med.zajed.a sada prihvataju oberucke normalno da nesto nije u redu i sreca pa nije proslo i drago mi je sto se sada i zlajcek promjenio a harce ako ih prihvati bice onda zaista olos ali on to necu uraditi bar se nadam nije on ko nas tihi i zlaja sad hocu sad necu
ama kakav si ti "bosnjo", pises EKAVSKI????? :D :D :D :D :D
Radoncicev :D
mostarac

Post by mostarac »

Ja lepim haretovcima na one dvije teme taman donio po apaurin i lexilium, ko sta voli, a ti ih zakljuca. Sad ce ostat tamo jadni i ostavljeni :( :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

lindjo wrote:senad abdic...a.k.a. ublehica...jos nije banovan? :lol:

a u stvarnosti :D ,nakon izborne apokalipse,njihov vozd, ide od vrata do vrata ko zadnji garib ,ne bi li se ogrebo za koru hljeba :lol: a pritom ga svako sikterise ko sugavo pseto :lol:
Jel' ti to komentarises rad administracije?
haris ubleha

Post by haris ubleha »

lindjo wrote:senad abdic...a.k.a. ublehica...jos nije banovan? :lol:

Zaustavite Reuters, vikao je Boro Jovic...
Posto nemamo kontra-argumenata, red je da se banuju oni koji imaju argumente... kaze Fatmir Lindjo...
Fatmire, ja da sam na tvom mjestu, otisao bih u znak protesta na neki drugi forum... :-D
SA 071

Post by SA 071 »

seiko22 wrote:
SA 071 wrote:Pa ne mogu vjerovati da Zlaju jos i neko pokusava braniti. Ustavne promjene su pitanje buducnosti zemlje, a ne formiranja koalicije. Znaci, ako mislis da su one dobre zalagaces se za njih bez obzira da li si opozicija ili pozicija. S druge strane, ako mislis da one nisu dobro rjesenje za drzavu, borices se protiv istih i zalagati i pokusavati pronaci bolja rjesenja.

Ali ako si pred izbore za taj paket ustavnih "promjena" (jer ti Meklheni i slicna bagra obecavaju vlast ako im pomognes da odrade dobijeni zadatak u Bosni), a onda ti ne uspiju ispuniti obecanje, pa ti odbijas isti taj paket ciji si bio najveci protagonista, e onda se to zove politicka nedosljednost kakva krasi jos i Tihica.

Silajdzic je bar politicki dosljedan.

Ali je interesantno kako isti oni koji su na ovom forumu ostale ubjedjivali kako je to napredak, realnost i sl., sada ovaj Vozdov potez pravdaju. Pa ako ste onda mislili da je paket dobar, nema opravdanja za ovakav Vozdov preokret. Ma sta da se iza kulisa desavalo. Jer opravdavati ovaj preokret desavanjem iza kulisa vi pristajete biti manipulisana masa, koja ce samo klimati glavom na Vozdove igre iza kulisa i njegove poteze uslovljene kako mu sta kad obecaju.

P.S. Ja sam od pocetka i ocekivao da ce prave socijaldemokrate biti protiv onog paketa koji je afirmisao entitetski (citaj etnicki) princip funkcionisanja stvari u drzavi i koji je stavljao naciju (torove) ispred gradjanina (pojedinca). Tako je od pocetka govorio, recimo, Bogic Bogicevic koji jeste pravi socijaldemokrata za razliku od malog politikanta Zlatka Lagumdzije.
Dobar komentar SA 071, mada ni Hare nije "cvjecka"!
Istu poziciju u SBiH ima Hare kosto i Zlaja ima u SDP! Veliki broj Bosnjackih patriota je bio protiv povratka Hareta na prvo mjesto u SBiH, ali nazalost, "njegovi" su nadvladali! Isto kosto smo bili svjedoci sa Ti'im i "glasanju o povjerenju"! Javna blamaza koja samo donosi dobit njemu licno, i uzem krugu poslusnika, a nikako drzavi, narodu ili partiji! Idolopoklonstvo je zabranjeno muslimanima i po Kur'anu, pa je stvarno porazavajuce da se vecina muslimana upravo poklanja idolima - tj svojim sefovima! Bilo to iz ove ili one partije, ili vjerske zajednice!! Kazem ovdje i vjerske zajednice, jer IZ sa svojim sefom na vlasti, ef Cericem, ne cini nista drugo nego sto cine ovi "pratioci" svojih sefova! Mustafa Ceric je pogazio sve norme IZ-a, i cak i stavove Kur'an-a, kojega tumaci , sve samo u svoju dobrobit, ignorisuci sva pravila i boreci se za vlast!
Jedina svijetla tacka , po mom misljenju, danas na politickoj sceni u BiH, je Zeljko Komsic! A to je nada da se nesto ipak mijenja! Valjda ce doci vrijeme da ce i ovi "dinosaurusi" odumrijeti! Tj, da ce doci neki mladji politicari koji ce vise obecavati! Zato je potrebno iskazati svoje misljenje, bilo to ovdje na forumu , bilo to u kafani ili na poslu! Bitno je da se govori o temi ili problemu! Samo pruzanje informacije masama daje sansu za promjenu!!
Zato, samo za dobrobit JEDINSTVENE BiH, zaboravite imena, partijsku pripadnost i rodbinske veze!
Cinjenica jeste da su Silajdzic i Lagumdzija liderski tipovi politicara i autoriteti za razliku od Tihica koji je daleko od lidera i bilo kakvog autoriteta. Ali Silajdzic za razliku od ove druge dvojice svoju stranku nije pokopao nego je svojom pojavom podigao. I druga bitna razlika je, sto je Silajdzic politicki dosljedan svojim ciljevima, stavovima i misljenijima za razliku od ove dvojice (primjer Ustavni amandmani).
docent

Post by docent »

Jao evo mi suze na oči od ovih što su za socijaldemokratiju ali bez Zlaje.
Evo upravo gledam i saznajem:
Haris Silajdžić između Špirića i Terzića glasao za Špirića kao mandatara. :oops: :oops: :x :x
Pa pobogu šta još treba reći? Koliko još riječi treba prosuti da bi se shvatilo?
SA 071

Post by SA 071 »

haris ubleha wrote:E, moj seiko, ne znas ti ko je SA 071, alias joker, (socijaldemokrata u dusi :lol: ), koji je zbog Lagumdzije izvisio za neke poslovne prostore... :-D
Nego, nemoj ga puno hvaliti jer ce neko pomisliti da je rijec o istoj osobi (prije izvjesnog vremena su ga "provalili" da sam sebe hvali razlicitim nickovima). :lol:
Ne znam koji je tvoj problem, ali te stvarno ne razumijem.

A kada pricas o drugima i komentarises likove sa foruma, potrudi se da komentarises one koje licno znas. One koje ne poznajes nemoj komentarisati jer o njima nista ne mozes ni znati.

Na kraju krajeva, na forumu se iznose misljenja, stavovi i komentari o nekim dogadjajima, temama i sl., a ne o forumasima. Pogotovo je to suludo raditi kada nekog ne poznajes.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I druga bitna razlika je, sto je Silajdzic politicki dosljedan svojim ciljevima, stavovima i misljenijima za razliku od ove dvojice (primjer Ustavni amandmani).
Haris i dosljednost? :? :?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mostarac

Post by mostarac »

SA 071 wrote:
seiko22 wrote:
SA 071 wrote:Pa ne mogu vjerovati da Zlaju jos i neko pokusava braniti. Ustavne promjene su pitanje buducnosti zemlje, a ne formiranja koalicije. Znaci, ako mislis da su one dobre zalagaces se za njih bez obzira da li si opozicija ili pozicija. S druge strane, ako mislis da one nisu dobro rjesenje za drzavu, borices se protiv istih i zalagati i pokusavati pronaci bolja rjesenja.

Ali ako si pred izbore za taj paket ustavnih "promjena" (jer ti Meklheni i slicna bagra obecavaju vlast ako im pomognes da odrade dobijeni zadatak u Bosni), a onda ti ne uspiju ispuniti obecanje, pa ti odbijas isti taj paket ciji si bio najveci protagonista, e onda se to zove politicka nedosljednost kakva krasi jos i Tihica.

Silajdzic je bar politicki dosljedan.

Ali je interesantno kako isti oni koji su na ovom forumu ostale ubjedjivali kako je to napredak, realnost i sl., sada ovaj Vozdov potez pravdaju. Pa ako ste onda mislili da je paket dobar, nema opravdanja za ovakav Vozdov preokret. Ma sta da se iza kulisa desavalo. Jer opravdavati ovaj preokret desavanjem iza kulisa vi pristajete biti manipulisana masa, koja ce samo klimati glavom na Vozdove igre iza kulisa i njegove poteze uslovljene kako mu sta kad obecaju.

P.S. Ja sam od pocetka i ocekivao da ce prave socijaldemokrate biti protiv onog paketa koji je afirmisao entitetski (citaj etnicki) princip funkcionisanja stvari u drzavi i koji je stavljao naciju (torove) ispred gradjanina (pojedinca). Tako je od pocetka govorio, recimo, Bogic Bogicevic koji jeste pravi socijaldemokrata za razliku od malog politikanta Zlatka Lagumdzije.
Dobar komentar SA 071, mada ni Hare nije "cvjecka"!
Istu poziciju u SBiH ima Hare kosto i Zlaja ima u SDP! Veliki broj Bosnjackih patriota je bio protiv povratka Hareta na prvo mjesto u SBiH, ali nazalost, "njegovi" su nadvladali! Isto kosto smo bili svjedoci sa Ti'im i "glasanju o povjerenju"! Javna blamaza koja samo donosi dobit njemu licno, i uzem krugu poslusnika, a nikako drzavi, narodu ili partiji! Idolopoklonstvo je zabranjeno muslimanima i po Kur'anu, pa je stvarno porazavajuce da se vecina muslimana upravo poklanja idolima - tj svojim sefovima! Bilo to iz ove ili one partije, ili vjerske zajednice!! Kazem ovdje i vjerske zajednice, jer IZ sa svojim sefom na vlasti, ef Cericem, ne cini nista drugo nego sto cine ovi "pratioci" svojih sefova! Mustafa Ceric je pogazio sve norme IZ-a, i cak i stavove Kur'an-a, kojega tumaci , sve samo u svoju dobrobit, ignorisuci sva pravila i boreci se za vlast!
Jedina svijetla tacka , po mom misljenju, danas na politickoj sceni u BiH, je Zeljko Komsic! A to je nada da se nesto ipak mijenja! Valjda ce doci vrijeme da ce i ovi "dinosaurusi" odumrijeti! Tj, da ce doci neki mladji politicari koji ce vise obecavati! Zato je potrebno iskazati svoje misljenje, bilo to ovdje na forumu , bilo to u kafani ili na poslu! Bitno je da se govori o temi ili problemu! Samo pruzanje informacije masama daje sansu za promjenu!!
Zato, samo za dobrobit JEDINSTVENE BiH, zaboravite imena, partijsku pripadnost i rodbinske veze!
Cinjenica jeste da su Silajdzic i Lagumdzija liderski tipovi politicara i autoriteti za razliku od Tihica koji je daleko od lidera i bilo kakvog autoriteta. Ali Silajdzic za razliku od ove druge dvojice svoju stranku nije pokopao nego je svojom pojavom podigao. I druga bitna razlika je, sto je Silajdzic politicki dosljedan svojim ciljevima, stavovima i misljenijima za razliku od ove dvojice (primjer Ustavni amandmani).
je li ovo ti nas zajebavas :shock:
SA 071

Post by SA 071 »

docent wrote:Jao evo mi suze na oči od ovih što su za socijaldemokratiju ali bez Zlaje.
Evo upravo gledam i saznajem:
Haris Silajdžić između Špirića i Terzića glasao za Špirića kao mandatara. :oops: :oops: :x :x
Pa pobogu šta još treba reći? Koliko još riječi treba prosuti da bi se shvatilo?
Pa sudeci po tvom nicku ti bi bar trebao shvatiti. Stranacki lideri su se dogovorili da Spiric bude mandatar, a glasanje u predsjednistvu je samo formalnost. Tihic je dakle pristao da kandidat SDA ne bude mandatar vijeca ministara vec kandidat SNSD-a.
I onda su u predjednistvu formalno morali dirigovano glasati za 3 predlozena kandidata, od kojih bi i formalno bio izabran Spiric. U protivnom, ne bi opet bila formirana vlast, a svi bi graktali...

Razluci sta je sustina (dogovor Tihica i Dodika), a sta forma (glasanje u predsjednistvu)...
SA 071

Post by SA 071 »

mostarac wrote: je li ovo ti nas zajebavas :shock:
Ne bi ti shvatio moje zajebancije... :lol:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

SA 071 wrote: Silajdzic politicki dosljedan svojim ciljevima, stavovima i misljenijima za razliku od ove dvojice (primjer Ustavni amandmani).
:lol: :lol: :lol:
H. Silajdzic (prije raspodjele ministarskih fotelja): Premijer Vlade BiH mora biti iz reda bosnjackog naroda!
H. Silajdzic glasa za Nikolu Spirica kontra Adnana Terzica...
A, tek "majka svih dosljednosti"...legendarna...
Nismo obecavali... rekli smo radicemo... i evo radimo :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Prvo treba saslusati tacno sta je rekao Lagumdzija pa onda napadati. Ali prije toga treba podsjetiti na pricu Silajdzica da on ima spreman novi "evropski" ustav koji je rekao da ce podastrijeti nakon izbora kao protivtezu svom tvrdoglavom odbijanju amandmana na ustav.
E sad se vracamo na Lagumdziju koji je rekao da nece dati glasove za amandmane sve dok Silajdzic ne uradi ono sto je obecao ili radi neispunjenja obecanja na osnovu kojih je dobio izbore ne odstupi sa vlasti. Dakle nije promjena misljenja o prihvatanju amandmana nego stvar principa jer su gospoda Siladzic i Dodik ove izbore dobili na lazima i iluzijama i vrlo jednostavno Lagumdzija ih ovim tjera da preuzmu punu odgovornost kao sto su preuzeli fotelje.
Dakle vrlo jednostavna matematika:
* Siladzic prostire novi "evropski" ustav koji je bolji od amandmana i onda tu SDP nije bitan.
* Silajdzic ne daje ono sto je obecao na izborima i na osnovu toga pobjedio i u tom slucaju SDP trazi da se povuku iz vlasti radi laznih obecanja i SDP ce glasati za amandmane.
Post Reply