Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
in33sa

Post by in33sa »

Dolaze kompletni, ali to je za njih samo rekreacija kako Balic rece nedavno u jutarnjem cini mi se, pa BiH mozda i dobije ali rezultat nije bitan.

Bitno je da se igra, ovakve tekme sluze samo za provjeru reprezentativne forme igraca. Hrvatsku ocekuje baraz za Olimpijske igre sad u 6 mjesecu, zato i dolaze kompletni (Lackovic ne dolazi samo zbog ozljede), a ne znam kada nasi igraju kvalifikacije za SP u Hrvatskoj, ne vjerujem prije zime.

Na zalost, Terzic je upitan, a iskreno moram reci i da ovakav kakav je trenutno, i nije neko pojacanje. Nabacio je visak kila, spor je, u napadu neprepoznatljiv, ovaj Bicanic ga je izbacio iz prve ekipe Zagreba. Samo jos obranu igra solidno.

Mislim da ce ga Slovenci morati baciti na tezi rezim.
van Basten

Post by van Basten »

I nama će to biti prilika da uživamo u kvalitetnom rukometu... upravo taj karakter utakmice prijateljska/pripremna omogućiće opušteniju igru a samim tim i , nadam se , dosta atraktivnih poteza za publiku.
Mi kvalifikacije igramo tek na zimu, al izgleda da se malo ozbiljnije krenulo u tu akciju... najavljuju iz saveza još neke pripremne tekme do tada, pa vidjećemo
Sir Charles

Post by Sir Charles »

van Basten wrote:I nama će to biti prilika da uživamo u kvalitetnom rukometu... upravo taj karakter utakmice prijateljska/pripremna omogućiće opušteniju igru a samim tim i , nadam se , dosta atraktivnih poteza za publiku.
Mi kvalifikacije igramo tek na zimu, al izgleda da se malo ozbiljnije krenulo u tu akciju... najavljuju iz saveza još neke pripremne tekme do tada, pa vidjećemo
Zna li ko kad se prodaju ulaznice, gdje i kolika im je cijena?
van Basten

Post by van Basten »

Prodaja ulaznica za susret u Sarajevu počinje 02.04. na "prodajnim mjestima u Sarajevu" (citat preuzet sa internet stranice rsbih). Cijena ulaznice je 10KM.
Lično mislim da je to malo puno za jedan prijateljski susret i to u Zetri. Meni i ne smeta previše, jer volim rukomet toliko da ću bez problema dati 20KM za dvije karte, al mislim da će dosta raje koja se vagala "ići ili ne" odustati radi cijene ulaznice
Better Man

Post by Better Man »

van Basten wrote:Prodaja ulaznica za susret u Sarajevu počinje 02.04. na "prodajnim mjestima u Sarajevu" (citat preuzet sa internet stranice rsbih). Cijena ulaznice je 10KM.
Lično mislim da je to malo puno za jedan prijateljski susret i to u Zetri. Meni i ne smeta previše, jer volim rukomet toliko da ću bez problema dati 20KM za dvije karte, al mislim da će dosta raje koja se vagala "ići ili ne" odustati radi cijene ulaznice
Obzirom da nam dolazi jedna od najbolji reprezentacija svijeta koja u svojim redovima ima najboljeg rukometaša na svijetu (Ivano Balić) cijena je ok! Ali ono što je kritično ili bolje reči organizacijski propust jeste termin odigravanja susreta! Da li se iko od onih koji su organizovali ovaj susret sjetio da večina ljudi radi do pola 5! Ima i onih koji rade do 4 sata, ali i to ništa ne pomaže, jer dok dođete kući, dok se presvučete i dok ručate, prođe vrijeme! Zar se nije utakmica mogla igrati u nekom normalnom terminu, kao npr. 7 ili 8 sati! I 6 sati je bolje nego u 5! Večina onih koji odustanu, neće biti zbog cijene karte, već zbog termina, tj. satnice odigravanja utakmice, jer večina ljudi koji bi išli na tu utakmicu će u to vrijeme da idu s posla kući i neće biti u mogučnosti da odu na ovaj spetakl, koji je po svoj prilici amaterski organizovan, jer da se htio napraviti zaista spetakl, onda se on ne bi organizovao radnim danom u 5 sati, već bi to bilo najranije u 6 sati ili u 7 ili 8 sati, tako da bi ste normalno sa posla mogli da odete kući, a onda da odete na spetakl i da se opustite uz genijalne poteze velemajstora rukometa!
van Basten

Post by van Basten »

Kako rekoh, meni lično cijena ne smeta i koliko danas ću uzeti kartu, al ipak riječ je prijateljskoj utakmici u dvorani koja može primiti 10.000 gledalaca... RK Bosna je imala duplo jeftinije ulaznice za Ligu prvaka (dolazio i Balić) i džaba ulaz djevojkama pa su dvoranu od 6.500 ljudi napunili tek nakon 4 utakmice. Bojim se da rukomet nije toliko popularan kod nas, al vidjećemo. Volio bih da sam u krivu.
A termin je takav mislim zbog Lige prvaka, da je u 19-20h tek tada ne bi niko došao
pudlica

Post by pudlica »

cek u koliko je sati tekma

17h,18h ili 20h????
van Basten

Post by van Basten »

04.04.2007 17h, dvorana Zetra
navijac-xy

Post by navijac-xy »

rikardoreis

Post by rikardoreis »

BiH – Hrvatska 28-25

Dobra igra naših protiv oslabljene Hrvatske bez Balića, Dominikovića, Sulića i Lackovića.
Jedina stvar koja me nervirala je to što su dozvolili Špoljariću da im da onoliko golova, čovjeku koji inače uopšte ne igra u napadu Hrvatske.
BiH odigrala sa oko 80% snage, dok je Hrvatska sa otprilike 60%.

Sutra igramo u gostima :D , u Ljubuškom :D s početkom u 20 sati.
Zanimljivo da ce iz obje selekcije biti čak 12 (po Radončiću) bivših ili sadašnjih igrača Izviđača...ja znam za sljedećih deset:
Vukić, Alilović, Buntić, Anušić, Prce, Terzić, Harmandić, Martinović, Jaškić, Šabanović.
in33sa

Post by in33sa »

Spoljaric ne igra u napadu Hrvatske, ali to ne znaci da on ne zna igrati napad.
U Celju igra napad uvijek, i konstantno zabija po cetiri-pet golova po utakmici, u prosjeku.

Zna on tuci po golu, vec Cervar ima neku svoju filozofiju.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

in33sa wrote:Spoljaric ne igra u napadu Hrvatske, ali to ne znaci da on ne zna igrati napad.
U Celju igra napad uvijek, i konstantno zabija po cetiri-pet golova po utakmici, u prosjeku.

Zna on tuci po golu, vec Cervar ima neku svoju filozofiju.
dobro sefe :) vjerujem ti...na osnovu dosadasnjeg minulog rada na temi o rukometu...
in33sa

Post by in33sa »

:wink: moram malo opravdati nacu odbranu :D

U Hrvatskoj se inace ljubitelji rukometa vec godinama pitaju zasto Cervar tako malo koristi Spoljarica u napadu, jer lik ima jak i precizan sut (svjedoci smo)

Ovaj Vukovic ce biti igracina, a i kod nas ima potencijala dosta. Vidjelo se da Harmandic ipak ne zna igrati na duboku odbranu, sto je steta jer sam mislio da decko moze biti nas Balic.
Vukovic je klasicni primjer sto znaci imati dobrog trenera u tim godinama razvoja mladog igraca. Ovaj Pozun iz Gorenja je trener kao predodredjen za stvaranje igraca, dugi niz godina je u Celju pravio ekipu sa kojom je na kraju uzeo titulu Prvaka Europe. Stvorio je citav niz igraca, od Zormana preko Koksarova i Vugrinca do Rutenke.
Mislim da je i Demirovic na tom tragu, i prvi put mi imamo kakav takav kult reprezentacije. Zna se ko kosi a ko vodu nosi.
Last edited by in33sa on 04/04/2007 20:09, edited 1 time in total.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Vukovic je odlican, eksplozivan...
a sto se Adnana tice, ne znam..ipak je ovo prijateljska bila i odigrao je dosta rezervisano,sve se sastalo, mozda zbog umora i zasicenosti, al ima i tog da mu ne lezi ta dublja odbrana...
bitno je da nam je repka u laganom usponu...

sad cekam(o) LIVE izvjestaj od naseg kolege Ban Vastena :D :)
in33sa

Post by in33sa »

Pa vidi se da Harmandicu ne lezi ovaj tip odbrane, recimo HSV igra 6-0 zonu i tu za vanjske pucace ima prostora kao u prici, ovo sto igra Hrvatska je odbrana kakvu danas kvalitetno igra samo jos Francuska reprezentacija (ta odbrana 3-2-1 je inace izum medvescakove skole rukometa, kojoj pripada i Sead Hasanefendic, odnosno izum profesora rukometa Vlade Stenzla, sadasnjeg bliskog saradnika Line Cervara zaduzenog za odbrambeni dio igre hrvatske reprezentacije) a ko je gledao zadnje SP, vidio je da se ni Balic nije naigrao protiv takve odbrane.
Tu odbranu su dobro igrali i Srbogorci, dok ih je vodio Vujovic (on to zna raditi jer je naucio u Metaloplastici, koja je tu odbranu dovela do savrsenstva, ne jednom sam gledao da Basic nije ni odbranio udarac a Mile Isakovic kao prednji u odbrani vec hita u kontranapad), ali nakon njegovo odlaska sve je to razvodnjeno u njihovoj reprezentaciji,.

Ako Balic ne moze, ne moze niko. Zato se Adnan nije ni vidio danas, i pored nesto lezernijeg pristupa Hrvata, ipak je to odbrana i izmisljena sa ciljem onemogucavanja igre vanjske linije protivnika.

Mi igramo 6-0 i imali smo srece sto nema Lackovica i Balica, i sto je Metlicic mentalno negdje drugo a ne u dvorani Zetra, inace bi nas punili izvana jer imaju prostora.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ma nema sumnje da su jaci od nas...

sjecam se ko klinac te Metaloplastike cuvene...u jednom momentu su bili ,maltene, reprezentacija svijeta..

i kad sam vrec skrenuo s teme, valjda se sjecas Kukića, prednjeg Crvenke...bio je potencijal i u tom je rat zajasio i nemam pojma dalje sta je bilo s njim...isto kao i s golmanom Zameta Zeljkom Hornjakom, standardnim reprezentaticem one cuvene mlade selekcije sa Tomicem, Tomljanovicem, Pucom, Jelcicem, Obrvanom itd. Stojanovic mu je bio rezerva...
in33sa

Post by in33sa »

Jaci jesu, ne samo od nas vec od svake reprezentacije na svijetu usudim se reci, ali bitno je da nasi skidaju tu razliku u kvaliteti.

Mislim da je nas vrh plasman na neko prvenstvo, i nadam se da ce to ostvariti uskoro, nadam se vec na SP u Hrvatskoj. A tamo sta bude, dati sve od sebe, pa mozda i bude nekog rezultata i na velikom takmicenju. Vjerujem da Demirovic to moze i zna, samo problem je sto znaju i Hasanefendic i Kamenica, pa nista. Istina, Kamenog je pregazilo vrijeme, ali u svoje vrijeme bio je trenerska velicina.

Kukic je propao, kao i toliki drugi, inace je kod nas na balkanu fora da imamo najjace mlade igrace svijeta (govorim za rukomet, a moze se primjeniti i na kosarku, recimo) jer su nasi igraci u mladjim selekcijama fizicki iznad konkurencije van Balkana (vec su se radile neke studije o dinarskom tipu covjeka, fizickoj superiornosti nad ostatkom Europe) ali recimo kasnije vecina njih propadne. A recimo skandinavci i nemaju neke uspjehe u mladjim selekcijama, a uvijek izbacuju vise igraca nego mi. Mozda su nasi kvalitetniji, ali oni dominiraju u kvantiteti.
xxxZmajxxx

Post by xxxZmajxxx »

Ma ebem ja njih nasi ce ih rasturiti i u Capljini ,ebo ih onaj most
sto su ga imenovali!!A sto nedaju nasim navijacima karte - gdje vi zivite ovo je BIH mamu vam ebem!!!! :x :x
van Basten

Post by van Basten »

Lijepo je vidjeti ovakve uspomene ovdje... moja prva sjećanja vezana za rukomet jesu upravo vezana za tu generaciju Metaloplastike... mislim da je Isaković prvo krilo koje je prodalo "šaraf" kao šut...
sad malo o utakmici... :D
Fina utakmica, ako se nastavi ovako ozbiljnim radom i s jakim pripremnim tekmama (spominje se Njemačka, a i Crna Gora, koja uopšte nije loša ekipa - glat su ušli u baraž, nudi se), moći će se izbrusiti pojaka ekipa, materijal je već tu. Još bih volio da znam šta je sa Maleševićem i Trivundžom, jesu li povrijeđeni ili se ne računa na njih više, a ne bi bilo loše baciti oko i na golmana Ademar Leona, Šarića koji je izrazio želju da nastupa za nas, a čini mi se i da je E.Bašić još u godinama kad bi mogao kvalitetno igrati još bar 4-5 godina za reprezentaciju. No, o njima će koju više reći ovi što su vani, sigurno su upućeniji.
Imao sam osjećaj da su naši u utakmicu ušli baš onako u prijateljskom tonu, malo labavije u odbrani, opuštenije u napadu i tek kad su vidjeli koliko su Hrvati zapeli da pobijede onda su počeli ozbiljnije gristi. Kad kažem zapeli, ne mislim da je to sada bila igra na granici boksa, al ipak se vidjelo da im je stalo. Metličić - 60 minuta, Džomba 45 minuta, Vori 50ak min, Losert 43 minute i skinuo ga je s gola kad je primio 5 golova u nizu... dok su naši bar u prvom poluvremenu fino rotirali, skoro svi da su igrali, 3 golmana su dobila po 20 minuta... Činjenica je da su njima nedostajali Balić (bar 20% ekipe), Lacković, Dominiković... ali i bez njih pobijedili smo jednu jaku ekipu i to nam treba biti putokaz kako dalje, uz korigovanje uočenih grešaka. Nešto imam povjerenja u Halida, na stranu što je veliki stručnjak ( kako već rekoste i Sead je pa je pobjeda u Zetri protiv Danske bila plafon), nego što je izgleda uspio natjerati i savez da ga malo poprati u namjerama. Bolje igrati prijateljske sa Hrvatskom, Njemačkom i sl, pa i gubiti ako treba al se učiti na greškama, nego sa nekakvim klubovima, koje ćemo bušiti 20ak razlike i onda stvarati dojam velike snage bez realnog pokrića.
Sve u svemu, prezadovoljan.
Odbrana 3-2-1 i ima za cilj neutralisanje vanjske linije, ali zato daje više prostora pivotu i krilima... i za nju8 treba imati uigrane akcije, križanja, nabiranja, silaske drugog na crtu... mislim da ćemo mi generalno imati većih problema sa tom odbranom nego sa klasičnom 6-0 jer sam (i) danas stekao dojam da nam je vanjska linija jači dio ekipe.
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Ja cu samo reci da je Hrvatska potpuno druga reprezentacija bez Balica. To se moglo vidjeti sinoc, a i u nekim drugim utakmicama. Bez obzira na kvalitet igraca Hrvatske, pod hitno moraju raditi na podizanju kvaliteta igre bez Balica u ekipi
karanana

Post by karanana »

Danas ce cijeli Ljubuski biti obojen u plavo-zutu boju. Hrvatska reprezentacija nece moci mentalno da izdrzi u grotlu dvorane u Ljubuskom koja ce kao jednim velikim grlom pjevat Bosna je samion oooooooo!
amrino

Post by amrino »

Ne znam da li je neko primijetio i vec napisao ali eto...meni je bilo pravo smijesno!
Komentator tokom utakmice prica kako su igraci hrvatske dobro primljeni u BiH, odnosno u Sarajevu- kako su ih ljudi super primili te se "nada da ce i igraci reprezentacije BiH isto tako biti primljeni sutra u Ljubuskom :shock:". Pa mislim- ko da u Ruandu idu...Ljubuski je u BiH!!! ili.... :? :shock:
miki22

Post by miki22 »

karanana wrote:Danas ce cijeli Ljubuski biti obojen u plavo-zutu boju. Hrvatska reprezentacija nece moci mentalno da izdrzi u grotlu dvorane u Ljubuskom koja ce kao jednim velikim grlom pjevat Bosna je samion oooooooo!
Kao i obično lupaš.
karanana

Post by karanana »

miki22 wrote:
karanana wrote:Danas ce cijeli Ljubuski biti obojen u plavo-zutu boju. Hrvatska reprezentacija nece moci mentalno da izdrzi u grotlu dvorane u Ljubuskom koja ce kao jednim velikim grlom pjevat Bosna je samion oooooooo!
Kao i obično lupaš.
Stvarno? Zar se ovo sto sam napisao nece desiti? Pa dobro mozda i dodje par navijaca susjedne nam drzave jer je granica blizu.

Nadam se da ce publika biti fer i korektna i prema reprezentaciji i prema navijacima susjedne nam Hrvatske te da im nece psovati niti da ce biti nekih fizickih incidenata, jer ovo je ipak prijateljska utakmica a Hrvatska je prijateljska nam drzava.
Liska

Post by Liska »

Sir Charles wrote:Ja cu samo reci da je Hrvatska potpuno druga reprezentacija bez Balica. To se moglo vidjeti sinoc, a i u nekim drugim utakmicama. Bez obzira na kvalitet igraca Hrvatske, pod hitno moraju raditi na podizanju kvaliteta igre bez Balica u ekipi
To je istina ali vrijedi i za ostale. Izbaci Francuzima Karabatica, izbaci Njemcima Hensa itd. Hrvatska moze racunati na Balica sljedecih 7-8 godina a za njega postoji zamjena. To je Duvnjak iz RK Zagreb koji iz utakmice u utakmicu sve vise napreduje. Sinoc je ipak u pitanju bilo nekakvo lezerno ponasanje sto ne umanjuje pobjedu BiH. Ja se samo nadam da BiH ima dovoljno kvalitete da se plasira na sljedece svjetsko prvenstvo. Nadao sam se i protiv Svedjana ali su oni ispali prejaki a nisu reprezentacija iz europskog vrha, u ovom momentu. Demirovic je na dobrom putu a valjda ce jednom imati i srece da dobiju nekoga lakseg u grupi.
Post Reply