UZAS! - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#101 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by PipiDugaDevetka »

@uvijek dobri goste,
Daj više podataka da guglam da čujem i vidim g-đu koja optužuje faunu za zagadjenje.
uvjek dobar gost

#102 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by uvjek dobar gost »

portal radio sarajeva, teme, služba za kvalitet i zaštitu o čistoći vode na vrelu Bosne i onda na pola texta ima tonski zapis nebulozne izjave gospođe koja da je kao što nije dobila bi otkaz prije sedam dana....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#103 Re: Kakvu vodu pijemo?

http://www.radiosarajevo.ba/index.php?o ... 0#josc2860

Niti jedna od trideset tačaka na kojima VIK kontroliše vodu nije na nekoj pipi u nekom domaćinstvu!
Kakva je to kontrola kada firma sama kontroliše kvalitet vode? Zašto je ne kontroliše neko nezavisan?

I eto, na jednoj toj tački pronadjena ešerihia koli-znak prisustva fekalija!
Šta ćemo sad?
Ponavljam:
http://www.ekoakcija.com/content/igman- ... -eko-bombe
Autor videa u 4'02'', kaže:
Šestog februara 2006. Zavod za javno zdravstvo Kantona SARAJEVO je upoznat o ovom problemu. Na teren je izlazila dr. Lejla Hatibović i dala je svoje mišljenje.O tome su upoznate sve inspekcije , Ministarsvo za prostorno uredjenje i zaštitu okoline, ali od tada je malo uradjeno da se zaštite izvori Vrela Bosne.
Ko će odgovarati za propust da planira i dadne sredstva za popravak kanalizacije na Igmanu?
Po meni, najveća odgovornost i krivica je na premijerima Vlade Kantona od 2006.g., pa do sada. Uključujući i nadležne ministre.
Igman i Bjelašnica trebaju biti vodozaštitna zona u kojoj se ne bi smjela odvijati nikakva ljudska aktivnost ili barem smanjiti tu aktivnost na onu predvidjenu eko-planovima pred Olimpijadu. Znači, početi izradjivati planove za rušenje svega suvišnog na Igmanu i Bjelašnici!
Joey Tribbiani

#104 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by Joey Tribbiani »

ja veceras tek čujem da je voda zagadjena na VB. Eto koliko se cuje i prica po gradu. jebe se svima...
Nadam se da ce sa-x objaviti članak o ovome (ako vec nije) pa da onda svi stavimo i na facebook i na ostale gluposti pa se mozda i cuje za zagadjenje
fixer

#105 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by fixer »

Joey Tribbiani wrote:ja veceras tek čujem da je voda zagadjena na VB. Eto koliko se cuje i prica po gradu. jebe se svima...
Nadam se da ce sa-x objaviti članak o ovome (ako vec nije) pa da onda svi stavimo i na facebook i na ostale gluposti pa se mozda i cuje za zagadjenje
Isti sam. Ovo treba, ukoliko pak nije, na sva zvona razglasiti. Ne mogu vjerovati da sam zadnji put pio vodu sa Vrela prosli put kad sam bio. :x :x :x :x
fixer

#106 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by fixer »

Za pocetak mijenjajte naziv teme. Rijetko ko ce otvoriti ovu temu sa ovako sterilnim nazivom!
VjecitiStudent

#107 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by VjecitiStudent »

uvjek dobar gost

#108 Re: Kakvu vodu pijemo?

VjecitiStudent wrote:Nove slike sa Igmana
http://www.ekoakcija.com/content/kanali ... rela-bosne

ovo sve su izasrale tice, jeleni, srne, sove, lisice, orlovi, ježevi i puževi..... treba to sve protjerati sa naše lijepe planine za parali pučanstvo... gore seru i kvare idilu zaslužnim familijama koje su nas pokrale i dobranile u toku agresije... pa nismo valjda mutavu da dozvolimo ovoliko divljanje životinja u eko zoni Igmana i Bjelašnice..... jer fakat nema smisla da odabranim i debelo zaslužnim kvare uživanje....

Već dva dana slušam i gledam na TV-u gospođu (Jasminka Šimić) koja brani vodovod, vlast i sve svaljuje na floru i faunu... ne vidim nikoga da priču vodi u pravom smijeru, ne čujem ime Abida Jusića, Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića.... ili je do mene.... pričaju oni ali ih ja ne razbiram... pored toga ne čujem ni FGR-raju da se nešto buni il da postavlja pitanja , možda bi time ugrozili svoj dio budžetskog kolača....

Sve u svemu prvi put u istoriji presrale su tice, srne, lisice i vukovi... treba otići gore na Bjelašnicu i Igman te provjeriti šta jedu te zvijeri.. da ih možda nije proćeralo....
PipiDugaDevetka

#109 Re: Kakvu vodu pijemo?

Treba potamaniti tu faunsku žgadiju što zagađuje Vrelo Bosne. Hitno angažovati 100 000 lovaca iz RS da dodju na Igman i Bjelašnicu i potamane lisice, divlje svinje, srne, jelene, zečeve, ponekog vuka i medvjeda,
Poznato je da životinje - preživari povećavaju ozonsku rupu ispuštanjem svojih plinova nakon varenja hrane.
Sve ih potamaniti treba!
kod65

#110 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by kod65 »

To je stvarno zalosno za takav izvor. :( Uvijek sam se radovao popiti vode i rashladiti sa izvora nakon voznje biciklom, sad to nemogu. Hvala vam na unistavanju sarajevskog izvora zivota i zelim vam dobar profit unistavajuci ono najvrijednije na planeti zemlji.
hardcoreh

#111 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by hardcoreh »

PipiDugaDevetka wrote:Treba potamaniti tu faunsku žgadiju što zagađuje Vrelo Bosne. Hitno angažovati 100 000 lovaca iz RS da dodju na Igman i Bjelašnicu i potamane lisice, divlje svinje, srne, jelene, zečeve, ponekog vuka i medvjeda,
Poznato je da životinje - preživari povećavaju ozonsku rupu ispuštanjem svojih plinova nakon varenja hrane.
Sve ih potamaniti treba!
Kako te nije stid tako reci, da se potamane zivotinje ? Poznato je da su ljudi najveci zagadjivaci, a nebi zelio da se ljudi potamane, jel tako ? :?
karanana

#112 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by karanana »

hardcoreh wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Treba potamaniti tu faunsku žgadiju što zagađuje Vrelo Bosne. Hitno angažovati 100 000 lovaca iz RS da dodju na Igman i Bjelašnicu i potamane lisice, divlje svinje, srne, jelene, zečeve, ponekog vuka i medvjeda,
Sve ih potamaniti treba!
Kako te nije stid tako reci, da se potamane zivotinje ? Poznato je da su ljudi najveci zagadjivaci, a nebi zelio da se ljudi potamane, jel tako ? :?
:lol: :lol: :lol:

ima uzet onaj novi mjerac sarkazma u konradu u interexovoj zgradi.
hardcoreh

#113 Re: Kakvu vodu pijemo?

Post by hardcoreh »

karanana wrote:
hardcoreh wrote:
Sve ih potamaniti treba!
:lol: :lol: :lol:

ima uzet onaj novi mjerac sarkazma u konradu u interexovoj zgradi.
:lol: :lol:

I mislio sam malo da je sarkazam, ali nebi me cudilo i da je ovo neko ozbiljno mislio..
PipiDugaDevetka

#114 Re: Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

@harcoreh,
Razumio sam te i ne ljutim se.
Priheftao si sarkazam na sarkazam.
:D
hardcoreh

#115 Re: Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by hardcoreh »

PipiDugaDevetka wrote:@harcoreh,
Razumio sam te i ne ljutim se.
Priheftao si sarkazam na sarkazam.
:D
upravo tako :lol: :lol: :) :)
karanana

#116 Re: Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by karanana »

e onda ispade da meni treba sarkazam detektor jer nisam detektirao ovaj harcorehov priheftani.
Joey Tribbiani

#117 Re: Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Joey Tribbiani »

šuti ti, prihefto je i tačka :mrgreen: , pa nece valjda ozbiljan bit, jel :?:

Je li iko dobio ikakav odgovor na mail-ove?
fixer

#118 Re: Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by fixer »

Hajmo organizirat akciju "Pisanje za sitnu buraniju", gdje cemo voditi dobrovoljce da i oni malo zapisaju Bjelasnicu i Igman. Sto bi ta stvar bila samo za one sa dubljim dzepom? Moramo premostiti te socijalne razlike, te omoguciti svima da zadovolje te fizioloske potrebe na ljepoticama.
uvjek dobar gost

#119 Re: Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Joey Tribbiani wrote:šuti ti, prihefto je i tačka :mrgreen: , pa nece valjda ozbiljan bit, jel :?:

Je li iko dobio ikakav odgovor na mail-ove?
ja nisam... još ali sam ih i zvao telefonom i peglao ih pa možda misle da smo raja..... :D

I da pod hitno organizovati kaznenu ekspediciju da pobijemo sve tice, papkare i međede... dok nam nisu počeli jesti djecu... sve istrijebit to treba da ostanu samo Bošnjaci, Hrvari i Srbi jer u njima je konačan spas.... :D
zlatiborka

#120 Re: Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by zlatiborka »

Rekose malo prije na kantonalnoj TV da se jos ne zna uzrok i vrsta zagadjenja Vrela Bosne. :x

Znace se za 2 dana...... :?
PipiDugaDevetka

#121 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Samo za Jasminku Šimić iz ViK Sarajevo:

Nek umuknu sva zvona,
da ne zvone, da ne zvone
ustrijelite sve ptice,
da ne lete, da ne lete

i okujte sva mora
da ne sume, da ne sume.
Dust

#122 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Dust »

Naravno da se zna,
jesteli vidjeli sve te gomile smeca i otpada po Bjelasnici i Igmanu (obicno pored puta), a tek kako je uradjena i uredjena kanalizacija u tim elitnim novim selima i mjestima na obliznjim planinama ma divota a sve to idu u zemljicu pa nama u časicu - vodicu.
ZIVJELI.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zlatiborka

#123 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by zlatiborka »

PipiDugaDevetka wrote:Samo za Jasminku Šimić iz ViK Sarajevo:

Nek umuknu sva zvona,
da ne zvone, da ne zvone
ustrijelite sve ptice,
da ne lete, da ne lete

i okujte sva mora
da ne sume, da ne sume.
Gospodja je dipl. hemiijski inzinjer, radi u Vodovodu u laboratoriji skoro 3 decenije, ne preziva se Šimić vec Simić!

Vrijedna je i sposobna, nadam se i moralna.

Zasto kvalitet vode ispituje laboratorij VODOVOD-a i s time javnosti kaze sto god hoce, a ne neki nezavisni laboratorij?

Kakvi su zakoni sto se tice ovog problema?
Obuca9

#124 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Obuca9 »

Optužiti ptice i jelene za zagađenje vode, odlika vrijedne, sposobne i MORALNE osobe.

To što je ti očito lično poznaješ ne mijanja činjenicu da je ono što je izjavila sramotno i NEMORALNO !!!
zlatiborka

#125 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by zlatiborka »

hz__semir wrote:Optužiti ptice i jelene za zagađenje vode, odlika vrijedne, sposobne i MORALNE osobe.

To što je ti očito lično poznaješ ne mijanja činjenicu da je ono što je izjavila sramotno i NEMORALNO !!!
Oprosti, nisam znala da je ONA to izjavila!

Ne znam sta da kazem, tuzna sam i razocarana.... :(
Post Reply