Da li djecu treba tuci?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li djecu treba fizicki kaznjavati?

Da uvijek - batina je iz raja izasla
14
14%
Ne nikad
33
33%
Kad bas zasluze
54
53%

Total votes: 101

mirness

Post by mirness »

Stari wrote:Eih i ti Pitt ga bas pretjera ovdje ...sta derle od 12-13 godina zna o tome ste je PM...i kako se u nju salje...? Mislim stvarno...
culo u skoli :-)
pitt

Post by pitt »

do mene je......u ovaj vakat i ranije pocinju :D
alek

Post by alek »

Stari wrote:...sta derle od 12-13 godina zna o tome ste je PM...i kako se u nju salje...? Mislim stvarno...
ma daj stari, drugacije je vrijeme... danas kad sretnem grupu od pet dvanaestogodisnjaka znam pretrnuti od straha. ne naganja to vise loptu po zeleni :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Vingo wrote::? zaista ne znam cemu taj sarkazam mircerka....
nije sarkazam, vec ti PEC PEC smatras jednakim gazenjem nogama, izgladnjivanjem i zakljucavanjem djece u spajz jer nisu slozili igracke...

tako i ja , iduci tim putem, kazem ODO SAD NAMLATITI NEKO DIJETE, pa da ga zacinim bas odaberem rome iz moje mahale...
pitt

Post by pitt »

Nikad nisam dobio udarac a da ga nisam debelo zasluzio i nikad stari nije izostavio predavanje zasto me je udario, a niti jednom nije bio udarac da me nokautira vec samo znak da sam presao granicu. Mlatiti djecu za neuradjenu zadacu ili nepospremljenu sobu je glupost, al za neke stvari mu mopras staviti do znanja da je previse ili ce preci u naviku. :-?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

moja komsinica je tukla djecu snjurom od usisivaca. Onda je znala maksuz otic po sljunak, pa ga prosut na pod da oni klece na tome :(
Ili, otvorem vrata a komsija stoji u haustoru sa visoko podignutim rukama. (imao je tada i 12-13 godina)... Kazna :(

Kod mene sad pali coshak... :D
alek

Post by alek »

jbga, ne udaris dijete zato sto smatras da to nije nacin, ne udarim dijete jer ga nemam :D ali nije ostalo na tome. negdje u po rasprave desio se obrat, pa su svi koji su nekad popili batine od roditelja postali 'potencijalni nasilnici' :roll: to je ono bas kenjaza da ne moze biti gora
pitt

Post by pitt »

Da zakljucimo.....kad dijete nesto debelo zgrjesi i zasluzi batine onda je duznost oca da bijes iskali na majci (u prisustvu djeteta) :D
mamica papucarka

pitt wrote:Da zakljucimo.....kad dijete nesto debelo zgrjesi i zasluzi batine onda je duznost oca da bijes iskali na majci (u prisustvu djeteta) :D
ovako mislis (obrati paznju na zadnju scenu)

http://www.videosift.com/story.php?id=23877
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mamica 31 wrote:moja komsinica je tukla djecu snjurom od usisivaca. Onda je znala maksuz otic po sljunak, pa ga prosut na pod da oni klece na tome :(
Ili, otvorem vrata a komsija stoji u haustoru sa visoko podignutim rukama. (imao je tada i 12-13 godina)... Kazna :(

Poznajem zenu (bila nam komsinica prije rata) koja je svog sina tako slicno kaznjavala... Sjecam se kao dijete da sam se bojala nje jer mi djeca smo znali da je bila u stanju istuci svoje dijete zbog neke male sitnice. Sjecam se da mu je jednom pidzama bila krvava jer ona ga istukla pred spavanje. :(
Najteze mi pada kako ga jednom izbacila iz stana, na polju grmljavina, kisa, zima a ona mu rekla da mora ispred da stoji... dijete cvili i place, nije mu par sati dala da udje u stan. Par dana nakog toga zavrsio u hitnoj, imao temperaturu iznad 40, dijete jedva prezivi. :(

tako smo se jednom zmirke igrali, ja po belaju udjem u podrum od zgrade koja se gotovo srusila i on jadnicak (nije namjerno) pusti vrata (iza kojih se krio) koja su meni zavrsila na glavi. :D
njegovo rijesenje za sve to je bilo da je poslije otisao u podrum i pustio vrata da padnu na njegovu glavu, dosao mome tati i rekao sta je uradio... vise je volio da se tako kazni nego da ga njegova vlastita mati kaznjava poslije. njoj nismo uopste rekli sta se desilo, jer ona bi sigurno postupila onako kako je uvijek radila. :(
mamica papucarka

cHupjahalic@ wrote:
mamica 31 wrote:moja komsinica je tukla djecu snjurom od usisivaca. Onda je znala maksuz otic po sljunak, pa ga prosut na pod da oni klece na tome :(

Poznajem zenu (bila nam komsinica prije rata) koja je svog sina tako slicno kaznjavala... Sjecam se kao dijete da sam se bojala nje jer mi djeca smo znali da je bila u stanju istuci svoje dijete zbog neke male sitnice. Sjecam se da mu je jednom pidzama bila krvava jer ona ga istukla pred spavanje. :(
Najteze mi pada kako ga jednom izbacila iz stana, na polju grmljavina, kisa, zima a ona mu rekla da mora ispred da stoji... dijete cvili i place, nije mu par sati dala da udje u stan. Par dana nakog toga zavrsio u hitnoj, imao temperaturu iznad 40, dijete jedva prezivi. :(

tako smo se jednom zmirke igrali, ja po belaju udjem u podrum od zgrade koja se gotovo srusila i on jadnicak (nije namjerno) pusti vrata (iza kojih se krio) koja su meni zavrsila na glavi. :D
njegovo rijesenje za sve to je bilo da je poslije otisao u podrum i pustio vrata da padnu na njegovu glavu, dosao mome tati i rekao sta je uradio... vise je volio da se tako kazni nego da ga njegova vlastita mati kaznjava poslije. njoj nismo uopste rekli sta se desilo, jer ona bi sigurno postupila onako kako je uvijek radila. :(
zalosno :( to su sve logorske metode :(
Azemin

Post by Azemin »

Vi ovog u zutoj majici nebi istukli?

http://www.youtube.com/watch?v=G9JvilJAdWw
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mamica 31 wrote:zalosno :( to su sve logorske metode :(
... a jos je zalosnije da je ta zena zavrsila visu pedagosku skolu a opet tako "odgajala" svoju djecu. :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mamica 31 wrote:
cHupjahalic@ wrote:

i ne mogu se ni u ludilu iyjednaciti sa PEC PEC ili stajanjem u cosku...

o mamice31, kako je meni bilo ofirno kad dodje komsija sa sprata, a ja u cosku, a on me ispituje sta je bilo, a mene stiiiiddddddd.... uf...
medulla

Post by medulla »

mislim da djecu treba tuc od malena i pustat ih da se brane iako su oni slabiji od nas jer ce tako ucit odbrambene vjestine i bit spremni za zivot van haustora pa i unutar njega; pozeljno bi bilo da roditelji znaju razne ratnicke vjestine i treniraju svoju djecu. dakle, sta ocu rec, nakon sto djetetu spucate samar, izazivajte ga tj isporovocirajte da i ono vama spuca samar i onda vi opet njemu sve dok se ne rasplace - treba poticat suze, narocito kad malih bosanskih djecacica da konacno izadjemo iz patrijarhalnom poretka jer ce svakako tu bit curice koje ce ih marisat i mozda se sazalit na suze sto ce im bit spas ne mognu uzvratit
mamica papucarka

mIRCerka wrote:
mamica 31 wrote:
cHupjahalic@ wrote: Poznajem zenu (bila nam komsinica prije rata) koja je svog sina tako slicno kaznjavala... Sjecam se kao dijete da sam se bojala nje jer mi djeca smo znali da je bila u stanju istuci svoje dijete zbog neke male sitnice. Sjecam se da mu je jednom pidzama bila krvava jer ona ga istukla pred spavanje. :(

i ne mogu se ni u ludilu iyjednaciti sa PEC PEC ili stajanjem u cosku...

o mamice31, kako je meni bilo ofirno kad dodje komsija sa sprata, a ja u cosku, a on me ispituje sta je bilo, a mene stiiiiddddddd.... uf...
MENI JE UPRAVO DIJETE OBRISALO POST :lol:
nego, zaista ne znam. Majka sam, odgajam diecu onako kako najbolje umijem i znam. Protiv batinjanja sam, ali isto tako znam da cu kad tad udariti dijete (onako u afektu iz straha za njim, bas kako je to Tito Anjda objasnila :D )
I nisam uopste glasala na temi. :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A wrote:Mam'ce bona, zar nisam izbrisala taj post :D

Ma tesko mi je ucestvovati u ovoj temi, jer je odnos prema roditeljstvu i vlastitoj djeci nesto previse intimno, sveto. I onda mi je ruzno iznjeti taj moj odnos, koji smatram najbolji na svijetu :D , u svakom slucaju najbolji sto ja mogu da pruzim, iznjeti ga nekome na sud i biti ocjenjivana po necijim tudjim principima.

PS - i spucaj tog malog, da mu ne padne vise na pamet opet brisat postove :oops:
opali ga nogom u glavu, i nek se doceka na cosak od komode... :D

ili mu reci PEC PEC :D
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Mogu se suzdrzavat, al kad mrak na oci padne :D :D Ako nista, djecu treba tuci zbog vlastitog dusevnog zdravlja. Bolje da dobiju batine nego roditelje s nervnim slomom :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

BugsBunny wrote:Mogu se suzdrzavat, al kad mrak na oci padne :D :D Ako nista, djecu treba tuci zbog vlastitog dusevnog zdravlja. Bolje da dobiju batine nego roditelje s nervnim slomom :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e svasta da cujem...

Andjo, mIRCi se malo zajebava na temi sada, obzirom da misljenje suprotno od NI GLASA POVISITI VEC SAMO RAZGOVOR RAZGOVOR RAZGOVOR ne piju vode....

Iskreno, kad moja sestricna sjedne za moj kompjuter, ja joj kazem:

TO TO TO I TO NE BARKCHI INACE CU TI ZAPLIJENITI PLEJSTEJSN i onda mi ne dira nista sto ne smije. Da sam bogdom tako i tati uradila davno, nikad mi ne bi bjesomucnim klikanjem kompjuter prebacio na kineski jezik.

Et.
Shoshana

Post by Shoshana »

Nemam vremena sve da citam, pa ukratko:

Djecu ne treba nikad tuci. Ni plasiti, ni prijetiti.

P.S. Nije lako ali nije nemoguce.
zlata

Post by zlata »

MRAVOJED wrote:pa dobro jebote, smije li se ikoga tuć :? :D :D po vama
Nikog. Za frustrirane i hujave...ima Zoloft i YOOOGA! Pa nek se malo smire! :razz:
surajaa

Post by surajaa »

Ne znam kako je s vama, ali sudeci po onome sto Vingo tvrdi (citat: "Poneki samar je zlostavljanje. I povlacenje za usi isto"), ja sam u djetinjstvu bila zlostavljana, nekoliko puta sam popila nekoliko samara, a ako bih bas pretjerala i u naletu bijesa rekla ruznu rijec, onda bih bila kaznjena povlacenjem za usi od strane moje mame...eto vi ste prvi kojima sam priznala tu strasnu tajnu.

Mogu li sada tuziti mamu zbog toga sto me u djetinjstvu zlostavljala na jedan tako "krvnicki" odgojno vaspitni metod????
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zlata...ja znam jednu grupicu od 10 zena koje dolaze u moju zgradu na yogu. Ako je ono smireno, onda sam ja Ajnstajn!
Sjebale su mi vrata od ulaza 3 puta, i na kraju sam morala ko zadnji papak da im okacim na vrata (da vide kad izlaze) da na tim vratima postoji steka/kvaka koja sluzi za zatvaranje vrata. A one krhnu ko biva NIJE MOJE...
nije ni yoga za svakoga. Za onakve je leksilijum.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

surajaa wrote:Ne znam kako je s vama, ali sudeci po onome sto Vingo tvrdi (citat: "Poneki samar je zlostavljanje. I povlacenje za usi isto"), ja sam u djetinjstvu bila zlostavljana, nekoliko puta sam popila nekoliko samara, a ako bih bas pretjerala i u naletu bijesa rekla ruznu rijec, onda bih bila kaznjena povlacenjem za usi od strane moje mame...eto vi ste prvi kojima sam priznala tu strasnu tajnu.

Mogu li sada tuziti mamu zbog toga sto me u djetinjstvu zlostavljala na jedan tako "krvnicki" odgojno vaspitni metod????
Tvoj sam post vec prevela i poslala OPRAH i Jerryju :D suosjecam s tobom...

PS Sto se nepsremanja sobe tice, moja mama je bila Tito!! Fino pokupi stvari, tresne kroz prozor pa se ti mirci sramoti i skupljaj svoje jakne i pantalone i ostatak garderobe dok te raja gleda sa drugih balkona.
Upalilo je iz drugog puta. Od tada, cakum pakum.
spongebob

Post by spongebob »

meni je zesci krkanluk udarat slabijeg od sebe. u bilo kojoj konstalaciji.
Post Reply