Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HM 2011

#101 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

underwater wrote:
HM 2011 wrote:Kani se budalo ćorava posla.... Niti si ih izmislio, niti si ih doveo, niti si ih promjenio, niti ćeš ih promjeniti.....

Možeš samo stvoriti u sebi negativnu percepciju o ljudima bez da ih poznaješ....
Mudro zboris uchenjace :thumbup:
Tvoje je znanje dokaz da si onaj koji je sve citao i sve zna!
I ja, postidjen u svom islamu, evo pred tobom osjetih se kao pacov u macijoj gubici...
Djenetlijo, prije nego zaronis u djennet i budes zauzet hurijama, podari grijesnicima svoju POZITIVNU percepciju ljudi na citiranom ti linkovlju.

Vriđeaš me sa tim učenjače jer ja sam obična neznalica koja još ni djelić znanja vidjela nije....

Nego reci ti meni:

Odgovara li djete za postupke svoga oca,
Odgovara li ista dužina brade z ono što učini onaj sa istom dužinom brade ?

Sjećaš se one stare - nema generealiziranja ? Jer kada bi sve Selefije bile iste - Saudijska arabija bi vladala svijetom - sve bi pokorili i digli u zrak....

Ne nazvah ja tebe džaba nazivom - a nisam ni mislio ozbiljno, više onako motivaciono, prijateljski ...
HM 2011

#102 Re: Re:

Post by HM 2011 »

underwater wrote:
zapamti wrote:Hehehe, šta očekuješ da na osnovu video snimka ljudi iz rata, ja da osudim ili odobrim postupak nekoliko ljudi; ili da tim ljudima sa snimka pripišem još što više tzv. njihovih istomišljenika? Ko su ti ljudi na obje strane?
Šta očekuješ, kakvo razmišljanje o snimcima očekuješ? Smutljivče 1/1.

Zamisli ti snimak iz prošlog rata, bošnjo ubio četnika. Ili snimak četnik ubio bošnju.
Ne možeš ih međustobno razlikovati ko je ko. Taj snimak pustiš kod ljudi na drugom kraju svijeta.

Šta sad? Hoćeš li na osnovu nekoliko sekundi, kojima želiš ispirati svjest ljudi, da sakriješ svoje huškaške namjere?
Ne okolisaj, djentlijo ... mogu ja tebi ovde citave serijale od sahata prezentirat
Nazalost, ovde se radi da se SAMI ZLOCINCI ZLOCINOM FALE i javno ga snimcima obznanjuju jer ga u ime (nekakvog) SVOG Allaha napravise ...
Tebi je ovde lahko ... vi ste na X-u zasticeni ko veprovi u ZOO ... da je samo ponovim tebi rijeci kojim si me pocastio, eto onog NINA da me zbanira u ima DEMOKRATIJE i opceg ludila zvanog nemoj BRATA muslimana ... a ti meni nisi nikakav brat, nit ti mene muslimom drzis at all.
Vi vahabiti savjest smirite sa onom maroknigaakonijekrivideudjeennetstaimaveze.
Zanima me samo kakva li je tvoja SVIJEST kad o slikopisu prilozenom KAZA ONO STO KAZA ... kakva sramota za muslimane i islam, kakvo ludilo i psihopatija mogu generirati takvo zalosno duhovno stanje!!!

prezentiraj serijale od sahata i dana ako treba, pobroj one koji su na snimku, pa pobroj one koji zla djela čine, pa onda razmišljaj o tome ko na snimku odobrava djelo a ko se istom grozi, nakon toga izbaci brojeve pa da vidimo te činjenice zabilježene cideo kamerom - koje dokazuju nešto....

Takođe prilikom pregleda dobro odvaži - jesu li ti možda snimci neki vid odmazde po principu auge fur auge zahn fur zahn - za neke druge video snimke ili događaje...

Priliči li takvo nehumano postupanje jedno čovjeku koji se muslimom smatra ? Ili je to prijetnja kao odgovor na prijetnju ? Možda baš ti uživaš u blagodatima koji su ti baš ti snimci omogućili ? Jer zamisli da ih nema, da su to neki školarci ? Bil talasao kao što talasaš sada ?
Fudo Bosna

#103 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Fudo Bosna »

Kada je god neka tema vezana za ovu grupu muslimana, koji sebe samoproglašavaju za selefije, oni koji ih podržavaju, pokušavaju ostalim muslimanima predstaviti taj pokret kao nešto benigno, povratak „korijenima“, jedini „pravi“ islam i slično. Da to nije baš tako , ima niz primjera...

“Na seminaru “Vehabije, opasnost po islam i svijet” održanom 2011. godine u Kairu, grupa istaknutih učenjaka El Azhara na čelu sa Dr. Abdurrahman Es Subkijem, Dr. Ahmed Es Sajih (profesor akide i filozofije na Azharu), Ahmed Abduhu Mahir – jedan od velikih stručnjaka za oblast “Islamski pravci” u Egiptu, prof. AbdulFettah Asakir, Dr. Abdullah Es Sa’davi, Dr. Ahmed Ševki El Fendžeri, Dr. Ali Abdul Dževvad i dr. zaključila je da je Vehabizam zasnovan na negiranju i tekfirenju neistomišljenika, da je to pokret koji poziva na terorizam, da zauzima jedan negativan stav prema ženi i nauci i da je to ustvari poziv u džahilijjet.”

Da ne govorima o biserima u njihovoj akidi i izjavama sa kojom se ne slaže i osuđuje ih veliki dio uleme...

"Kaže Ahmed Zejni Dahlan: “Muhammed b. Abdulvehhab koji je uveo ovu novotariju je držao hutbe u Der’ijji pa je na svakoj hutbi govorio: “Ko čini tevessul Poslanikom je kafir.” Njegov brat Sulejman b. Abdulvehhab je bio učen čovjek i žestoko ga je negirao u svemu čemu poziva i što naređuje i nije ga slijedio ni u čemu što je on uveo od novotarija. Jednom mu je on, Sulejman, rekao: “Koliko je islamskih ruknova o Muhammede?” Pa je rekao: Pet!” Pa mu Sulejman reče: “Ti si ih učinio šest, šesti je: Ko te ne slijedi nije musliman.” ( Ed Durerus Sunnijje fir Reddi ‘alel Vehabijje, str. 42-43)[/i"]

"Kaže Muhammed El Gazali: “Prethodni vođa “selefija” u Egiptu Hamid El Fekki se kleo Allahom da je Ebu Hanife kafir. Još su živi ljudi koji su čuli tu prljavu zakletvu” ( Sirru Te’ehhuril Arabi vel Muslimin, Muhammed El Gazali, str. 84., Darur Rejjan Lit Turas, 1987.g.) Kaže Muhammed El Gazali: “Prethodni vođa “selefija” u Egiptu Hamid El Fekki se kleo Allahom da je Ebu Hanife kafir. Još su živi ljudi koji su čuli tu prljavu zakletvu” ( Sirru Te’ehhuril Arabi vel Muslimin, Muhammed El Gazali, str. 84., Darur Rejjan Lit Turas, 1987.g.)…"

Osnovne odlike ovog pravca po kojima se njegovi sljedbenici razlikuju od večine ostalih muslimana su po stavu uleme:

"
- proglašavanje neistomišljenika nevjernicima i novotarima i mržnja prema njima

- isključivost
- ograničavanje Allaha dž.š.
- pripisivanje Alahu dž.š. svojstava stvorenja
- bukvalistički pristup šerijatskim tekstovima
- negiranje analogije
- sklonost ekstremizmu itd……"

Toliko, samo da se braća selefije ne prave nevješti i da ne prosipaju šuplju kako su ,“samo oni u pravu”, a svi ostali muslimani “u krivu” …

I oni su, da se razumijemo, dio islamskoga ummeta, ali da su oni kao "jedini ispravni ", pa pooodosta uleme nije na tome stanovištu!
salik79

#104 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by salik79 »

Omer187 wrote: Ako cemo polaziti od pretpostavke da je svako onaj ko izgovori sehadet i ode svakog petka na dzumu musliman u pravom smislu te rijeci
Nego sta je?! Krscanin? Jevrej? Zoroastrijanac? Hindus? Hare-Krisna?....?

Ko god izgovori sehadet je musliman u pravom smislu te rijeci. Mumin vjerovatno nije, ali je (po svom ocitovanju) musliman.

Omer187 wrote:A za mene je pravi musliman onaj koji klanja 5 vakata namaza i koji ispunjava svoje obaveze prema Allahu dz.š
Da li u te "obaveze prema Allahu dz.s." spada i obavezno tekfirenje neistomisljenika?!
underwater

#105 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by underwater »

HM 2011 wrote:
underwater wrote:
HM 2011 wrote:Kani se budalo ćorava posla.... Niti si ih izmislio, niti si ih doveo, niti si ih promjenio, niti ćeš ih promjeniti.....

Možeš samo stvoriti u sebi negativnu percepciju o ljudima bez da ih poznaješ....
Mudro zboris uchenjace :thumbup:
Tvoje je znanje dokaz da si onaj koji je sve citao i sve zna!
I ja, postidjen u svom islamu, evo pred tobom osjetih se kao pacov u macijoj gubici...
Djenetlijo, prije nego zaronis u djennet i budes zauzet hurijama, podari grijesnicima svoju POZITIVNU percepciju ljudi na citiranom ti linkovlju.

Odgovara li djete za postupke svoga oca,
Odgovara li ista dužina brade z ono što učini onaj sa istom dužinom brade ?

Sjećaš se one stare - nema generealiziranja ? Jer kada bi sve Selefije bile iste - Saudijska arabija bi vladala svijetom - sve bi pokorili i digli u zrak....
Ah, ti bi sad da ovde raspravljas mozel zena nosit najlon carape il ne moze ... a ja te pito' za ono slavobitno arlaukanje dok se insani na bigajri hakk obezglavljuju !!!

To LOSHE u tebi (u chemu jesi) ne dopusta ti priznat da su ti braca licemjeri.
Jer oni jesu subjekat te sramne radnje nad objektom kojeg je isti Bog stvorio koji je i tebe.
Nego sam te evo sad pritego do kraja ... a i jos cu ... jer ste prijetnja svemu sto se miche na ovom dunjaluku.
salik79

#106 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by salik79 »

Omer187 wrote:ali prenosi se u hadisu da je poslanik savs prstom po pijesku povukao liniju i pored nje vise njih i rekao da je srednja linija pravi put a da su ostale putevi na kojima je na pocetku sejtan i poziva ljude u zabludu.
A poslije ovoga je proucio i ajet: "I doista, ovo je pravi put moj, pa se njega drzite i druge puteve ne slijedite...".

Ono sto se zabranjuje jesu putevi sejtana i nevjerstva koji se kose i koji su oprecni putevima Milostivog. Kada su u pitanju putevi Milostivog, oni su mnogobrojni, podudarni sa svakim covjekom, vremenom i podnebljem i Allah ih navodi u formi mnozine:

"...Mi cemo, zasigurno, putevima koji nama vode uputiti..."

Ti putevi su nazvani i putevima spasa/subhulu-s-selam (mnozina!):

"...kad nas je On putevima kojima idemo uputio..."

Svi ovi putevi su paralelni i pravi i svi su sastavni dijelovi Njegovog puta.

Svi ovi putevi se spajaju u istoj Tacci. Svi pocinju sehadetom, a zavrsavaju spoznajom, tj. stepenom ihsana i onog sto se veze za njega.

Plasticni primjer bi bio odlazak na Hadzdz. Neko ide avionom, neko brodom, neko automobilom, autobusom...Idu razlicitim putevima i sredstvima putovanja, ali im je cilj isti. Svi ti putevi su ustvari jedan put.
HM 2011

#107 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

Fudo Bosna wrote:Kada je god neka tema vezana za ovu grupu muslimana, koji sebe samoproglašavaju za selefije, oni koji ih podržavaju, pokušavaju ostalim muslimanima predstaviti taj pokret kao nešto benigno, povratak „korijenima“, jedini „pravi“ islam i slično. Da to nije baš tako , ima niz primjera...

“Na seminaru “Vehabije, opasnost po islam i svijet” održanom 2011. godine u Kairu, grupa istaknutih učenjaka El Azhara na čelu sa Dr. Abdurrahman Es Subkijem, Dr. Ahmed Es Sajih (profesor akide i filozofije na Azharu), Ahmed Abduhu Mahir – jedan od velikih stručnjaka za oblast “Islamski pravci” u Egiptu, prof. AbdulFettah Asakir, Dr. Abdullah Es Sa’davi, Dr. Ahmed Ševki El Fendžeri, Dr. Ali Abdul Dževvad i dr. zaključila je da je Vehabizam zasnovan na negiranju i tekfirenju neistomišljenika, da je to pokret koji poziva na terorizam, da zauzima jedan negativan stav prema ženi i nauci i da je to ustvari poziv u džahilijjet.”

Da ne govorima o biserima u njihovoj akidi i izjavama sa kojom se ne slaže i osuđuje ih veliki dio uleme...

"Kaže Ahmed Zejni Dahlan: “Muhammed b. Abdulvehhab koji je uveo ovu novotariju je držao hutbe u Der’ijji pa je na svakoj hutbi govorio: “Ko čini tevessul Poslanikom je kafir.” Njegov brat Sulejman b. Abdulvehhab je bio učen čovjek i žestoko ga je negirao u svemu čemu poziva i što naređuje i nije ga slijedio ni u čemu što je on uveo od novotarija. Jednom mu je on, Sulejman, rekao: “Koliko je islamskih ruknova o Muhammede?” Pa je rekao: Pet!” Pa mu Sulejman reče: “Ti si ih učinio šest, šesti je: Ko te ne slijedi nije musliman.” ( Ed Durerus Sunnijje fir Reddi ‘alel Vehabijje, str. 42-43)[/i"]

"Kaže Muhammed El Gazali: “Prethodni vođa “selefija” u Egiptu Hamid El Fekki se kleo Allahom da je Ebu Hanife kafir. Još su živi ljudi koji su čuli tu prljavu zakletvu” ( Sirru Te’ehhuril Arabi vel Muslimin, Muhammed El Gazali, str. 84., Darur Rejjan Lit Turas, 1987.g.) Kaže Muhammed El Gazali: “Prethodni vođa “selefija” u Egiptu Hamid El Fekki se kleo Allahom da je Ebu Hanife kafir. Još su živi ljudi koji su čuli tu prljavu zakletvu” ( Sirru Te’ehhuril Arabi vel Muslimin, Muhammed El Gazali, str. 84., Darur Rejjan Lit Turas, 1987.g.)…"

Osnovne odlike ovog pravca po kojima se njegovi sljedbenici razlikuju od večine ostalih muslimana su po stavu uleme:

"
- proglašavanje neistomišljenika nevjernicima i novotarima i mržnja prema njima

- isključivost
- ograničavanje Allaha dž.š.
- pripisivanje Alahu dž.š. svojstava stvorenja
- bukvalistički pristup šerijatskim tekstovima
- negiranje analogije

Toliko, samo da se braća selefije ne prave nevješti i da ne prosipaju šuplju kako su ,“samo oni u pravu”, a svi ostali muslimani “u krivu” …

I oni su, da se razumijemo, dio islamskoga ummeta, ali da su oni kao "jedini ispravni ", pa pooodosta uleme nije na tome stanovištu!

Pošto je rasprava uzela ozbiljne konotacije - evo i od mene mali doprinos:

U pitanju je igra/eksperiment koja se zove TOK MISLI.... Poznato je iz psihijatrije.... Sadrži elemente programiranja - u smislu postavljanja algoritma.... U toj igri materijalizirano ljudsko biće (tijelo) je objekt koje pokreću misli, ideje i stavovi...

Osnovne premise - pravila - Osnovne informacije u mozgu John Q Public-a koje određuju djelovanje John Q Public-a prema pojavama u realnom svijetu - tzv. sociološkom okruženju (napomena: korištenje USA terminologije ni u kom slučaju ne uključuje USA po bilo kojem osnovu ili interesu u ovaj tekst - osim samo jedne stvari - SLOBODA IZRAŽAVANJA, MIŠLJENJA I DJELOVANJA kao vrhovno ljudsko pravo - sa čim se obilato koristim u dobroj namjeri - pišući):

Mjesto - porijeklo Selefija: Saudijska Arabija napomena : (Saudijska Arabija obuhvata mjesta Mekka i Medina !)
Islam je samo jedan, Ummet je samo jedan - nema dva Islama - nema dva umeta.
Izvori islama : Kur"an, Sunnet, kijas (analogna primjena) i Idžma Ul Ummet (saglasnost učenjaka islamskog svijeta) i

(Dio koji slijedi je dio koji ne sadrži svaki mozak i koji nije dio kalkulacije svakog mozga)
Zadatak skupine: Život kao i svako drugi, dio skupine se bavi proizvodnjom roba dio pružanjem usluga....
Problematični dio: Misionarstvo te skupine širom svijeta, aktivizam oružanog tipa u svrhu odbrane nekoga drugoga za kojeg oni smatraju da mu je potrebna fizička zaštita....

(Dio koji slijedi je dio koji još manje mozgova sadrži):
Specifični problem: Strah od njihovog Islama....

Dio koji slijedi ne sadrži puno mozgova:
Ne mora svako sve znati.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Broj pristalica i snaga skupine o kojoj se vodi rasprava - nepoznat (ako nastavi ovako biti će poznato)
Imaju li aposolutnu podršku u domicilu - nepoznato (ako nastavi ovako biti će poznato)
Broj oponenata i snaga suprotstavljenih skupina - nepoznato (ako nastavi ovako biti će poznato)

Ideologija - predstavljaju je ljudi na razne načine npr. iz gornjeg posta:

"Osnovne odlike ovog pravca po kojima se njegovi sljedbenici razlikuju od večine ostalih muslimana su po stavu uleme:
"- proglašavanje neistomišljenika nevjernicima i novotarima i mržnja prema njima,
- isključivost,
- ograničavanje Allaha dž.š.,
- pripisivanje Alahu dž.š. svojstava stvorenja,
- bukvalistički pristup šerijatskim tekstovima,
- negiranje analogije,

- in res pitanje -

Predstavlja li ta ideologija stav većine u Saudijskoj arabiji ?

Ako je odgovor da - tok misli koji slijedi je:

To je zvanično -
nema se šta prigovarati
- to je to - to je Islam u društvu u kojem vlada Šerijatski zakon -

Ako je odogovor ne - algoritam koji slijedi je:
Zvanični Islam koji se propagira u Saudijskoj arabiji - društvu u kojem vlada šerijat i koje obuhvata i Mekku i Medinu kao izvore Islama - nije ispravan - lažan je !
Prigovor - Reakcionarne snage pravog Islama moraju djelovati protiv lažnog Islama - u namjeri vraćanja Islama u društvo u kojem vlada lažni Šerijatski zakon te osloboditi Mekku i Medinu od jarma lažnog islama..

Rezultat:

Nakon što sam pregledao dvije strane medalje koja se zove "Selefija prijetnja društvenom poredku ili nešto drugo", mogu samo da Vam svima kažem sljedeće:

Ne želim da se uključujem u aktivnu debatu po pitanju Selefije pro et contra iz više od jednog razloga:

1. Ne želim stvarati konflikt,
2. Ne želim prisilno uticati na vjeroispovjedanje bilo koga - rekli mi ateisti da je to zabranjeno...
3. Kad se već svi pušemo - volio bih da ta ulema izađe sa tim stavom javno i otovreno uz ime i prezime - a ne ovako mahalski - Ulema se slaže.

Odgovor na svaku tvrdnu te uleme može biti i :

- proglašavanje neistomišljenika različitim od većine muslimana,
- isključivost,
- ograničavanje Allaha dž.š.,
- pripisivanje Alahu dž.š. svojstava stvorenja,
- bukvalistički pristup šerijatskim tekstovima, Pogrešna primjena analogije,
- negiranje tuđe analogije,
- sklonost pasivnosti itd……

Napomena-

Meni je plata jako mala - a čak sam aplicirao i u BBI banku, ali bez odgovora.... Jedina lekcija koju mogu izvući iz svega - je da ovo pisanje mene košta..... A vama svima besplatno....

Pa gdje su ti dobrotvori i bogataši sa ispravnog puta da finansijski potpomognu moja intelektualna razmatranja ?

Ima li ih igdje ?
underwater

#108 Re: Re:

Post by underwater »

HM 2011 wrote:
underwater wrote:
zapamti wrote:Hehehe, šta očekuješ da na osnovu video snimka ljudi iz rata, ja da osudim ili odobrim postupak nekoliko ljudi; ili da tim ljudima sa snimka pripišem još što više tzv. njihovih istomišljenika? Ko su ti ljudi na obje strane?
Šta očekuješ, kakvo razmišljanje o snimcima očekuješ? Smutljivče 1/1.

Zamisli ti snimak iz prošlog rata, bošnjo ubio četnika. Ili snimak četnik ubio bošnju.
Ne možeš ih međustobno razlikovati ko je ko. Taj snimak pustiš kod ljudi na drugom kraju svijeta.

Šta sad? Hoćeš li na osnovu nekoliko sekundi, kojima želiš ispirati svjest ljudi, da sakriješ svoje huškaške namjere?
Ne okolisaj, djentlijo ... mogu ja tebi ovde citave serijale od sahata prezentirat
Nazalost, ovde se radi da se SAMI ZLOCINCI ZLOCINOM FALE i javno ga snimcima obznanjuju jer ga u ime (nekakvog) SVOG Allaha napravise ...
Tebi je ovde lahko ... vi ste na X-u zasticeni ko veprovi u ZOO ... da je samo ponovim tebi rijeci kojim si me pocastio, eto onog NINA da me zbanira u ima DEMOKRATIJE i opceg ludila zvanog nemoj BRATA muslimana ... a ti meni nisi nikakav brat, nit ti mene muslimom drzis at all.
Zanima me samo kakva li je tvoja SVIJEST kad o slikopisu prilozenom KAZA ONO STO KAZA ... kakva sramota za muslimane i islam, kakvo ludilo i psihopatija mogu generirati takvo zalosno duhovno stanje!!!

prezentiraj serijale od sahata i dana ako treba, pobroj one koji su na snimku, pa pobroj one koji zla djela čine, pa onda razmišljaj o tome ko na snimku odobrava djelo a ko se istom grozi, nakon toga izbaci brojeve pa da vidimo te činjenice zabilježene cideo kamerom - koje dokazuju nešto....

Takođe prilikom pregleda dobro odvaži - jesu li ti možda snimci neki vid odmazde po principu auge fur auge zahn fur zahn - za neke druge video snimke ili događaje...

Priliči li takvo nehumano postupanje jedno čovjeku koji se muslimom smatra ? Ili je to prijetnja kao odgovor na prijetnju ? Možda baš ti uživaš u blagodatima koji su ti baš ti snimci omogućili ? Jer zamisli da ih nema, da su to neki školarci ? Bil talasao kao što talasaš sada ?
NIsta ti ne razumijes. Cim ti meni kazes da TALASAM daleko si ti od istine, ti bi sve sto ti ne odgovara pomeo pod tepih.
Vec sam ti reko da nikad dobri bosnjanin nije klao, ubijo, jeo organe, otkido glave pamovima, kamama od pozadi i sl UZ TEKBIR!!! Sta god da je (lose) uradio reko je TO JE OD MENE a nije casni din potvaro' nit se iza ispraznih tumacenja hadisa sakrivo. I u tome je razlika u bicu dobrog bosnjana i wahabita, ista kao ona izmedju Adema kad je priznao grijeh i sejtana koji se uzoholio i reko ja sam bolji od njega.
Ovaj vas yankee islam na kraju ispade prilicno krvav, a i jos vise ce ... zato mi nije drago wahabita ni u putu sresti, a kamoli se preknadat. Al kako neko vec gore lijepo primjeti, valjda je tako moralo biti ...
silm

#109 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by silm »

ExNihilo wrote:Cornholio, kako si, zasad, zadovoljan svojim novim Bogom? Koje su prednosti u odnosu na starog, kako te služi? Šta bi rekao, aproksimativno, koji se više odazivao? Pitam ozbiljno.
Nije ti fer da se mijesas nepozvan u nas posao ko kakav supervizor.
Reci: je li fer?
Cornholio nije mali braco da mu ti dodjes ko stariji, duhobrizniji.
Prema tome, u nasim buducim tantra-mantra pokri oci vrhovima prstiju.
Kako se nista slucajno ne desava tako nije ni slucajno da Cornholio dozivljava kucu Islama napadnutu od elemenata iz same kuce i reaguje.
Reaguje jedan dio duse njegove. Kako je samo na cistom jeziku rekao: Amin/Amen, na moju dovu.
A simptomaticno da si odnekud doletio zabrinut i ozbiljan na energiju Cornholiovog : Amin/ Amen.
Ko da te je struja dodirnula.
A ja se za djabe obradovao evo muslima po mjeri: nit duboka sufijski nit petobrzinca vehabijski.
Nego nako obicno ko u mahali. :)
HM 2011

#110 Re: Re:

Post by HM 2011 »

underwater wrote:
HM 2011 wrote:
underwater wrote: Ne okolisaj, djentlijo ... mogu ja tebi ovde citave serijale od sahata prezentirat

NIsta ti ne razumijes. Cim ti meni kazes da TALASAM daleko si ti od istine, ti bi sve sto ti ne odgovara pomeo pod tepih.
Vec sam ti reko da nikad dobri bosnjanin nije klao, ubijo, jeo organe, otkido glave pamovima, kamama od pozadi i sl UZ TEKBIR!!! Sta god da je (lose) uradio reko je TO JE OD MENE a nije casni din potvaro' nit se iza ispraznih tumacenja hadisa sakrivo. I u tome je razlika u bicu dobrog bosnjana i wahabita, ista kao ona izmedju Adema kad je priznao grijeh i sejtana koji se uzoholio i reko ja sam bolji od njega.
Ovaj vas yankee islam na kraju ispade prilicno krvav, a i jos vise ce ... zato mi nije drago wahabita ni u putu sresti, a kamoli se preknadat. Al kako neko vec gore lijepo primjeti, valjda je tako moralo biti ...

Ti misliš da znaš šta je dobri bošnjanin radio, a šta je radila vojska koja ga je čuvala ?

Nema jarane igre - nego ti vidi imal šta pametno da kažeš, imal kakav izum, neko tehnološko unaprijeđenje - do your magic....

i meni nikako nije jasno koji naš, koji vaš, koji moj koji tvoj, koji Yankee, koji Adem jel onaj iz MIlinkladske ili možda, možda misliš na Adema A.S. prvog čovjeka.....

iIsmo ja i ti iste vjere jelde ? Jesi ti naše vjere ? :mrgreen:

Great Cornholio

#111 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Great Cornholio »

silm wrote: Nije ti fer da se mijesas nepozvan u nas posao ko kakav supervizor.
Kako se nista slucajno ne desava tako nije ni slucajno da Cornholio dozivljava kucu Islama napadnutu od elemenata iz same kuce i reaguje.
Reaguje jedan dio duse njegove. Kako je samo na cistom jeziku rekao: Amin/Amen, na moju dovu.
A simptomaticno da si odnekud doletio zabrinut i ozbiljan na energiju Cornholiovog : Amin/ Amen.
A ja se za djabe obradovao evo muslima po mjeri: nit duboka sufijski nit petobrzinca vehabijski.
Ma nije ba, nisam ja reagovao zato što je neko prijetnja Islamu, ja niti sam musliman, niti Kur'an smatram Božijom riječju, nego eto strah me da se sutra neću morati boriti protiv svojih prijatelja koji za sebe kažu da su muslimani, strah me da ih vehabije ne "preobrate" pa da mi jedan moj dobar prijatelj, s kojim sam sjedio uz gitaru, vino i pjesmu, ne kaže, na pitanje svog "brata" vehabije " Ko ti je ovaj", " Ma znam ga sa ulice", ko biva on sad post'o neki svetac, a ja ostao "uličar". Žalosno je to šta vehabije urade čovjeku, zavade ga i sa prijateljima, i sa porodicom, i odvedu ga da živi u nekoj vuk....ini u Gornjoj Maoči.

A što se tiče mene i muslimana, zajedničko nam je samo to što ne pijemo alkohol niti konzumiramo bili kakvo opojno sredstvo.

Stil života, poimanja Boga, stava o tome šta On očekuje od nas, i šta mi možemo očekivati od Njega, u svemu tome ja se razlikujem od muslimana, nit' sam "dubok" ko sufija, nir' sam petobrzinac ko vehabija, a niti sam musliman samo po imenu kao bosanski musliman mahalac :)
HM 2011

#112 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

Great Cornholio wrote:
silm wrote: Nije ti fer da se mijesas nepozvan u nas posao ko kakav supervizor.
Ma nije ba, nisam ja reagovao zato što je neko prijetnja Islamu, ja niti sam musliman, niti Kur'an smatram Božijom riječju, nego eto strah me da se sutra neću morati boriti protiv svojih prijatelja koji za sebe kažu da su muslimani, strah me da ih vehabije ne "preobrate" pa da mi jedan moj dobar prijatelj, s kojim sam sjedio uz gitaru, vino i pjesmu, ne kaže, na pitanje svog "brata" vehabije " Ko ti je ovaj", " Ma znam ga sa ulice", ko biva on sad post'o neki svetac, a ja ostao "uličar". Žalosno je to šta vehabije urade čovjeku, zavade ga i sa prijateljima, i sa porodicom, i odvedu ga da živi u nekoj vuk....ini u Gornjoj Maoči.

A što se tiče mene i muslimana, zajedničko nam je samo to što ne pijemo alkohol niti konzumiramo bili kakvo opojno sredstvo.

Stil života, poimanja Boga, stava o tome šta On očekuje od nas, i šta mi možemo očekivati od Njega, u svemu tome ja se razlikujem od muslimana, nit' sam "dubok" ko sufija, nir' sam petobrzinac ko vehabija, a niti sam musliman samo po imenu kao bosanski musliman mahalac :)
Imao ja druga,

Frajer bio pravi provodadžija,

ma i dan danas ne može a da se ne okrene za dobrom ženskom, bilo gdje....

Volio derneke, šiljio, zezao se, družio se....

Bio je i peglativan - uvjek je bio intelektualna pegla....

Stariji su mu zbog toga čak i prigovarali, govorili mu da je propalica, klošar, da od njega nikad neće biti ništa....

Eno ga završio nekakvih škola, ima diploma ko kakav deblji magistarski, oženio se, dobio djecu, sretne me na ulici pozdravi se, upita za poslovni napredak, porodični i to je to... Ode svojim poslom.....

Imao ja druga....

Igrao sam i košarke sa njim,

Bili na moru - ganjali koke.....

nigdje ga kao da je u zemlju propao, ni u kafani, ustvari vidio sam ga u kafani pije čaj - vjerovatno mu prisjelo sve.....

Njegov život.....

Kažu mi ima nekakvu vikednicu u planini, okružena šumom, pravi prirodnjak....

i kažu da piše nekakve političke kolumne za nekakve novine, naravno pod pseudonimom.....

uglavnom nigdje ga.... ovi iz sireije barem imaju facebook profil - ovaj ni to nema...
Great Cornholio

#113 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

@HM 2011, od mog društva samo je jedan "zastranio", s ostalima sam i dan danas u kontaktu, pa makar preko fejsa, jer oženjenima ne daju žene da izlaze plaho, misle neka će im ga ukrast' :D

Ozbiljno, prijatelj o kojem sam ti pričao je bio raja, nikakav klošar, odličan u školi, svir'o odlično gitaru ( kad malo popije znaoo je zapjevati "Što je tužna breza ta", pri tome zagrlivši brezu u parku), i ode u vojsku, tamo ga neke vehabije spopadoše, vrati se on iz vojske s dugom bradom i u tolama šest osmina, nađoše mu "braća" i ženu, mlađu od njega deset godina, jedva punoljetna bila kad se udala za njega, sad je tamo u Maoči, ne znam šta radi, ali preko njegove rodice koja se udala za mog bliskog prijatelja sam saznao, da je već napravio četvero djece, i da ne dolazi ni u posjetu majci koja je u ratu izgubila muža, njegovog oca.

Žalosno je to, tragedija je to velika.
HM 2011

#114 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

Great Cornholio wrote:@HM 2011, od mog društva samo je jedan "zastranio", s ostalima sam i dan danas u kontaktu, pa makar preko fejsa, jer oženjenima ne daju žene da izlaze plaho, misle neka će im ga ukrast' :D

Ozbiljno, prijatelj o kojem sam ti pričao je bio raja, nikakav klošar, odličan u školi, svir'o odlično gitaru ( kad malo popije znaoo je zapjevati "Što je tužna breza ta", pri tome zagrlivši brezu u parku), i ode u vojsku, tamo ga neke vehabije spopadoše, vrati se on iz vojske s dugom bradom i u tolama šest osmina, nađoše mu "braća" i ženu, mlađu od njega deset godina, jedva punoljetna bila kad se udala za njega, sad je tamo u Maoči, ne znam šta radi, ali preko njegove rodice koja se udala za mog bliskog prijatelja sam saznao, da je već napravio četvero djece, i da ne dolazi ni u posjetu majci koja je u ratu izgubila muža, njegovog oca.

Žalosno je to, tragedija je to velika.
Čoek se našo u tome..... Valjda mu nije loše - jer da jeste ne bi bio tamo nego negdje drugo....

Nije žalosno i ne smije biti žalosno.....

Žalosno će biti ako ti drug postane mevlid2 - e to je žalosno, ili čaušević2 ili šta li već......

A to što se odo vjeri - zamonašio - kako god to ko smatra

Njegova 100% privatna stvar.....
Great Cornholio

#115 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

HM 2011 wrote: Žalosno će biti ako ti drug postane mevlid2 - e to je žalosno, ili čaušević2 ili šta li već......

Bio se kaže ufrko pravo, i to sam saznao preko te njegove rodice (odem ja tako kod tog mog jarana za koga se ona udala, rasplimo roštilj, oni pive ja sok, malo muzika, malo zezancija, opušteno...), bile neke Mevlidove stvari kod njega u kompjuteru, pa nije isključeno da krene i stopama svog brata po vjeri.

Nisu vehabije problem samima sebi i njihovoj bližoj familiji, oni su problem cijele društvene zajednice, i jedino zajedničkim snagama svih nas, koji ne želimo da nam se sutra neki vehabija ne raznese na nekom sportskom događaju, u nekoj dvorani, na nekom koncertu i sl,, ga možemo riješiti.
HM 2011

#116 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

Great Cornholio wrote:
HM 2011 wrote: Žalosno će biti ako ti drug postane mevlid2 - e to je žalosno, ili čaušević2 ili šta li već......

Bio se kaže ufrko pravo, i to sam saznao preko te njegove rodice (odem ja tako kod tog mog jarana za koga se ona udala, rasplimo roštilj, oni pive ja sok, malo muzika, malo zezancija, opušteno...), bile neke Mevlidove stvari kod njega u kompjuteru, pa nije isključeno da krene i stopama svog brata po vjeri.

Nisu vehabije problem samima sebi i njihovoj bližoj familiji, oni su problem cijele društvene zajednice, i jedino zajedničkim snagama svih nas, koji ne želimo da nam se sutra neki vehabija ne raznese na nekom sportskom događaju, u nekoj dvorani, na nekom koncertu i sl,, ga možemo riješiti.
Nabrojati ću ti 5 problema iste kategorije o kojima niko ne priča takvom žestinom:

Radikalni Srpski elementi isprovocirani činjenicom da nemaju nezavisnost srpske,
Radikalni Hrvatski elementi isprovocirani činjenicom da nemaju nezavisnost Herceg tvorevine,
Radikalni Građanski elementi isprovocirani činjenicom neprovođenja zakona, sveopte korupcije i pronevjere,
Radikalni strani elementi - svale krivcu na bilo koga da zakuhaju i ubru profit na konzultantskim uslugama kao i da ostvare neke svoje vizije i ciljeve,
Pitomi kriminalci - nako radi osvete drugim pitomim kriminalcima.......

Svih pet kategorija predstavljaju istu prijetnju - opravdano ili ne i kroz koje forme u to neću ulaziti -
svaki dan mogu pokrenuti dvadeset ozbiljnih tema sa scenarijima koji su mogući - da imam visoko tiražne novine i budem li gebelsovski ponavljao - eto ti OZBILJNE prijetnje, harange sveopšte....

kako organizovani kriminal pravi nered u Americi, kako baskijski separatisti prave nered, kako u iraku nađoše nekakve bjelce koji postavljaju bombe, bostonska čajanka, građanska revolucija.....
Last edited by HM 2011 on 17/12/2013 20:31, edited 2 times in total.
Great Cornholio

#117 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Slažem se, sve su to velike prijetnje, ali ovdje pričamo o prijetnji zvanoj vehabije.
HM 2011

#118 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

Great Cornholio wrote:Slažem se, sve su to velike prijetnje, ali ovdje pričamo o prijetnji zvanoj vehabije.
Ja kontinuirano impliciram da previše i pričamo o tome.
Great Cornholio

#119 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Pa eto i Mr. Ahnet Alibašić ih smatra prijetnjom, jer da ne smatra ne bi iznosio vlastitu strategiju borbe protiv vehabizma.
HM 2011

#120 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

Great Cornholio wrote:Pa eto i Mr. Ahnet Alibašić ih smatra prijetnjom, jer da ne smatra ne bi iznosio vlastitu strategiju borbe protiv vehabizma.
I šta je skontao nakon iznošenja strategije ? Kakvi bi bili rezultati strategije ?

Jel konačan cilj da napadnemo Rijad i pobjedimo Vehabije ? Nakon toga osvajamo Mars ?
Last edited by HM 2011 on 17/12/2013 20:29, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#121 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

HM 2011 wrote:
Great Cornholio wrote:Slažem se, sve su to velike prijetnje, ali ovdje pričamo o prijetnji zvanoj vehabije.
Ja kontinuirano impliciram da previše i pričamo o tome.
Il Zvijezde Granda, il' Lud zbunjen, normalan, il' pričat' o vehabijama, mora se nečim ubit dosada :D
Kroksica

#122 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by Kroksica »

Omer187 wrote:J
Muhammed savs puštao bradu a mnogim muslimanima ovdje smeta kada neko pusti bradu...
Naravno sufizam ima svoje korjene koji su ispravni a danas izvrnuti kao i islam ali mnogi ljudi opravdavaju svoja djela danasnjim vremenom.
Koliko se bojimo Allaha dz.š. i koliko uistinu slijedimo poslanika?

Dijalog a ne iskljucivost po mnogim pitanjima.
Nesto kontam, danas ljudi, koje zovemo vehabijama, previse teze da slice Muhammedu sto se tice nekih trivijalnih stvari tipa: brada. Cast izuzecima, ali je li zaista bitno oblaciti se k'o Poslanik, cesljati se kao on, preferirati desnu stranu i bukvalno shvatati dzihad? Zasto niko od njih ne stavi Poslanika u svoj vakat i podneblje i ne pokusa skontati kako bi se taj isti Poslanik oblacio, cesljao itd da je njihov savremenik ili to spada pod blasfemiju? Sto se mene tice sunnet/hadisi su samo pokazatelj da je Poslanik bio obican insan sa neobicnom misijom i forsiranje nekih strasno nebitnih stvari ustvari udaljava od Poslanika za kojeg je Gospodar rekao da je najljepsi primjer.
HM 2011

#123 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

Post by HM 2011 »

Kroksica wrote:
Omer187 wrote:J
Muhammed savs puštao bradu a mnogim muslimanima ovdje smeta kada neko pusti bradu...
Naravno sufizam ima svoje korjene koji su ispravni a danas izvrnuti kao i islam ali mnogi ljudi opravdavaju svoja djela danasnjim vremenom.
Koliko se bojimo Allaha dz.š. i koliko uistinu slijedimo poslanika?

Dijalog a ne iskljucivost po mnogim pitanjima.
Nesto kontam, danas ljudi, koje zovemo vehabijama, previse teze da slice Muhammedu sto se tice nekih trivijalnih stvari tipa: brada. Cast izuzecima, ali je li zaista bitno oblaciti se k'o Poslanik, cesljati se kao on, preferirati desnu stranu i bukvalno shvatati dzihad? Zasto niko od njih ne stavi Poslanika u svoj vakat i podneblje i ne pokusa skontati kako bi se taj isti Poslanik oblacio, cesljao itd da je njihov savremenik ili to spada pod blasfemiju? Sto se mene tice sunnet/hadisi su samo pokazatelj da je Poslanik bio obican insan sa neobicnom misijom i forsiranje nekih strasno nebitnih stvari ustvari udaljava od Poslanika za kojeg je Gospodar rekao da je najljepsi primjer.
Evo recimo ovo je normalan nastup - nastup koji integrira....
Great Cornholio

#124 Re: Mr. Ahmet Alibašić za Preporod: Kako pobijediti "vehabi

HM 2011 wrote:
Great Cornholio wrote:Pa eto i Mr. Ahnet Alibašić ih smatra prijetnjom, jer da ne smatra ne bi iznosio vlastitu strategiju borbe protiv vehabizma.
I šta je skontao nakon iznošenja strategije ?

Da napadnemo Rijad i pobjedimo Vehabije ?
Ne znam stvarno, meni se čini da bi se on protiv njih borio, al' na način "Ako ih ne možeš pobijediti, ti im se pridruži", il' bi volio da se s njima ne zamjeri, pa ih zato plaho ne napada, u sebi konta, ma riješiće taj problem neko drugi, pokušava da se protiv behabizma bori strategijom " Pređi muko na drugoga".
HM 2011

#125 !

Post by HM 2011 »

Great Cornholio wrote:
HM 2011 wrote:
I šta je skontao nakon iznošenja strategije ?

Da napadnemo Rijad i pobjedimo Vehabije ?
Ne znam stvarno, meni se čini da bi se on protiv njih borio, al' na način "Ako ih ne možeš pobijediti, ti im se pridruži", il' bi volio da se s njima ne zamjeri, pa ih zato plaho ne napada, u sebi konta, ma riješiće taj problem neko drugi, pokušava da se protiv behabizma bori strategijom " Pređi muko na drugoga".
Ja taj problem ne smatram problemom dok se ne desi mevlid i tad mi nisu slefeije problem nego mevlid - i ja bih ga ganjao i do kraja svijeta ako treba i istjerao sve na čistac i ko je učio mevlida da pere guzzicu a kamo li da nosi pušku, kolika mu je temperatura u guzici, geneza ideje napada, ako je gledao film ko je režirao film pa da i njega obradimo, šta je motiv za napad,

Ja bih a niti sam policija, niti sud, niti tužilaštvo, niti vlada niti išta - živim u društvu gdje nemam skoro nikakve odgovornosti - jer za društvo nemam nikakvog kvaliteta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa ćemo to prepustiti nekome drugome da radi - a taj neko će kao po običaju prilikom pokušaja kopiranja mene - stvar zasrati do daske......

Sve u namjeri da mu dokažem da to što je uradio nije normalno niti dobro, da ga je neko iskoristio kao kurton i odbacio, te tek tada on mora znati da to što je uradio
ne valja i nije valjalo -

Isti taj problem možemo imati i sa oragnizovanim kriminalom.... isto.....

A ovi naučnici željni dokazivanja pred nekim - pred kim samo oni znaju - ni ja ne kontam te događaje.....

Jeste Bayern Muenchen dolazi po našu djecu koja dobro igraju futbala i plaća ih žestokom kešovinom....
Jeste , istina je i Hoffenheim daje dobru lovu jer vidi potencijala u našoj djeci....
Damn, čak i Blackwater daje cashovinu za naše probisvjete....
I naftne platforme dolaze po našu djecu,
I kruzeri dolaze po našu djecu,
Svi dolaze po našu djecu,
jedino mi ne dolazimo po našu djecu - ako može kako da rade za džaba da volontiraju do penzije - a mi ćemo od razlike profita da kupujemo luksuzna vozila za općinska vijeća.....

Sve se nema a neboder, privatni avion, privatno obezbjeđenje se ima....

Sve se nema za veće plate a na bahame se ide ljetovati....

Nabijem ih na kiki - nek im svi odu u vehabije kad im je takva politika, nek idu, neka se snalaze - ja im pomoći ne mogu osim sitnom sadakom od marku dvije....
Last edited by HM 2011 on 17/12/2013 20:48, edited 4 times in total.
Post Reply