Jok nego je prica krenula iz komsiluka
Fizicko zlostavljanje u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
nije samo tourbanagerila wrote:to se zove "stockholmski sindrom"PITARKA_SA wrote:nisu mi jasne zene koje trpe ,zlostavljanje godinama.
pa onda kazu;on je inace dobar covjek,nije namjerno,nece vise obecao je,rekao je da me voli,pa on mene voli,pa mozda sam i ja kriva..
stvarno su nevjerovatnei nisu mi jasne
o simptomatici zena koje ostaju u takvim vezama smo raspredali na slicnoj temi nedavno:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 36&start=0
ne da mi se ponavljat
- anais_nin
zar nije MISWAK, a ne misTwak???urbanagerila wrote:Malo bi bilo previse da se ja upustam u interpretiranje gore navedenog. Vjerovatno se misli u simbolicnom znacenju vise od rijeci a manje od toljage ili sipke ili stosa u glavu.... ali opet nije to poenta. Ne zagovaram upotrebu sile ponavljam jos jednom. Upucujem na polne razlike ali ako razgoraram sa feministicom onda prica i pojasnjenje nema smisla jer su stavovi i suvise razliciti ...izbjeglica_iz_besmisla wrote:hajd mi ovo objasni, svega ti ... jel je lati tim čudom, bocka, škakilja ... šta?urbanagerila wrote:Evo me jopet !!! Aman.
Ne rekoh ja da podrzavam nasilje u vezama naprotiv rijec je bila o odnosima u braku (koji se ne primjenjuju na veze).
Sto opet ne znaci da podrzavam na nasilje u braku ... ali da se ne zaplicem dalje.
Rekoh serijat kao Boziji zakon dozvoljava upotrebu sile ali MISTWAKOM nikako sakom, nogom, glavom ili pepeljarom. Sta to znaci? Da Stvoritelj bolje od nas poznaje nasu narav kako musku tako i zensku i upravo zbog te razlike daje mogucnost muskarcu da u slucaju nedovoljne retorike ubotrijebi i druga sredstva....
Svi oni koji misle da su pametniji od samog Boga ne zasluzuju dodatna objasnjenja...
- anais_nin
da, stokoholmski se u odredjenom broju slucajeva veze i za zrtve nasilja, silovanja, pedofilije....ali to nije ni glavni ni jedini razlog sto zrtve ostaju sa zlostavljacem u slucajevima nasilja u porodici (vezama)...razlozi su puno kompleksniji od fenomenana stokholmskog....urbanagerila wrote:Jel ti ovo stvarno? Narocito nisu ako se otmicaru ne ispune zahtjevi...Svemirski_Jebach wrote:taoci uglavnom ne trpe fizicko nasilje...i oni koji ih uzimaju su nepoznati tim istim taocima, ima tu jos mnogo razlika.
- anais_nin
eh ne kaze Bog nego tako kaze knjiga...a knjigu nije PISAO Bog, nego COVJEK_STOKA_OD_OKA wrote:ja sam musliman (ne nesto preveliki), ali mi ovo nije nikako jasno:urbanagerila wrote:Evo me jopet !!! Aman.
Ne rekoh ja da podrzavam nasilje u vezama naprotiv rijec je bila o odnosima u braku (koji se ne primjenjuju na veze).
Sto opet ne znaci da podrzavam na nasilje u braku ... ali da se ne zaplicem dalje.
Rekoh serijat kao Boziji zakon dozvoljava upotrebu sile ali MISTWAKOM nikako sakom, nogom, glavom ili pepeljarom. Sta to znaci? Da Stvoritelj bolje od nas poznaje nasu narav kako musku tako i zensku i upravo zbog te razlike daje mogucnost muskarcu da u slucaju nedovoljne retorike ubotrijebi i druga sredstva....
Svi oni koji misle da su pametniji od samog Boga ne zasluzuju dodatna objasnjenja...
znaci muskarac moze (ako hoce, tj. ima pravo) da koristi mistwak (ali to opet simbolika), da zenu nalema (ili koristi druge mjere, kao recimo retoriku), a zene ne smiju to isto uraditi muskarcima, jeli?
sta je to zene su vlasnistvo muskaraca, njihove ropkinje?
Ja sam eto tako skonto iz ovog tvoj texta. Niko ne zna bolje od boga, ali bog je sovinista (estakfirulah sta ja govorim) i kaze da je bolji cojk od zene (pa dragi moj Ti, prosla su vremena kad je zena bila za radanja i kuhinje, zapravo neznam kako je to kod uslovno receno "HARDCORE" muslimanskih porodica, ali ostatak je davno preso te granice, i danas se tezi ka GENDERU, ako si cuo za taj pokret)
- anais_nin
kakve veze imaju ZENE za izvlacenjem zivaca???Rambo-Amadeus wrote:Ne opravdavam zlocin, ali ova izjava ima itekako mjesta... Niko o tome ne konta, mnogi ljudi dizu ruku na sebe umjesto na onog ko ih je na takav korak naveo, znaci da to nije nesto bezazleno...hobit wrote:hajde da dodam u prolazu, drago mi je da neko zapoceo ovu temu, jos vaznije jer je zensko,
to je jedan od stvarnih problema u bosni, pored narkomanije i alkoholizma,
zbilja sta reci, nikada nisam udario ni jednu od svojih djevojaka, znam da su nase zene nesto posebno kada je u pitanju izvlacenje zivaca, ali nekoga vezati za hidrant i tuci do iznemoglosti, to je bolesno i zabrinjavajuce
u svakom slucaju pridruzujem se izjavama saucesca
- anais_nin
Rambo-Amadeus wrote:Samo kazem da je srce vrlo osjetljiv organ za igranje...nisam za ubijanje, ali ni za zavlacenje nekog pa mu onda hladno rec da vise ne zelis bit s njim. A primjer samuobistva sam naveo samo kao dokaz da je mnogima ta osoba/veza bitnija i od njihovog vlastitog zivota, sto osobi koja ostavlja ocito nista ne znaci! Inace, citao sam o ovom slucaju i u drugim medijima pa znam da je upravo takvo nesto u pitanju.
P.S. moja perspektiva toga bi bila da je on idiot sto joj je dozvolio da ga zavlaci....a osobama kojima je veza bitnija od vlastitog zivota je potrebno lijecenje
- anais_nin
evo i ja izvadila maramicu i sve placem koliko ga *zalim*Pearl wrote:pa je ubio nju da postane vijest ?!?!Rambo-Amadeus wrote:Upravo tako, a izraelci su dobar i miroljubiv narod, koji nije ni mrava zgazio, isto kao i amerikanci, i ini. Ne ticu me se ta podrucja pa me nije briga sta misle i osjecaju palestinci i ostali ugnjetavani. Ponavljam da osuđujem ubistvo!!! Na robiju s njim, ali da je on ubio sebe to ne bi bila nikakva vijest!
ovo je vec bolesno... opravdavanje ubistva na ovakav nacin...
jos ce od surovog ubistva golim rukama (ne zaboravimo ovo) postati ocajnicki zlocin iz strasti, pa ce nad njim da se sazali citava nacija dok bude plakao u zatvoru i pricao kako on nije mogao da podnese da ona nije njegova... a posto samoubistvo nije dovoljno "pacenicki", nije vijest, nije spektakularno, on se odlucio da joj smrska glavu od hidrant.. ipak je to originalno, nesto novo, jel te..
ono sto je bitno u citavoj toj prici je da on pati... rasplakah se od ove dirljive price o snazi muske ljubavi... a ona kucka ga ostavila.. ma ja, tipicno zensko - on je voli a ona se usudi da ga ostavi.. nista bolje nije ni zasluzila.. .
- Fair Life
I ovaj se slaze s tobom... narocito zena.urbanagerila wrote:Evo me jopet !!! Aman.

Ako mitswak ne pomogne...

... pozeljno ju je zapaliti...

Ama... sherijat je iz dzeneta izisao. Lijeci sve ovozemaljske bolesti.

-
urbanagerila
Hey Mr. Taliban, talni mi bananu
....
Pa herka ja sam mislio da me bolje poznajes
Nemojte molim vas izvlaciti stvari iz konteksta... daklem niko nermalan ne opravdava nasilje u porodici (da ga ne ogranicavamo samo na zene) ali TVRDIM da postoje razlike u polovima, shvatanjima, cjelokupnoj percepciji i odnosu i pogledima prema zivotu....zena je po meni slabije, njeznije, suptilnije, ranjivije bice, zena je cvijet koji nekad treba zastititi i od same sebe. Sve ovo gore navedeno samo podcrtava razliku izmedju M i Z.... znaci nema jednakosti (s)polova to je toliko ocigledno u tome je poenta. Ovo za sta se vi kacite nema veze sa onim sto zelim reci ....
Uostalom zene su spaljivane po srednjovjekovnoj Evropi daaavno prije talibana, zenama u Indiji bacaju kiselinu u lice (po nekom obicaju) ako odbiju da se udaju za izabranog (isto daaaavno prije talibanske sipke). Dosta ovih stvari ima vise veze za tradicijom nego sa vjerom. Uostalom serijat stiti zenu u instituciji bolje nego bilo koje drugo pravo...
Pa herka ja sam mislio da me bolje poznajes
Nemojte molim vas izvlaciti stvari iz konteksta... daklem niko nermalan ne opravdava nasilje u porodici (da ga ne ogranicavamo samo na zene) ali TVRDIM da postoje razlike u polovima, shvatanjima, cjelokupnoj percepciji i odnosu i pogledima prema zivotu....zena je po meni slabije, njeznije, suptilnije, ranjivije bice, zena je cvijet koji nekad treba zastititi i od same sebe. Sve ovo gore navedeno samo podcrtava razliku izmedju M i Z.... znaci nema jednakosti (s)polova to je toliko ocigledno u tome je poenta. Ovo za sta se vi kacite nema veze sa onim sto zelim reci ....
Uostalom zene su spaljivane po srednjovjekovnoj Evropi daaavno prije talibana, zenama u Indiji bacaju kiselinu u lice (po nekom obicaju) ako odbiju da se udaju za izabranog (isto daaaavno prije talibanske sipke). Dosta ovih stvari ima vise veze za tradicijom nego sa vjerom. Uostalom serijat stiti zenu u instituciji bolje nego bilo koje drugo pravo...
-
urbanagerila
Dobro BHG onda upregni mladu da te pogura sljedeci put kad zapnes u snijegu a ti sjedi i polako drugom navigiraj 
btw ne samo fizioloske nego i psiholoske koje su bitniji segment u ovoj prici
- BHG
nismo li svi pred Bogom isti...a ti se naso da nas djelis na jace i slabije na sebi simpatican nacin!urbanagerila wrote:Dobro BHG onda upregni mladu da te pogura sljedeci put kad zapnes u snijegu a ti sjedi i polako drugom navigiraj
-
urbanagerila
Koga ili cega??? Bojim se Boga. Ja ovdje ne izmisljam toplu vodu ovo su sve opstepoznate stvari ... ove razlike na koje ja upucujem nisu samo religijskog karaktera vec i naucnog .... ajmo uzeti za primjer starog kokainskog perverznjaka Sigmunda 
-
Pearl
opstepoznate stvari? u muskom svijetu? naravno da jesu... te "opstepoznate stvari" omogucavaju muskarcima da prodju sa bilo kojom vrstom zlostavljanja (fizickim, psihickim, sexulanim) jer, zene su to "zasluzile" .. a i "zakon" je na njihovoj strani... pa jos ispade dr.Jasminka kriva sto je muz tuce, zasluzila je valjda.. a i to je njegovo pravo, kao superiornijeg, jaceg i inteligentnijeg, jel de...urbanagerila wrote:Koga ili cega??? Bojim se Boga. Ja ovdje ne izmisljam toplu vodu ovo su sve opstepoznate stvari ... ove razlike na koje ja upucujem nisu samo religijskog karaktera vec i naucnog .... ajmo uzeti za primjer starog kokainskog perverznjaka Sigmunda
kazes, bojis se Boga.. mislim da ga se ne bojis dovoljno.. jer Bog nije stvorio zene da ugadjaju muskarcima i budu objekat za prosipanje njihovih frustracija..
cekamo napredak medicine, da muskarci mogu da radjaju, pa se nosite onda sa svojom superiornoscu u 3 pi*de materine...
fuj... kakvo koristenje serijata da bi se opravdalo nasilje..
-
urbanagerila
Aman zaman!
Hajmo ponovo ..... ostavimo serijat po strani ako vas toliko boli iako niste u pravu po pitanju istog.... vec sam rekao da serijat zenu stiti bolje nego bilo koje drugo pravo .... eto pade mi na pamet Freud .... relevantan naucnik koji isto tako jednostavno objasnjava razliku M/Z ...
i nemoj mi pominjati tu Jasminku ima tih slucajeva puno vise da bi se kacili samo za njen slucaj ..... medijski exponirana iz nekog drugog razloga sto zapravo i nema veze sa zlostavljanjem nego politickom orijentacijom njenog muza .... daklem....
Hajmo ponovo ..... ostavimo serijat po strani ako vas toliko boli iako niste u pravu po pitanju istog.... vec sam rekao da serijat zenu stiti bolje nego bilo koje drugo pravo .... eto pade mi na pamet Freud .... relevantan naucnik koji isto tako jednostavno objasnjava razliku M/Z ...
i nemoj mi pominjati tu Jasminku ima tih slucajeva puno vise da bi se kacili samo za njen slucaj ..... medijski exponirana iz nekog drugog razloga sto zapravo i nema veze sa zlostavljanjem nego politickom orijentacijom njenog muza .... daklem....
-
urbanagerila
Haj ti nek ti zena gura auto, iscjepa drva i kupi cvijece onako u duhu ravnopravnostiBHG wrote:@urbanagerila:
haj sad sta reci!![]()
- Fair Life
urbanagerila wrote:(...)
Sve ovo gore navedeno samo podcrtava razliku izmedju M i Z.... znaci nema jednakosti (s)polova to je toliko ocigledno u tome je poenta. Ovo za sta se vi kacite nema veze sa onim sto zelim reci ...

-
urbanagerila
@fair
Pa nismo svi toliko zaglupili preko bare da jos vjerujemo u evoluciju .... sta malo galofaga ucini od prosjecnog evropljanina za kratko vrijeme..
Pa nismo svi toliko zaglupili preko bare da jos vjerujemo u evoluciju .... sta malo galofaga ucini od prosjecnog evropljanina za kratko vrijeme..
- BHG
a tebi su glupi i ti sto vjeruju u evoluciju???? politicki korektno i demokratski....urbanagerila wrote:@fair
-
Pearl
serijat stiti zenu, naravno, ali ga kreteni koriste da bi zenu ponizili... ako se bojis Boga, znaci treba da se drzis serijata koji zenu vidi kao jednaku osobu.. tumacenje zensko-muzskih odnosa koje ti imas su, malo je reci, sovinisticki i nimalo u skladu s vjerom.. ali je to vec izmedju tebe i Boga, kojeg se eto, bojisurbanagerila wrote:Aman zaman!![]()
slucaj dr.jasminke sam navela jer je aktuelan.. sta, hoces da ti navedem slucaj poznanice, kojoj vlastita majka nakon sto je muz isprebija kaze: sine, to je njegovo pravo, on je glava porodice, vrati mu se, ja ti ne dam kod mene da ostanes ?!?!??!? ne znam jel gori taj njen muz ili majka kretenusa...
a freud je bas zene "volio", bas me cudi sto njega navodis...