opet ta Amerika
-
SherlockHolmes
nineac, maltene citavo americko drustvo se zestoko nagelo udesno tokom, recimo, proteklih osam godina, iako sve to ima malo duzu istoriju. dakle, ne samo politicari (ne samo republikanci vec i demokrate), vec i mediji (tu posebno mislim na "mainstream" medije), "obicni covjek na ulici", itd. proci ce tu dosta vremena dok se neke stvari u samoj americi ne vrate u "normalu", kakva god ona u tom trenutku bila. sto se tice vanjske politike, njoj ce vjerovatno trebati jos vise vremena.
inace, i ovaj let u prazno je u povelikom omjeru prouzrokovan aktuelnim balansom americkih vrijednosti, koje ti i freak spominje, i njihovim "napredovanjem" u proslom vijeku. hljeba i igara, sto vise to bolje, pa makar se i gadjali. ko nema, nije ni "zasluzio".
inace, i ovaj let u prazno je u povelikom omjeru prouzrokovan aktuelnim balansom americkih vrijednosti, koje ti i freak spominje, i njihovim "napredovanjem" u proslom vijeku. hljeba i igara, sto vise to bolje, pa makar se i gadjali. ko nema, nije ni "zasluzio".
-
Vozdra_123
ma genije cojekmamica 31 wrote:u naslovu sam stavila OPET ta Amerika, jer su se ovakve stvari ( i slicne nebuloze) vec nekoliko puta ponavljale u ovoj godini(primjerice, ona zena sto je nedavno zbog dojenja morala napustit avion)....
Eto ZATOOOOOOOO![]()
Uglavnom, Jebach za tri mjeseca postao patriota i to americki![]()
e ja sad odoh spavat i nemojte mi uhelachit temuKod nas je 22.30, a lako se vama Amerikancima zajebavat
za 3 mjeseca skonto sve o americi bolje nego neki koji su ovdje godinama
- Fair Life
EI Presidente wrote:Ako te shvatam, tvoje misljenje je da su neboderi trebali biti unisteni jer su predstavljali nekakvu najgoru stranu Amerike, samo zali Boze ljudi? I ovo je, po tebi, stav "normalnih" Amera koji su spoznali "bolest" Amerike?freak_with_a_laptop wrote:Procitaj izjave, nisu iskljucivo vezane za Irak, ni za administraciju Busha.nineac wrote:Bravo freak!
Poenta i jeste sto se u americi za vrlo kratko vrijeme stvori kriticna masa ljudi koja ce reagovati na situaciju u kojoj je sada amerika.
Zato izbori u 2008 pripadaju demokratama, tj. Hillary ili Obama.
Mozda McCain i uleti, ali ce svoje stavove morati donekle obraditi jer amerika trenutno ide lagano u lijevo.
To i jeste poenta americkog drustva i sistema "check and balances" jednostavno, mozes ici donekle, ali neces do kraja. Zato su republikanci izgubili vecinu u kongresu, i zato ce izgubiti predsjednicke izbore jer je Bush izgubio i ono malo smisla za realnost!
Medjutim mi negovorimo o Bushu, za kojeg i ptice na grani znaju da je debil, nego o obicnoj americi, koja kao sto ti rece ima i mana a i prednosti, kao doduse svaka drzava na svijetu.
"The WTC was not just an architectural monstrosity, but also terrible for people who didn't work there, for it said to all those people: 'If you can't work up here, boy, you're out of it.' That's why I'm sure that if those towers had been destroyed without loss of life, a lot of people would have cheered. Everything wrong with America led to the point where the country built that tower of Babel, which consequently had to be destroyed."
Ovo je bolest Amerike i mnogi su to shvatili, bar oni jesu, kojima je stalo do te zemlje, jer im je domovina. Jedino nasi slijepci nisu, jer ne zele to da vide, prodali su se za popisani postdiplomski ili za 10.000 $. Fuj.

-
nineac
Sherlock ja ti govorim da sada amerika ide blago u lijevo, naspram onoga sto se do sada desavalo. Amerika nakon 60-tih i 70-tih je otisla u desno, i demokrate su otisle prema centru sa Clintonom.
naravno da ce americi trebati dosta vremena da vrati imidz koji je imala za vrijeme Clintona, ali kada bi npr. Obama bio izabran taj put bi se skratio, ili Hillary. Svaki let ima i padova, stoga, ovo sto se desava je samo jedan ciklus u istoriji. Imala je amerika i gorih trenutaka pa se izvukla, ali ono sto sam htio reci jeste da se nemoze generalizovati drustvo zbog neke vijesti, i da je amerika kao drustvo ipak donijela ovo svijetu vise dobra nego zla, kao sto mnogi misle.
Medjutim, i americki konzervatizam se razlikuje od evropskog. Mi znamo sta je kozervatizam u njemackoj ili aurtriji a sta u americi!
naravno da ce americi trebati dosta vremena da vrati imidz koji je imala za vrijeme Clintona, ali kada bi npr. Obama bio izabran taj put bi se skratio, ili Hillary. Svaki let ima i padova, stoga, ovo sto se desava je samo jedan ciklus u istoriji. Imala je amerika i gorih trenutaka pa se izvukla, ali ono sto sam htio reci jeste da se nemoze generalizovati drustvo zbog neke vijesti, i da je amerika kao drustvo ipak donijela ovo svijetu vise dobra nego zla, kao sto mnogi misle.
Medjutim, i americki konzervatizam se razlikuje od evropskog. Mi znamo sta je kozervatizam u njemackoj ili aurtriji a sta u americi!
-
Svemirski_Jebach
freak...valjas gluposti.
ponovo si pocela. ali si davno izgubila svaki kompas. Uzmi si navigatora kroz sopstvene stavove. nije majka muju karala sto se kocko neg sto se vadio...
Do malocas si govorila kako su oni u americi svi glupi i debeli i pojma nemaju, a sada odjednom se uzimaju citati nekih amerikanaca koji bi prema tvojim pocetnim premisama trebali biti glupi, debeli i da pojma ni o cemu nemaju. A odjednom im se, pritjerana uza zid vlastite nemoci, priklanjas i hvalis ih ko da su ne znam sta rekli a ne OCITU istinu. Ma daj.
Ono oko necije prodaje za nekih usranih 10 milja necu ni komentarisat jer je smijesno.
I da ako se ti prodajes za par milja, ima ljudi koji su sami (bez pomoci babe i dajdzi po funkcijama) zaradili puno puno vise od pisljivih 10 milja.
Za razliku od tebe, moji se stavovi formiraju na osnovu pazljivo probranih informacija te kritickog odnosa prema istima, bez slijepog slijedjenja trendova i propagande pa bila ona bosanska, srpska, europska ili americka i bio njen autor Chomsky, Seselj, Avlija Izetbegovic ili Oliver Stone.
Za Stone-a i ostale "tree huggers" ne zelim komentarisat, svakome ko ima imalo pameti je jasno da je Amerika napravila mnogo losih ili katastrofalnih poteza, koji ce se bog zna kako ispraviti. Meni ne treba (za razliku od tebe Oliver Stone da mi to kaze, to vidm i sam).
Nije mi samo jasno sta zelis dokazati onim postovima i citatima, kad upravo time dokazujes nasu tvrdnju da je amerika vrlo samokriticna i da uvijek tezi boljem sto ustvari jaca nju samu i stavlja je ispred mnogih drugih nacija na svijetu. Ali ocigledno je tebi problem napraviti razliku izmedju kritike i gluposti.
Bez ikakvog je smisla postavljati stvari na tvoj iskrivljeni nacin: prvo imati cilj (nablatiti ameriku i reci kako su svi glupi, grozni i sta sve ne) a onda naci citate koji bi kao to trebali dokazati umjesto da krenes od pocetka, da pogledas stvari sa 10,000 metara pa se onda lagano spustis ka nuli. I na osnovu svega toga sto vidis, cujes, procitas, sva ta razlicita i kontradiktorna stajalista u glavi prevtis onda tek formiras stav da je amerika ovakva ili onakva. Takvu tvoju nakaradnu logiku mozes odmah koristiti prema uputstvu "pusti vodu da govna odu".
Koristiti ocite istine o problemima i fulama americke politike, unutra i vani, koje usput niko i ne spori ovdje, da nam kao nesto dokazes i onda to okreces na nas jer smo kao glupi i kupljeni pa ih branimo je kurceva logika.
Tvoj problem sto si zakopana u to smece pa se ne mozes izvaditi.
A ako ti smetaju korporacije, onda me cudi kako si mogla raditi (pa makar i kao intern) u Goldman Sachsu? Ili ti je krivo sto ti ne ponudise posao od 80k pa sad po njima drvlje i kamenje a?
A da, zaboravih da je bio kakav job offer, vjerovatno Corporate America ne bi bila tako mrska
ponovo si pocela. ali si davno izgubila svaki kompas. Uzmi si navigatora kroz sopstvene stavove. nije majka muju karala sto se kocko neg sto se vadio...
Do malocas si govorila kako su oni u americi svi glupi i debeli i pojma nemaju, a sada odjednom se uzimaju citati nekih amerikanaca koji bi prema tvojim pocetnim premisama trebali biti glupi, debeli i da pojma ni o cemu nemaju. A odjednom im se, pritjerana uza zid vlastite nemoci, priklanjas i hvalis ih ko da su ne znam sta rekli a ne OCITU istinu. Ma daj.
Ono oko necije prodaje za nekih usranih 10 milja necu ni komentarisat jer je smijesno.
I da ako se ti prodajes za par milja, ima ljudi koji su sami (bez pomoci babe i dajdzi po funkcijama) zaradili puno puno vise od pisljivih 10 milja.
Za razliku od tebe, moji se stavovi formiraju na osnovu pazljivo probranih informacija te kritickog odnosa prema istima, bez slijepog slijedjenja trendova i propagande pa bila ona bosanska, srpska, europska ili americka i bio njen autor Chomsky, Seselj, Avlija Izetbegovic ili Oliver Stone.
Za Stone-a i ostale "tree huggers" ne zelim komentarisat, svakome ko ima imalo pameti je jasno da je Amerika napravila mnogo losih ili katastrofalnih poteza, koji ce se bog zna kako ispraviti. Meni ne treba (za razliku od tebe Oliver Stone da mi to kaze, to vidm i sam).
Nije mi samo jasno sta zelis dokazati onim postovima i citatima, kad upravo time dokazujes nasu tvrdnju da je amerika vrlo samokriticna i da uvijek tezi boljem sto ustvari jaca nju samu i stavlja je ispred mnogih drugih nacija na svijetu. Ali ocigledno je tebi problem napraviti razliku izmedju kritike i gluposti.
Bez ikakvog je smisla postavljati stvari na tvoj iskrivljeni nacin: prvo imati cilj (nablatiti ameriku i reci kako su svi glupi, grozni i sta sve ne) a onda naci citate koji bi kao to trebali dokazati umjesto da krenes od pocetka, da pogledas stvari sa 10,000 metara pa se onda lagano spustis ka nuli. I na osnovu svega toga sto vidis, cujes, procitas, sva ta razlicita i kontradiktorna stajalista u glavi prevtis onda tek formiras stav da je amerika ovakva ili onakva. Takvu tvoju nakaradnu logiku mozes odmah koristiti prema uputstvu "pusti vodu da govna odu".
Koristiti ocite istine o problemima i fulama americke politike, unutra i vani, koje usput niko i ne spori ovdje, da nam kao nesto dokazes i onda to okreces na nas jer smo kao glupi i kupljeni pa ih branimo je kurceva logika.
A ako ti smetaju korporacije, onda me cudi kako si mogla raditi (pa makar i kao intern) u Goldman Sachsu? Ili ti je krivo sto ti ne ponudise posao od 80k pa sad po njima drvlje i kamenje a?
A da, zaboravih da je bio kakav job offer, vjerovatno Corporate America ne bi bila tako mrska
-
freak_with_a_laptop
nineac wrote:Ispade freak znaci da u drugim zemljama je drugacije!
Znaci samo u ameirci vlada kapitalizam. Jeste da je u americi kapitalizam najizrazeniji, ali jel to samo oni ljude odvajaju po visini prihoda, ili to se desava svugdje, a pogotovo kod nas u BiH gdje nemas uopce srednju klasu?
Pa de mi reci sto su se ljudi prodali? Sta je to po tebi prodaja? Imati priliku dobiti vrhunsko obrazovanje, i raditi za normalnu platu, ili dobiti ispodprosjecno obrazovanje i traziti posao do besvjesti, a kada ga dobijes raditi za crkavicu od 400-500km.
S druge strane, u americi je naspram evrope lakse za nase ljude da zavrse fakultete, i bar koliko sam ja vidio kako je u evropi medju nasim ljudima i ovdje, ovdje ih dosta vise studira i imaju generalno vise mogucnosti.
Ono sto znam jeste, da te u americi prihvate vrlo brzo, i niko ti negovori da si gradjanin drugog reda (naravno ima izuzetaka) samo zato sto si iz BiH ili neke druge zemlje. U Austriji ili Njemackoj ces uvjek biti stranac, pa makar ti zlatan pasos dali!
Vi ste meni pravo sega. Cim nestane argumenata, odma krecete u poredjenje sa Evropom
Znas sta je prodaja? Kad mi jedna osoba, koju smatram dovoljno inteligentnom da razonuje stvari, kad ta osoba pocne da pravda nepravdu, za izvlaci moral iz petni zila, da bi nemoral oprala, koja ne uvazava ni jedan argument, sem svog licnog, egoisticnog.
Odakle tebi iskustvo da pricas o uvjetima izbjeglica u Evropi? Provela sam vise od pola zivota u Evropi, pa za bozije cudo, rasireni ruku me svi primili. Prigovaras, da cu uvjek biti stranac. A sta to fali strancima? Ja sam drzavljanin Bosne i Hercegovine, to je moja domovina. A cemu se vi nadate u USofA?
-
Svemirski_Jebach
ti suti, ti si svakako kanadjaninVozdra_123 wrote:ma genije cojekmamica 31 wrote:u naslovu sam stavila OPET ta Amerika, jer su se ovakve stvari ( i slicne nebuloze) vec nekoliko puta ponavljale u ovoj godini(primjerice, ona zena sto je nedavno zbog dojenja morala napustit avion)....
Eto ZATOOOOOOOO![]()
e ja sad odoh spavat i nemojte mi uhelachit temuKod nas je 22.30, a lako se vama Amerikancima zajebavat
![]()
jebi ga jarane, neko za 15 godina nego za 6 mjeseci, nekome da nauci 300 strana treba dva mjeseca a nekome 15 dana...tako je u zivotu, nije pravedan. ljudi se razlikuju i po inteligenciji a ne samo po boji koze, samo sto je to dozvoljena diskriminacija.
Last edited by Svemirski_Jebach on 13/12/2006 23:34, edited 1 time in total.
-
freak_with_a_laptop
-
Svemirski_Jebach
da el presidente, "tree huggers" su prepoznali problem u kapitalizmu...koji ih hrani.EI Presidente wrote:Ako te shvatam, tvoje misljenje je da su neboderi trebali biti unisteni jer su predstavljali nekakvu najgoru stranu Amerike, samo zali Boze ljudi? I ovo je, po tebi, stav "normalnih" Amera koji su spoznali "bolest" Amerike?freak_with_a_laptop wrote:Procitaj izjave, nisu iskljucivo vezane za Irak, ni za administraciju Busha.nineac wrote:Bravo freak!
Poenta i jeste sto se u americi za vrlo kratko vrijeme stvori kriticna masa ljudi koja ce reagovati na situaciju u kojoj je sada amerika.
Zato izbori u 2008 pripadaju demokratama, tj. Hillary ili Obama.
Mozda McCain i uleti, ali ce svoje stavove morati donekle obraditi jer amerika trenutno ide lagano u lijevo.
To i jeste poenta americkog drustva i sistema "check and balances" jednostavno, mozes ici donekle, ali neces do kraja. Zato su republikanci izgubili vecinu u kongresu, i zato ce izgubiti predsjednicke izbore jer je Bush izgubio i ono malo smisla za realnost!
Medjutim mi negovorimo o Bushu, za kojeg i ptice na grani znaju da je debil, nego o obicnoj americi, koja kao sto ti rece ima i mana a i prednosti, kao doduse svaka drzava na svijetu.
"The WTC was not just an architectural monstrosity, but also terrible for people who didn't work there, for it said to all those people: 'If you can't work up here, boy, you're out of it.' That's why I'm sure that if those towers had been destroyed without loss of life, a lot of people would have cheered. Everything wrong with America led to the point where the country built that tower of Babel, which consequently had to be destroyed."
Ovo je bolest Amerike i mnogi su to shvatili, bar oni jesu, kojima je stalo do te zemlje, jer im je domovina. Jedino nasi slijepci nisu, jer ne zele to da vide, prodali su se za popisani postdiplomski ili za 10.000 $. Fuj.
et, nek nadju bolji sistem od kapitalizma i demokratije...mozda komunizam? Mozda vracanje u prvobitnu zajednicu? Mozda horde?
Mozda anarhija? Ili pak teokratija?
-
Svemirski_Jebach
ne, ti si sega.freak_with_a_laptop wrote:nineac wrote:Ispade freak znaci da u drugim zemljama je drugacije!
Znaci samo u ameirci vlada kapitalizam. Jeste da je u americi kapitalizam najizrazeniji, ali jel to samo oni ljude odvajaju po visini prihoda, ili to se desava svugdje, a pogotovo kod nas u BiH gdje nemas uopce srednju klasu?
Pa de mi reci sto su se ljudi prodali? Sta je to po tebi prodaja? Imati priliku dobiti vrhunsko obrazovanje, i raditi za normalnu platu, ili dobiti ispodprosjecno obrazovanje i traziti posao do besvjesti, a kada ga dobijes raditi za crkavicu od 400-500km.
S druge strane, u americi je naspram evrope lakse za nase ljude da zavrse fakultete, i bar koliko sam ja vidio kako je u evropi medju nasim ljudima i ovdje, ovdje ih dosta vise studira i imaju generalno vise mogucnosti.
Ono sto znam jeste, da te u americi prihvate vrlo brzo, i niko ti negovori da si gradjanin drugog reda (naravno ima izuzetaka) samo zato sto si iz BiH ili neke druge zemlje. U Austriji ili Njemackoj ces uvjek biti stranac, pa makar ti zlatan pasos dali!![]()
![]()
![]()
Vi ste meni pravo sega. Cim nestane argumenata, odma krecete u poredjenje sa Evropom![]()
Znas sta je prodaja? Kad mi jedna osoba, koju smatram dovoljno inteligentnom da razonuje stvari, kad ta osoba pocne da pravda nepravdu, za izvlaci moral iz petni zila, da bi nemoral oprala, koja ne uvazava ni jedan argument, sem svog licnog, egoisticnog.
Odakle tebi iskustvo da pricas o uvjetima izbjeglica u Evropi? Provela sam vise od pola zivota u Evropi, pa za bozije cudo, rasireni ruku me svi primili. Prigovaras, da cu uvjek biti stranac. A sta to fali strancima? Ja sam drzavljanin Bosne i Hercegovine, to je moja domovina. A cemu se vi nadate u USofA?
Mi (bar ja) se u americi nicemu posebnom ne nadam...ko sto se nikad ni od koga nisam nicemu nadao.
I ja sam drzavljanin BiH, samo mi je muka malo od ljudi koji vole plaho srat gluposti. A pojma o zivotu nemaju i malo su onako...zatucani.
-
SherlockHolmes
mislim da za tebe nije demokratija, tebi bi ipak bilo najljepse u nekom jugendu, pa cijom god zastavom se trebalo mahati. zato ako ti se ne svidja, i ti imas izbor trazenja boljeg.
-
nineac
Znam kako zive nasi u Evropi, ali govorim da u americi se pruza vise prilika nego vani.
Inace sto se tice argumenata, konkretno u Americi je nazaposlenost 4.6% dok je u Njemackoj pala sada ispod 11%, ali8 je jedno vrijeme prelazila preko 11%. Konkretno EU se susrece sa nezaposlenoscu od 8.6% prosjecno.
Inace, ta prica kako eto ako nepripadas establismentu koji je mogao da dobije posao u instituciji kao sto je WTC ili sl eto, onda se jebi i nisi dovoljno dobar za ameriku! To je najveca GLUPOST koju sam cuo!
Amerika trazi obrazovanje i niko ti nebrani da to obrazovanje dobijes, i kao obrazovan ces uspjeti u americi. Te price kako nas doktori taksiraju su za malu djecu, jer ja ga jos nisam sreo da taksira, svi rade super poslove, ali nerade u Morgan Chase-u ili Marill Lynchu, jer za to treba americka skola ili postdiplomski za koji se raja prodaje.
Vidis kod mene je prijatelj dobio posao u Merill Lynchu sa undergraduate diplomom za 55.000 godisnje kao start, a tek je zavrsio fax, i to ne Ivy league fax, nego u Alabami, dok je posao u New Yorku. Jel to ono o cemu taj citat govori. Rodjen si u Uzbekistanu (kao taj moj prijatelj) i dobijes start u Merill lynchu od 55.000 $ sa skolom iz Alabame u New Yorku. Jel to out ili in?
I da, de me prosvjetli pa mi reci sto to amerika svrstava na in and out i kako, te mi pokazi primjer drzave koja to neradi.
Inace svi oni citati su misljenja ljudi, a ne ARGUMENTI!
Inace sto se tice argumenata, konkretno u Americi je nazaposlenost 4.6% dok je u Njemackoj pala sada ispod 11%, ali8 je jedno vrijeme prelazila preko 11%. Konkretno EU se susrece sa nezaposlenoscu od 8.6% prosjecno.
Inace, ta prica kako eto ako nepripadas establismentu koji je mogao da dobije posao u instituciji kao sto je WTC ili sl eto, onda se jebi i nisi dovoljno dobar za ameriku! To je najveca GLUPOST koju sam cuo!
Amerika trazi obrazovanje i niko ti nebrani da to obrazovanje dobijes, i kao obrazovan ces uspjeti u americi. Te price kako nas doktori taksiraju su za malu djecu, jer ja ga jos nisam sreo da taksira, svi rade super poslove, ali nerade u Morgan Chase-u ili Marill Lynchu, jer za to treba americka skola ili postdiplomski za koji se raja prodaje.
Vidis kod mene je prijatelj dobio posao u Merill Lynchu sa undergraduate diplomom za 55.000 godisnje kao start, a tek je zavrsio fax, i to ne Ivy league fax, nego u Alabami, dok je posao u New Yorku. Jel to ono o cemu taj citat govori. Rodjen si u Uzbekistanu (kao taj moj prijatelj) i dobijes start u Merill lynchu od 55.000 $ sa skolom iz Alabame u New Yorku. Jel to out ili in?
I da, de me prosvjetli pa mi reci sto to amerika svrstava na in and out i kako, te mi pokazi primjer drzave koja to neradi.
-
freak_with_a_laptop
Svemirski_Jebach wrote:freak...valjas gluposti.
Svemir, fakat si presao u dosadu prosipajuci suplje. You're pathetic!
Gadjas suvise nisko, mada, meni to manje vise vazno, ja znam ko sam, a u medjuvremenu sam upoznala bar donekle i tebe. Stime - gospon advokat, ili buduci, ne uvazam ni vas a ni vase optuzbe.
-
Svemirski_Jebach
e moj nineac...mi se prodali, samo zato sto mislimo da su im (njoj) argumenti za hale, a da se slazemo bili bi pravi
ma da, znas samo ako ti je stari partner u Sullivan&Cromwell mozes biti advokat u americi...inace ne mozes, mozes samo dobiti drzavne stipendije i kredite za obrazovanje da ides u skolu a onda poslije dobijes posao za jedno 80,000 i to ako si porijeklom iz ALbanije ili Bosne ili Tunguzije.
znas sta mene onako posteno interesuje, da li ti stvarno vjerujes u to sto pricas?
ma da, znas samo ako ti je stari partner u Sullivan&Cromwell mozes biti advokat u americi...inace ne mozes, mozes samo dobiti drzavne stipendije i kredite za obrazovanje da ides u skolu a onda poslije dobijes posao za jedno 80,000 i to ako si porijeklom iz ALbanije ili Bosne ili Tunguzije.
znas sta mene onako posteno interesuje, da li ti stvarno vjerujes u to sto pricas?
-
EI Presidente
Frajer koji je tu glupost izvalio je jednu od svojih sest zena izbo nozem usred derneka, pred gomilom ljudi. Toliko o njegovom razumu.nineac wrote:Znam kako zive nasi u Evropi, ali govorim da u americi se pruza vise prilika nego vani.
Ostatak liste kao da je skinut sa "Entertainment Tonight," fakat mi nije jasno kome Hollywood predstavlja "normalnu" Ameriku. Ocito nekome ko o Americi blage veze nema...to be yarabi, to be continued...unfortunately...

-
freak_with_a_laptop
Svemirski_Jebach wrote:ti suti, ti si svakako kanadjaninVozdra_123 wrote:ma genije cojekmamica 31 wrote:u naslovu sam stavila OPET ta Amerika, jer su se ovakve stvari ( i slicne nebuloze) vec nekoliko puta ponavljale u ovoj godini(primjerice, ona zena sto je nedavno zbog dojenja morala napustit avion)....
Eto ZATOOOOOOOO![]()
![]()
jebi ga jarane, neko za 15 godina nego za 6 mjeseci, nekome da nauci 300 strana treba dva mjeseca a nekome 15 dana...tako je u zivotu, nije pravedan. ljudi se razlikuju i po inteligenciji a ne samo po boji koze, samo sto je to dozvoljena diskriminacija.
Svemir, divimo ti se, ne da si bolji, ljepsi, uspjesniji - ti si GENIJE
-
Svemirski_Jebach
ne gadjam ja nisko, ti si prva spomenula da si "radila" na 85 Broad Street, gdje ja kao ne mogu ni prismrditifreak_with_a_laptop wrote:Svemirski_Jebach wrote:freak...valjas gluposti.
A da, zaboravih da je bio kakav job offer, vjerovatno Corporate America ne bi bila tako mrska![]()
![]()
![]()
Svemir, fakat si presao u dosadu prosipajuci suplje. You're pathetic!
Gadjas suvise nisko, mada, meni to manje vise vazno, ja znam ko sam, a u medjuvremenu sam upoznala bar donekle i tebe. Stime - gospon advokat, ili buduci, ne uvazam ni vas a ni vase optuzbe.
A tacno je ja ne mogu priustiti da zivim (vjerovatno ni ti nisi mogla) u tom dijelu grada ali mi to nije ni ambicija...meni je Queens sasvim prihvatljiv, kao i Brooklyn pa i New Jersey.
-
EI Presidente
nisam siguran da je genij, ali biti iz Bosne, prezivjeti sto smo prezivjeli, i bez necije podrske, sam, doci do Columbia Law School - is a BIG FUCKING DEALfreak_with_a_laptop wrote: Svemir, divimo ti se, ne da si bolji, ljepsi, uspjesniji - ti si GENIJE
so, SF - respect
-
Svemirski_Jebach
A oliver stone je napravio "Saviour", pa hajd malo i njemu...EI Presidente wrote:Frajer koji je tu glupost izvalio je jednu od svojih sest zena izbo nozem usred derneka, pred gomilom ljudi. Toliko o njegovom razumu.nineac wrote:Znam kako zive nasi u Evropi, ali govorim da u americi se pruza vise prilika nego vani.
Ostatak liste kao da je skinut sa "Entertainment Tonight," fakat mi nije jasno kome Hollywood predstavlja "normalnu" Ameriku. Ocito nekome ko o Americi blage veze nema...to be yarabi, to be continued...unfortunately...![]()
Holywood je da bog sacuva kad se koristi kao argument kako su ameri glupi jer ne gledaju nista osim holivudskih filmova koji stavljaju amere u prvi plan kao spasioce svijeta, a onda kada zatreba za podrzat ideologiju, onda je dobar pa se i citira.
-
Svemirski_Jebach
hvala Presidente. Respect i tebi i ti znas zasto.EI Presidente wrote:nisam siguran da je genij, ali biti iz Bosne, prezivjeti sto smo prezivjeli, i bez necije podrske, sam, doci do Columbia Law School - is a BIG FUCKING DEALfreak_with_a_laptop wrote: Svemir, divimo ti se, ne da si bolji, ljepsi, uspjesniji - ti si GENIJE
so, SF - respect
A samo da naglasim za freak i druge neke da nije poenta u tome gdje je ko i sta radi nego je ovdje iskljucivo u pitanju snaga argumenata i nista vise.
I nemoj molim te vise spominjati gdje sam ja i sta sam..i necu ni ja, jer to nije tema, ok?
Last edited by Svemirski_Jebach on 14/12/2006 00:02, edited 1 time in total.
-
SherlockHolmes
55K u NY je recimo 35K u alabami, mada kao sto znas i tu ima raznoraznih manje ili vise "realnih" formula za poredjenje. ali nema veze, sta ti ovo pretstavlja?.nineac wrote: Vidis kod mene je prijatelj dobio posao u Merill Lynchu sa undergraduate diplomom za 55.000 godisnje kao start, a tek je zavrsio fax, i to ne Ivy league fax, nego u Alabami, dok je posao u New Yorku. Jel to ono o cemu taj citat govori. Rodjen si u Uzbekistanu (kao taj moj prijatelj) i dobijes start u Merill lynchu od 55.000 $ sa skolom iz Alabame u New Yorku. Jel to out ili in?
-
Svemirski_Jebach
predstavlja cinjenicu da se mozes doci do toga i ako si obicni momak iz jebenog uzbekistana za koji niko nije vjerovatno ni cuo...eto sta predstavlja.
-
freak_with_a_laptop
Eh, evo nas opet kod nase nama najomiljenije - kod kontekstaSvemirski_Jebach wrote: ne gadjam ja nisko, ti si prva spomenula da si "radila" na 85 Broad Street, gdje ja kao ne mogu ni prismrditi![]()
pa mi sad nesto cudno...u cijeloj toj prici. Toliko cijenis to sto si tamo kao radila i sto mi studenti i obicni smrtnici ne mozemo prismrditi Washington Square-u a onda odjednom blatis Corporate America zato sto kao oni su bogata djubrad. mislim nidje veze?
A tacno je ja ne mogu priustiti da zivim (vjerovatno ni ti nisi mogla) u tom dijelu grada ali mi to nije ni ambicija...meni je Queens sasvim prihvatljiv, kao i Brooklyn pa i New Jersey.
Cupas izjave iz konteksta, nevalja to. Ma znam ja, da je to tebe ujelo, taj Broad Street, i to posteno
Znas sta nas razlikuje? Sto je meni ja Broad Street, ja Leopoldstrasse, ja Titova - sve jedno te isto. Nije mi mjerilo za procjenu jednog covjeka. Kontas?
Samo jos jedno pitanje za kraj: majke ti Svemir, jeli tebe nekad sramota da se toliko hvalis svojom inteligencijom? Koju, da budem iskrena, nisi dosad dokazao.