Ja sam pak uvjerena da ih ima, ali su izuzetno rijetki.black wrote:...i uvjeren sam da nema danas muskarca koji moze ispuniti sve uslove za vise zena...
Mnogo su cesci ( citaj 99.9 % ) oni koji bi se ovim "pravom" pokusali okoristiti.
Ja sam pak uvjerena da ih ima, ali su izuzetno rijetki.black wrote:...i uvjeren sam da nema danas muskarca koji moze ispuniti sve uslove za vise zena...
...ah tebe...ja rekoh da samo u Beogradu na 60000 neudatih djevojaka ima 40000 neoženjenih mladića (izvor: radio Slobodna Evropa)...a tamo Kinezi skoro pa imaju svoju četvrt.....otkuda potreba za poliandrijom....danas wrote:pa u manjku su sa zenama... znaci -- ima viska muskaraca... na svaku hanumu po 2 najmanjevatrogasac wrote:...e sad ne kontam...jesul' u manjku sa ženama ili muškarcima.....danas wrote:
ih, a ja taman mislila kuran i svima -- pa i kinezima -- poslat... da u kuranu ima odgovor za sve... jazuk...
pa govorim o kini - kini... i bezze ti je vadiona -- mozes ti to bolje...vatrogasac wrote:...ah tebe...ja rekoh da samo u Beogradu na 60000 neudatih djevojaka ima 40000 neoženjenih mladića (izvor: radio Slobodna Evropa)...a tamo Kinezi skoro pa imaju svoju četvrt.....otkuda potreba za poliandrijom....danas wrote:pa u manjku su sa zenama... znaci -- ima viska muskaraca... na svaku hanumu po 2 najmanjevatrogasac wrote: ...e sad ne kontam...jesul' u manjku sa ženama ili muškarcima.....
...Peking - Beograd...avion .....par sati.... oglase .....i eto.....a imaju prilike i po Aziji da uspostave taj narušeni 'balans'....pod navodnicima jer je uvijek i svuda bilo više žena.....danas wrote:
pa govorim o kini - kini... i bezze ti je vadiona -- mozes ti to bolje...
pa nije uvijek bilo vise zena... a i te ugrozene iz 7-og stoljeca... mogle su do susjednog plemena... pa naci sebi jednog... umjesto sto su nekom 4-a hanuma...vatrogasac wrote:...Peking - Beograd...avion .....par sati.... oglase .....i eto.....a imaju prilike i po Aziji da uspostave taj narušeni 'balans'....pod navodnicima jer je uvijek i svuda bilo više žena.....danas wrote:
.....samo još ovo...i meni je dosadilo.....niko na silu nije mogao u vrijeme Muhameda a.s. natjerati ženu da se uda za bilo kojeg muškarca.....pa tako i za već oženjenog.....po islamu mora postojati dobrovoljnost žene da se uda za određenog muškarca....propis koji je došao sa islamom....danas wrote:pa nije uvijek bilo vise zena... a i te ugrozene iz 7-og stoljeca... mogle su do susjednog plemena... pa naci sebi jednog... umjesto sto su nekom 4-a hanuma...vatrogasac wrote:...Peking - Beograd...avion .....par sati.... oglase .....i eto.....a imaju prilike i po Aziji da uspostave taj narušeni 'balans'....pod navodnicima jer je uvijek i svuda bilo više žena.....danas wrote:
de bolan, dosta je bilo...
nije... ali se mora udati za muslimana...vatrogasac wrote:.....samo još ovo...i meni je dosadilo.....niko na silu nije mogao u vrijeme Muhameda a.s. natjerati ženu da se uda za bilo kojeg muškarca.....pa tako i za već oženjenog.....po islamu mora postojati dobrovoljnost žene da se uda za određenog muškarca....propis koji je došao sa islamom....danas wrote:pa nije uvijek bilo vise zena... a i te ugrozene iz 7-og stoljeca... mogle su do susjednog plemena... pa naci sebi jednog... umjesto sto su nekom 4-a hanuma...vatrogasac wrote: ...Peking - Beograd...avion .....par sati.... oglase .....i eto.....a imaju prilike i po Aziji da uspostave taj narušeni 'balans'....pod navodnicima jer je uvijek i svuda bilo više žena.....
de bolan, dosta je bilo...
...nisam im ja kriv što su ateisti ili Budisti...danas wrote: ... a kinez eto ne mora za kineskinju...
nisi ti kriv, i ja kazem... a nisi ni kriv sto se pojavila situacija gdje postoji 'potreba' za vise muzeva... niko nije kriv...vatrogasac wrote:...nisam im ja kriv što su ateisti ili Budisti...danas wrote: ... a kinez eto ne mora za kineskinju...
pa koliko ja znam u BIH je odnos 1:6 u korist zena (vise nas je). mozda se sad malo popravila situacija. ovo je podatak neposredno nakon rata.. jel kod nas onda primjenjiva poligamija? da eto ne ostane na svakog muskarca jos 5 neudatih, samih zena...danas wrote:nisi ti kriv, i ja kazem... a nisi ni kriv sto se pojavila situacija gdje postoji 'potreba' za vise muzeva... niko nije kriv...vatrogasac wrote:...nisam im ja kriv što su ateisti ili Budisti...danas wrote: ... a kinez eto ne mora za kineskinju...
....opet u krug....danas wrote:nisi ti kriv, i ja kazem... a nisi ni kriv sto se pojavila situacija gdje postoji 'potreba' za vise muzeva... niko nije kriv...vatrogasac wrote:...nisam im ja kriv što su ateisti ili Budisti...danas wrote: ... a kinez eto ne mora za kineskinju...

....da li su u islamu ili muslimanskom društvu ili bilo kojem drugom društvu......jesu li sve Njemice, Engleskinje, Šveđanke sretne.....bez obzira na materijalno stanje.....Shoshana wrote:Ma, meni niko nece da objasni koje su to 'ugrozene zene' u islamu
Kadija te tuzi - kadija ti sudi Shoshana.Shoshana wrote:Ma, meni niko nece da objasni koje su to 'ugrozene zene' u islamu![]()
Zasto su ugrozene, zasto nisu obrazovane ili zasto ne mogu da rade i same izdrzavaju i sebe i svoju djecu? (Da ne pitam gdje je tu merhametli socijala - Danas je vec pitala)
vatrogasac wrote:....opet u krug....danas wrote:nisi ti kriv, i ja kazem... a nisi ni kriv sto se pojavila situacija gdje postoji 'potreba' za vise muzeva... niko nije kriv...vatrogasac wrote: ...nisam im ja kriv što su ateisti ili Budisti...
....da li su u islamu ili muslimanskom društvu ili bilo kojem drugom društvu......jesu li sve Njemice, Engleskinje, Šveđanke sretne.....bez obzira na materijalno stanje.....Shoshana wrote:Ma, meni niko nece da objasni koje su to 'ugrozene zene' u islamu
Hoces reci da bi ih poligamijski brak automatski ucinio sretnim ?jesu li sve Njemice, Engleskinje, Šveđanke sretne.....bez obzira na materijalno stanje.....
....nema veze sa poligamijom....Shoshana veže ugroženost za islam.....a ono na Zapadu psihijatri rade po satu.....Latinica wrote:Hoces reci da bi ih poligamijski brak automatski ucinio sretnim ?jesu li sve Njemice, Engleskinje, Šveđanke sretne.....bez obzira na materijalno stanje.....
Nemoj vise molim te.Kad je ova tema zapoceta nisam imala nesto narocito protiv poligamije, ali vise ne mislim tako.
Ne uzbudjuj se zbog ciriliceLatinica wrote:Ugrozenost je stanje duha.
Nema veze s bilo cim drugim.
Ne vezem ja ugrozenost ni za sta, nego kad god neko od nevjernika spomene ugrozenost zena u islamu, svi redom skoce da nam objasnjavaju kako u islamu ugrozenih zena nema... Onda ti u jednom od prethodnih postova objasnis da poligamija postoji u islamu da se pomogne 'ugrozenim zenama' .vatrogasac wrote:....nema veze sa poligamijom....Shoshana veže ugroženost za islam.....a ono na Zapadu psihijatri rade po satu.....Latinica wrote:Hoces reci da bi ih poligamijski brak automatski ucinio sretnim ?jesu li sve Njemice, Engleskinje, Šveđanke sretne.....bez obzira na materijalno stanje.....
Nemoj vise molim te.Kad je ova tema zapoceta nisam imala nesto narocito protiv poligamije, ali vise ne mislim tako.
...prvo, nisam zagovornik poligamije...naglasio sam tamo dosta prije....rekao sam da je alternativa onima koji je prihvataju, a okolnosti ih tjeraju na to.....spominjao sam i Njemačku poslije WW2 koja je dovodila kadije iz Kaira da ih pitaju o poligamiji.....i da se ne ponavljam više....Shoshana wrote:
Ne vezem ja ugrozenost ni za sta, nego kad god neko od nevjernika spomene ugrozenost zena u islamu, svi redom skoce da nam objasnjavaju kako u islamu ugrozenih zena nema... Onda ti u jednom od prethodnih postova objasnis da poligamija postoji u islamu da se pomogne 'ugrozenim zenama' .
E, sad ja tebe lijepo pitam koje su ti to i kako i zasto su ugrozene. Pa da lijecimo uzrok a ne posljedice.
...a ako postoji privlačnost...ako postoji želja za majčinstvom i porodicom.....a nema načina da ga ostvari monogamnim brakom zbog manjka muškaraca....Shoshana wrote: Udati se za nekoga da prezivis je, brate, prodaja tijela za koru hljeba, pa zovi ti to kako hoces