Vingo wrote:Jest meni zao ljudi koji svoj post na ovakvoj temi zapocnu sa "mislim"....
![]()
Relax quantum
Misli kad te budu placali za to....
Novi naziv sarajevskom aerodromu
- Arminovski
Nish ne mijenjaj.. Sta ce nam i Alija i Ban Kulin kad malo ko izvan ovih granica zna za njih... Sarajevo je ime koje jeste i treba da bude reklama za BiH. A usput i aktuelno
Ovi ostali su mrtvi...
-
nineac
Ja samo ne kontam sto Dzemal Bijedic. Mislim covjek je bio pozitivnqa lisnost, ali dati ime aerodromu covjeka koje je poginu u avionskoj nesreci? Da to nije malo cudno? ono slecemo na aerodrom Dzemal Bijedic, istaknuti politicar koji je poginuo u avinskoj nesreci! To budi negativne asocijacije u najblazem slucaju!
Po meni je Kulin Ban nekako najbolje, iako nevidim ni sad neki problem sa ovim imenom.
Po meni je Kulin Ban nekako najbolje, iako nevidim ni sad neki problem sa ovim imenom.
-
Dolina avalona
Po prvom BiH predsjedniku. Ima mnogo razloga!!
- Jimmy_The_Saint
Kulin Ban?
Ljudi Božji, pa taj ne znamo ni jel' postoj'o il' ga je Tunjo izmislio
"Slećemo na međunarodni aerodrom Car Lazar Hrebeljanović u Beogradu"... Smešno, bre. Same here.
Ljudi Božji, pa taj ne znamo ni jel' postoj'o il' ga je Tunjo izmislio
"Slećemo na međunarodni aerodrom Car Lazar Hrebeljanović u Beogradu"... Smešno, bre. Same here.
-
water
a sada slijecemo na aerodrom Dzemala Bijedica kod Kreseva ouchnineac wrote:Ja samo ne kontam sto Dzemal Bijedic. Mislim covjek je bio pozitivnqa lisnost, ali dati ime aerodromu covjeka koje je poginu u avionskoj nesreci? Da to nije malo cudno? ono slecemo na aerodrom Dzemal Bijedic, istaknuti politicar koji je poginuo u avinskoj nesreci! To budi negativne asocijacije u najblazem slucaju!
- Jimmy_The_Saint
Bem ti avion i precjednika i razloge.Dolina avalona wrote:Po prvom BiH predsjedniku. Ima mnogo razloga!!
-
SherlockHolmes
Bas zato.Jimmy_The_Saint wrote:Kulin Ban?
Ljudi Božji, pa taj ne znamo ni jel' postoj'o il' ga je Tunjo izmislio![]()
-
SherlockHolmes
Dobro onda, ipak Nikola Nikic.Arminovski wrote:Nish ne mijenjaj.. Sta ce nam i Alija i Ban Kulin kad malo ko izvan ovih granica zna za njih... Sarajevo je ime koje jeste i treba da bude reklama za BiH. A usput i aktuelnoOvi ostali su mrtvi...
-
SherlockHolmes
Ne znam je li neobicna, ali umalo coek postade americki doktor. Da fax ne omanu, drugu bi ti pjesmu meni pjevala.Vingo wrote:i neobicna budala, mislis?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
IA "Huan Antonio Samaran"
-
Svemirski_Jebach
vidis to ti nije losa ideja...
ili vladimir prelog
ili vladimir prelog
- pike
Uh kad bi se tako izmisljalo mogli bi reci da smo prvi izmislili automobil pa da svi povjeruju. Dakle nemoze niko nista izmisliti i da mu svi povjeruju bez dokaza.Jimmy_The_Saint wrote:Kulin Ban?
Za 1000 godina ce reci da ni Tito nije postojao vec da ga je neko izmislio...tako to kod nas hoda.
- Jimmy_The_Saint
pike nisi u toku, Srbijanci već vode rasprave o tome jel' Tito bio Tito, koji Tito je bio pravi Tito, jel' Tito bio Zagorac ili je Tito bio mađarski Jevrej...pike wrote:Uh kad bi se tako izmisljalo mogli bi reci da smo prvi izmislili automobil pa da svi povjeruju. Dakle nemoze niko nista izmisliti i da mu svi povjeruju bez dokaza.Jimmy_The_Saint wrote:Kulin Ban?
Za 1000 godina ce reci da ni Tito nije postojao vec da ga je neko izmislio...tako to kod nas hoda.
A ja mislim da je Tita izmislio Lenjin.
- chuchumbamayumbe
Najbolje je da ostane sadasnji naziv, Sarajevski Aerodrom.
By the way, jutros nije poletjela Lufthansa za Minhen.
Pitam onog na informacijama u cemu je problem, kaze papak - nije sinoc sletio, pa jutros nije mogao ni da poleti. Joj odgovora! Hahaha, logicno?!
Samo ne znam kako leti od jucer a nikako da sleti, nije valjda jedrilica, oca joj jeb*m!

By the way, jutros nije poletjela Lufthansa za Minhen.
Pitam onog na informacijama u cemu je problem, kaze papak - nije sinoc sletio, pa jutros nije mogao ni da poleti. Joj odgovora! Hahaha, logicno?!
Samo ne znam kako leti od jucer a nikako da sleti, nije valjda jedrilica, oca joj jeb*m!
- chuchumbamayumbe
Ja mislim da se ne bi slozila bosnjacka komponenta.nerko13 wrote:a sta mislite da se jednostavno zove internacionalna zracna luka "maria teresia" ona nam je uvela redovno skolovanje u ovu nasu jebenu drzavu, da nije nje ostali bi nepismeni..... zbog toga "maria teresia"![]()
![]()
- Jara
He, he...ali uvela je to u cijeloj carevini , pa to nije naš ekskluzivitet.nerko13 wrote:a sta mislite da se jednostavno zove internacionalna zracna luka "maria teresia" ona nam je uvela redovno skolovanje u ovu nasu jebenu drzavu, da nije nje ostali bi nepismeni..... zbog toga "maria teresia"![]()
![]()
Napoleon je Slovencima dozvolio školovanje na maternjem jeziku ( prije njega im bilo dozvoljeno samo na njemackom), pa im se aerodrom ne zove po njemu ( al' su mu podigli spomenik u LJ).
Kako bi to zvučalo - IA "Napoleon Bonaparta", Ljubljana
Last edited by Jara on 04/12/2006 11:50, edited 1 time in total.
-
Downunda
Posto se kod nas sve, ali bas sve radi po principu:"Svi narodi su konstitutivni i ...", aerodrom se treba zvati:
International Airport "Marko, Ivica & Enes"(oni stariji se sjecaju ova 3 lika iz TLN 1) a ako ne ovo, onda International Airport:"Od izvora dva putica"
Ugodan let!
p.s. Svemirski Jebach,
Vladimir Prelog bi defintivno bio šah-mat "ovima" što "prisvajaju" ljude rodjene u SA. Svaka cast,dobar prijedlog.
International Airport "Marko, Ivica & Enes"(oni stariji se sjecaju ova 3 lika iz TLN 1) a ako ne ovo, onda International Airport:"Od izvora dva putica"
Ugodan let!
p.s. Svemirski Jebach,
Vladimir Prelog bi defintivno bio šah-mat "ovima" što "prisvajaju" ljude rodjene u SA. Svaka cast,dobar prijedlog.