Slučaj Dino Drnda: Silajdžićev bratić osumnjičen za ubistvo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Šandor

Post by Šandor »

Taxi driver, izgleda da ne znaš kako sudstvo funcioniše kod nas.

Do prije par godina za ubistvo se u prosjeku ležalo 4-5 godina. Ako si punoljetan i ubiješ s predumišljajem. Sad daju malo veće kazne ali sve je to tanko.

Čak je i višestruki ubica Muamer Topalović osuđen na 35 godina robije a ne na doživotnu. Obzirom da je zločin počinio u ranoj životnoj dobi (imao je oko 25 godina) postoji mogućnost da izađe iz zatvora.

Naravno da je strašna sama pomisao da će izaći iz zatvora ali kod nas je takvo stanje kad je u pitanju sudstvo. Kazne su tragikomične.

Najbolje bi bilo da naprave poseban zatvor za teške osuđenike i sve ih zajedno strpaju (i uvijek ići na onaj fazon mirni idu zajedno u ćeliju....nemirni isto....i kad se pomame dobro ih umlatit - i tako sve dok im ne dosadi). I za ubistva s predumišljajem uvijek davat visoke kazne (20+). Al to se kod nas gotovo nikad ne dešava.

Anais, može nama biti žao malog. Al bi trebo dobit barem 10-tak godina zatvora. Bez obzira što je maloljetan. Sve ispod toga je nedovoljno da šejtan izađe iz njega.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Šandor wrote:Taxi driver, izgleda da ne znaš kako sudstvo funcioniše kod nas.

Do prije par godina za ubistvo se u prosjeku ležalo 4-5 godina. Ako si punoljetan i ubiješ s predumišljajem. Sad daju malo veće kazne ali sve je to tanko.

Čak je i višestruki ubica Muamer Topalović osuđen na 35 godina robije a ne na doživotnu. Obzirom da je zločin počinio u ranoj životnoj dobi (imao je oko 25 godina) postoji mogućnost da izađe iz zatvora.

Naravno da je strašna sama pomisao da će izaći iz zatvora ali kod nas je takvo stanje kad je u pitanju sudstvo. Kazne su tragikomične.

Najbolje bi bilo da naprave poseban zatvor za teške osuđenike i sve ih zajedno strpaju (i uvijek ići na onaj fazon mirni idu zajedno u ćeliju....nemirni isto....i kad se pomame dobro ih umlatit - i tako sve dok im ne dosadi). I za ubistva s predumišljajem uvijek davat visoke kazne (20+). Al to se kod nas gotovo nikad ne dešava.

Anais, može nama biti žao malog. Al bi trebo dobit barem 10-tak godina zatvora. Bez obzira što je maloljetan. Sve ispod toga je nedovoljno da šejtan izađe iz njega.

jarane meni uopste nije zao malog i da ga osude na dozivotnu.takvi ne zasluzuju da po zemlji hodaju.
nego marry nam se javlja sa misljenjem sarajevskog jetset-a.marry sta kaze deen na ovaj slucaj.bas me nesto zanima.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

taxi_driver wrote:
jarane meni uopste nije zao malog i da ga osude na dozivotnu.takvi ne zasluzuju da po zemlji hodaju.
nego marry nam se javlja sa misljenjem sarajevskog jetset-a.marry sta kaze deen na ovaj slucaj.bas me nesto zanima.
marry je otrcala u skolu, pa ce nam se javiti kasnije :roll:

Jel FS u pritvoru?
beco5

Post by beco5 »

Da mu je suđenje u Hagu najvjerovatnije, bio bi oslobodđen.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mIRCerka wrote:
taxi_driver wrote:
marry je otrcala u skolu, pa ce nam se javiti kasnije :roll:

Jel FS u pritvoru?

ma ne znam.ako je daidja ima veza,garant ce se braniti sa slobode.ili ce proci kao buraz.u samoodbrani je slucajno povukao noz,a dino se zaletio i ledjima se nabio na isti.
latinalover

Post by latinalover »

je li istina da je mali na slobodi....cuo sam nesto pa me zanima ima li ko kakvu konkretnu informaciju?
mehopuzic

Post by mehopuzic »

marry wrote:ja se fkt na ovom forumu mogu toliko ismijati
hahahahaaaahahh
pa zar ovdje nema demokratije?
nemamo prava govora?
hahahahhha
i samo da znas...jebe se meni za tu "privilegiju" sto jednog f.s. znam.....hahah duso moja znam vise slavnih i poznatih licnosti nego sto ces ih ti znati za ceo svoj zivot
tako da mrni ne treba ova "slava" kako je ti vec nazivas
ali hajd bar me nasmijes
i to bas me nasmijes
nego....samo da ponovim.....za mene je faruk neduzan pa vi kako hocete...
i jos jednom
tnx. sto si me nasmijao :-D
ceo? šta ima u beogradu?

a da je nedužan reci to roditeljima i familiji ubijenog momka :x :x :x :x :x
BHG

Post by BHG »

marry wrote:ja se fkt na ovom forumu mogu toliko ismijati
hahahahaaaahahh
pa zar ovdje nema demokratije?
nemamo prava govora?
hahahahhha
i samo da znas...jebe se meni za tu "privilegiju" sto jednog f.s. znam.....hahah duso moja znam vise slavnih i poznatih licnosti nego sto ces ih ti znati za ceo svoj zivot
tako da mrni ne treba ova "slava" kako je ti vec nazivas
ali hajd bar me nasmijes
i to bas me nasmijes
nego....samo da ponovim.....za mene je faruk neduzan pa vi kako hocete...
i jos jednom
tnx. sto si me nasmijao :-D
pa ona zna mnogo poznatih licnosti....nemoj tako...i deena beogradjana...to ti je vidis danas privilegija...a sunce moje ja bi se stidio da znam danasnje "slavne i poznate"....a pogotovo ako su ubice i kriminalci...stoga nabijem vas sve na qrac....
ReSa

Post by ReSa »

@ Svi !

marry je dijete koje lupeta gluposti i koristi se otrcanim tinejdjerskim frazama koje ponavlja 15 puta, zato nek se inteligentniji, informisaniji i iskusniji svijet ne sekira sto derle pise gluposti! Uci skolu sreco, pa kad nesto naucis dodji da te prepitamo.
latinalover

Post by latinalover »

niko mi na pitanje ne odgovori
amrino

Post by amrino »

latinalover wrote:niko mi na pitanje ne odgovori
Nisam citala raspravu od pocetka tako da ne znam koji od njih dvojice te zanima? Ali mislim da su obojica na slobodi...jedan od njih je nedavno prebio jednog malca, meni jako dragog, koji je inace jeko fino dijete, mirno i plasljivo. Istukao ga je ispred skole. Slomio mu nos, fraktura jagodicne- o traumama da ne govorim. Policajac a poslije toga poznati "mahalci" su nam rekli da nema fajde da im ista radimo jer je to bagra koja se nikoga i nicega ne boji- :x
Sto je najgore- ne mozes ni prebiti malog balavca jer ce poslije doci i zbosti i tebe i bilo koga ko bude s tobom bez problema...kako im neko ne dohaka?!
BHG

Post by BHG »

amrino wrote:
latinalover wrote:niko mi na pitanje ne odgovori
Nisam citala raspravu od pocetka tako da ne znam koji od njih dvojice te zanima? Ali mislim da su obojica na slobodi...jedan od njih je nedavno prebio jednog malca, meni jako dragog, koji je inace jeko fino dijete, mirno i plasljivo. Istukao ga je ispred skole. Slomio mu nos, fraktura jagodicne- o traumama da ne govorim. Policajac a poslije toga poznati "mahalci" su nam rekli da nema fajde da im ista radimo jer je to bagra koja se nikoga i nicega ne boji- :x
Sto je najgore- ne mozes ni prebiti malog balavca jer ce poslije doci i zbosti i tebe i bilo koga ko bude s tobom bez problema...kako im neko ne dohaka?!
mozda bi nam fazlija i njegova vjestina mogla pomoci? :D
neutral

Post by neutral »

na kraju cemo i njega vidjeti kako ispija kafice po gradu kao sto to radi onaj lik sto je ubio (autom) covjeka ispred predsjednistva... kad si guzonjin sin mozes i ubiti sve ce se zataskati za par mjeseci....
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

neutral wrote:na kraju cemo i njega vidjeti kako ispija kafice po gradu kao sto to radi onaj lik sto je ubio (autom) covjeka ispred predsjednistva... kad si guzonjin sin mozes i ubiti sve ce se zataskati za par mjeseci....
upravo tako.
a ja da maznem lizalo iz granapa ,zavrsila bi u centralnom.

jadni mi i ova drzava sa ovim LOPOVIMA na vlasti! :x
fuj fuj fuuuuuuj
latinalover

Post by latinalover »

PITARKA_SA wrote:
neutral wrote:na kraju cemo i njega vidjeti kako ispija kafice po gradu kao sto to radi onaj lik sto je ubio (autom) covjeka ispred predsjednistva... kad si guzonjin sin mozes i ubiti sve ce se zataskati za par mjeseci....
upravo tako.

fuj fuj fuuuuuuj
a ja sam glasao za Lepog :-? :x :(
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

PITARKA_SA wrote:
upravo tako.

fuj fuj fuuuuuuj
Probaj sa pez bombonama.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Post Reply