Prvi znaci trudnoce

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

callmethebreeeze

#101 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:svi se strogo teme morali drzati. ja bih sebi uzeo za pravo da odlucujem sta je kvalitetna tema, da li su postovi na nivou.
bio bih strog ali pravedan.
pane bi bio prvi modeartor sa tim pravilima :D :D :D :D
takve zajedljive komentare bih brisao, a komentatore banovao.
:D :run: :skoljka: :mrgreen: :bih:
pitt

#102 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pitt »

Sreca pa onda nisi :D :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#103 Re: Prvi znaci trudnoce

pitt wrote:Sreca pa onda nisi :D :lol: :lol: :lol:
soon my friend, soon.
:D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#104 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pici »

callmethebreeeze wrote:
soon my friend, soon.
hoš da se utalimo da kupimo sa-x pa da baniramo samo ženmske :D
callmethebreeeze

#105 Re: Prvi znaci trudnoce

pici wrote:
callmethebreeeze wrote:
soon my friend, soon.
hoš da se utalimo da kupimo sa-x pa da baniramo samo ženmske :D
gluho bilo, pici, sta to pricas. da se i ti ne spremas na evroviziju u begis?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#106 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pici »

ja kako me skonta e svaka ti dalaImageImage
dacina_curica

#107 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by dacina_curica »

povjetarac :oops: ako obecam da cu ti svaki dan slati novi recept za grah ho's me pustiti da zachatavam :oops: :D (kad postanes mod of KoRS) :oops: :D :D :D
callmethebreeeze

#108 Re: Prvi znaci trudnoce

dacina_curica wrote:povjetarac :oops: ako obecam da cu ti svaki dan slati novi recept za grah ho's me pustiti da zachatavam :oops: :D (kad postanes mod of KoRS) :oops: :D :D :D
ti ces biti prva medju jednakim, iako sam se konacno naucio praviti dobar grah.
dacina_curica

#109 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by dacina_curica »

uh, dobro je :oops: ......... gdje onaj smajo sto brise znoj sa cela? :oops: :lol:

a vama ostalim (da ne "reknem" nizoj klasi) njanjanjanjanjanja......ko vam je kriv sto sa niste prvi sjetili :oops: :lol: :lol: :lol:
ProS

#110 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by ProS »

anais_nin wrote: Even if a man pulls out in time, pregnancy can still happen. Some experts believe that pre-ejaculate, or pre-cum, can pick up enough sperm left in the urethra from a previous ejaculation to cause pregnancy.And pregnancy is also possible if semen or pre-ejaculate is spilled on the vulva.
da,ovo je poznato i zadaje manju vjerovatnocu,koja bi trebala biti zanemarena u praksi...
ta vjerovatnoca se odstrani mokrenjem :wink:
samo mi je nesto sve nesigurno,svi pricaju kao da se "TO ZNA" i tipa,da bilo kakav odnos vodi ka trudnoci :-) a,tesko vjerujem i u te procente,tesko vjerujem i u istrazivanja koja ja iskopam,treba mi neko strucan i da ne govori sta moze biti,nego sta biva :wink:
Bumbar

#111 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by Bumbar »

dacina_curica wrote:uh, dobro je :oops: ......... gdje onaj smajo sto brise znoj sa cela? :oops: :lol:

a vama ostalim (da ne "reknem" nizoj klasi) njanjanjanjanjanja......ko vam je kriv sto sa niste prvi sjetili :oops: :lol: :lol: :lol:
mi cemo preko veze :P :P njanjanjanaj
NijeNego

#112 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by NijeNego »

Zbunjujete raju s tim znakovima :-) :lol:
anais_nin

#113 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by anais_nin »

ProS wrote:
anais_nin wrote: Even if a man pulls out in time, pregnancy can still happen. Some experts believe that pre-ejaculate, or pre-cum, can pick up enough sperm left in the urethra from a previous ejaculation to cause pregnancy.And pregnancy is also possible if semen or pre-ejaculate is spilled on the vulva.
da,ovo je poznato i zadaje manju vjerovatnocu,koja bi trebala biti zanemarena u praksi...
ta vjerovatnoca se odstrani mokrenjem :wink:
samo mi je nesto sve nesigurno,svi pricaju kao da se "TO ZNA" i tipa,da bilo kakav odnos vodi ka trudnoci :-) a,tesko vjerujem i u te procente,tesko vjerujem i u istrazivanja koja ja iskopam,treba mi neko strucan i da ne govori sta moze biti,nego sta biva :wink:

boldiras nebitan dio...zato ga italizirah :D rekoh eto ako pretpostavimo da su ta istrazivanja koja si pomenuo ispravna...eto recimo da ta tekucina ne sadrzi spermu....statiske (a bome i ako se osvrnes oko sebe, primjer koliko hoces :D oni sto su igrali na kartu iskakanja prije stanice pa 9 mjeseci kasnije ninaju bebu u narucju :)) pokazuju da ta metoda iskakanja nije znacajno efikasna u izbjegavanju trudnoce :)

Effectiveness is an important and common concern when choosing a birth control method. Like all birth control methods, the pull out method is much more effective when you do it correctly.

* Of every 100 women whose partners use withdrawal, 4 will become pregnant each year if they always do it correctly.
* Of every 100 women whose partners use withdrawal, 27 will become pregnant each year if they don't always do it correctly.

ili

Typical use of withdrawal, which is how most people use it, has a failure rate of approximately 18-19%.

iil

Like many methods of birth control, reliable effectiveness is achieved only by correct and consistent use. Observed failure rates of withdrawal vary depending on the population being studied: studies have found klix failure rates of 15-28% per year.[2] In comparison the pill has an klix use failure rate of 2-8%,[3] while the diaphragm has an klix use failure rate of 10-39%.[4][2] The condom has an klix use failure rate of 10-18%.[2]

For couples that use withdrawal correctly at every act of intercourse, the failure rate is 4% per year. In comparison the pill has a perfect-use failure rate of 0.3%, while the diaphragm has a perfect use failure rate of 6%. The condom has a perfect-use failure rate of 2%

nema savrsene metode kontracepcije :D osim totalnog nepraktikovanja istih aktivnosti :D zbog toga se i savjetuje da se koristi vise od jedne metode za potpunu zastitu :)
Mala sirena

#114 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by Mala sirena »

nisam ni mislila da je test dovoljan za sa sigurnoscu potrditi trudnocu, ali je u slucaju nedoumice lakse ponoviti onaj od 5 nego od 20 KM, a moze biti greska i na jednom i na drugom. a oktoru se ide i prije i u toku i nakon trudnoce. makar bi trebalo.

a za ono birvaktile sexualno obrazovanje na nivou......... vidim sad je tek na nivou. mi birvaktile obrazovane smo nekako planirale zivote, obrazovanje, trudnoce, porodice, a ovaj novi sistem obrazovanja, extra napredan, nista ne treba. nas su morili sa groznim filmovima o narkonamima, sidi, sta je i kako se prenosi, spolnim bolestima, prelazilo u dosadu. a sad kao sve se zna, pa djeca radjaju djecu i gledaju kud sunce hoda, a svaki dan novine pune apela za pomoc porodicama sa xy brojem djece (niko im nije rekao da se moze desiti kao posljedica sex-a, a ni da djecu treba hraniti i oblaciti)
Post Reply