Ekskluzivno: Pismo trinaest reprezentativaca BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zzzzz

Post by zzzzz »

dripac wrote:
Zbog takvih kao ti kojima je bitno da li je selektor bošnjak, srbin ili hrvat i jesmo tu gdje jesmo. Zbog takvih ti momci i odbijaju se javiti na poziv u reprezentaciju. Nije bitno koje je nacionalnosti nego zna li svoj posao ili ne, a boli me neka stvar šta je po nacionalnosti.
Eh dobro je da si lociro' problem nase reprezentacije :D

Ne znam zasto meni ne bi bilo bitno, evo svi prizivaju Srbina za selektora pa ne vidim da se iko zbog toga buni. Kao sto rekoh, ne volim slihtere a ko zeli da se na*uzi, bujrum. Vidim ima ih dovoljno, red se ufatio :D
hak

Post by hak »

GandalfSivi wrote:
hak wrote:Nego se oni, pazi boga ti još javljaju i svu odgovornost prebacuju SAMO na savez.
E to ipak ne ide.
"Ne bježeći od svog dijela odgovornosti, spremni smo suočiti se s propustima koje smo načinili na terenu, ali smo naivno očekivali da i vrh Nogometnog saveza BiH učini to isto."

Sad te ja optuzujem da svjesno lazes, ili da ispadnes pametan ili iz nekog drugo razloga. Ti mi objasni zasto je to? Ali fakat ocekujem da mi barem jednom odgovoris na pitanje koje ti ja postavim, posto do sada nisi ni jednom.
Šta ti je pitanje? Šta sam ja to slagao?
Pročitaj još jednom šta sam pisao ali pažljivo. Ja ne branim savez, daleko od toga, ja samo insistiram na krivici onih koji su NAJODGOVORNIJI.
Zar moram opet ponavljati?
Pogledajmo i ove reakcije. Niko o odgovornosti igrača i stručnog štaba.
O tome ti govorim.
Nadam se zadnji put.
hak

Post by hak »

uvjek dobar gost wrote:Ja mislim da je Hak na platnom spisku saveza...
Kako možeš braniti nekog ko nam razvaljuje fudbal, nekog ko nije kompetentan da čuva ovce nacrtane a ne da se bakće sa savezom...

Zar ti Ivicu sinoć nisi slušao, zar nisi čitao interviju sa Zlatanom Ibrahimovićem... zar ne živiš u BiH pa da vidiš šta su nam od lige napravili.. pa nema skoro ni jedna tekma na TV-u... možeš misliti šta se zbiva... kao vade se nije A selekcija jedini tim... pa gdje su te omladinske škole nama je najbolji igrač prmier lige čovjek od tridesetak godina, nismo izbacili talenta kako treba odavno, tu i tamo bljesne neki igrač ali ga ajkule iz saveza prodaju il preprodaju za komad pite...

Ja glasam da podržimo igrače i to ne samo verbalno, kao i do sada već da svaki dan bar po sat vremena budemo pred savezom dok se ne promjeni statut.... kao što sam rekao već savez je personifikacija naše države koja nema ni glave ni repa, treba od nečeg krenuti...

Vrijeme je da se krene !!!!
Ma bravo majstore. Najjači ti je argument da sam ja na platnom spisku saveza. E aferim.
Pa šta misliš da taj savez nema veze sa društvom u kojem je. Sa državom (ma kako to smiješno zvuči).
Pa zar misliš da možeš imati savez sa poštenim i sposobnim ljudima u državi u kojoj caruje kriminal, korupcija, bezakonje, u kojem članovi najvišeg organa te države završavaju sa optužnicama za kriminal a onda fino pobjegnu i nikom ništa?
Pa gdje ti živiš?
Pa ko bira te članove saveza? Isti oni koji glasaju na izborima i dovode do ovakvih rezultata. Dakle, njih biraju prije svega stranke za koje se glasa na izborima.
Stoga ni savez ne može biti ništa bolji.
Kakvo je stanje u državi? I šta? Ne vidim da se iko buni, da se organizuju okupljanja pred sjedištima stranaka koje su odgovorne za ovo stanje.
Nego su dobile još više glasova.
E kad tu budemo iskreni i spremni na akciju, tj, da rušimo ove koji nas usrećuju već dugi niz godina, onda ćemo imati i savez kakav treba, a ne kao sad običnu bandu.
Dakle ako ćemo da rušimo, onda rušimo GAZDE koje su dovele razne Pašaliće, Ušanoviće i ostale.
E, a zato vi bukači nemate petlju. Lako je ići protiv ovih u savezu, ali hajde protiv njihovih NAREDBODAVACA koji su u strankama na vlasti.
E to ti je suština.
ovo_malo_duse

Post by ovo_malo_duse »

Valjda ce da ispane nesto od ovog svega....Da ne zavrsi samo sa "tresla se gora rodio se mis"
ovo_malo_duse

Post by ovo_malo_duse »

Valjda ce da ispane nesto od ovog svega....Da ne zavrsi samo sa "tresla se gora rodio se mis"
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

hak wrote:
GandalfSivi wrote:
hak wrote:Nego se oni, pazi boga ti još javljaju i svu odgovornost prebacuju SAMO na savez.
E to ipak ne ide.
"Ne bježeći od svog dijela odgovornosti, spremni smo suočiti se s propustima koje smo načinili na terenu, ali smo naivno očekivali da i vrh Nogometnog saveza BiH učini to isto."

Sad te ja optuzujem da svjesno lazes, ili da ispadnes pametan ili iz nekog drugo razloga. Ti mi objasni zasto je to? Ali fakat ocekujem da mi barem jednom odgovoris na pitanje koje ti ja postavim, posto do sada nisi ni jednom.
Pročitaj još jednom šta sam pisao ali pažljivo. Ja ne branim savez, daleko od toga, ja samo insistiram na krivici onih koji su NAJODGOVORNIJI.
O tome ti govorim.
Nadam se zadnji put.
Ruzno je reci za nekoga da laze, ali sam morao tako to formulisati nakon sto si napisao da oni svu odgovornost prebacuju SAMO na savez, to jeste bila laz, jer su napisali da i ne bjeze od svoje odgovornosti. Mada ja mislim da nije njihova odgovornost sto pola od njih ne zna igrati, nego je odgovornost onoga koji ih je tu postavio, a to bas i nije bio selektor. Nisi nikad odgovorio na pitanja zasto ignorises da su oni rekli da je odgovornost i na njima, te dali bi repka bila bolja sa igracima i strucnjacima koje sam prije nabrojao.
zzzzz

Post by zzzzz »

Sportski listovi i portali mnogih evropskih zemalja pisali su ove sedmice o korupciji u FSBiH i bojkotu nasih reprezentativaca. Sve da se nista ne desi, vrijedi to sto su sad svi upoznati s kim imaju posla.

Objavljeno je dosad (ono sto ja znam) u Njemackoj, Svicarskoj, Svedskoj, Norveskoj, Austriji....+ Eurosport, koji se emituje u cijeloj Evropi.

Doduse ovaj tekst na eurosportu je malo fulio poentu pa se vise osvrce na nacionalne podjele, nego na korupciju i kriminal u savezu, zato su mnogi drugi prenijeli informacije o naplacivanju mjesta u reprezentativnim selekcijama i drugim kriminalnim radnjama "nasih" funkcionera

Bosnia and Herzegovina football is in the grip of a crisis after 13 national team players threatened to quit unless the heads of the FA resign. The foreign-based senior players released a statement outlining their intentions in protest at what they say is a federation run on "ethnic lines".

The statement was published as an open letter to the Bosnia and Herzegovina Football Association (NFSBIH) in Sarajevo daily newspaper Dnevni Avaz on Tuesday.

"We will no longer accept call-ups to the national team while these people are performing these functions," the letter declared, describing the current problems in Bosnian football as a "cancer."

"These gentlemen (of the NFSBIH) do not want to face the truth and admit to themselves what they have done for the team, besides degrading its honour and constantly disturbing relations among us."

The Bosnia and Herzegovina Federation is run with the separate Serb Republic and Muslim-Croat Federation managing the country in mind and features representatives from these three ethnic groups.

Former Bosnia and Herzegovina captain Sergj Barbarez has already retired from the national team and had said that football in Bosnia could not progress while being run along ethnic lines.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Evo vam moje vidjenje stvari, koje sam napisao na http://www.bhfanaticos.com

"Par stvari.
Prvo Ligata je lik od nekih 28 godina i radi u Oslobodjenju mozda 5-6 godina. Voza Yugu ako se dobro sjecam tako da bas i nije bio dio tala. To je s naglaskom na bio. Sta god da se desilo, ili da je Ligata uzeo pare da napise ovako nesta, ili da je Berberovic poguran s necim (parama ili obecanjem o boljem klubu), to je totalno nebitno.
Bitna stvar je da moramo ocekivati da stoka iz NSBiH ide na ovako prljav nacin. Ocekivati bilo sta drugo je naivno.
Druga stvar, bojkot utakmica. Iako licno se totalno slazem sa tim i mislim da ne treba ni u novinama citati o treningu reprezentacije, a kamoli ici na utakmice, realnost je da se sa tim nece nista postici. Evo sta ce se sad desiti. Doci ce do "podmladjivanja" reprezentacije, naci ce se uvijek budale koje hoce da igraju, nebi li se prodali, pa ce se onda podijeliti 20-30 hiljada karata po skolama i dobit cete i reprezentaciju i pun stadion. Bojkot je dobra stvar, ali nedovoljna. Sto se tice protesta, sa tim treba nastaviti, ali treba naci nacin da se okupi vise ljudi. To je uvijek problem, jer u Sarajevu nece niko da mrdne guzicom sa kafe na kojoj sjedi, i uvijek je lakse pametovati nego nesta uraditi.
Sad bi iznjeo i par prijedloga sta se jos mora uraditi.
Ovi "legalisti" iz NSBiH nikad nece otici sami, jednostavno ljudi ne znaju znacenje rijeci obraz (to znamo zadnjih 10 godina). U najboljem slucaju, povalit ce Usanovica, te mozda Sliskovica (cak nece ni Pasalica) i to je to. Jedini organ koji ih moze otjerati je skupstina. Treba izvuci ljude koji cine skupstinu iz anonimnosti. Treba im imena prozivati. Svaki put kad cujem skupstina NSBiH, to je isto kao da cijem rijec zid. Kao tu se ne moze nista uraditi. Moze. Treba ici preko Kantonalnih saveza, preko klubova, preko medija, imena tih ljudi objaviti i pojedinacno ih prozivati da se nesta uradi. I njih i upravni odbor. Oni su jedini ljudi koji nesta mogu uraditi. To je jedan fin, legalan nacin.
Eto, to vam je par ideja da razmislite. Ja stvarno postujem BHF, imate totalni respect za sve stvari koje ste organizovali i mislim kad ste mogli organizovati onako nesta u Belgiji da mozete i ovo. Ovo je najvaznija borba u istoriji BHF i svi se trebaju ukljuciti."
hak

Post by hak »

GandalfSivi wrote:
hak wrote:
GandalfSivi wrote: "Ne bježeći od svog dijela odgovornosti, spremni smo suočiti se s propustima koje smo načinili na terenu, ali smo naivno očekivali da i vrh Nogometnog saveza BiH učini to isto."

O tome ti govorim.
Nadam se zadnji put.
Ruzno je reci za nekoga da laze, ali sam morao tako to formulisati nakon sto si napisao da oni svu odgovornost prebacuju SAMO na savez, to jeste bila laz, jer su napisali da i ne bjeze od svoje odgovornosti. Mada ja mislim da nije njihova odgovornost sto pola od njih ne zna igrati, nego je odgovornost onoga koji ih je tu postavio, a to bas i nije bio selektor. Nisi nikad odgovorio na pitanja zasto ignorises da su oni rekli da je odgovornost i na njima, te dali bi repka bila bolja sa igracima i strucnjacima koje sam prije nabrojao.
Pa nije dovoljno to što su oni rekli da ne bježe od svoje odgovornosti ali reci kad su se to oni suočili sa svojom odgovornošću?
Kad? Gdje se to fudbaleri u svijetu ovako oglašavaju i govore da neće igrati za reprezentaciju? Bez obzira šta je razlog.
0:4 i 1:3 i to usred Zenice su rezultati kojih bi se postidio svako. Mislim, da su igrali treći timovi Sarajeva, Želje, Širokog ili šta ti ja znam, ....da bi puno bolje prošli. I to pred onakvom publikom. Nije im valjala publika u Sarajevu pa su tražili Zenicu. I šta je sad??????????' Sad ne valja ni Zenica je li?
Kažeš da selektor nije kriv jer "nije ih on birao" :oops:
Pa sve i da je to tačno, ON JE ODGOVORAN.
I za sastav ekipe odgovara prije svega on.
A ako je dozvolio da mu drugi sastavljaju tim a da on odgovara, onda to dovoljno govori o njemu i da mu nije mjesto tu.
A što se tiče pitanja da li bi reprezentacija bila bolja sa nekim drugim stručnjacima, to ne znamo i možemo samo nagađati. (sjetimo se Hadžibegića)
Ali stanje u savezu i reprezentaciji je samo POSLJEDICA stanja u društvu.
Kada društvo bude spremno da se suoči sa kriminalcima, bandom i ostalima i da NJIH skida e onda će doći i sve ostalo pa i pravi ljudi u savezu.
Zato proteste usmjeriti tamo gdje treba, U VLAST a ne u piune kao što su razni Pašalići, Ušanovići i ostala bulumenta.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

hak wrote: Zato proteste usmjeriti tamo gdje treba, U VLAST a ne u piune kao što su razni Pašalići, Ušanovići i ostala bulumenta.
Prosli izbori, jebi ga. Eto ti gore procitaj moj akcioni plan pa mi reci sta mislis o njemu.
Liberalism

Post by Liberalism »

Sto li suti Pokret DOSTA!

Oni su obicno uz sve koji protestvuju, nesta im dugo treba da se oglase po ovom pitanju. Ranije su bili puno brzi.

Usput sinoc sam gledao centralni zatvor i ko sto rece hadzibegic (ja mislim) bagru treba otjerati nema veze sto su oni na tim pozicijama legalnim putem.

Legalni put je napravljen kako bi se izabrali ljudi da na najbolji nacin vode savez, a ne samo da vode savez (pa makar i najlosijim putem). Zato ljubitelji fudbala imaju pravo da ih istjeraju jer je savez katastrofa!

bar kad se istjeraju ovi, naredni ce dobro razmisliti sta ce i kako ce uraditi.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Liberalism wrote:Sto li suti Pokret DOSTA!

Oni su obicno uz sve koji protestvuju, nesta im dugo treba da se oglase po ovom pitanju. Ranije su bili puno brzi.

Usput sinoc sam gledao centralni zatvor i ko sto rece hadzibegic (ja mislim) bagru treba otjerati nema veze sto su oni na tim pozicijama legalnim putem.

Legalni put je napravljen kako bi se izabrali ljudi da na najbolji nacin vode savez, a ne samo da vode savez (pa makar i najlosijim putem). Zato ljubitelji fudbala imaju pravo da ih istjeraju jer je savez katastrofa!

Ne bih da branim pokret Dosta na ovoj temi... ali pokret čine ljudi a ljudi u ovoj lijepoj no tužnoj zemlji su šutili i na veće stvari... a iskren da ti budem nešto se planira ali fali nam demonstranata jer u ovom kapitalizmu svi gledaju sebe ... kuliraju... ma ne interesuje ih ništa...
A što šute vođe navijačkih skupina, što svi na sve šutimo....

Umjesto da smo danas pred savezom mi sjedimo i tipkamo o tastaturu... a moglo je bolje....

Od Tirane do Marakane....

Vrijeme je da se krene !!!
Herc

Post by Herc »

Liberalism wrote:Sto li suti Pokret DOSTA!

Ne bih ni ja da branim pokret dosta! :D
Ali fakat se liberalism nakacio..
Pa prije nego sto pocnes svasta pitati,prvo se raspitaj.Kako su nastale prve demonstracije ispred saveza,ko je bio na demonstracijama...ne treba dosta! saopstenjem na sve reagovati,ali ne mislis valjda ozbiljno da dosta! nije ucestvovao u protestima ispred saveza i da nije ukljucen :?
liberalism otkaci se :)
Edin H.

Post by Edin H. »

Ima li neko kakvih informacija sta se desilo na danasnjem sastanku u teslicu?
Liberalism

Post by Liberalism »

Herc wrote: Ne bih ni ja da branim pokret dosta! :D
Ali fakat se liberalism nakacio..
Pa prije nego sto pocnes svasta pitati,prvo se raspitaj.Kako su nastale prve demonstracije ispred saveza,ko je bio na demonstracijama...ne treba dosta! saopstenjem na sve reagovati,ali ne mislis valjda ozbiljno da dosta! nije ucestvovao u protestima ispred saveza i da nije ukljucen :?
liberalism otkaci se :)
Neznam odkud ti ideja da bih ja nesta 'svasta pitao'.

Cuo sam da je pokret DOSTA! u ovo ukljucen doduse ranije, pa samim timmi nije jasno zasto suti ljudi iz DOSTA! sada sute, mada me ostalo pretjerano i ne interesuje, jer odprilike znam sta se u ovoj oblasti desava i da sve aktivnosti predvode fanatikosi i da su oni u ovom procesu kljuc, a DOSTA! ih samo moze podrzati.

A za to otkaci ce, trebao bi se fino izvinuti, jer stvarno nema mjesta paranoji. Uopste nisam pisao negativno o vama. Ako budem sigurno nece biti dvosmisleno :-) :-) :-)

FUDBALSKU REPREZENTACIJU PODRZAVAJU SVI KOJIMA NISU IDOLI ALIJA, HARIS, SDA I SZBIH :D :) :-)
armin00

Post by armin00 »

Aktivnosti NS/FS BiH 03.11.2006
Održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH

6.NS/FS BiH je institucija sa legalno i legitimno izabranim rukovodstvom koje radi u skladu sa aktima NS/FS BiH. Cjelokupna sportska javnost BiH je zastupljena kroz 15 županija/kantona čiji predstavnici su članovi Izvršnog odbora te u skladu sa tim su i sljedeće jednoglasno donesene odluke:
a) Izvršni odbor NS/FS BiH i Predsjedništvo je odlučno da istraje u nastojanju da se sva fudbalska pitanja rješavaju kroz njene institucije;

cool.gif posljednja dešavanja su produkt subjektivnih i objektivnih slabosti na koje nisu imune ni druge institucije u BiH,te se ne smije zanemariti uticaj određenih neformalnih grupa koje žele nelegalnim putem doći na određene pozicije u NS/FS BiH ;

c) Članovi Izvršnog odbora izražavaju iskreno žaljenje što je jedan dio medija stao na stranu pojedinaca koji žele rušiti insituciju NS/FS BiH atakujući na Predsjedništvo i direktora reprezentativnih selekcija,ali raduje i činjenica da su pojedine medijske kuće stale na stranu istinito prezentovanih informacija.Apsolutno sve strukture,ne samo sportske javnosti FS RS nego i NSF BiH se ograđuju od pisanja jednog dijela medija i u potpunosti podržavaju Predsjedništvo na čelu sa predsjednikom M.Jelićem .NS/FS BiH je uvijek imao dobru saradnju sa pisanim i elektronskim medijima u cijeloj BiH;

d) Izvršni odbor NS/FS BiH zadužuje nadležne osobe da u skladu sa svojim ovlaštenjim pokrenu inicijativu kojom bi se sankcionisali vanistitucionalni istupi pojedinih reprezentativaca koji žele rušiti legalno izabrane organe NS/FS BiH;

e) Izvršni odbor će učiniti sve da pronađe i krivce u samom NS/FS BiH koji su na bilo koji način učestvovali i učestvuju na rušenju ugleda Saveza i najrigiroznije ih kazni ;

f) u cilju što efikasnije i istinitije prezentacije informacija u javnosti Izvršni Odbor je donio odluku da se do daljnjeg javnost informiše putem zvaničnih saopštenja;

g) Izvršni odbor NS/FS BiH prepoznaje sve naručioce koji žele destabilizovati Savez a pozdravlja sve pristalice i navijače, u isto vrijeme osuđujući šačicu izmanipulisanih ljudi koji pokušavaju rušiti reprezentaciju;

h) Predsjedništvo,Izvršni odbor i direktor reprezentativnih selekcija su obezbjedili sve uslove igračima za normalan rad čak i kad su pojedinci koji su promovisani u mit vršili neprimjeren pritisak na isplate i visine premija, za neostvarene rezultate;

7.Izvršni odbor podržava inicijativu Predsjedništva da se raspiše konkurs za sva selektorska mjesta i kompletne stručne štabove, a Tehnička komisija NS/FS BiH će sačiniti kriterije za konkurs.
jebote nisam ni znao da sam izmanipulisan.. hvala sto su mi otkrili pravu istinu
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

jebote ,da su nam odgovorne ljude u saveze na lutriji izvlacili bolje bi izvukli.

ja mislim da su i pojedini politicari dobro upleteni u rabote ovih mafijasa.oni im i dupe cuvaju.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Apsolutno se ponašaju kao nedodirljivi .
Pa sad :D preostaje da ih se razuvjeri :oops:
experiment

Post by experiment »

http://www.sport.ba/index.php?showCat=2&showText=7668

ostavke samo selektorima... mafija ostaje :(
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

njih samo batina moze istjerati napolje........
zzzzz

Post by zzzzz »

"kad su pojedinci koji su promovisani u mit vršili neprimjeren pritisak na isplate i visine premija, za neostvarene rezultate;"

U prevodu Sergej Barbarez....nasli su krivca :-) Ovo ce im samo omoguciti da nogiraju Zukanovica koji se drznuo da stavi na klupu Jelica juniora......korist ce opet izvuci samo oni

Ne znam kako niko ne proziva predsjednika Jelica za potpirivanje nacionalne mrznje u FSBiH, svojevoljnim i neodmjerenim izjavama kako njegov sin ne igra jer je Srbin. To se ne smatra podrivanjem institucija saveza :?
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Skandalozna odluka Izvrsnog odbora NS BiH

SLIŠKOVIĆU OTKAZ, PAŠALIĆU PODRŠKA

(Specijalno za forum Tuzlaci-tuzlacima, Miro Petrović, novinar Večernjeg lista)

SARAJEVO - Više od sedam sati trajala je sjednica Izvršnog odbora NS BiH, a jedina promjena koja se dogodila jeste da Blaž Slišković više nije izbornik nogometne reprezentacije BiH.

Kao što je najavljeno, raspušteni su stručni štabovi svih nogometnih selekcija, a to znači da je i sadašnji izbornik razriješen dužnosti. Ostavljena mu je mogućnost da se javi na natječaj koji će biti raspisan za izbornike svih nogometnih reprezentacija BiH, ali je malo izgleda da Baka to i uradi, s obzirom da nije uspio u tri kvalifikacijska ciklusa za EP i SP.

O sastanku koji je izazvao golemo zanimanje javnosti, nitko od sudionika nije htio govoriti. Dogovoreno je jedino da se izda službeno priopćenje i da se izvan njega ništa ne komentira.

Prema nekim izvorima, Izvršni odbor je površno raspravljao o pismu 13 nogometnih reprezentativaca, koji su tražili ostavke direktora Ahmeda Pašalića i članova Predsjedništva Milana Jelića, ILje Dominkovića i Sulejmana Čolakovića. Ali, ono je odbijeno uz objašnjenje da "neće ulica i nogometaši, od kojih većina ne igra niti u svojim klubovima, voditi nogometnu politiku u BiH". Navodno, nitko od članova IO nije ni dobio pismo nogometaša. BH Fanaticosi su nazivani razbijačima, dok su navijači pristalice klubova koji im se u nedavnim protestima nisu pridružili.

Činjenica da su od nogometaša prozvani članovi Predsjedništva i direktor Ahmed Pašalić, dobili jednoglasnu podršku IO NS BiH dovoljno govori o tome kakvi ljudi vode nogomet u BIH. Oni se uopće ne osvrću na kritike javnosti i uporno rade posao na način da nogomet, u stvari, vuku u propast. Njima su najbitnije njihove fotelje i materijalne nadoknade, a ne i da zaustave kaos koji vlada u nogometu sve udaljenijem od svjetskih tokova.

Navodno će se naknadno analizirati tko je za što kriv za posrnuli nogmemtni ugled BiH u svijetu, i donositi adekvatne mjere, a to znači da se ništa radikalno - neće niti dogoditi.

Na sjednici je usvojen izvještaj o razgovorima izaslanstava NS BiH, FIFA-e i UEFA-e, a dogovoreno je da se pripremi Skupština Saverza na kojoj će se najkasnije do 17. prosinca usvojiti novi Statut, usaglašen sa FIFA-inim, što je obveza svih članica svjetske nogometne asocijacije.

Na kraju recimo da novinarima nije bio dozvoljen pristup u prostorije Saveza, nego su cijelo vrijeme ishod sastanka čekali vani na velikoj hladnoći. Skandal za skandalom.

http://tuzlaci.createforum.us/viewtopic ... 1fa8ebf8df
samko74

Post by samko74 »

Pa da je bilo koji musliman rekao da mu sin ne igra jer je musliman bilo bi potpirivanje nacionalne mrznje.Al eto kad jelic kaze onda se preko toga predje e sad kad je sliskovic dobio otkaz ,nadam se da ce se sad i on kao bolic otvoriti i da ce otkriviti jos mnogo vise mutnih radnji u NS BiH mada ako to i ucini pitanje hocel pomoci jer izgleda njih samo sila moze otjerati.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Jelicu svaka cast. Uspjeo je skinuti selektora koji je napravio nakvu mladu reprezentaciju. Po prvi put u zivotu da sam istinski uzivao gledajuci jednu od nasih fudbalskih reprezentacija da igra.
Psovao bi, ali nema svrhe ni to da radim.
Fuj.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Hm, uostalom...
Jebo mu sin mater onu glupu, pa mu buraza jos debilnijeg napravio...
Eto sad mi je puno lakse
Post Reply