Pokusaj da se demonizuje Silajdzic

Post Reply
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

dashing wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Misliš ako se ti kurvaš s psihijatorima, da je to opća praksa?

Nisam ti ja liberalni expat, k'o anamoneki pojedinci. U mene je lifestyle malo drukčiji...

THINK AGAIN!
:lol:

:lol: :lol: :lol:
blago tvojoj naze!

Ćorala bi se ti s njom, vidim ja.

Džaba sat na lancu i čilaši....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
ma kakvo ratovanje. nema od tog nista. ovo bi bila jedinstvena sansa za reintegraciju drzave i jednakopravnost svugdje. jedino ne vjerujem da bi eu primila samu federaciju, ali vrijedi pokusati.
izvini, ali to je totalno nemoguce...
jer ako FBiH krene u EU, to znaci uspostavljanje GRANICE izmedju FBiH i RS, samim time NECE BITI POTREBE ZA REFERENDUMOM i ode RS sa kime god zeli...
jer, KIPAR je ostrvo, sa dijelom kojie pripada Grckoj i dijelom koji pripada Turskoj. Dok se ovdje zvanicno vodi da Federacija pripada Bosnjacima i Hrvatima a RS Srbima.
Pripadnost nekoj drzavi i narodu se ne moze porediti.
dashing

Post by dashing »

mIRCerka wrote:
dashing wrote:
ma kakvo ratovanje. nema od tog nista. ovo bi bila jedinstvena sansa za reintegraciju drzave i jednakopravnost svugdje. jedino ne vjerujem da bi eu primila samu federaciju, ali vrijedi pokusati.
izvini, ali to je totalno nemoguce...
jer ako FBiH krene u EU, to znaci uspostavljanje GRANICE izmedju FBiH i RS, samim time NECE BITI POTREBE ZA REFERENDUMOM i ode RS sa kime god zeli...
jer, KIPAR je ostrvo, sa dijelom kojie pripada Grckoj i dijelom koji pripada Turskoj. Dok se ovdje zvanicno vodi da Federacija pripada Bosnjacima i Hrvatima a RS Srbima.
Pripadnost nekoj drzavi i narodu se ne moze porediti.
pa gdje bi ta rs? kao ni sjeverni kipar - nikakve perspektive.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
Image

pogledaj s kim granici.... :-) opet ti kazem, ne mozes porediti kad nesto pripada narodu a nesto drugo pripada drzavi... :D
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:
dashing wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Misliš ako se ti kurvaš s psihijatorima, da je to opća praksa?

Nisam ti ja liberalni expat, k'o anamoneki pojedinci. U mene je lifestyle malo drukčiji...

THINK AGAIN!
:lol:

blago tvojoj naze!

pa hajd nek si me procit'o. sad ti se od srama vise necu ni javljat :-)
Jimmy_The_Saint

Ljud'ma ne treba perspektiva, nego Srbija.

A Turcima jebi ga jedno jutro došle komšije klat' po mahali. Al' jebi ga, braco intervenir'o, i evo 30 godina ne jebe žive sile.
dashing

Post by dashing »

mIRCerka wrote:
dashing wrote:
Image

pogledaj s kim granici.... :-) opet ti kazem, ne mozes porediti kad nesto pripada narodu a nesto drugo pripada drzavi... :D
pa zar stvarno mislis da bi srbijanska omladina i beogradjani zrtvovali svoj evropski san radi dzikanske rs?
Jimmy_The_Saint

dashing wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
dashing wrote: :lol:

blago tvojoj naze!

Da si Bog'do zeru sramežljiva đe treba :lol:
Jimmy_The_Saint

dashing wrote:
mIRCerka wrote:
dashing wrote:
Image

pa zar stvarno mislis da bi srbijanska omladina i beogradjani zrtvovali svoj evropski san radi dzikanske rs?
Bi.
Jara

Post by Jara »

dashing wrote: zdravo evropo (mozda kiparski model - pa da rs kao turski kipar ponovo bude pritisnuta uz zid).
mircerka - mozes li ti sta poduzeti po ovom pitanju???

Ima i kod nas kiparski model - na likovnoj akademiji... :D
Ne znam da je neki turski kipar pritisnut uza zid. Jel' u ateljeu? :(
BTW, jel' se na bosanskom kaze kipar ili vajar, kiparski model ili vajarski model? :-?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
mIRCerka wrote:
dashing wrote:
Image

Ista ta omladina i dan danas ima najmanje 30% u svojim redovima onih koji vjeruju da su se srpske bebe bacale lavovima u pionirskoj.
Tako da vjerujem da bi.
Jer tako bi RS postala samo dio Srbije, a oni vec za par dana imaju referendum o novom ustavu, koji je potreban za pregovore.
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:
dashing wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

ja i ti smo zavrsili dopisivanja i razmjenu zauvijek - jer nemas elementarne kulture ni odgoja. zezati se, rugati, ne slagati, sve je to ljudski - ali biti imbecilno vulgaran i glumit balkanskog frajera - idi svojoj balkanki koja te takvog voli pa nju glape.
dashing

Post by dashing »

mIRCerka wrote:
dashing wrote:
mIRCerka wrote: Image

Ista ta omladina i dan danas ima najmanje 30% u svojim redovima onih koji vjeruju da su se srpske bebe bacale lavovima u pionirskoj.
Tako da vjerujem da bi.
Jer tako bi RS postala samo dio Srbije, a oni vec za par dana imaju referendum o novom ustavu, koji je potreban za pregovore.
mozda si u pravu. ali mislim da je eu jedina dovoljno atraktivna sargarepa koja bi na ovim prostorima i najokorjele nacionaliste natjerala da razmisljaju drugacije. medjutim, ne vjerujem da evropa ima tako dobre namjere prema nama da bi istrajala u tome...
Jimmy_The_Saint

dashing wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
dashing wrote: pa hajd nek si me procit'o. sad ti se od srama vise necu ni javljat :-)
ja i ti smo zavrsili dopisivanja i razmjenu zauvijek - jer nemas elementarne kulture ni odgoja. zezati se, rugati, ne slagati, sve je to ljudski - ali biti imbecilno vulgaran i glumit balkanskog frajera - idi svojoj balkanki koja te takvog voli pa nju glape.
Ja Balkan, ti Džejn... Jes' ko što je Singapur u EU.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
mozda si u pravu. ali mislim da je eu jedina dovoljno atraktivna sargarepa koja bi na ovim prostorima i najokorjele nacionaliste natjerala da razmisljaju drugacije. medjutim, ne vjerujem da evropa ima tako dobre namjere prema nama da bi istrajala u tome...
posto joker voli da se sve provjeri, hajd ovako cemo:
ja idem poslom u Beograd iduce sedmice, pa cu popricati sa rajom tamo. I pitati njih za misljenje. Do tad ce se znati da li je novi ustav srbije prihvacen ili ne.
Pa cemo znati i koje su opcije pridruzivanja RS Srbiji.

A sto se tice EU kao saragarepe, draga, nama je to potrebno samo da bismo putovali bez viza, al jebo ti clanstvo u EU kad ja sa svojom redovnom platom ne mogu sebi priustiti 5 dana na planini, kamoli odlazak u neku zemlju EU.
A nije ni do mene ni do plate. Sebe uzeh za primjer.
Kontas?
sember

Post by sember »

koja omladin koji bg? TI SU PRVI DOSLI U BIJELJINU DA KOLJU!
Jimmy_The_Saint

šargarepa (Sr.) - mrkva (Bs.) Šargarepo, ti ne rasteš lepo.
dashing

Post by dashing »

mIRCerka wrote:
dashing wrote:
posto joker voli da se sve provjeri, hajd ovako cemo:
ja idem poslom u Beograd iduce sedmice, pa cu popricati sa rajom tamo. I pitati njih za misljenje. Do tad ce se znati da li je novi ustav srbije prihvacen ili ne.
Pa cemo znati i koje su opcije pridruzivanja RS Srbiji.

A sto se tice EU kao saragarepe, draga, nama je to potrebno samo da bismo putovali bez viza, al jebo ti clanstvo u EU kad ja sa svojom redovnom platom ne mogu sebi priustiti 5 dana na planini, kamoli odlazak u neku zemlju EU.
A nije ni do mene ni do plate. Sebe uzeh za primjer.
Kontas?
a sta je se stotinama milona eura pristupnih fondova? besplatno skolovanje na evropskim univerzitetima? grant za ovo, grant za ono... nije valjda nama samo da guzica puta vidi...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
a sta je se stotinama milona eura pristupnih fondova? besplatno skolovanje na evropskim univerzitetima? grant za ovo, grant za ono... nije valjda nama samo da guzica puta vidi...
Draga, nista to nije besplatno.
A to da "nama guzica vidi puta" ti je nazalost istina, jer malo ko ce prihvatiti blagodeti skolovanja u drugoj zemlji... svi bi da budu direktori i vlasnici...

:D
No skrenusmo totalno s teme...
dashing

Post by dashing »

mIRCerka wrote:
dashing wrote:
Draga, nista to nije besplatno.
A to da "nama guzica vidi puta" ti je nazalost istina, jer malo ko ce prihvatiti blagodeti skolovanja u drugoj zemlji... svi bi da budu direktori i vlasnici...

:D
No skrenusmo totalno s teme...
u pravu si. pustimo se kipra. vratimo se tuzbi. javi sta si uradila po tom pitanju. i "povlasteni" bi donirali da bi se platio kakav dobar advokat.

odoh sad. valja mi fAmiliju posjecivat i ove prnje i skule sto sam teglacila - valja podjelit.

vozdrica.
mIRCerka

#121 Re: Pokusaj da se demonizuje Silajdzic

Post by mIRCerka »

joker wrote:Prateci sta se desava u politickom zivotu u BiH, covjek se moze samo zabrinuti za njenu buducnost.

Gledam sve nase politicare kako idu na noge seljacini iz sela pokraj Aleksandrovca u blizini Banjaluke na njegov "ranc". Covic, Tihic... Ko je sljedeci? Jednom Dodik rece da je SDP manja stranka od SNSD-a i da mali trebaju na noge doci velikima. Pa otkud Tihic i SDA u svemu tome, htio bih da znam? Ako nije SDP, SDA jeste veca stranka od SNSD-a.

Ali zahvaljujuci ovakvim nizerazrednim politicarima tipa Tihic koji podanicki sjebase Bosnjake i Bosnu mi danas dolazimo u situaciju da se svako ko i pomisli uznemiriti Dodika i suprotstaviti se popustanju njegovim ultimatumima oznacava kao kocnica u napretku Bosne i Hercegovine.

Tako je sada, prema njima, Silajdzic glavna kocnica funkcionisanja drzave i vlasti, zato jer on predstavlja prijetnju Dodiku i njegovim idejama, i zbog njega Dodik nece kao saradjivati. A da Silajdzica nema Dodik bi kao saradjivao i radio sve za dobrobit Bosne???

Zamjena teza je opasna stvar ako se na nju ljudi uhvate u zamku.

Silajdzic se upravo i vratio u politiku jer se u dogovorima o ustavnim promjenama Dodik svim snagama zalozio za "jacanje" BiH. I sto je najgore, nakon intervencija i pritisaka Meklhenija i druge bagre, to mu je proslo i kod nekih "bosnjackih" i "hrvatskih" politicara, koji su za to bili nagradjeni na izborima dvostruko losijim izbornim rezultatima nego na prethodnim izborima.

SNSD insistira na tome da ce sa Silajdzicem i SBiH biti tesko saradjivati i da bi najbolje bilo da ih nema nigdje, sto naravno, "nasi" politicari koriste kao argument protiv Silajdzica prema kojem se osjecaju inferiornim ne bi li ga uspjeli ukloniti sa politicke scene na ovaj nacin. I da stvar bude jos zalosnija, zbog sitnih licnih sicara i zelje za vlascu, prihvataju da unaprijed optuzuju Silajdzica da je on krivac za eventualnu nesaradnju Dodika u konstituisanju vlasti i funkcionisanju drzave.

To bi bilo kao da je neko ko bi se usprotivio Hitlerovoj politici pred drugi svjetski rat bio oznacen kao neko ko radi protiv mira.

Samo popustajte, fasizam dolazi...
evo ti jos jednom dokaz da nisi u pravu.
Lideri SNSD-a i SDA jučer pregovarali o državnoj vlasti

Tihić: Nije realna Dodikova priča da se iz pregovora i buduće vlasti isključi SBiH
Razgovori na imanju lidera SNSD-a kod Laktaša * Pitanje premijera i dalje ostaje otvoreno

Na imanju lidera SNSD-a i premijera RS u Bakincima kod Laktaša jučer iza zatvorenih vrata o formiranju državne vlasti razgovarali su Milorad Dodik i predsjednik SDA Sulejman Tihić.
Tihić, čija će stranka imati najviše poslanika u Državnom parlamentu, za "Dnevni avaz" je potvrdio kako je u Bakince doputovao na Dodikov poziv.
Partnerska vlada

- Razgovarali smo o provedbi izbornih rezultata, ali ništa nismo dogovorili, niti utvrdili. Kako mi se čini, Dodikov problem je Stranka za BiH i on smatra da bi nam u ovakvom koalicionom odnosu stranka Harisa Silajdžića pravila probleme - naglašava Tihić u izjavi za naš list.
Ipak, ne smatra da će njegov jučerašnji sastanak s liderom SNSD-a utjecati na već dogovorenu koaliciju sa Strankom za BiH, te ističe da se izborni rezultat Silajdžićeve stranke ni u kom slučaju ne može potcijeniti.
- Zalažem se za partnersku vladu i o njoj ću pregovarati sa svima radi dobrobiti naše države. Ali, ne smatram realnom Dodikovu priču da se iz pregovora i iz buduće vlasti isključi Stranka za BiH - kaže Tihić.
On SDA vidi kao kohezioni faktor između Silajdžića i Dodika, te i dalje smatra otvorenim pitanje ko će biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH.
- O svemu tome još treba razgovarati, a i to pitanje mora se rješavati u paketu - kaže predsjednik SDA.
Dodik se jučer u okviru pregovora o formiranju koalicije na državnom nivou sastao i sa predstavnicima SDP-a BiH, te Draganom Čavićem, predsjednikom SDS-a. On je u tim razgovorima ponovo insistirao da mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH pripadne SNSD-u.
Čavić se koleba

Jedini koji ga je podržao u tome bio je Slobodan Popović, potpredsjednik SDP-a, a koji je kazao da je zahtjev SNSD-a "logičan i politički opravdan".
Čavić, inače, od jučer nije toliko ustrajan u odluci da ostane u opoziciji.
- Predsjedništvo stranke donijelo je odluku da idemo u opoziciju, ali o tome se još trebaju izjasniti i Glavni odbor, te Skupština SDS-a. Imamo volju nastaviti dobru saradnju sa SNSD-om, koja se tiče vitalnih interesa RS. Postoji obostrano raspoloženje da se razgovara o temama koje će doći na dnevni red, a pregovori o tome bit će nastavljeni - rekao je Čavić.

N. DIKLIĆ

Dodik bez komentara

Lider SNSD-a sinoć nije bio raspoložen komentirati susret s Tihićem, ali nam je potvrdio "da su uz ručak razgovarali o postizbornim koalicijama".
- Ali, ništa od svega toga nije za javnost - rekao nam je Dodik.
provjeri na http://www.avaz.ba (opa, nije SB hiihih)
dripac

Post by dripac »

Ma jel moguće da Stranka za BiH neće učestvovati u vlasti. Pa zar baš sada kad su najjači. A mislili su nikad sjahat neće.
joker

Post by joker »

mIRCerka wrote:Idemo sad fino otvoreno:

DOK NE POSTIRAS LINKOVE ILI DOKUMENTE GDJE SI TI TO PROVJERIO, JA CU TE PRVA MALTRETIRATI ZACHATAVANJEM TVOJIH TEMA!!!

LINKOVE DAJ ILI POSTIRAJ DOKUMENTE!

jer sto bih ja tebi vjerovala ista vise?

PS Zvao je jednu tetu koja ima FDS dionice. :shock:
To sto teta ima dionice FDS ne znaci da ona zna nesto o ekonomiji, trzistu, dionicama, zbivanjima unutar i oko FDS, rjesenju finansijske policije, rjesenju suda, registrovanju dionica u registru itd. Mozda je teta prije rata radila u FDS u pogonu i otisla u penziju, a ima dionice.

Ne pada mi na pamet da ti ja postiram ista ili trazim linkove na kojima bi ti to provjerila, nismo na sudu. Poenta je da ako ne vjerujes mojim navodima u kojima ima toliko konkretnih stvari koje se vrlo lako mogu provjeriti, da se malo angazujes i pokusas potvrditi svoje sumnje.

Ali ako mislis da za svaku svoju tvrdnju treba postirati kakav link ili dokument, hajde ti nama postiraj sve te papire na osnovu kojih ti tvrdis suprotno i za FDS i za TB, Zeljezaru...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

joker wrote:
mIRCerka wrote:Idemo sad fino otvoreno:

DOK NE POSTIRAS LINKOVE ILI DOKUMENTE GDJE SI TI TO PROVJERIO, JA CU TE PRVA MALTRETIRATI ZACHATAVANJEM TVOJIH TEMA!!!

LINKOVE DAJ ILI POSTIRAJ DOKUMENTE!

jer sto bih ja tebi vjerovala ista vise?

PS Zvao je jednu tetu koja ima FDS dionice. :shock:
To sto teta ima dionice FDS ne znaci da ona zna nesto o ekonomiji, trzistu, dionicama, zbivanjima unutar i oko FDS, rjesenju finansijske policije, rjesenju suda, registrovanju dionica u registru itd. Mozda je teta prije rata radila u FDS u pogonu i otisla u penziju, a ima dionice.

Ne pada mi na pamet da ti ja postiram ista ili trazim linkove na kojima bi ti to provjerila, nismo na sudu. Poenta je da ako ne vjerujes mojim navodima u kojima ima toliko konkretnih stvari koje se vrlo lako mogu provjeriti, da se malo angazujes i pokusas potvrditi svoje sumnje.

Ali ako mislis da za svaku svoju tvrdnju treba postirati kakav link ili dokument, hajde ti nama postiraj sve te papire na osnovu kojih ti tvrdis suprotno i za FDS i za TB, Zeljezaru...
Doticna gospodja i njen muz rade i dan danas u FDS-u, imaju dosta vece bore od tebe i godina staza koliko ti vjerovatno godina...

Ali nejse...

Javi samo koju poziciju si izabrao, da znam i epilog 8-)
joker

#125 Re: Pokusaj da se demonizuje Silajdzic

Post by joker »

mIRCerka wrote:evo ti jos jednom dokaz da nisi u pravu.
Lideri SNSD-a i SDA jučer pregovarali o državnoj vlasti

Tihić: Nije realna Dodikova priča da se iz pregovora i buduće vlasti isključi SBiH
Razgovori na imanju lidera SNSD-a kod Laktaša * Pitanje premijera i dalje ostaje otvoreno

Na imanju lidera SNSD-a i premijera RS u Bakincima kod Laktaša jučer iza zatvorenih vrata o formiranju državne vlasti razgovarali su Milorad Dodik i predsjednik SDA Sulejman Tihić.
Tihić, čija će stranka imati najviše poslanika u Državnom parlamentu, za "Dnevni avaz" je potvrdio kako je u Bakince doputovao na Dodikov poziv.
Partnerska vlada

- Razgovarali smo o provedbi izbornih rezultata, ali ništa nismo dogovorili, niti utvrdili. Kako mi se čini, Dodikov problem je Stranka za BiH i on smatra da bi nam u ovakvom koalicionom odnosu stranka Harisa Silajdžića pravila probleme - naglašava Tihić u izjavi za naš list.
Ipak, ne smatra da će njegov jučerašnji sastanak s liderom SNSD-a utjecati na već dogovorenu koaliciju sa Strankom za BiH, te ističe da se izborni rezultat Silajdžićeve stranke ni u kom slučaju ne može potcijeniti.
- Zalažem se za partnersku vladu i o njoj ću pregovarati sa svima radi dobrobiti naše države. Ali, ne smatram realnom Dodikovu priču da se iz pregovora i iz buduće vlasti isključi Stranka za BiH - kaže Tihić.
On SDA vidi kao kohezioni faktor između Silajdžića i Dodika, te i dalje smatra otvorenim pitanje ko će biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH.
- O svemu tome još treba razgovarati, a i to pitanje mora se rješavati u paketu - kaže predsjednik SDA.
Dodik se jučer u okviru pregovora o formiranju koalicije na državnom nivou sastao i sa predstavnicima SDP-a BiH, te Draganom Čavićem, predsjednikom SDS-a. On je u tim razgovorima ponovo insistirao da mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH pripadne SNSD-u.
Čavić se koleba

Jedini koji ga je podržao u tome bio je Slobodan Popović, potpredsjednik SDP-a, a koji je kazao da je zahtjev SNSD-a "logičan i politički opravdan".
Čavić, inače, od jučer nije toliko ustrajan u odluci da ostane u opoziciji.
- Predsjedništvo stranke donijelo je odluku da idemo u opoziciju, ali o tome se još trebaju izjasniti i Glavni odbor, te Skupština SDS-a. Imamo volju nastaviti dobru saradnju sa SNSD-om, koja se tiče vitalnih interesa RS. Postoji obostrano raspoloženje da se razgovara o temama koje će doći na dnevni red, a pregovori o tome bit će nastavljeni - rekao je Čavić.

N. DIKLIĆ

Dodik bez komentara

Lider SNSD-a sinoć nije bio raspoložen komentirati susret s Tihićem, ali nam je potvrdio "da su uz ručak razgovarali o postizbornim koalicijama".
- Ali, ništa od svega toga nije za javnost - rekao nam je Dodik.
provjeri na http://www.avaz.ba (opa, nije SB hiihih)
Tema je pokusaj da se demonizuje Silajdzic. Ne vjerujem da ce to pojedincima poci za rukom. Ovdje prije svega mislim na Tihica i krug ljudi oko njega. Naravno, i Lagumdziju, ali je on ovdje isuvise inferioran bez Tihica. Ako procitas danasnji Avaz i ako imalo pratis zbivanja u SDA vidjeces da su oni ostali ipak "demokratskije" okruzenje od SDP-a i da je kod njih puno teze da izborni gubitnik i glavni krivac slabljenja moci stranke izvrsi cistku i odstrani sve one koji drugacije misle i koji mu se suprotstavljaju i pozivaju na odgovornost. Katastrofa bi bila kada bi on uspio u SDA uraditi ono sto je Lagumdzija uradio u SDP-u.

To bi bila katastrofa po probosansku politiku koja bi ustupila mjesto politici dodvoravanja i popustanja "fasistima", ali i po SDA jer bi na iducim izborima dozivjeli novi "mozdani" udar koji bi ih paralizovao... Valjda ih tamo ima jos "zdravih" koji to nece dopustiti...
Post Reply