Zene help: Vegie jelo za Bajram :)
-
King Kikapu
namaz ce predvoditi rimski muftija na trgu svetog petrashadow wrote:otkud znas da treba klapnut, mozda sam ja iza coskanema boljeg grada za proslaviti Bajram od Rima
![]()
![]()
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ljudi jebo praznike, 'ajmo malo ratovati
:D:D:D
- Jara
U tortiljama more da ne bidne jaja, a more i da bidne, pa se ipak zove tortilja. .Oceania wrote: Moze li biti baklava bez oraha ? Moze ali se ne zove vise baklava.Palcinci ------Francuski - crapes / engleski - pan cake / moraju sadrzavati jaja .
Ako nema jaja , nego samo brasno i voda to su tortilje !!
Meksička tortilja ( bez jaja) koja nije ni nalik na vegy palačinke. Btw, kad smo već kod semantike, na našim jezicima je palačinka, palačinke (f) , bile one s jajima ili bezSPANJOLSKA TORTILJA
Sastojci: 2 zlice maslinova ulja, 2 velika krumpira izrezana na kockice veličine 1,5 cm, 2 luka srednje veličine, 4 jaja, 1/4 zlice mljevene slatke paprike
Zagrijte ulje na tavi i dodajte krumpir i luk. Pirjajte na umjerenoj vatri dok ne dobiju zlatno-zutu boju. Pirjajte na manjoj temperaturi u poklopljenoj tavi jos 5 minuta, povremeno mijesajuci dok krumpir ne omeksa. Izvadite krumpir i luk na upijajuci papir. Pjenasto istucite jaja i papriku, pa pazljivo umijesajte krumpir i luk.
U drugoj tavi zagrijte ulje, dodajte mjesavinu jaja i pecite poklopljeno na umjerenoj vatri 15 - 20 minuta dok omlet ne otvrdne, stavite ga u zagrijanu pecnicu i zapecite dok ne poprimi zlatno-zutu boju. Posluzite izrezano na kriske uz jednostavnu salatu.
cro-web
- Bosanac sa dna kace
walla i mene intersuje kako joj je izgledala sorfa i komentari Italijanki!muha_sa wrote:Hajmo,šta ste se ušutili--šta se jelo danas?
a jjuce se vamo na Bosforu sucur Allhau jela prava al ona prava bosanska kompirusa!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
muha_sa wrote:Izgleda da ove domačice ništa za bajram kuhale nisu.
Ja sam bogme poparu pojo--naružila me moja što sam pisao da zna samo kljukušu napravit.Sin me ošmeko.
- Ivy
Kolegice su bile vise nego zadovoljne. Nije bilo pretesko, i bogme se fino jelo. Jes da je falilo somuna al sta da se radi. Napravila sam pire krompir, sataras, pohovani patlidzan i supu sa rizom i zitaricama 
Hvala jos jednom svima
Ivy
Hvala jos jednom svima
Ivy