kao prvo razgovarati sa osobama iz ambasada a koji su hrvatske nacionalnosti otprilike u 80% slucajeva je isto kao i razgovarate sa Ivom Mirom Jovicem jer hrvatski kadar u ambasadama je kadar HDZ-a i uglavnom iz Hercegovine ili podrucja gdje HDZ suvereno vlada. Ta konstatacija apsolutno nije tacna i taj (ta) koji tako tvrdi je najobicniji lazov. U sred rata kada je bjesnio rat izmedju HVO-a i ABiH za Bozic je bila puna katedrala vjernika i nije bilo nikakvih incidentata, zabrana i provokacija. Na ulici prica kako ko hoce i isto tako nema prblema sa tim. U skolama djeca lijepo dobiju punudu na koju ce vjernauku ici i ako ima samo jedno dijete katolik to mu se obezbjedjuje. Na FTV su prica hrvtaskim toliko da to postaje vise nego smijesno da ne kazem na silu. U svim vecim trznim centrima mogu se kupiti svi svinjski proizvodi i sa tim je jedno vrijeme bilo problema u ratu ali od strane reisa sto bas i nije prihvaceno od Alije Izetbegovica.Liv4 wrote:Ova tema nije provokacija i molim da se svi uzdrzite od nacionalistickih pizdarija.
Naime, prije par dana popricah sa jednom ozbiljnom osobom koja uz to radi u BH Ambasadi i koja mi tvrdi da su Hrvati u Sarajevu ugrozeni. (ona nije iz Sarajeva i ja mislim da to zato i tvrdi)
Ja bih zamolio da mi sarajevski Hrvati navedu licne primjere ugrozenosti.
Zasto ovo pitam?
Zato sto ne vjerujem da su ugrozeni i nikada nijednog od svojih prijatelja Hrvata nisam cuo da ovo kaze.
Ali crv sumnje se pojavio te vas , da ne bih branio pogresna stanovista, molim da me prosvjetlite.
Hvala.
Generalno pojedinacne ugrozenosti ima na cijelom teritoriju BiH ali reci da si u sarajevu ugrozen je vise nego smijesno.