Muslimani dižu glas protiv Pape Benedikta XVI
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
- vatrogasac
...ma možda ga samo naljutio izvještaj ovakve naravi....
http://www.ewadah.com/2006/08/islam-gro ... ny_07.html
...al' de znaj....
http://www.nacional.hr/articles/view/27687/
http://www.ewadah.com/2006/08/islam-gro ... ny_07.html
...al' de znaj....
http://www.nacional.hr/articles/view/27687/
-
ja71
Dobro ako covjekunije jasnoima pravo da mu se objasni.bice_bice wrote:hebala te ta dijaspora vise.. kako ti samom ne dosadi, pitam se..ztluhcs wrote:dijasporaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!3per wrote: Gdje si ti bio zadnjih 17 godina![]()
![]()
ama bolan bolan.. ko da ja ne znam citirat Slobin govor, nego sam se pito KOJI OD NASIH POSTOVA ga podsjeca na njeg.. jesi silan, halal ti pita..
Papin govor me podsjetion na Milosevicev govor
-
Grom iz vedra neba
U pravu si totalno. I Slobo je pocinjao govore sa 1389-om, a eto i Papa se podsjetio na 14. vijek i bizantskog kraljaja71 wrote:Dobro ako covjekunije jasnoima pravo da mu se objasni.bice_bice wrote:hebala te ta dijaspora vise.. kako ti samom ne dosadi, pitam se..ztluhcs wrote: dijasporaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!![]()
![]()
ama bolan bolan.. ko da ja ne znam citirat Slobin govor, nego sam se pito KOJI OD NASIH POSTOVA ga podsjeca na njeg.. jesi silan, halal ti pita..
Papin govor me podsjetion na Milosevicev govor
Bolesnici...
-
Krugman
Shoshana wrote:Kako bi samo mogla rasprava, a da se "cifuti" za nesto ne okrivebice_bice wrote:...a vamo cifuti samo pljuju u ruke i iscekivaju priliku..![]()
Fuj!
P.S. A zaboravio si masone, CIA-u i anglo-saxonce?
Jeste vala - cifuti su mu garant krivi i sto mu se nemoze dici - jadnik.
-
deset_u_pola
Papa Benedikt XVI je "apsolutno ražalošćen" što su neki dijelovi njegovog govora mogli izgledati uvredljivo za osjećaje muslimanskih vjernika", izjavio je u subotu novi vatikanski državni sekretar Tarcisio Bertone.
Ljudi, papa nam se plaho nasekirao oko svega ovoga.
Baš su ti muslimani nekakvi, ne možeš ni najbezočniju laž izreći a da se oni ne uzbude.
Ljudi, papa nam se plaho nasekirao oko svega ovoga.
Baš su ti muslimani nekakvi, ne možeš ni najbezočniju laž izreći a da se oni ne uzbude.
- danas
ma sta kazes, nasekiro nam se papuka srce moje slatkodeset_u_pola wrote: Ljudi, papa nam se plaho nasekirao oko svega ovoga.
ma hajde, nek baci jednu retail therapy -- nema te sikiracije koju nove pradine cipelice nece izlijeciti
-
SherlockHolmes
Je li to iz licnog iskistva?
Nego, nije se odavno pojavio ni sa novim sesiricem. 
-
digger
kub lajkan wrote:Ovja Papa jest konj. Kao sto je i ovaj Reis konj.
Kome je konj samo Papa, a Reis nije onda je Papa konj zato sto je njihov a Reis nije konj SAMO ZATO sto je nas.
Ko tako rezonuje, bolje bi mu bilo da u nesto konstruktivnije trosi svoje vrijeme nego sto ovdje supljira...
-
Grom iz vedra neba
Ja mislim da su neki ovdje konji, jer rezonuju na nacin da ako je neko konj, posto se to ne svidja onim koji idu za tim konjem, onda treba naci i kod drugog nekog konja, kako se ovi prvi ne bi nasekirali sto samo oni imaju konja.digger wrote:kub lajkan wrote:Ovja Papa jest konj. Kao sto je i ovaj Reis konj.
Kome je konj samo Papa, a Reis nije onda je Papa konj zato sto je njihov a Reis nije konj SAMO ZATO sto je nas.
Ko tako rezonuje, bolje bi mu bilo da u nesto konstruktivnije trosi svoje vrijeme nego sto ovdje supljira...
p.s.
reis nikada nije vrijedjao katolike, govoreci da je isus donio samo zlo, kao sto to sada radi hitlerov omladinac govoreci za poslanika muhameda a.s.
Inace, sve vrste relativizacija su izraz nemoci da se istini pogleda u oci, pa je najlakse u cijelu pricu uvuci i reisa, trebalo bi jos nekog rabina i patrijarha ubacit pa da onda dodjemo do zakljucka da rasprava nije ni bitna, jer su svi konji. u tome je bit relativizacije.
Ako je tema: "papa(k)" onda treba imati muda pa pogledati istini u oci, a ne skretati temu na drugu temu.
-
deset_u_pola
Ma svaka ti valja para!Grom iz vedra neba wrote:Ja mislim da su neki ovdje konji, jer rezonuju na nacin da ako je neko konj, posto se to ne svidja onim koji idu za tim konjem, onda treba naci i kod drugog nekog konja, kako se ovi prvi ne bi nasekirali sto samo oni imaju konja.digger wrote:kub lajkan wrote:Ovja Papa jest konj. Kao sto je i ovaj Reis konj.
p.s.
reis nikada nije vrijedjao katolike, govoreci da je isus donio samo zlo, kao sto to sada radi hitlerov omladinac govoreci za poslanika muhameda a.s.
Inace, sve vrste relativizacija su izraz nemoci da se istini pogleda u oci, pa je najlakse u cijelu pricu uvuci i reisa, trebalo bi jos nekog rabina i patrijarha ubacit pa da onda dodjemo do zakljucka da rasprava nije ni bitna, jer su svi konji. u tome je bit relativizacije.
Ako je tema: "papa(k)" onda treba imati muda pa pogledati istini u oci, a ne skretati temu na drugu temu.
-
leonard
#113 Re: Muslimani dižu glas protiv Pape Benedikta XVI
DobroJutroKolumbo wrote:Sta ocekivati od Hitlerovog ucenika...Boze dragi pomozi nam...pa ko je vodio krstaske ratove i ko su kolonizatori svuda po svijetu...Cija je Spanska inkvizicija...itd. itd.deset_u_pola wrote: - Pokažite mi što je Muhamed novo donio i vidjet će te da se radi samo o nehumanim i lošim stvarima, kao što je propis o širenju nove vjere mačem (citat).
Da li imas argumente kojim ces pobiti Papine citate/tvrdnje?
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#114 Re: Muslimani dižu glas protiv Pape Benedikta XVI
Vatikan se zvanicno ispricao za ovu Papinu izjavu.leonard wrote:
Koji dio gornje recenice ti nije jasan ?
- taxi_driver
ja sam se veoma nasao uvrijedjen.5 stranica o tome sta je papa rekao.10 stranica o tome sta je reis rekao.
ja samo ne kontam kako se neko moze uvrijediti ako mu neko vrijedja poslanika.pa bio on muhamed ili isus?
i na kraju boli mene sta je papa rekao.niti iz djepa niti u djep.
i na kraju sjecam se onog skeca,TLN pod zastavom muhameda.ili tada niste bili toliki vjernici ili ste se smijali ne kontajuci da vam vrijedjaju poslanika.
ja samo ne kontam kako se neko moze uvrijediti ako mu neko vrijedja poslanika.pa bio on muhamed ili isus?
i na kraju sjecam se onog skeca,TLN pod zastavom muhameda.ili tada niste bili toliki vjernici ili ste se smijali ne kontajuci da vam vrijedjaju poslanika.
-
leonard
"Religija i nasilje ne idu!" To je sustina Papinske poruke! Tu se niko normalan ne moze naci uvrijedjen.taxi_driver wrote:ja sam se veoma nasao uvrijedjen.5 stranica o tome sta je papa rekao.10 stranica o tome sta je reis rekao.
-
leonard
#117 Re: Muslimani dižu glas protiv Pape Benedikta XVI
Vatikan se nije ispricao za Papinu izjavu: Isti je prenio Papino zaljenje da su se muslimani uvrijedili na njegove rijeci. Hipoteza nije promijenjena; ista je potvrdjena tradicionalnim divljanjem.Latinica wrote:Vatikan se zvanicno ispricao za ovu Papinu izjavu.leonard wrote:
Koji dio gornje recenice ti nije jasan ?
-
leonard
Inace, zasto se uopce pitati sto Zapad drzi granice hermeticki zatvorene za nosioce BiH putnih isprava.leonard wrote:"Religija i nasilje ne idu!" To je sustina Papinske poruke! Tu se niko normalan ne moze naci uvrijedjen.taxi_driver wrote:ja sam se veoma nasao uvrijedjen.5 stranica o tome sta je papa rekao.10 stranica o tome sta je reis rekao.
-
Grom iz vedra neba
Da je to bila sustina Papine poruke, onda je trebao uzeti za primjer produkte crkve na cijem je celu: inkvizicija, krstaski ratovi, nasilna pokrstavanja u Africi, Evropi i Latinskoj Americi, kolonijalizacija, genocid domorodaca, saucesce u holokaustu itd.leonard wrote:"Religija i nasilje ne idu!" To je sustina Papinske poruke! Tu se niko normalan ne moze naci uvrijedjen.taxi_driver wrote:ja sam se veoma nasao uvrijedjen.5 stranica o tome sta je papa rekao.10 stranica o tome sta je reis rekao.
-
leonard
Veoma subjektivno izlaganje! Crkva se odredila spram svojih gresaka! Za ostalo--argumentiraj!Grom iz vedra neba wrote:Da je to bila sustina Papine poruke, onda je trebao uzeti za primjer produkte crkve na cijem je celu: inkvizicija, krstaski ratovi, nasilna pokrstavanja u Africi, Evropi i Latinskoj Americi, kolonijalizacija, genocid domorodaca, saucesce u holokaustu itd.leonard wrote:"Religija i nasilje ne idu!" To je sustina Papinske poruke! Tu se niko normalan ne moze naci uvrijedjen.taxi_driver wrote:ja sam se veoma nasao uvrijedjen.5 stranica o tome sta je papa rekao.10 stranica o tome sta je reis rekao.
-
Grom iz vedra neba
Prvo, to nisu greske nego najgori zlocini u civilizaciji.leonard wrote:Veoma subjektivno izlaganje! Crkva se odredila spram svojih gresaka! Za ostalo--argumentiraj!Grom iz vedra neba wrote:Da je to bila sustina Papine poruke, onda je trebao uzeti za primjer produkte crkve na cijem je celu: inkvizicija, krstaski ratovi, nasilna pokrstavanja u Africi, Evropi i Latinskoj Americi, kolonijalizacija, genocid domorodaca, saucesce u holokaustu itd.leonard wrote: "Religija i nasilje ne idu!" To je sustina Papinske poruke! Tu se niko normalan ne moze naci uvrijedjen.
Drugo, nema veze jeli se ogradila ili nije (cuj ogradila?!, sta to uopce znaci), ako zeli pametovati o religiji i nasilju onda treba poci iz vlastite avlije.
-
ja71
#122 Re: Muslimani dižu glas protiv Pape Benedikta XVI
Kakve argumente je imao papa za onakve izjave/izvale ?leonard wrote:DobroJutroKolumbo wrote:Sta ocekivati od Hitlerovog ucenika...Boze dragi pomozi nam...pa ko je vodio krstaske ratove i ko su kolonizatori svuda po svijetu...Cija je Spanska inkvizicija...itd. itd.deset_u_pola wrote: - Pokažite mi što je Muhamed novo donio i vidjet će te da se radi samo o nehumanim i lošim stvarima, kao što je propis o širenju nove vjere mačem (citat).
-
ja71
Ne treba porediti skec i papine izjave. Skec je u neku ruku bio vrsta samokritike. Papine izjave su bile agiranje.taxi_driver wrote: i na kraju sjecam se onog skeca,TLN pod zastavom muhameda.ili tada niste bili toliki vjernici ili ste se smijali ne kontajuci da vam vrijedjaju poslanika.
-
ja71
Vatikan je zadnji koji ima pravo dijeliti takve moralne pouke.leonard wrote:"Religija i nasilje ne idu!" To je sustina Papinske poruke! Tu se niko normalan ne moze naci uvrijedjen.taxi_driver wrote:ja sam se veoma nasao uvrijedjen.5 stranica o tome sta je papa rekao.10 stranica o tome sta je reis rekao.
I Papina izjava je bila vrsta nasilja.
I to onog najgoreg: prikrivenog, hinjskog. To je samo huskanje masa sa cime mi Balkanci imamo tako ruzna iskustva
-
ja71
Vatikan je zadnji koji ima pravo dijeliti takve moralne pouke.leonard wrote:"Religija i nasilje ne idu!" To je sustina Papinske poruke! Tu se niko normalan ne moze naci uvrijedjen.taxi_driver wrote:ja sam se veoma nasao uvrijedjen.5 stranica o tome sta je papa rekao.10 stranica o tome sta je reis rekao.
I Papina izjava je bila vrsta nasilja.
I to onog najgoreg: prikrivenog, hinjskog. To je samo huskanje masa sa cime mi Balkanci imamo tako ruzna iskustva