Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zooropa wrote:Ja sam mišljenja da trenutno nema jačeg političara od Lagumdžije (dakle, kao pojedinca). U svim mogućim debatama koje sam gledao uvijek je nastupao argumentovano, uvijek neki buljuk dokumenata imao sa sobom, nikad izbjegavao pitanja. Mogu mu parirati još samo Dodik i Silajdžić, ali ova dvojica samo sa praznom retorikom, nikad nešto konkretno.
Neznam na koje debate misliš? Ako su to one tipa "60 minuta" onda je poznato čiji je igrač urednik te emisije što znaći spremna pitanja, ankete analize i sl., a sve za promociju "kulta ličnosti - sliku svoju ljubim". Ja sam opet mišljenja da je on pomalo istrošeni političar i vrijeme je da se povuče sa političke scene. Ovo što je ostalu u SDP svelo se samo na slijepo ponavljanje
kao nekad "Tito partija a sada "Zlatkova partija (mislim SDP)"
a nesjecas se emisije "javna tajna" u kojoj je podero harisa silajdzica. tu se vidjelo koliko je zlatko ispred njega. i na kraju kad haris izgubi utrku za bosnjackog clana predsjednistva bit ce ponovo 100% adio iz BiH pa pravac u tursku do novih ozbora!!!!
DUREX wrote:Da je "grobar bosanske socijaldemokratije",ne bih se slozio...prevelika je to rijec...
Da je pomagao u nosenju tabuta,JESTE...nazalost ,svojim nastupima umnogome je odmogao krajnjem cilju i ideji...
Ali i dalje se nadam da ce sve doci na svoje mjesto i da ce SDP uspjeti...Ukoliko ne,e onda smo najebali ko zuti...Vidimo se u kamenom dobu sa Tihicima i Silajdzicima na celu...
Možda socijaldemokratija uspije sa novim licima, a do danas se ne vidi nijedan postupak Zlaje, osim poznatog "sliku svoju ljubim", kojim bi se moglo naslutiti njegovo povlačenje sa političke scene.
BAHadzic wrote:SDP ma glaso bi za njih da nas nisu izdali na amandmanima zajedno sa sda i cetnicima dodik i ivanic itd.
zato moj glas ide SzBIH i Haris Silajdzic
A Zlatko moze bit Premijer Ministar u Harinoj vladi
Mislim da je ipak SBiH bila ta koja je oko ustavnih amandmana koalirala sa četnicima i to sa onim koji sebe javno tako zovu, oni koji imaju titule vojvoda koje su dobili od Šešelja, a to su radikali.
Mislim da je najveći problem ove zemlje to što ljudi glasaju emotivno, znaći onom se sviđa onaj zato što se tako češlja, onom se nesviđa onaj jer je narcisoidan, koji će njima k...c programi. Kod nas ti izbori dođu kao izbor za mis.
Licno, previse volim socijaldemokratiju i previse sam odan toj ideji da bih si dozvolio da bilo koji lider ili bilo koji clan stranke utice na moj stav na dan glasanja.
dok god Lagumdzija bude govorio kako treba prvo postovati svoje isto tako postovati drugog i drugacijeg za mene jeste i bice normalan covjek, normalan politicar, ali isto tako ni od Harisa, pa ni Tihica, kao i Zeljske Komsica, Boze Ljubica, Durakovica, Mire Lazovica itd. nikad im iz usta niste culi fasisticke izjave tipa : da ce se boriti protiv crkvenog zvona ili ezana…. kao sto je to neki dan Dodik zv. roki, satorski premijer i budaletina rekao na jednom predizbornom skupu "da ce se boriti protiv ezana",….. sve ove normalne stranke koje su za cjelovitu BiH i one koje se zele boriti za prava gradjanina na cijelom podrucju BiH, ….. se trebaju ujediniti i zaustaviti ovakve fasiste i fasisticke ideje….
Zna li neko je li Sargan, cuveni komandat jedne od slavnih brigada iz V korpusa jos uvijek u SDP-u i je li na listama za federalni ili drzavni parlament ili je i njega Zlatko pocistio?