Majku li im j*b*m!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Je li vrijeme za pomirenje izmedju bivsih pripadnika ARBiH i agresora te podrzavaoca navedenih?

Jeste
10
17%
Nije jer bi to bila izdaja RBiH!
50
83%

Total votes: 60

gladna sam

Post by gladna sam »

sta covjek na ovakvu glupost da kaze...ostajte tamo gdje ste

:D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

gladna sam wrote:sta covjek na ovakvu glupost da kaze...ostajte tamo gdje ste

Hajd idi najedi se... :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Dzemidzic wrote:
mr__bosnjak wrote:Okej vidim da je nekima sva mrznja pala na one sto su bjezali od logora i klanja u drzave zapadne Europe, Sjeverne Amerike i Australije pa ih pogrdno nazivaju "pobjeglicama" i izdajicama. Jadno! A ovu temu brisem jer nema smisla vise, bila je greska postavljat. Eno blogg pa tamo ima ako htjednete procitat. Hvala Dizzaster i ostalo sto niste skocili na "lude dijasporase" k´o na najljuce neprijatelje.
Prijatno! I ne zaboravite!
Bosnjace ne posustaj, i neosjecaj se manjim Bosnjakom ili Bosancem samo zato sto si vani.
Vecina bi njih ,razgulila da mogu.. vecina njih, vec ima nekog od bliznje rodbine vani.
Neznaju djeca,kad je poceo rat u Hrvatskoj, da su prva dva Aviona sa nauruzanjem stigli od hrvatske dijaspore za odbranu zemlje.
Trebali napominjati to neko prokletsvo u Bosanaca koi uvijek vuce nekim podjelama..evo sad dijaspora..u Bosni moraju makar regionalno.

Zaboravljaju da im je reprezentacija BiH cijela dijasporska(Sto ih se ne odreknu cudim se) a domaci ih vode i bruka cijela.
Hrvatsku je odbranila dijaspora koja je za vrijeme komunizma napustila YU i onda se listom sva vratila u domovinu da se bori za "hrvatsku stvar".

ista je stvar sa Herceg-Bosnom, procitajte malo biografije Tute, Stele i inih bojovnika

Ja opet ponavljam, casni ljudi su bjezali od noza pod grlom ali se i prikljucivali odbrani Bosne i Hercegovine, ipak je rat trajao 4 godine

Bas zato sto je klanje bilo tako opsezno i brutalno, SVAKO ko se nije prikljucio odbrani pa makar zadnjih mjesec dana je kukavica, pobjegulja i ne treba ovoj drzavi

kasno je sad biti patriota
taxi_driver

Post by taxi_driver »

gladna sam wrote:sta covjek na ovakvu glupost da kaze...ostajte tamo gdje ste

nemoj tako.pa nismo svi isti.
mr2

Post by mr2 »

King Kikapu wrote:ne streljati, ali oduzeti pravo glasa svima koji ne zive u BiH.
prijedlog.....treba krenuti prije svega od onih logorasa ....sto ih dovedose organizovano iz logora u holandiju.....pobjegulje su i oni vjerovatno za vas :x :x :x :x
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

kad nam za nesto nisu krivi ovi iz istocne bosne, sandzaka ili bar sedrenika i sa "neparne" strane ulice, kriva je "dijaspora". da ponovim -- jebeni su ti nasi kompleksi... najglasniji su obicno ovi sto bi dali guze da mogu otici negdje vani.
wels

Post by wels »

SVAKO ko se nije prikljucio odbrani pa makar zadnjih mjesec dana je kukavica, pobjegulja i ne treba ovoj drzavi

kasno je sad biti patriota

Evo ja akceptiram.

Kukavica sam, ne treba mi ta drzava i nisam patriota.
Ali mogu li, molim te, ponekad doc kao turista?

Eto,ako moze? :(
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Dzemidzic wrote:
mr__bosnjak wrote:Okej vidim da je nekima sva mrznja pala na one sto su bjezali od logora i klanja u drzave zapadne Europe, Sjeverne Amerike i Australije pa ih pogrdno nazivaju "pobjeglicama" i izdajicama. Jadno! A ovu temu brisem jer nema smisla vise, bila je greska postavljat. Eno blogg pa tamo ima ako htjednete procitat. Hvala Dizzaster i ostalo sto niste skocili na "lude dijasporase" k´o na najljuce neprijatelje.
Prijatno! I ne zaboravite!
Bosnjace ne posustaj, i neosjecaj se manjim Bosnjakom ili Bosancem samo zato sto si vani.
Vecina bi njih ,razgulila da mogu.. vecina njih, vec ima nekog od bliznje rodbine vani.
Neznaju djeca,kad je poceo rat u Hrvatskoj, da su prva dva Aviona sa nauruzanjem stigli od hrvatske dijaspore za odbranu zemlje.
Trebali napominjati to neko prokletsvo u Bosanaca koi uvijek vuce nekim podjelama..evo sad dijaspora..u Bosni moraju makar regionalno.

Zaboravljaju da im je reprezentacija BiH cijela dijasporska(Sto ih se ne odreknu cudim se) a domaci ih vode i bruka cijela.
:thumbup:
emac

Post by emac »

MILOSEVIC JE NAPRAVIO BOSNU A DODIK CE JE NAPRAVIT DRZAVOM.
Zaboravni smo mi, a Bog nam posla Dodiika da nas podsjeca stalno.
Zivjela Republika Bosna i Hercegovina zemlja svih ljudi koji je zele!
King Kikapu

Post by King Kikapu »

mr2 wrote:
King Kikapu wrote:ne streljati, ali oduzeti pravo glasa svima koji ne zive u BiH.
prijedlog.....treba krenuti prije svega od onih logorasa ....sto ih dovedose organizovano iz logora u holandiju.....pobjegulje su i oni vjerovatno za vas :x :x :x :x
ako ne placas porez u BiH nemas pravo svojim glasom uticati na politicku, a kroz to i ekonomsku situaciju u drzavi. obavezu ispunjavas prema nekoj drugoj drzavi u njoj i ostvaruj prava. osim toga za odrzavanje veze sa kulturom iz koje si potekao izbori ti apsolutno nisu potrebni.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

King Kikapu wrote:
Vozdra_123 wrote:
koliko puta ti treba ponavljati da tamo nekih 30k ljudi iz dijaspore glasa?
nije pitanje broja glasova, vec politickog principa. zivis vani, zaradjujes vani, placas porez vani, glasaj vani.

razumijem potrebu dijaspore da odrze vezu sa maticom, ali apsolutno ne odobravam nacin na koji vecina to radi.
pa dobro
ali ni ja vama koji ste tamo ne odobravam nacin na koji vi zivite, za koga glasate i sta radite od moje domovine

i sta sad?
King Kikapu

Post by King Kikapu »

koje domovine? primarne il alternativne? dodji ovamo pa pokusaj bolje, mozda nesto i napravis.
Last edited by King Kikapu on 14/09/2006 21:56, edited 1 time in total.
emac

Post by emac »

De ba ljudi BIH zivi od dijaspore ko misli drugacije u zabludi je teskoj. Samo se sjetite da se Juga raspala jer nije bilo jugoslovenske dijaspore vec hrvatske, citaj ustaske i srpske, citaj cetnicke. Znam da boli onog ko je citav rat proveo ovdje i sad ima samo srapnel u guzici a preko puta mu doso dijasporac iz Njemacke i napravio soliter. Ali imamo suvise neprijatelja da bi smo se tukli medusobno, svacija borba za zemlju i identitet ostaje i nece se zaboraviti. Bog sudbina karma u stagod da vjerujete vratice vam sve kad se najmanje budete nadali. Samo nas sloga moze spasit. Zivjela RBIH
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

@kk

znas odgovor...
ja dodjem i neke ideje dam i onda sam pametnjakovic
ja dodjem sa parama onda se k**cim itd itd....

@emac
fino receno
mr2

Post by mr2 »

King Kikapu wrote:
mr2 wrote:
ako ne placas porez u BiH nemas pravo svojim glasom uticati na politicku, a kroz to i ekonomsku situaciju u drzavi. obavezu ispunjavas prema nekoj drugoj drzavi u njoj i ostvaruj prava. osim toga za odrzavanje veze sa kulturom iz koje si potekao izbori ti apsolutno nisu potrebni.
drzava ne zivi od patriotizma....vidis zamisli samo cifru koju dijaporci potrose na gradevinske dozvole...materijal drvenariju oluke i td...usput vecinom domaci prozivodi....,o rukama i uposljavanju radnika ne treba ni pricati.....nakon toga kreni od mesara,zubara auto mehanicara piljara,praonica i ostalih......
cisto informativno...moji su se u maju vratili nakon 37 god vani vratili i ulozili-potrosili su vise nego sto ces ti kroz doprinose dati u narednih 20-30 godina....znaci li to da imaju veca prava od tebe ili???????
wels

Post by wels »

King Kikapu wrote:
mr2 wrote:
To znaci da svi oni koji zive u BiH, a nisu zaposleni, nemaju ni pravo glasa jer ne placaju porez.

Debilno do bola.

I razmisli dobro sta bi sve mogli izrazavati tvoji stavovi.
gladna sam

Post by gladna sam »

emac wrote:De ba ljudi BIH zivi od dijaspore ko misli drugacije u zabludi je teskoj. Samo se sjetite da se Juga raspala jer nije bilo jugoslovenske dijaspore vec hrvatske, citaj ustaske i srpske, citaj cetnicke. Znam da boli onog ko je citav rat proveo ovdje i sad ima samo srapnel u guzici a preko puta mu doso dijasporac iz Njemacke i napravio soliter. Ali imamo suvise neprijatelja da bi smo se tukli medusobno, svacija borba za zemlju i identitet ostaje i nece se zaboraviti. Bog sudbina karma u stagod da vjerujete vratice vam sve kad se najmanje budete nadali. Samo nas sloga moze spasit. Zivjela RBIH

evo sve sabiram i oduzimam i nikako da skontam kako to meni dijaspora pomaze da zivim :( :D

ko li je u zabludi :oops: i dosadile su nam ove price o ratu, mozda da odete na neki forum gdje su vecina pobjeglice pa tamo....vazite :oops:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

gladna sam wrote: evo sve sabiram i oduzimam i nikako da skontam kako to meni dijaspora pomaze da zivim :( :D
:roll: Skontat ces ako nas natjerate da malo zavrnemo pipu, ... :D ... a na dobrom ste putu da nas naljutite, ... :oops: :zzzz:
wels

Post by wels »

pape wrote:
gladna sam wrote: evo sve sabiram i oduzimam i nikako da skontam kako to meni dijaspora pomaze da zivim :( :D
:roll: Skontat ces ako nas natjerate da malo zavrnemo pipu, ... :D ... a na dobrom ste putu da nas naljutite, ... :oops: :zzzz:
Mislim da, ako zavrnemo pipu da ne bi bili fer prema velikoj vecini koja konta.
King Kikapu

Post by King Kikapu »

ja ne osporavam pravo bilo kome da njeguje vlastiti nacionalni/etnicki identitet i kulturu, ali svakom osporavam pravo da se bavi politikom na moj racun ako ne dijeli moju ekonomsku, politicki i bezbjedonosnu situaciju. a ziveci i privredjujuci u ekonomski stabilnom i geografski zapadnom dijelu svijeta sigurno je ne dijeli. svi imaju svoju viziju bosne, ali je licemjerno da tu viziju meni namece neko kome se ista ne moze omlatiti o glavu, pa bio on bosnjak/srbin/hrvat/aboridzin/mudomarjanovo. onog momenta kada bude dijelio politicko i ekonomsko dobro i zlo sa svima koji zive pod ovim komadom neba licno necu imati nista protiv ni da glasa za dindusmanina, jer onda nece vlastite principe ganjat samo preko mojih ledja vec ce i sam morati da se naguzi ako okrene naopako.

za nezaposlene stanovnike BiH brine se biro za zaposljavanje kroz ciji rad se regulise socijalna i zdravstvena zastita i obaveze prema drzavi (nisam upucen u detelje, ali to je princip)

a sto se tice para koje dijaspora ostavlja gradeci kuce...i moj prijatelj ima vikendicu na hvaru. dok je napravio potrosio je vise para nego sto hvarski ribar plati poreza za 20 godina, pa ne glasa hrvatskoj. osim toga, sracunaj koliko je neko ko u BiH pravi kucu novcem zaradjenim vani platio poreza na taj novac u drzavi u kojoj ga je zaradio.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Bosna bez dijaspore, (citaj - bez Eura iz dijaspore) je kao:
Mlada bez dzuvegije, .... ili, ...... mrtav konj, ... :D
dizZaster

Post by dizZaster »

King Kikapu wrote:

Dosta je ovakvih demagoga.
Moj ti je savjet da pročitaš izborni zakon BiH.
King Kikapu

Post by King Kikapu »

zakon je sredstvo odbrane vlasti. on mi ne zabranjuje da imam svoj stav koji se nekom ne mora svidjati kao sto se meni ne svidja zakon, a demagozi su svi koji se njegovog slova slijepo drze ne trudeci se da preispitaju njegovu vrijednost/opravdanost.
Last edited by King Kikapu on 14/09/2006 23:05, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ako vec otvaras temu onda joj daj dostojanstven naslov jer ako das takav naslov onda se ocekuje da ti stanes prvi i uradis to sto si napisao u sta ja cisto sumnjem i to ne zato sto si iz dijaspore nego jednostavno sto mi je zivot pokazao da od onih sto najvise vicu ima najmanje koristi. Niti jedan covjek kome rat nije bio brat ne moze zaboraviti niti jednu minutu toga pakla ali isto tako mora dalje zivjeti ako radi nicega onda radi svoje djece. U ovom ratu nije niko pobjedio i svi su izgubili. Najgore od svega sto smo izgubili neka lijepa sjecanja i sve nam se veze za taj prokleti rat jer on je usao u nas kao najgora bolest. Nikome koga je prezivio u BiH ne pada na pamet da ga opet priziva jer samo budale mogu prizvati pakao. Ne prizivaju ga ni oni nasi ljudi iz dijaspore koji su prosli razne golgote, koji su pobjegli ispod kama, silovanja i svih gadosti koje donose ratovi vec prizivaju upravo oni koji su pobjegli iz jednog jedinog razloga: STRAHA. Ne treba nikada sve ljude stavljati u isti kos jer i dijaspora je dio nas i nase zemlje ali smetljara ima uvijek i na svakom koraku. I ne treba lagati da nama ne treba dijaspora ali i dijaspori treba ova zemlja jer mozes imati macehu ali majka je samo jedna.
Mr Bosnjak text ti je izuzetno glup jer takvih sjecanja je u svakom covjeku u Bosni koliko i dana u godini i tacno je ona bole ali mi moramo zivjeti a ne ratovati. Moje najljepse godine zivota su prosle u ratu i nikako ne zelim da se to dogodi i mom djetetu. A tebi ako se jebe becija majka pa puna je Svedska takvih majki, puna je Svedska i Skandinavija odbjeglih zlocinaca koji su zarili i palili po BiH, pa izvoli zajmi redom, ratuj ali daleko od vec nasih srusenih kuca i dusa.
Last edited by hrasno38 on 14/09/2006 23:11, edited 1 time in total.
Liv4

Post by Liv4 »

Ako svi pripadnici Evropskih nacija (nasa kategorija) ne samo imaju pravo nego im je duznost ( Npr. Belgijanci koji zive izvan Belgije a ne glasaju na izborima placaju kaznu) da glasaju u ambasadama svojih zemalja, ne vidim zasto je to kad nas problem. Pravo da glasaju imaju svi punoljetni nosioci Bosanskohercegovakog pasosa.
I moram vam reci da mi je vise muka i od vas koji ste dole, u govnima, i od vas koji ste izasli, pa ste kao manje (a ustvari ste samo u drugacijim).
Jedan od razloag zbog kojeg su Srbi mogli da ucine onoliko zlodjela a da se svijet ne pokrene je jer su imali jaku diplomaciju i jos jacu dijasporu (Kaze jedna zena ovdje= pa nas komsija je Srbin, divan covjek. Ne mogu da vjerujem da bi on branio takve. Nisam ni ja vjerovao dok nisam iskusio na vlastitoj kozi)
Dakle, ako vas ima jos pametnih, prestanite se svadjato oko gluposti i pokusajte da pomognete jedni drugima. Bosni treba svaki dobronamjerni gradjanin, bilo koje vjere i nevjere bio.
Post Reply