Mislim da je kontraproduktivno ako musliman ozeni nemuslimanku iz ljubavi i onda je tjera da praktikuje nesto sto ona ne osjeca...duznost svakog vjernika, ma gdje se on molio Bogu, je da ljude uvede u ljepotu svoje religije... ne da ga tjera, ne da ga strogocom poziva na nesto, vec da mu ukaze na one elemente u kojima se ljudi prepoznaju...
forumashima na sa-xu ocigledno jos uvijek nije jasno da se kod nas ne prakticira extremni islam, i da kod nas nema ubijanja kcerke ako se udala za nemuslimana, ili ako je silovana itd itd... ako se ne varam, kad musliman ozeni nemuslimanku, on je duzan da joj dozvoli postivanje Knjige, a ne da je tuce do iznemoglosti dok ne prihvati sta ja znam sta vec...
isto tako, Allahuekber znaci Allah je najveci, ako se ne varam, a na arapskom ALLAH znaci BOG... Bog je jedan, i svi smo mi Bozija bica i svako rpeseravanje KO JE BLIZI BOGU nas samo udaljava od Bog, jer time hranimo svoj nefs, tj. ego Very Happy pa vi i dalje nastavite takve rasprave i nek vam je sretno..
Allahimanet i dovidjenja...