posljednja godina Gimnazije koja je iznjedrila nobelovce
a osnovna Alija Nametak
Spisak poznatih učenika Druge gimnazije (izlistani alfabetnim redom):Irm@ wrote:
posljednja godina Gimnazije koja je iznjedrila nobelovce![]()
![]()
a osnovna Alija Nametak
Nosferatu wrote:
Vazda neki slabi muslimani u Drugu Gimnaziju idjose?![]()
Zakuhavam i na ovoj temi.
Jos da dodam Zlaju Arslanagica (C. Jabuka)....Nosferatu wrote:Spisak poznatih učenika Druge gimnazije (izlistani alfabetnim redom):Irm@ wrote:
posljednja godina Gimnazije koja je iznjedrila nobelovce![]()
![]()
a osnovna Alija Nametak
1. Elvis J Kurtovich (Mirko Srdić) - Umjetnik
2. Emir Kusturica - Režiser
3. Mladen Vojičić Tifa - Umjetnik
4. Nele Karajlić (Nenad Janković) - Umjetnik
5. Nenad Veličković - Umjetnik
6. Sejo Sekson (Davor Sučić) - Umjetnik
7. Zdravko Čolić - Umjetnik
8. Zlatko Lagumdžija - Političar
Vazda neki slabi muslimani u Drugu Gimnaziju idjose?![]()
Zakuhavam i na ovoj temi.
Koji ti je osnovni instrument, najdrazi, na cemu si najbolji...Haqqani wrote:Pitaj me sta ne sviramNosferatu wrote:Sta sviras Hako?Haqqani wrote:Srednja muzicka skola.
Nosferatu wrote:Koji ti je osnovni instrument, najdrazi, na cemu si najbolji...Haqqani wrote:Pitaj me sta ne sviramNosferatu wrote: Sta sviras Hako?
Znam da je Klavir pod moranje, a imas jos jedan izborni instrument, pretpostavljam posto slusas Pink Floyd da je bio gitara, samo ne znam koje dodje prvo, od ovo dvoje...
Sad mi je i jasno dosta toga u vezi tebe pocevsi od Suffija do Pink Floyda...
Nosferatu wrote:Da nije Zdrijepceva Krv radila, po staroj Sufijevskoj tradiciji...
![]()
No sikirli, be hairli.
Meni je Velida bila razrednica... I Azra mi je predavala. Nesto se uopste ne sjecam ko mi je fiziku predavao u srednjojstrong69 wrote:Ja sam ´92. upisao III gimnaziju ali presao poslije u V jer je tih ratnih dana jedina imala organizovanu nastavu... Bila je smjestena u Umjetnickoj skoli, kasnije na Drveniji a nakon toga u danasnjoj Uciteljskoj i neko vrijeme Grafickoj... Danas Alipasino...Shoshana wrote:Moze svasta biti, kad sam ja isla u skolu obadvije su skole bile u istoj zgradi, na Skenderiji. Graficka u prizemlju a peta gimnazija na spratovima. I nije bilo ama bas nikakve gimnazije na Alipasinom
Bila dobra ekipa profesora; latinski i francuski Velida Maslo ( kasnije presla u II), Azra Hadzibegic matematika itd, fizika isto jaka bila... Malo nas ima ovdje... Nije ni cudo, u mojo generaciji bilo nas 30-ak ukupno...
Osnovna skola "Franjo Kluz" K. Brdo... "Celicna krila nase Armije"
Grujice se sjecam iako mi nije nikad predavao. Malis je zakon bio na istorijineutral wrote:Meni je u V gimnaziji razrednica bila Girt Maida (matematika)...fiziku predavala Velida koju niko nije mogao ocima gledati... psihologiju Adila. ..istoriju Grujica... administrativno Sejo .... SH Milica... hemiju hm zvali smo je patkica... geografiju Dzevada Gadzo...