To što neko ima jaku ligu ne mora značiti ništa kad je u pitanju reprezentacija.
Engleska, kolijevka fudbala...ima najjaču ligu na svijetu a reprezentacija nula (sramota jebo te, nikad ništa nisu napravili osim '66...to im je jedino finale svjetskog, na evropskom uvijek čorak

). Francuska koja ima mnogo slabiju ligu (njihov klub je samo jednom bio prvak Evrope) ima mnogo više uspjeha od Engleske (dvaput evropski prvaci, jednom svjetski, jednom zijanili u finalu zbog jedne stative, i čini mi se više polufinala od Engleske, bruka!).
Španija ima dobru ligu a repka još slabija nego Engleska. Sramota.
Grčka ulaže u fudbal više nego što bivše YU zemlje u budžetu imaju. A nigdje ih na mapi nema kad je u pitanju reprezentacija. Jesu bili prvaci Evrope ali inače ih nigdje nema. Nisu bili ni na jednom takmičenju od 1994. do 2004. godine. A klubovi su im u vrhu otkad znam za sebe. U Rusiji i Ukrajini se igra odličan fudbal. Ni njih nema nigdje. Turska ulaže u fudbal više nego što smo mi dali za plate i penzije od nezavisnosti.. Pa opet ih nema nigdje. Ispadaju od tamo neke Latvije i Švajcarske.
S druge strane, zemlja bez fudbalske tradicije...Slovenija....bila ne evropskom i na svjetskom....uz malo više koncentracije mogli su dar mar napravit...ispali u baražu za prošlo evropsko guzovače.....i bili na korak do plasmana u baraž za prošlo svjetsko.
A gdje su oni bili u fudbalu u bivšoj državi? Na dnu.
Al sve je stvar organizacije. Očito je da Slovenci imaju dobru organizaciju jer su sa mnogo slabijim igračima od onih koje ima Bosna haos napravili.
Mi smo svoju šansu propustili 2003. godine.