Druga Gimnazija Sarajevo
-
Wednesday
i ja vazda kasnim...Babsy wrote:Pravo.. Jesenka meni kad sam je pitala za kupon, ono mjesecna folovi golovi... a ona ce ti meni kao cek citiracu je, "za sta ce ti? za zicaru od tvoje sobe do ucionice?"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
al dzaba, vazda sam kasnila
hahaha stock![]()
![]()
![]()
![]()
a gdje si ti zivila? ja svako jutro kad se probudim, prvi prizor mi moja ljubljena gimnazija s prozora. kad se presvlacim, pola skole gleda.
-
senada
Stvar percepcijeSaian wrote:senada wrote:Definitivno, visegeneracijski najkvalitetnija osoba i izvrstan pedagog u II Gimnaziji a bome i sire.Filozofija - Sanja Vlaisavljević
jako NE
Za mene i mnoge druge prije svega roditeljsku i ucenicku populaciju iznimno snazno, nicim oborivo - DA!
PS.Nemam se namjeru naduravati
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
ah a vidi ima tema o Drugoj
dje ste kolege
ja bih sad pricala al strah me pa cu sacekat maj
bolje sprjeciti nego ljeciti
ne bih zeljela da koji profesor procita mozda sta pa da ja budem na tapeti 
- Abu FEED el-Castro
Evo i mene, ziv sam, i divne traume nosim iz te skole...
P.S. Prgu ako ko vidi, nek mu prenese da ne hoda bezbrizno gradom...

P.S. Prgu ako ko vidi, nek mu prenese da ne hoda bezbrizno gradom...
- Abu FEED el-Castro
Al da dodam: nekad me neki nisu obozavali tamo, al danas se u prsa bucaju da su me i oni "učili"...
Nije da sebe hvalim ovo se odnosi na te neke...
Al nije ni da se ne hvalim

Al nije ni da se ne hvalim
-
senada
Abu FEED el-Castro wrote:Al da dodam: nekad me neki nisu obozavali tamo, al danas se u prsa bucaju da su me i oni "učili"...
Al nije ni da se ne hvalim![]()
Abu FEED el-Castro wrote:Evo i mene, ziv sam, i divne traume nosim iz te skole...![]()
![]()
P.S. Prgu ako ko vidi, nek mu prenese da ne hoda bezbrizno gradom...![]()
za svaki slucaj da uduplam... ako se zagubi... pa kush bolan u Prrrgu...da..
- Babsy
Prgo: Znate djeco sta sam zeni uzeo za 8. Mart?
Mi: (nezainteresirano gledamo kroz njega ocekujuci jos jednu njegovu glupu posalicu)
Prgo: "100KM iz novcanika"
Mi: (jos uvijek nijemo gledamo kroz njega, sa izuzetkom nekolicine dupelizaca koji se podjose nazor smijati)
...
Mi: (nezainteresirano gledamo kroz njega ocekujuci jos jednu njegovu glupu posalicu)
Prgo: "100KM iz novcanika"
Mi: (jos uvijek nijemo gledamo kroz njega, sa izuzetkom nekolicine dupelizaca koji se podjose nazor smijati)
...
Last edited by Babsy on 17/02/2007 03:24, edited 1 time in total.
- Neelix
kao sto rece sajo, JAKO NE. ucenike je ocjenjivala po tome kako joj ko "legne", a ne kako zna. prvi put kad sam odgovarao kod nje nisam bas znao, dvicu dobio i otad, ako znam SVE, dobijem dva, ako ne znam jedno pitanje, kec mi je...i tako 2 godine.senada wrote:Definitivno, visegeneracijski najkvalitetnija osoba i izvrstan pedagog u II Gimnaziji a bome i sire.Filozofija - Sanja Vlaisavljević
a lik sa mnom u razred isho, dodje u skolu u odijelu, njoj to bilo simpaticno i dade mu 5, da ne odgovara uopste...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
ja kao sto rekoh strah me da pisem ovdje o ikome
ali evo Zhara...imam tu srecu
da mi predaje 3 godinu tj 4 zavisi kako uzmete
u 3 smo dobili Smaju sto je bio Bajram.. a u 4 nam opet vratili Zharu uglavnom koliko god ja naucim dobro sada ne dobijem vise od 3 jer tako je bilo i prva 2 razreda...
sto se tice sanje...hmmm gledam je 6 sati sedmicno vise nego roditelje
mozda daje ocjene tako ko joj kako lezi ali je zaista jedina profesorica koja nema monotone casove i kojoj nije zao cas potrositi da bi pricala sa nama o problemima skolskim i tako...
mene bas nesto i ne voli ali i voli zavisi kako kad...
matemaricari...hmm prgo je jos tu,natasa,ima nekih novih dosta...ali koji uglavnom rade sa ib-ovcima
meni je prve 2 god predavala elma tako da smo imali 3,4 a nismo nista naucili...
u 3 sam dobila emiru
i tako je pola nas kojima je elma predavala imalo probleme tj ima ih i danas oko shvacanja gradiva...
ali ipak jedina zena koja ce ti dati 2 samo ako se trudis i radis imalo...zena koja u maju ispituje one koji su pali na polugodistu da ih ne obori ali ipak na kraju ih pusti...dok bi ostali profesori to ocistili jos u martu tj poobarali sve
eto necu vise nista da pisem...ostavicu ostatak za maj i juni kada zavrsim
ostali profesori ce doci na red neki drugi put, sada nemam vremena odoh bas matematiku da vjezbam u 4 imam instrukcije
ko kad razvaljujem funkcije i limese i tako to 
ali evo Zhara...imam tu srecu
mozda daje ocjene tako ko joj kako lezi ali je zaista jedina profesorica koja nema monotone casove i kojoj nije zao cas potrositi da bi pricala sa nama o problemima skolskim i tako...
matemaricari...hmm prgo je jos tu,natasa,ima nekih novih dosta...ali koji uglavnom rade sa ib-ovcima
meni je prve 2 god predavala elma tako da smo imali 3,4 a nismo nista naucili...
u 3 sam dobila emiru
ali ipak jedina zena koja ce ti dati 2 samo ako se trudis i radis imalo...zena koja u maju ispituje one koji su pali na polugodistu da ih ne obori ali ipak na kraju ih pusti...dok bi ostali profesori to ocistili jos u martu tj poobarali sve
ostali profesori ce doci na red neki drugi put, sada nemam vremena odoh bas matematiku da vjezbam u 4 imam instrukcije
- Babsy
Dzaba vam sve, al krave poput Zdravičke nije bilo.
Pazi ovo...
Pojavila se nova profa latinskog u 4. razredu. Predaje nama, kao prvom drustvenom i jezickom odjeljenju.
Prvi test:
Od nas 31, test radilo 29 ucenika. Chebbo i Sike opravdano odsutni
-> Ljeto u zlatnoj dolini...
Score: 26 negativnih ocjena, tri pozitivne od kojih je najveca 3-
I kao... kako niste znali..
Superbus -> veli ona, kad vidite lijepu djevojku na ulici sta kazete za nju?
razred: ooooo dobre trebe
ona: ne, nego kazete da je ona super
razred: haaaaaaaaaa
ona: pa, kakva je ona ustvari...? Ona je ohola. Znacu superbus je oholo!!!
Isti test... dala nam da prevedemo s naseg na latinski.. i bio duh da prevedemo, a nama ni na kraj pameti nije bio spiritus.. da bi Kreso legenda napisao:
duh - casper, casperitatis, n.
a ona totalno popizdila

Pazi ovo...
Pojavila se nova profa latinskog u 4. razredu. Predaje nama, kao prvom drustvenom i jezickom odjeljenju.
Prvi test:
Od nas 31, test radilo 29 ucenika. Chebbo i Sike opravdano odsutni
Score: 26 negativnih ocjena, tri pozitivne od kojih je najveca 3-
I kao... kako niste znali..
Superbus -> veli ona, kad vidite lijepu djevojku na ulici sta kazete za nju?
razred: ooooo dobre trebe
ona: ne, nego kazete da je ona super
razred: haaaaaaaaaa
ona: pa, kakva je ona ustvari...? Ona je ohola. Znacu superbus je oholo!!!
Isti test... dala nam da prevedemo s naseg na latinski.. i bio duh da prevedemo, a nama ni na kraj pameti nije bio spiritus.. da bi Kreso legenda napisao:
duh - casper, casperitatis, n.
a ona totalno popizdila
-
mirz@
Pa fino teče ova tema, drago mi je da ima svih generacija, a vidim da ima i moje.
I molim vas u Sanju ne dirajte, živa legenda.
ladyblue18, javi se ako želiš na pm, 100% se znamo, pa da se dogovorimo za kafu u S-u.
Ma i ja se slažem sa ladyblue18, a vidim i moja je generacija, a muči istu muku sa matematikom kao i ja.ladyblue18 Upisano: 17/02/2007 14:43
--------------------------------------------------------------------------------
ali evo Zhara...imam tu srecu da mi predaje 3 godinu tj 4 zavisi kako uzmete u 3 smo dobili Smaju sto je bio Bajram.. a u 4 nam opet vratili Zharu uglavnom koliko god ja naucim dobro sada ne dobijem vise od 3 jer tako je bilo i prva 2 razreda...
u 3 sam dobila emiru i tako je pola nas kojima je elma predavala imalo probleme tj ima ih i danas oko shvacanja gradiva...
ostali profesori ce doci na red neki drugi put, sada nemam vremena odoh bas matematiku da vjezbam u 4 imam instrukcije ko kad razvaljujem funkcije i limese i tako to
ladyblue18, javi se ako želiš na pm, 100% se znamo, pa da se dogovorimo za kafu u S-u.
-
Svemirski_Jebach
ne znam kakav je prof. al je sanja mrak zgodna zena...mirz@ wrote:Pa fino teče ova tema, drago mi je da ima svih generacija, a vidim da ima i moje.Ma i ja se slažem sa ladyblue18, a vidim i moja je generacija, a muči istu muku sa matematikom kao i ja.ladyblue18 Upisano: 17/02/2007 14:43
--------------------------------------------------------------------------------
ali evo Zhara...imam tu srecu da mi predaje 3 godinu tj 4 zavisi kako uzmete u 3 smo dobili Smaju sto je bio Bajram.. a u 4 nam opet vratili Zharu uglavnom koliko god ja naucim dobro sada ne dobijem vise od 3 jer tako je bilo i prva 2 razreda...
u 3 sam dobila emiru i tako je pola nas kojima je elma predavala imalo probleme tj ima ih i danas oko shvacanja gradiva...
ostali profesori ce doci na red neki drugi put, sada nemam vremena odoh bas matematiku da vjezbam u 4 imam instrukcije ko kad razvaljujem funkcije i limese i tako to
wednesday - treci razdred...nauci biologiju za sutra, mozda ce te pitat