Druga Gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Babsy

Post by Babsy »

Ma Druga.. :D bilo je dobro, al se ja ne bi vratila šibom da me ćeraju...
Babsy

Post by Babsy »

Neelix... a covjece....................................... uffff.... :-)
Neelix

Post by Neelix »

Image

:shock:

Image

:lol: :lol: :lol:

a tebi je ono daleko bilo u skolu u pm :D :D :D
Babsy

Post by Babsy »

Pravo.. Jesenka meni kad sam je pitala za kupon, ono mjesecna folovi golovi... a ona ce ti meni kao cek citiracu je, "za sta ce ti? za zicaru od tvoje sobe do ucionice?"

:D :D :D :D :D

al dzaba, vazda sam kasnila :-D

hahaha stock :-) :-) :-) :-) :-)
Wednesday

Post by Wednesday »

Babsy wrote:Pravo.. Jesenka meni kad sam je pitala za kupon, ono mjesecna folovi golovi... a ona ce ti meni kao cek citiracu je, "za sta ce ti? za zicaru od tvoje sobe do ucionice?"

:D :D :D :D :D

al dzaba, vazda sam kasnila :-D

hahaha stock :-) :-) :-) :-) :-)
i ja vazda kasnim... :-D

a gdje si ti zivila? ja svako jutro kad se probudim, prvi prizor mi moja ljubljena gimnazija s prozora. kad se presvlacim, pola skole gleda. :D :oops:
Neelix

Post by Neelix »

imal se sta vidjet :oops: :D :D

koja si generacija W ?
Wednesday

Post by Wednesday »

Neelix wrote:imal se sta vidjet :oops: :D :D

koja si generacija W ?
pa, sad... imalo- nemalo, ja volim kad me ljudi cijene zbog toga kakva sam osoba. :P :D :D

ma, ja sam ti jos zelena. tek treci razred. :(
senada

Post by senada »

Filozofija - Sanja Vlaisavljević
Definitivno, visegeneracijski najkvalitetnija osoba i izvrstan pedagog u II Gimnaziji a bome i sire.
Saian

Post by Saian »

senada wrote:
Definitivno, visegeneracijski najkvalitetnija osoba i izvrstan pedagog u II Gimnaziji a bome i sire.

jako NE :roll:
senada

Post by senada »

Saian wrote:
senada wrote:

jako NE :roll:
Stvar percepcije :)

Za mene i mnoge druge prije svega roditeljsku i ucenicku populaciju iznimno snazno, nicim oborivo - DA!

PS.Nemam se namjeru naduravati :)
Babsy

Post by Babsy »

I meni je Sanja bila zakon... al fakat.. drugi su je mrzili, a meni je uz Jesenku bila naj profesor tokom gimnazije.

W, ja sam ti u nastavku Sutjeske :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

ah a vidi ima tema o Drugoj :D dje ste kolege :D ja bih sad pricala al strah me pa cu sacekat maj :D bolje sprjeciti nego ljeciti :D ne bih zeljela da koji profesor procita mozda sta pa da ja budem na tapeti :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Evo i mene, ziv sam, i divne traume nosim iz te skole... :-D :-)

P.S. Prgu ako ko vidi, nek mu prenese da ne hoda bezbrizno gradom... :x :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Al da dodam: nekad me neki nisu obozavali tamo, al danas se u prsa bucaju da su me i oni "učili"...

Nije da sebe hvalim ovo se odnosi na te neke...

Al nije ni da se ne hvalim :D :D
senada

Post by senada »

Abu FEED el-Castro wrote:Al da dodam: nekad me neki nisu obozavali tamo, al danas se u prsa bucaju da su me i oni "učili"...

Nije da sebe hvalim ovo se odnosi na te neke...

Al nije ni da se ne hvalim :D :D

Abu FEED el-Castro wrote:Evo i mene, ziv sam, i divne traume nosim iz te skole... :-D :-)

P.S. Prgu ako ko vidi, nek mu prenese da ne hoda bezbrizno gradom... :x :D

za svaki slucaj da uduplam... ako se zagubi... pa kush bolan u Prrrgu...da..
Babsy

Post by Babsy »

Prgo: Znate djeco sta sam zeni uzeo za 8. Mart?
Mi: (nezainteresirano gledamo kroz njega ocekujuci jos jednu njegovu glupu posalicu)

Prgo: "100KM iz novcanika"

Mi: (jos uvijek nijemo gledamo kroz njega, sa izuzetkom nekolicine dupelizaca koji se podjose nazor smijati)

...

***** :D
Last edited by Babsy on 17/02/2007 03:24, edited 1 time in total.
Babsy

Post by Babsy »

il da ovo gore zadnje maknem? :-)
senada

Post by senada »

------
Last edited by senada on 17/02/2007 06:24, edited 1 time in total.
Neelix

Post by Neelix »

senada wrote:
kao sto rece sajo, JAKO NE. ucenike je ocjenjivala po tome kako joj ko "legne", a ne kako zna. prvi put kad sam odgovarao kod nje nisam bas znao, dvicu dobio i otad, ako znam SVE, dobijem dva, ako ne znam jedno pitanje, kec mi je...i tako 2 godine.

a lik sa mnom u razred isho, dodje u skolu u odijelu, njoj to bilo simpaticno i dade mu 5, da ne odgovara uopste...
Babsy

Post by Babsy »

Hahaha... mene je gotivila onda :D

Al je meni tako bilo sa ZhaRRom... :-) dobila 3 prvi put kad sam odgovarala pa tako bilo do kraja... koliko god znala vazda 3... nadje nes sta ne znam :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

ja kao sto rekoh strah me da pisem ovdje o ikome :D
ali evo Zhara...imam tu srecu :roll: da mi predaje 3 godinu tj 4 zavisi kako uzmete :D u 3 smo dobili Smaju sto je bio Bajram.. a u 4 nam opet vratili Zharu uglavnom koliko god ja naucim dobro sada ne dobijem vise od 3 jer tako je bilo i prva 2 razreda... :oops: :sad:
sto se tice sanje...hmmm gledam je 6 sati sedmicno vise nego roditelje :D
mozda daje ocjene tako ko joj kako lezi ali je zaista jedina profesorica koja nema monotone casove i kojoj nije zao cas potrositi da bi pricala sa nama o problemima skolskim i tako...
mene bas nesto i ne voli ali i voli zavisi kako kad...
matemaricari...hmm prgo je jos tu,natasa,ima nekih novih dosta...ali koji uglavnom rade sa ib-ovcima
meni je prve 2 god predavala elma tako da smo imali 3,4 a nismo nista naucili...
u 3 sam dobila emiru :x i tako je pola nas kojima je elma predavala imalo probleme tj ima ih i danas oko shvacanja gradiva... :roll:
ali ipak jedina zena koja ce ti dati 2 samo ako se trudis i radis imalo...zena koja u maju ispituje one koji su pali na polugodistu da ih ne obori ali ipak na kraju ih pusti...dok bi ostali profesori to ocistili jos u martu tj poobarali sve :D
eto necu vise nista da pisem...ostavicu ostatak za maj i juni kada zavrsim :D

ostali profesori ce doci na red neki drugi put, sada nemam vremena odoh bas matematiku da vjezbam u 4 imam instrukcije :D ko kad razvaljujem funkcije i limese i tako to :-D
Babsy

Post by Babsy »

Dzaba vam sve, al krave poput Zdravičke nije bilo.

Pazi ovo...

Pojavila se nova profa latinskog u 4. razredu. Predaje nama, kao prvom drustvenom i jezickom odjeljenju.
Prvi test:
Od nas 31, test radilo 29 ucenika. Chebbo i Sike opravdano odsutni :D -> Ljeto u zlatnoj dolini...
Score: 26 negativnih ocjena, tri pozitivne od kojih je najveca 3-

I kao... kako niste znali..
Superbus -> veli ona, kad vidite lijepu djevojku na ulici sta kazete za nju?
razred: ooooo dobre trebe
ona: ne, nego kazete da je ona super
razred: haaaaaaaaaa :?
ona: pa, kakva je ona ustvari...? Ona je ohola. Znacu superbus je oholo!!!

:? :? :?

Isti test... dala nam da prevedemo s naseg na latinski.. i bio duh da prevedemo, a nama ni na kraj pameti nije bio spiritus.. da bi Kreso legenda napisao:
duh - casper, casperitatis, n.

a ona totalno popizdila :D :D :D :D :D
mirz@

Post by mirz@ »

Pa fino teče ova tema, drago mi je da ima svih generacija, a vidim da ima i moje.
ladyblue18 Upisano: 17/02/2007 14:43

--------------------------------------------------------------------------------

ja kao sto rekoh strah me da pisem ovdje o ikome
ali evo Zhara...imam tu srecu da mi predaje 3 godinu tj 4 zavisi kako uzmete u 3 smo dobili Smaju sto je bio Bajram.. a u 4 nam opet vratili Zharu uglavnom koliko god ja naucim dobro sada ne dobijem vise od 3 jer tako je bilo i prva 2 razreda...
sto se tice sanje...hmmm gledam je 6 sati sedmicno vise nego roditelje
mozda daje ocjene tako ko joj kako lezi ali je zaista jedina profesorica koja nema monotone casove i kojoj nije zao cas potrositi da bi pricala sa nama o problemima skolskim i tako...
matemaricari...hmm prgo je jos tu,natasa,ima nekih novih dosta...ali koji uglavnom rade sa ib-ovcima
meni je prve 2 god predavala elma tako da smo imali 3,4 a nismo nista naucili...
u 3 sam dobila emiru i tako je pola nas kojima je elma predavala imalo probleme tj ima ih i danas oko shvacanja gradiva...
ali ipak jedina zena koja ce ti dati 2 samo ako se trudis i radis imalo...zena koja u maju ispituje one koji su pali na polugodistu da ih ne obori ali ipak na kraju ih pusti...dok bi ostali profesori to ocistili jos u martu tj poobarali sve
eto necu vise nista da pisem...ostavicu ostatak za maj i juni kada zavrsim

ostali profesori ce doci na red neki drugi put, sada nemam vremena odoh bas matematiku da vjezbam u 4 imam instrukcije ko kad razvaljujem funkcije i limese i tako to
Ma i ja se slažem sa ladyblue18, a vidim i moja je generacija, a muči istu muku sa matematikom kao i ja.

I molim vas u Sanju ne dirajte, živa legenda.

ladyblue18, javi se ako želiš na pm, 100% se znamo, pa da se dogovorimo za kafu u S-u.
Neelix

Post by Neelix »

oj barenja ofirnog :D :D :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

mirz@ wrote:Pa fino teče ova tema, drago mi je da ima svih generacija, a vidim da ima i moje.
ladyblue18 Upisano: 17/02/2007 14:43

--------------------------------------------------------------------------------

ja kao sto rekoh strah me da pisem ovdje o ikome
ali evo Zhara...imam tu srecu da mi predaje 3 godinu tj 4 zavisi kako uzmete u 3 smo dobili Smaju sto je bio Bajram.. a u 4 nam opet vratili Zharu uglavnom koliko god ja naucim dobro sada ne dobijem vise od 3 jer tako je bilo i prva 2 razreda...
sto se tice sanje...hmmm gledam je 6 sati sedmicno vise nego roditelje
u 3 sam dobila emiru i tako je pola nas kojima je elma predavala imalo probleme tj ima ih i danas oko shvacanja gradiva...
ali ipak jedina zena koja ce ti dati 2 samo ako se trudis i radis imalo...zena koja u maju ispituje one koji su pali na polugodistu da ih ne obori ali ipak na kraju ih pusti...dok bi ostali profesori to ocistili jos u martu tj poobarali sve
eto necu vise nista da pisem...ostavicu ostatak za maj i juni kada zavrsim

ostali profesori ce doci na red neki drugi put, sada nemam vremena odoh bas matematiku da vjezbam u 4 imam instrukcije ko kad razvaljujem funkcije i limese i tako to
Ma i ja se slažem sa ladyblue18, a vidim i moja je generacija, a muči istu muku sa matematikom kao i ja.

I molim vas u Sanju ne dirajte, živa legenda.

ladyblue18, javi se ako želiš na pm, 100% se znamo, pa da se dogovorimo za kafu u S-u.
ne znam kakav je prof. al je sanja mrak zgodna zena... :D :D :D usput, nisam nikad is'o u prvu gimnaziju, al sam onaj...cuhno...par gospodjica sto jesu :D :D znanje iz prve ruke :D

wednesday - treci razdred...nauci biologiju za sutra, mozda ce te pitat :D :D
Post Reply