Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BAHadzic wrote:
care zivim u svici nije mi bosanski bas najbolji mozes mi opisat sta tacno mislis sa narodnost?
E jebi ga sad.
Raspravljamo se ovdje danima oko jednog te istog da bi ti tek sada rekao da u stvari ne razumijes o cemu se uopste govori?
pa nisam 100% siguran sta znaci narodnost sta on misli de mi ti reci pa cu mo odgovarat jer bi moglo ili ne
Bosanac - nacionalnost, znaci svaki drzavljanin BiH, isto kao i Svicarac, bez obzira na to koje je vjeroispovjesti, vjeruje li u Boga uopste ili gleda ko Azira u kasike.
Bosnjak - narodnost - Bosanski muslimani (to nam nas Aljo i SDA dadose '93. jer ime je trebao 'treci' u core-bake sa Srbima i Hrvatima).
Raspravljamo se ovdje danima oko jednog te istog da bi ti tek sada rekao da u stvari ne razumijes o cemu se uopste govori?
pa nisam 100% siguran sta znaci narodnost sta on misli de mi ti reci pa cu mo odgovarat jer bi moglo ili ne
Bosanac - nacionalnost, znaci svaki drzavljanin BiH, isto kao i Svicarac, bez obzira na to koje je vjeroispovjesti, vjeruje li u Boga uopste ili gleda ko Azira u kasike.
Bosnjak - narodnost - Bosanski muslimani (to nam nas Aljo i SDA dadose '93. jer ime je trebao 'treci' u core-bake sa Srbima i Hrvatima).
Pa nemozes na silu pravit nacionalnost i da Bosanac bude Nacionalnost samo bi Bosnjaci to prihvatili i manjine u srba i hrvata.
a sto bi mi se zajebavali cijelo vrjeme bilo bosnjaci pa onda nista pa muslimani pa Muslimani pa sad opet nase staro ime dobili pod kojim smo bili poznati do prije 100godina.
reko je alija rahmetli nek svi ostanu Bosnjaci , srbi i Hrvati ali da pokusavamo svi malo vise bit Bosanci.
i
BAHadzic wrote:Pa nemozes na silu pravit nacionalnost i da Bosanac bude Nacionalnost samo bi Bosnjaci to prihvatili i manjine u srba i hrvata.
a sto bi mi se zajebavali cijelo vrjeme bilo bosnjaci pa onda nista pa muslimani pa Muslimani pa sad opet nase staro ime dobili pod kojim smo bili poznati do prije 100godina.
reko je alija rahmetli nek svi ostanu Bosnjaci , srbi i Hrvati ali da pokusavamo svi malo vise bit Bosanci.
i
Jos jedna od gluposti koje je rahmetlija izvalio... Ali neka...
mala-i wrote:nemoj sad te priče,hitno mijenjaj nick u mr_turchin
To bi ti voljela zar ne?
Ja?Bože sačuvaj!Ali Cerić zasigurno bi...
Polako ba... Jos malo pa ce biti mr_alien... Jer Bosnjaci vuku porjeklo od civilizaciji od koje je u stvari nastalo covjecanstvo, koja je dosla na zemlju prije 74.364 godine iz daleke galaksije koja se ugasila... Samo polako...
Polako ba... Jos malo pa ce biti mr_alien... Jer Bosnjaci vuku porjeklo od civilizaciji od koje je u stvari nastalo covjecanstvo, koja je dosla na zemlju prije 74.364 godine iz daleke galaksije koja se ugasila... Samo polako...
kao drugo nigdje u knjigama ni u srpskim ni hrvatskim ni bosnjackim nigdje se neprica i nije se pricalo o Bosancima vec o srbima hrvatima bosnjacima muslimanima pravoslavcima itd
BAHadzic wrote:Pa nemozes na silu pravit nacionalnost i da Bosanac bude Nacionalnost samo bi Bosnjaci to prihvatili i manjine u srba i hrvata.
i
BAHadzic wrote:kao drugo nigdje u knjigama ni u srpskim ni hrvatskim ni bosnjackim nigdje se neprica i nije se pricalo o Bosancima vec o srbima hrvatima bosnjacima muslimanima pravoslavcima itd
Bosanac je nova forma rijeci Bosnjak koja potice iz rijeci Bosnjanin sto opet sve potice rijeci B O S N A!
BAHadzic wrote:kao drugo nigdje u knjigama ni u srpskim ni hrvatskim ni bosnjackim nigdje se neprica i nije se pricalo o Bosancima vec o srbima hrvatima bosnjacima muslimanima pravoslavcima itd
Bez uvrede, ali ne vidim da si nesto posebno nacitan... Ratnu i poratnu literaturu na stranu...
Bosanac je nova forma rijeci Bosnjak koja potice iz rijeci Bosnjanin sto opet sve potice rijeci B O S N A!
Rece veliki lingvista i poznavalac Bosnjackog ( ) jezika... Jel' te to Senahid Halilovic naucio, koji ni sam ne zna jel' dos'o il' je pos'o? I kojom promjenom onda nastade "BOSANSKI", "BOSANSKA", "BOSANSKO" itd?
Bez uvrede, ali ne vidim da si nesto posebno nacitan... Ratnu i poratnu literaturu na stranu...
ne uredu je ti si taj koji nema identitet i nezna ko je i sta je bez uvrede!
nacitan sam o BiH i Bosnjacima, a srpksu i hrvatsku propagandu i nemoram citat ni novu ni jugoslovensku ni onu prije par stoljeca
ne uredu je ti si taj koji nema identitet i nezna ko je i sta je bez uvrede!
nacitan sam o BiH i Bosnjacima, a srpksu i hrvatsku propagandu i nemoram citat ni novu ni jugoslovensku ni onu prije par stoljeca
Sama cinjenica da se takve teme i dalje mlate i da privlace paznju je zalosna. Slicne tendencije se mogu vidjeti recimo u Srbiji i susjednoj Hrvatskoj, ljudi ubiru politicke poene na odvale kojim se covjek moze samo smijati. To vracanje u proslost, ko je sta bio itd, za mene je tek bjezanje od sadasnjosti, namjerno vracanje nase paznje na truhla i nebitna pitanja. Da bi se odrzale truhle i historijski nebitne politicke partije. Etnickih Turaka ima i u Srbiji, i u Bosni, to su historijske cinjenice. Sad to sto ti Turci ne brinu o tome previse, vec im neko eto skrece paznju na to, je smijesno. Geografski, historijski, svi smo mi isti sa tih prostora Balkana, manje vise, jedina razlika je u religiji koja je prihvacena u odredjenom vremenu. Neke prije, neke kasniije, sto je u sustini i na dugorocne staze nebitno.
Kroejšin - ne znam jel' mu drugi ili prvi...meščini da bi reis da mu turski bude prvi
Eureka, tek sad skontah ( sa zadrškom, k'o prava Bosanka ) što neki navališe da Ilidza bude turska opština - pa zbog pasoša!