Reis Ceric izjavljuje da smo mi Bosanci i Hercegovci Turci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Da li su BosanciHercegovci i Bosnjaci Turci?

Da
19
18%
Ne
86
80%
Neznam
2
2%

Total votes: 107

_BosanaC

Post by _BosanaC »

BAHadzic wrote:
_BosanaC wrote:
BAHadzic wrote: care zivim u svici nije mi bosanski bas najbolji mozes mi opisat sta tacno mislis sa narodnost?
E jebi ga sad.

Raspravljamo se ovdje danima oko jednog te istog da bi ti tek sada rekao da u stvari ne razumijes o cemu se uopste govori? :? :?
pa nisam 100% siguran sta znaci narodnost sta on misli de mi ti reci pa cu mo odgovarat jer bi moglo ili ne
Bosanac - nacionalnost, znaci svaki drzavljanin BiH, isto kao i Svicarac, bez obzira na to koje je vjeroispovjesti, vjeruje li u Boga uopste ili gleda ko Azira u kasike.

Bosnjak - narodnost - Bosanski muslimani (to nam nas Aljo i SDA dadose '93. jer ime je trebao 'treci' u core-bake sa Srbima i Hrvatima).
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

_BosanaC wrote:
BAHadzic wrote:
_BosanaC wrote: E jebi ga sad.

Raspravljamo se ovdje danima oko jednog te istog da bi ti tek sada rekao da u stvari ne razumijes o cemu se uopste govori? :? :?
pa nisam 100% siguran sta znaci narodnost sta on misli de mi ti reci pa cu mo odgovarat jer bi moglo ili ne
Bosanac - nacionalnost, znaci svaki drzavljanin BiH, isto kao i Svicarac, bez obzira na to koje je vjeroispovjesti, vjeruje li u Boga uopste ili gleda ko Azira u kasike.

Bosnjak - narodnost - Bosanski muslimani (to nam nas Aljo i SDA dadose '93. jer ime je trebao 'treci' u core-bake sa Srbima i Hrvatima).
Nije tako :D
mala-i

Post by mala-i »

mr__bosnjak wrote:
mala-i wrote:nemoj sad te priče,hitno mijenjaj nick u mr_turchin :lol:
To bi ti voljela zar ne? :-)
Ja?Bože sačuvaj!Ali Cerić zasigurno bi...
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Pa nemozes na silu pravit nacionalnost i da Bosanac bude Nacionalnost samo bi Bosnjaci to prihvatili i manjine u srba i hrvata.

a sto bi mi se zajebavali cijelo vrjeme bilo bosnjaci pa onda nista pa muslimani pa Muslimani pa sad opet nase staro ime dobili pod kojim smo bili poznati do prije 100godina.

reko je alija rahmetli nek svi ostanu Bosnjaci , srbi i Hrvati ali da pokusavamo svi malo vise bit Bosanci.
i
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

mala-i wrote:
mr__bosnjak wrote:
Po Cericu sam mr__bosnjak/turcin :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

BAHadzic wrote:Pa nemozes na silu pravit nacionalnost i da Bosanac bude Nacionalnost samo bi Bosnjaci to prihvatili i manjine u srba i hrvata.

a sto bi mi se zajebavali cijelo vrjeme bilo bosnjaci pa onda nista pa muslimani pa Muslimani pa sad opet nase staro ime dobili pod kojim smo bili poznati do prije 100godina.

reko je alija rahmetli nek svi ostanu Bosnjaci , srbi i Hrvati ali da pokusavamo svi malo vise bit Bosanci.
i
Jos jedna od gluposti koje je rahmetlija izvalio... Ali neka...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mala-i wrote:
mr__bosnjak wrote:
Polako ba... Jos malo pa ce biti mr_alien... Jer Bosnjaci vuku porjeklo od civilizaciji od koje je u stvari nastalo covjecanstvo, koja je dosla na zemlju prije 74.364 godine iz daleke galaksije koja se ugasila... Samo polako...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

_BosanaC wrote:
mala-i wrote:
mr__bosnjak wrote: To bi ti voljela zar ne? :-)
Polako ba... Jos malo pa ce biti mr_alien... Jer Bosnjaci vuku porjeklo od civilizaciji od koje je u stvari nastalo covjecanstvo, koja je dosla na zemlju prije 74.364 godine iz daleke galaksije koja se ugasila... Samo polako...
To pricas svoje fantazije... :lol: :lol:
BAHadzic

Post by BAHadzic »

kao drugo nigdje u knjigama ni u srpskim ni hrvatskim ni bosnjackim nigdje se neprica i nije se pricalo o Bosancima vec o srbima hrvatima bosnjacima muslimanima pravoslavcima itd
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

BAHadzic wrote:Pa nemozes na silu pravit nacionalnost i da Bosanac bude Nacionalnost samo bi Bosnjaci to prihvatili i manjine u srba i hrvata.

i
:faraon1: :bih:

Ovak´e bi citate Reis trebao govorit...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

BAHadzic wrote:kao drugo nigdje u knjigama ni u srpskim ni hrvatskim ni bosnjackim nigdje se neprica i nije se pricalo o Bosancima vec o srbima hrvatima bosnjacima muslimanima pravoslavcima itd
Bosanac je nova forma rijeci Bosnjak koja potice iz rijeci Bosnjanin sto opet sve potice rijeci B O S N A!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

BAHadzic wrote:kao drugo nigdje u knjigama ni u srpskim ni hrvatskim ni bosnjackim nigdje se neprica i nije se pricalo o Bosancima vec o srbima hrvatima bosnjacima muslimanima pravoslavcima itd
Bez uvrede, ali ne vidim da si nesto posebno nacitan... Ratnu i poratnu literaturu na stranu...
BAHadzic

Post by BAHadzic »

e odo valja sutra ustat i arbeiten, i zena isto jos nesto hoce :D

sta kod ko bio vazno da volimo BIH kao naprimjer nenad markovic i sergej barbarez itd
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mr__bosnjak wrote:
Bosanac je nova forma rijeci Bosnjak koja potice iz rijeci Bosnjanin sto opet sve potice rijeci B O S N A!
Rece veliki lingvista i poznavalac Bosnjackog ( :? ) jezika... Jel' te to Senahid Halilovic naucio, koji ni sam ne zna jel' dos'o il' je pos'o? I kojom promjenom onda nastade "BOSANSKI", "BOSANSKA", "BOSANSKO" itd?
BAHadzic

Post by BAHadzic »

_BosanaC wrote:
Bez uvrede, ali ne vidim da si nesto posebno nacitan... Ratnu i poratnu literaturu na stranu...
ne uredu je ti si taj koji nema identitet i nezna ko je i sta je :D bez uvrede!

nacitan sam o BiH i Bosnjacima, a srpksu i hrvatsku propagandu i nemoram citat ni novu ni jugoslovensku ni onu prije par stoljeca
_BosanaC

Post by _BosanaC »

BAHadzic wrote:
_BosanaC wrote:
ne uredu je ti si taj koji nema identitet i nezna ko je i sta je :D bez uvrede!

nacitan sam o BiH i Bosnjacima, a srpksu i hrvatsku propagandu i nemoram citat ni novu ni jugoslovensku ni onu prije par stoljeca
Sve si rekao...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mr__bosnjak wrote:
Pojma ti nemas...
Pojma! :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Vodenjak wrote:
mr__bosnjak wrote:
Pojma ti nemas...
Pojma! :D
Nemoj tako ostro :lol: :lol:
jusuff

Post by jusuff »

ovaj ceric kad prolupa, bas prolupa... ja mislim da ni on sam ne zna sta je htio reci ovom izjavom :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jusuff wrote:ovaj ceric kad prolupa, bas prolupa... ja mislim da ni on sam ne zna sta je htio reci ovom izjavom :-)
Ma jadnik..
Sta on zna?
On je "samo" reis! :roll: :zzzz:
eni06

Post by eni06 »

Sama cinjenica da se takve teme i dalje mlate i da privlace paznju je zalosna. Slicne tendencije se mogu vidjeti recimo u Srbiji i susjednoj Hrvatskoj, ljudi ubiru politicke poene na odvale kojim se covjek moze samo smijati. To vracanje u proslost, ko je sta bio itd, za mene je tek bjezanje od sadasnjosti, namjerno vracanje nase paznje na truhla i nebitna pitanja. Da bi se odrzale truhle i historijski nebitne politicke partije. Etnickih Turaka ima i u Srbiji, i u Bosni, to su historijske cinjenice. Sad to sto ti Turci ne brinu o tome previse, vec im neko eto skrece paznju na to, je smijesno. Geografski, historijski, svi smo mi isti sa tih prostora Balkana, manje vise, jedina razlika je u religiji koja je prihvacena u odredjenom vremenu. Neke prije, neke kasniije, sto je u sustini i na dugorocne staze nebitno.
jusuff

Post by jusuff »

Vodenjak wrote:
jusuff wrote:ovaj ceric kad prolupa, bas prolupa... ja mislim da ni on sam ne zna sta je htio reci ovom izjavom :-)
Ma jadnik..
Sta on zna?
On je "samo" reis! :roll: :zzzz:
meni se cini da je ipak "samo" insan, ali ne gledamo mi na reisa jednako, zar ne vodenjace :D
gavrilo

Post by gavrilo »

:lol: :D
Jara

Post by Jara »

Latinica wrote:Ooops...greskica. :-D

Uzgred, koji mu je drugi pasos ? 8-)
Kroejšin - ne znam jel' mu drugi ili prvi...meščini da bi reis da mu turski bude prvi :D
Eureka, tek sad skontah ( sa zadrškom, k'o prava Bosanka :-D ) što neki navališe da Ilidza bude turska opština - pa zbog pasoša! 8-)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Gasterbajter iz Svedske pozdravlja svoga rejza uz pjesmu:

Zavukao sam ruku u dzep da pronadjem koju krunu
Napipao sam samo rupu i kroz rupu svoju cunu.
Locked