Ta divna davna vremena...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kwaheri

Post by Kwaheri »

...ja se sjecam jednih iftarskih jagoda... nashe srece sto je eto, prispjelo, za nasheg dragog efendiju, jedna shecernica s jagodama i kajmakom... Ne mogu da se sjetim ni koliko sam imala godina... Znam da smo taj dan cekali iftarski ezan kraj amidzine cesme, i da sam sutradan, dok smo ispracali efendiju, zadnjeg dana ramazana, plakala... :)

Poslije rata srela sam ga za bajram na mezarlucima... Odmah sam prepoznala te plave oci, i osmjeh kad smo ga poselamili. Nije se sjecao nas. Sjecao se dide. Dok je govorio, u sjecanja mi se vracao miris onih jagoda...
...sjecanja je prekinulo djetesce s plavim ocima "Dido, dido..."
Odlazeci, rekao je da je dosao posjetiti tri sina...

:(
2STONED

Post by 2STONED »

Jeste lijepa tema...
Jestu neki postovi probudili melankoliju...

Ali,budimo realni, nasa djeca ce takodjer pricati nekada....-sjecas li se kako smo isli iz matrixa u stvarnost, ili slicno
sjena

Post by sjena »

Procitala sam prvih desetak i zadnjih 5 - 6 postova, u skripcu sam sa vremenom za vise, i cinimi se da sam shvastila poentu.

Djete sam iz 70-te godine koje zivi van granica i koje svoju proslost pokusava sto vise svojoj djeci da priblizi bez obzira sto uzivaju u svim "rahatlucima" imaginarnih svjetova.

"Kako je bilo tada" za mene je "to je tako i sad" zato sto djete u meni nikad nije odraslo i zato sto sam svjesna vrijednosti svog lijepog i bezbriznog djetinjstva i sto me moje godine ne ogranicavaju da sa njima u prvi sumrak igram zmire i svjetla ugasim da bi uz titraje svjeca igrali magaraca.

Hocu da kazem da je greska sjediti i pricati kako je bilo tada to treba doziviti ponovo...bar vi u Sarajevu mozete organizovati "olimpijadu" u zmiri...cizi, kaisu...igrama iz starih vremena :-D

Ko zna mozda se i djeca danasnjice pridruze kad uvide kako je to lijepo i vrijedno... :-)
Post Reply