Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lalemali

Post by lalemali »

[quote]Sletio na areodrom i igrom slucaja niko me nije cekao:D
izadjem napolje kad taksista izvoli pasa Very Happy
ubacim torbu u gepek i sjednem kad levat dokle pasa Confused
Grbavica Very Happy
nije ni kreno ja kad kreten raspali po meni Mad
sto me izlevati ja da te vozim do Grbavice sto nisi uzeo drugi taksi Confused ja sam sad do mostara ili od nekog strabca mogo stoju uhvatit a ne ovako od tebe 20 km Confused
ja se sjebo pravo al je uslijedilo nije problem cekaj samo da torbu uzmem Very Happy
fino svoju torbu u rukicu a levat ode na kraj reda da ceka mostar ili stranca Laughing Laughing
izsao van aerodroma kad zuti taxi,mahnem djecko stade Very Happy
dokle do Grbavice kaze cener evo jarane cvaja halal ti bilo

Code: Select all

skoro isto sam i ja dozivio. majku mu jebem, toliko me je obruko pred gostima. koji je to krkanluk. maltene otimaju. koja im je to taktika, ne kontam..! najbolje nazvati crveni ili zuti taksi. sarajevo taxi su u vecini gadovi. muzika, cigara, smrknuta faca.. go kreten. a sto je fol, u ratu nisu bili losi. bili solidarni. pomagali ljudima. sad, daleko im kuca!
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Mrzim taxiste - osim njih par. :D

Snijeg masala, stari da me trzne s autom do socijalnog, jebi ga kao invalid imam problema hodanja po snijegu. :D Nemas dje parkirat, sve je to zavaljeno u snijeg - reko stari eno ga taxi stand samo stani tu, pusti da izadjem pa se ti vozaj dok ja ne zavrsim. Mi stadosmo na stand koji je zauzeo trotoar pa nemas cak gdje ni hodat. Ja reko odmah da izadjem da se taxisti ne bune posto znam da mrze da im neko parkira pa cu im objasniti sto. Ja kad pocese galamit, derat se - njih ti trojica onako uletise u auto, drugi se deru "blokiraj ih - sad necete moci izaci citav dan." Ja vec zapjenio, ne mozes konjima objasnit da mi samo treba malo cistog asvalta da predjem na drugu stranu od njihovg rezanja. Meni pukne film i slomim antenu jednom od njih na autu - pa reko sta bude. Oni se skupise, pocese psovat, saobracaj stade - raja gleda i poneki njima psuju sve zivo. Sreca prolazila kampanjola, vide sta se desava - izlazi haver iz nje prepozna mene - isli zajedno u masinsku 90te. Jeba im sve po spisku -natjera ih da sklone aute i sacekaju dok se ja ne vratim. Gamad

Jedan na Dobrinji me je prevukao i uzeo 2 km, pa skontaj koja je relacija bila. Svaka mu cast.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ma onako za sve one incidente ovih taksi govana - fukara ziva i primitivac.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma kakav je to grad da ne mogu rijesiti problem primitivaca sa taxi standa na aerodromu?

Da li tu neko uzima tal ili su nam vlasti jednostavno nesposobne?
Zasto nema autobusa do aerodroma?

Hajde lako je za nas koji znamo, uzmemo Crveni, Zuti, Ljubicasti :D taxi i vozdra.

Ali pobogu to je prvi kontakt stranaca ili ljudi iz unutrasnjosti BiH sa nasim gradom.

Sramota :x
ObiVan

Post by ObiVan »

Mislim da na ovu temu. kao i na mnoge druge, je glupo globalizirati...Ali cinjenica je da je mnogo takozvanih "gradaskih" taksista, koncentrisani klosharizam i papanluk za volanom. To se moze osjetiti i kao musterija, ali i kao vozac...To je doslovice cudan stalez, koji sebi daje svakojaka prava i iskustva vezana za saobracaj...Medjutim najveca je nepravda govoriti globalno o sarajevskim taksistima, jer moram odmah reci da imas maksimalno pozitivnih likova...Znam licno da se desilo da ostane novcanik u taksiju, sa znatnom lovom i da taksista vrati novcanik na kucnu adresu itd. Isto tako mozes sa mnogim taksistima pricati o svemu i cinjenica je da to nije klasicna suplja, nego se nadje tu svasta...Ali to ne umanjuje krkanluk koji zaista postoji...Meni se dovoljno i previse puta desilo da udjem na stanici u taksi, pozelim poslije pedeset metara da izadjem, ne zato sto je neko "popio" Prosto jer frustracije pojedinaca prelazi svaki stepen kulture...Njihove frustracije da rade " za dzaba " da je raja skrta, da se ne isplati i kada ti iz dzepa ko klasicni dzeparosi pogotovo "Sarajevo taxi" naplati prtljag...Onda njihovi interni ratovi, te ratovi sa Zutim, Crvenim i Xtim...Mislim da je to sve nidje veze...Ali moram priznati da svakavih taksista ima po cijelom svijetu...Imao sam priliku to vidjeti...I mogu reci da nasi nisu puno gori, cak su cesto i bolji...Dobro, oni sto gule strangere sa Aerodroma..No comment...Onaj koji nece da povuce nekog za kratku lokaciju, nista nervoza...Samo osmjeh sa blagom porukom "GLUPANE"--> moj savjet
Sensei

Post by Sensei »

Gibonniju taksist u Sarajevu vratio četiri tisuće eura
Image
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/ ... e]SARAJEVO - Hrvatski pjevač Zlatan Stipišić Gibonni ovog je tjedna u Sarajevu izgubio torbicu u kojoj je bilo četiri tisuće eura, no kući se ipak vratio s novcem jer ga je našao pošteni taksist.

Kako danas prenosi "Dnevni avaz", uoči iznimno uspješnog koncerta Gibonni je u taksiju ostavio torbicu u kojoj su uz četiri tisuće eura bili i njegovi dokumenti te kreditne kartice.

Samir Bjelak, vozač tvrtke "Crveni taksi" koji je Gibonnija iz hotela dovezao do dvorane Zetra u kojoj je bio koncert, tek naknadno je na sjedalu opazio torbicu.

- Prvo su me zvali iz centrale, a nakon toga Gibonni i njegov asistent. Rekao sam im da sam pronašao torbicu i da ću im je odmah vratiti - kazao je Bjelak te dodao kako je kao nagradu dobio 100 konvertibilnih maraka (50 eura).

Gibonni je Bjelaka pozvao na after party no taksist se ispričao jer je morao raditi.

Vlasnik "Crvenog taksija" Jasmin Erović kazao je kako je njegov zaposlenik osvjetlao obraz i Sarajeva i njegove tvrtke te najavio da će i sam nagraditi Bjelaka. (Hina)[/quote]
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

sarajevo taxi-FUJ
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

veca_sa wrote:da ne otvaram novu temu, samo hocu da javno kazem da nikad vise necu sjesti u sarajevo taxi.

elem, vracam se ja neku noc iz grada i kod logavine mahnem taksisti sarajevo taksija, i stade covjek srednjih godina. kazem mu ja dobro vece kako ste..bla bla fino sve i pita on mene jel ilidza. nasmijem se i kazem zaima sarca (sto je otprilike 3 km) i krenemo, skreno on kod katedrale i penjemo se uz pehlivanusu, on nagazio na gascinu i mumlja nesto tipa jebem ti poso, jebem se po brdima za 2 marke, u pm i tako to. i stade on ispred zgrade, racun 2.40 i ja mu dam 3, a on poce psovat, izadje iz auta slomi onu reklamu, i ode.

kontam ko daje dozvole vise cobanima ovog tipa. i sta stranac treba da misli o nasem gradu ako mu se desi nesto slicno. taksista milion, konkurencija velika, a pojedinci ovako, i onda se zale nema posla
da je slomio nije, sigurno ima onu magnetnu sto samo jace trznes i skines je...
sto se taksija tice, relacija Grbavica Soping - Alipashino Hyppo je sa zutim taksijem uvijek skoro pa 6 KM (ovisno o guzvi, 20 feninga gore dole).
Neki dan udjem u taksi, ispostavi se taksista kojeg znam, DJES STA IMA KRME TE UBOLO bla bla i 9 KM ista voznja....

:lol:

btw, meni se cini da nismo obavijesteni da su usluge poskupile, neke standardne relacije koje godinama obilazim taksijem su odjednom postale skuplje i za 2 KM...
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

ne znam raja, ja vazda zovem haman jednog te istog taxistu, sarajevo taxi!
Nije bitno gdje sam, koliko sam ili ne znam ti ja sta vise.. maksimalna usluga, dobro vece gospodine, ovo, ono. helem sve kako treba! i bas ga ja, posto citah vec ove starije postove, priupitah o ponasanju nekih taxista.. istina je, kaze on meni, ima nas svakakvih, isfrustriranih sto ne moze da odplati kredite za auto, sto ne poznaje kodeks taxiste, sto lafo nece da vozi kratke vozne itd. pa kako, rekoh, da se reaguje protiv toga? rece mi da obavezno zapisem broj doticnog taxija i da prijavim ili direktno sarajevo-taxi dispeceru ili da se obratim taxi-udruzenju.. dobih i broj zaduzenog za takve stvari..

treba prijaviti ove sto nece da voze, sto se kurce i sto misle da su plaho zajebani samo zato sto imaju radio stanicu...

kazna za nevoznju putnika, koji nije u pijanom stanju je za taxistu ubitacna!
30 dana se ne smije javljati na stanicu niti od dispecera primati voznje!!

obratite se udruzenju, pa neka i oni malo prociste! :D
nexo

#110 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nexo »

........
Last edited by nexo on 08/07/2010 17:49, edited 1 time in total.
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Sve to stoji da su taxisti svakakvi i svih ovih 6 strana stoji, al shvatite da je taxi u BiH najjeftiniji u evropi. Taxi je postao bagatela i svak se moze sad voziti taxijem.
adonis

Post by adonis »

vatana wrote:To su papci i varalice sve odreda.

A poseban slucaj su vam oni na aerodromu. Mozda mnogi od vas njih i ne poznaju.

Naime, cesto docekujem osobe iz inostranstva na aerodromu i primoran sam koristiti taksi, jer auto nemam.

Svi taksisti na aerodromu su uvezani u jednu vrstu, da je tako nazovem "mafije".
Kad sjednes u Taxi na aerodromu, niti ima taksimetra, niti taksi legitimacije, niti bilo sta.
Kad udjes u taksi, pogadjas cijenu onako otprilike, plus naplati vam po koferu 5 KM :) Jednom sam nasjeo tako i platio do Ilidze 15 KM, sto bi normalno sa Taksimetrom i bez prtljaga (koji uvijek ide besplatno kostalo nekih 5-6 KM), ali nisam se mogao svadjati s njim jer je starija osoba bila sa mnom.

Onda, sta sam jos primjetio. Kad nazovem Crveni, Zuti ili bilo koji drugi Taksi sa mobitela da mi dodje na aerodrom, kaze mi doci cu, ali izadji van kruga aerodroma, dakle tamo na ulicu i tu cu te primiti (isto se odnosi i na druge vozace Sarajevo-Taksija), a kad ga pitam zasto ne udje na aerodrom, ne zele ni da govore o tome, toliko su ih zastrasili ovi "domaci" :)

Oni ne smiju tu unutar aerodroma primati musterije, jer je to mjesto rezervisano za te "Aerodromske taksiste". A zna se da tu gule strance i nase iz dijaspore.

Kada sam placao ovome gore taksisti i kad mi je vracao kusur, vidio sam mu u novcaniku iskaznicu od DGS-a :) Nazalost nisam mu vidio ime. Znaci ti DGS-ovci su isto umjesani u to. Mozda na pauzi ili poslije radnog vremena ulete da zarade koju i taksirajuci :)

Lopovluk na sve strane :)
Ti tzv taxisti na aerodromu su uglavnom taxisti sarajevo taxija,a nema vecih papaka od njih.Fakat ne znam sto raja koristi njihove usluge.Bilo bi najbolje da si pozvao zuti ili crveni taxi.Ljudi uopste ne pitaju za kilometrazu i te gluposti.
skojotovski

#113 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by skojotovski »

nexo wrote:
Apos wrote:Image Image
Smijati se ili p;akati! Molim za pomoc!? neznam sta da radim u ovom slucaju!!!
nema mi nista slade i draze nasukat taxistu kad se zaleti po sinama za trandzom pa pokusa da se uliva kad trandzo staje na stanicu. lagano pritisnem papu gasa, poravnam s levatom, blagi smijesak, a majmun grize volan... :D :D

stoka! ima ih :thumbup: ali su u manjini!
BGC

Post by BGC »

jebote,danas ulazim na taxi,reko do stomatologije...

i tako vozimo se mi,kad nigdje zmigavac da da....u sebi kontam,jel on normalan,od Principovog do stomatologije NIJEDNOG zmigavca :x :x a tek ponasanje....
sllatki

Post by sllatki »

Jeste primjetili da su svi oni završili fakultete? :D

Tri im pizde materine jeb*m. Ima ovih nekoliko finih ljudi ali ovih kreteni. Kad pocnu se jadati i pricati kako znaju sve o svemu....pfujj Ma nemaa ono sve intelektualci a jad da ne moze biti gori, vozi golfa 2, a taxissta je kaze vec 20 godina...oj nabijem mu trud... :-) pa rekoh, dje ti je bolan bolje auto!?
Svemirski_Jebach

veca...jesmo to komsije? :D :D

a to da je najjeftiniji...mozda jeste. samo ovdje je taxi dzaba, pocetna je 2,5 dolara plus 70 centi svaki kilometar.
surajaa

Post by surajaa »

Najgore mi je kad dolazim u Sarajevo, a vec unaprijed znam da ce se taksisti sa taxi standa na autobusnoj gurati da toboze budu na usluzi...

sjecam se idem prema tom taxi standu i vucem torbu za sobom, a drugu nosim u ruci, pred mene istrca neki taksista da mi ponudi voznju, kaze: izvolite, izvolite, pita me dokle, gura torbe u gepek i kaze ovo vam je dodatno 2 KM :x :x

Rekoh samo: dajte mi torbe nazad, okrenula sam se lagano, nazvala zuti taxi, sacekala koji minut...

Neopisivo zadovoljstvo je bilo gledati sva ta "gladna" lica kako glasno proklinju nepravdu...oni, ti koji su strasno "pravedni" i posteni kunu nepravdu...pih

Ne trebam reci da me je gospodin iz zutog taksija ljubazno docekao i naravno nije mi naplatio prtljag, jos mi je pomogao donijeti torbe do ulaza zgrade...respect :faraon1:
barby02

Post by barby02 »

Godinama sam se vozala Sarajevo-taxi(jem). Sad imam svoja kola ali kad-kad, opet zbog potrebe sjednem i uvijek kazem, ovo je zadnji put. Nista se specijalno od njih ne trazi, sem da kola ne smrde od njihovog znojaa kada je zima i prozori su zatvoreni, da ne prde ili bar da zrace. . O ponasanju ne bih, sve ste rekli i ovu temu bi trebalo iskopirati i poslati na ruke Gazdama tih udruzenja, specijalno Sa taxi i natjerati ih da procitaju ovo.
Ljudi trce da rade i zarade,uvale se u kredit za kola a polupismeni su i bez uslovljenosti necim a ko ih provjerava? Rade kad hoce,koliko hoce a proklinju sebe i svoj posao i sve nas . . .
addy_sa

Post by addy_sa »

juce pozovem Sa taxi /velika greska, ali morao sam jer nije bilo nijedno vozilo Crvenog na raspolaganju/..
prvo, cekao deset minuta dok levat dodje..
a kad je dosao, ni dobar dan ni merhaba ni pomoz bog
udjem ja i stavim aktovku na koljena..kaze stavi-der tu tasnu pozada da mi ne izgrebe tablu?
mislim,ono,auto staro da ne moze biti starije a i od kada se to tasnama grebu table..
hajd nema veze ni to, al njihov bezobrazluk da se mjesaju u sve i svasta,komentarisu i to-pa nema dalje..
uglavnom, vidio je gdje radim i deset minuta govorio protiv te institucije..
pa kad ga nisam štocir'o neću nikad..
papak neobrazovani daje sebi za pravo da komentariše i maltretira klijenta.

dakle, Sarajevo taxi: neprofesionalnost,neljubaznost, prevara i otimačina

Crveni rules ! :-D
In_side

Post by In_side »

veca_sa wrote:
Svemirski_Jebach wrote:veca...jesmo to komsije? :D :D

a to da je najjeftiniji...mozda jeste. samo ovdje je taxi dzaba, pocetna je 2,5 dolara plus 70 centi svaki kilometar.
ja sam na bjelavama

vemex zgrada do studentskih, one 4 u nizu od fasadne cigle

Gdje ste ba komsije. :D :D
pljuskavica

Post by pljuskavica »

jos jedan biser sarajevo taxista...momak se vozi na skuteru, uredno, s kaciigom na glavi, torbom na ramenu, prolazi pored taxiste koji drzi otvoren prozor i izbacen lakat i pusi dok mu musterija sjedi u autu. Na semaforu stane pored momka na skuteru i pocne mu j.... majku i da ce mu noge polomit jer mu je zamalo ruku otkinuo. Momak se mrtav hladan okrene i kaze: Kupi sebi klimu! :D Onda je krenulo ganjanje za skuterom, mislila sam ovome je kraj...sreca da je skrenuo na sljedecem semaforu a taksista morao pravo
Svemirski_Jebach

In_side wrote:
veca_sa wrote:
Svemirski_Jebach wrote:veca...jesmo to komsije? :D :D

ja sam na bjelavama

vemex zgrada do studentskih, one 4 u nizu od fasadne cigle

nisam sad tamo ali...

Ja sam malo nize... :D
Svemirski_Jebach

veca_sa wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
In_side wrote:
nisam sad tamo ali...

Ja sam malo nize... :D
kad dodjes do jaja reci :-D :-D
ocekivano :-) :-)
Eshek

Post by Eshek »

addy_sa wrote:uglavnom, vidio je gdje radim i deset minuta govorio protiv te institucije..
pa kad ga nisam štocir'o neću nikad..
aaaaa, za državu radiš... svi ste vi smradovi birokratski :oops:

:P :D
Krhljo

Post by Krhljo »

He he he nisam sve procitao jer ima podosta ali kada sam vidio tematiku nisam mogao se suzdrzati :D. Jednostavno sam vise puta bio preveslan od strane Sarajevo taxija i vecina raje koju znam a da ne pricam o ljudima koji dodju u Sarajevo i ne znamju nista po gradu te onda krene obilazak blizih planina da se dodje do centra tj. da bi sto se vise naplatilo. Evo primjera jednog bezobrazluka zestokog dosao mi tetak (covjek inace kao mali ostao bez lijeve ruke) i tetka i neki covjek i sada oni htjei u Njemacku ambasadu i ja im rekao ne idite nego cekajte mene pa cemo ici ali njih je odmah poceo obradjivati lopov i klapio ih ujutro odmah po usima. Voznja je bila od autobuske do njemacke ambasade tj. trebala je biti ali ih je vozio od autobuske do ceke i rekao im gore je ambasada te im je naplatio po 5 KM po osobi halo ba. Poslije toga posto ljudi nisu imali mobitela dok sam dosao do njih jos su ih jednom klepili sada oni gore sto "popunjavaju" one vizne papire i tako da su se ujutro olaksali za po 1 petinu svoje penzije. Pa fakat kako je to bezobrazno.

Evo i jedne nominacije stand Ilidza nikada nece da voze do Otesa jer kao izgubice red a malo para ma... im njihovu.
Post Reply