Jimmy, svi su ti dali jako fine savjete šta da uradiš. Ali da bi znao koji od ovih savjeta tebi odgovara ili ne odgovara, moraš se prvo sam preispitati šta tebe u životu interesira. Jedan od divnih savjeta koje sam ja prije nekoliko godina dobila i primijenila na sebi jeste da se probaš prisjetiti perioda u svom životu kad si bio sretan. Sjeti se šta te je tad uveseljavalo, čime si se bavio, s kakvim tipom ljudi si se družio, na kakva mjesta izlazio i sl. Da bi ponovo postao sretan, moraš se ponovo posvetiti tim interesovanjima koja su te istinski činila sretnim. Naravno da nećeš moći rekonstruirati ponovo iste okolnosti kao prije - ljudi s kojima si se družio su vjerovatni oženjeni/udate ili ne žive više blizu ili vodite skroz odvojene živote, kafići u koje si izlazio su se možda zatvorili ili promijenili štimung i sl. Ali, možeš izvući dovoljno elemenata da skontaš šta te je tad zanimalo, pa da pokušaš naći nešto slično u današnjim okolnostima.
Spominješ prijatelje s kojima si bio najbliži, ali koji te izbjegavaju jer si postao namćor. U ovom slučaju si ti kriv što si to dozvolio. Umjesto da čekaš da se oni tebi vrate, uzmi telefon u ruke i zovni ih da izađete negdje. Kad izađete, izbjegavaj sve loše razgovore, svedite razgovor na zezu. Ako su ti prijatelji imalo društveniji, zamoli ih da povedu još raje sa sobom ili izađite u kafić gdje ima raje koju poznajete. Ne bi loše bilo ni da se vas troje priključite nekoj raji koju ne znate u kafiću (dobro, za ovo se mora donekle i stvoriti prilika, ali s druge strane i ljudi stvaraju prilike

). Napravite neku šaljivu situaciju koja će vam omogućiti ulet u društvo, a lakše vam je kao ekipa upasti u drugu ekipu.
Ni ovo što Moonca spominje nije loša ideja, možeš se pokušati družiti s nekim od raje s foruma (ako imaš nekog s kim si prisniji). I forumaši su ljudi

, i ima ih dosta krasnih. Svi mi kroz forum nadoknađujemo nešto što nemamo u stvarnom životu ili možda imamo, ali u nedovoljnoj mjeri.
A što se "ljubavnih jada" tiče, vrijedi slično pravilo kao gore. Prvo moraš shvatiti kakav si ti kao osoba, šta tebe privlači i šta te interesuje, i onda tražiti curu koja je slična tebi i ima slična interesovanja. Ne možeš tražiti i očekivati da će te neka random nepoznata cura pogledati, a naizgled nemate ništa zajedničko. Prvo poradi na sebi i svom samopouzdanju, a onda se pozabavi ostalim. Puno sreće!