Nosferatu wrote:sta ti imas protiv Dolica,ciste su mu ruke,sigurno cistije od tvojih,jedino mu je mahana sto je u DNZ-u,jel' tako.
Jasta su.
Dovoljno je samo ovo da napomenem.
Autonomna Pokrajina ZB - ne znam sta je bila po zamisli ali je u stvarnosti bila - mini Republika Srpska.
ohohooo!kako se osjeca covjek kad laze,sto to sebi dozvoljavas topuzino?
sta bi mogla biti autonomija po necijoj zamisli nego Autonomija. valjda se zna sa pravnog aspekta sta je autonomija,imali smo dvije autonomije u Jugoslaviji,jedna ce uskoro pstati drzava a druga ce isto povratiti svooju autonomiju,cak sta vise dobice jos veci stepen autonomije u odnosu na onu iz Juge.radi se o Kosovu i Vojvodini.a i Krajina ce biti autonomija jer je to nas iskonski san.
Kroz Kladusu su mnogi prodefilovali Srpski specijalci, pukovnici, generali i ostali koji su klali - ostatak Bosne i Hercegovine.
pa sta, ako su prodefilovali,neprijatelj mog neprijatelja moze biti moj prijatelj.jel' ovako Talibancino!!!! ne kazes koliko je Talibana i Mudza prodefilovalo kroz V.Kladusu,koji su zarili i palili,klali i islamizirali-eh kad cujem eho rijeci;islamizirali,odmah se sjetim one bukovine i njegove Islamske deklaracije.
Nastali ste isto tako slicno - samo sto ovaj put umjesto JNA pokusao je Fikret preoteti 5-korpus, sto nije uspjeo uraditi.
mozda,vjerovatno je zelio napraviti discipliniranu vojsku,inace Peti Korpus je bio stranacka vojska sa izuzetkom nekoliko stotina ljudi koji suu njemi zavrsili silom prilika,iz bojzni za svoj i zivot njihovih familija.
Sve i jednog komandata je tetosio - devize u dzepove trpao, dovodio na derneke u Kladusu, na danonocno - opijanje, ispijanje, ubijanje i seljakljuk mega-proporcija.
e,to vam je bila jedina sansa da se napijete i najedete,ako je itko seljak onda si to ti, i to seljak vasionskih razmjera.sa pedigreom baba vracara koje ste dovodili iz sela Huskica na vas ratni radio da uzivo gataju kako sta ce biti sa Srbima na Bihackom ratistu(valjda su Srbi slusali te emisije)
kad smo kod ubijanja,onda bi dobro bilo znati ko je izvrsio napad na Velkaton,ko je pobio one policajce u Bihacu a jos se nije bilo zvanicno zaratilo!! banda ste vi banda ne opisana i ne opjevana.al' crni dani vam se blize.bice bandere u modi.
eno vam i predsjednika bude bombama!!! to je samo uvod u nesto sto ce se desiti uskoro!
Bosnjaci se moraju medjusobno obracunati i zatrati to sjeme koje se zakotilo medju njima.
tebi je mjesto u Maloj Aziji,jer Bosna je zemlja sljive a ne hurme(datule)
Voljeo bih samo da neko stavi ovdje snimke Velike Kladuse iz 1992, 1993 i snimke ostatka BiH - da ako postoji grad u kojem nije bilo rata u Bosni i Hercegovini u tom periodu to je Velika Kladusa.
samo idiot,kopilan,bolestan covjek!!! zar je i velika Kladusa trebala doziviti sudbinu drugih gradova,koji si ti ljigavac, gnjida od gnjide.ako i ti sebe uvalio u nesrecu ti bi povukao cijeli svijet za sobom zbog toga.nije Kladusa kriva za tragediju ni jednog grada u Bih.uvijek neko prodjebolje,neko losije.sta bi onda trebali reci za Tuzlu,je li trealo srusiti i Tuzlu,odbranili su se odmah na pocetku i svaka im cast-
a vi SDA-ovce,gdje god ste imali vlast izgubili ste ta podrucja i Srbi su to zauzeli bez ispaljenog metka.Pocnimo od Zvornika pa na dalje.
Imali ste struje - dok je u Bihacu bio sipak.
kako te nije stid lagati i petljariti,pa nepali to kod mene-gdje se nalazi hidrocentrala i pod cijom je vlascu i kontrolom bila.je li hidrocentrala na Uni i udaljena od Bihaca nekoliko kilometara.
a koliko ima od Bihaca do Velike i ponosne Kladuse,hajde lazljivce kazi koliko ima??
pa V.Kladusa se snabdijevala strujom iz hidrocentrale u Bihacu i iz drugih bosanskih centrala preko dalekovoda koje je izgradio Agrokomerc jer mu je trebala velika kolicina elektricne energije,Agrokomerc koji je bio dika i ponos bosanske agro-indistrije,kojeg ste vi uspjesno opljackali,prakticno unistili.Agrokomerc koji je bio pojam u bivsoj Jugoslaviji pa cak i u Evropi.
Imali ste sverc - kome ste prodavali i na kome zaradjivali - opet na onima - juznije od sebe.
ko ti je kriv sto si juznjak,znas da su juznjaci uvijek zaostaliji,nerazvijeniji,blentaviji.kako cemo mi vama prodavati kad ste vi sirotinja,mi radimo biznis sa bogatima!!!!
Imali ste sve vrste ugostiteljski objekata, janjetina se nije prestala okretati a sleperi pive i steka cigareta - nisu prestajali dolaziti.
pa sta je tu lose,to pokazuje samo da je zivot bio na visokoj nozi,a ti sto si bio gologuzija pa nije ti niko kriv zbog toga.eto danas nisi materijalno gologuzija ali jesi duhovna,nadam se da si se napljackao dovoljno srpske imovine prodiruci slavno prema SANI '95.godine.tebe su bolili restorani,pa to je bila drustvena imovina.
a ti se nadao preokretu,kad bi to sve moglo biti tvoje.tvoja moze biti i bandera,junacino,herojcino,dogorilo je Bosnji do nokata.lopovi,tajkuni,iznudjivaci,profiteri moraju omastiti uze-ako ti je draze strik!!
Moguce je da je u Kladusi bilo 5% velikih svercera ali mrvice su itekako dolazile i dopirale i do obicnog naroda - koji je slobodno hodao, bavio se cim je stigao i zeljeo - dok u Bihacu nisi smjeo iz kuce posteno da izdajes
.
veliki sverceri su bili u Bihacu koji su se oduprli ideji uvodjenju pravne drzave na nasem prostoru,pa su nasli u Petom Korpusu istomisljenike i za sitne ste pare okrenuli cijevi na neduzan narod.tek kad ste zavladali i uspostavili vezu na Korani sa srpskim svercrima onda ste poceli od Srba kupovati zivotne portepstine i preprodavati ih po basnoslavnim cijenama jadnom narodu.
primjer,jedan:
vrecu brasna od 50.kg sta placali Srbima 100 DM a tu istu vrecu brasna su vasi ljudi prodavali na pijacama za 1000 DM.
a stalno ste se pozivali na narod i da vam je narod na prvom mjestu,jeste kad je u pitanju pljacka tog naroda.opljackali ste najvise one koji su bili na zapadu,ljudi su morali dizati kredite po pedeset hiljada DM da bi slali novac kuci i tako spasavali familije da ne pomru od gladi.lijepo ste ih opljackali,znam dok ovo citas da se grohotom smijes i kazes:tako i treba jer mi se borimo a oni na zapadu uzivaju.koje bolesno i primitivno razmisljanje.
Zlocini koji su pocinjeni na autonomasima (i to zarobljenim autonomasima - vojnicima ili clanovima politickog vrha, najcesce ljudima koji su motivirali i podsticali druge da se prikljuce autonomiji,
ipak priznajes da je bilo zlocina.Krajisnike nije niko trebao ubjedjivati,jer su svi bili za autonomiju,to vam nije odgovarlo,jer ste skuzili da vas narod nece i ne zeli,onda ste se revansirali prema narodu kako ste se revansirali,tuce,silovanje,paljevine,podmetanje bombi(to samo teroristi rade)-ucjene,premlacivanje na smrt politickih neistomisljenika,jednom rijeci recidivi Staljnizma.to je natjeralo Krajisnike da se mahom opredijele za autonomiju kao vid njihove zastite od povampirenih Alijinih islamista i fanatika,
koji su u jednom gradu izbacili drzavno znamenje a stavili u Opstinu,policijsku stanicu,skole i druge drzavne institucije vjersku zastavu sa zvijezdom i polumjesecom.
moj poznanik,koji je nedavno preminuo,Omanovic,je pokusao intervenirati i skrenuti paznju da se to neradi,ali umalo od paravojne jedinice(neki pasdarani,cuvari Alijine revolucije)ne osta bez glave!!
koji su obecavali pare, koji su davali kojekave garancije da neces vidjeti puske, da ces dobiti stolicu ili fotelju, i slicno) su najcesce pocinjeni ne od Biscana - vec od strane vasih komsija - Buziljana i Cazinjana - jer je ovo bila vasa - licna razmirica.
a zasto si ti u Korpusu,iz patriotizma,ma hajde ne lupetaj,i tebi je obecana isto stolica,da ti je i HVO obecao stolicu i lovu ti bi tamo otisao.nebi,ti si patriota i sve bi dao za Bosnu.
Zna se da je u ratu Buzim vladao Unsko-Sanskim kantonom s Veladzicem - te ne mozes ti predstavljati svakog Islamistom.
veladzica je postavilo Sarajevo-klan Cengica.sto ga niste uhapsili i svezali i bacili ga u Unu kao sto ste i sa Santicem uradili.veladzic je imao podrsku za svoje radnje iz korpusa.nemoj se sad distancirati od njega,dok je bilo love u Veladzica onda ste mu lizali guzicu i slavili do nebesa.vi jeste u ogromnom broju Islamisti,jer su hodze u petom korpusu bili politicki komesari,ideolozi borbe na Allahovom putu.ko god se neslaze sa vasom politikom,protiv vas je-hitlerizam!
Tacno se zna - gdje je izvor fanatizma i ko je izvor.
a gdje bi to mogao biti taj izvor,Hasan Makic!! ili je onaj hodza sto je ucio ikindiju a korpusov snajperista ga gadjao na minaretu,govoreci:"jebem ti tvoju Ikindju, ti nisi za Aliju i to nije nikakva Ikindija.
Ali se jednako zna i da je lakse Srbina - pozdraviti selamom nego Kladuscanina.
nama ne treba vas selam,mi nismo Ilamisti,nismo vjerski fanatici,nismo mudze i talibani.mi smo gradjani koji cvrsto stojimo na ideji sekularizma,zna se gdje je religiji mjesto,religija ne moze u opstini biti u procelju i ne moze voditi glavnu politicku rijec u narodu.
Ne znam sto - eto ti mi reci i objasni u cemu je problem ali znam da je jedina vjera u Kladusi - ona sto proslavlja Svapsku Marku i nista drugo.
sta tu ima lose,tako je bilo i tako ce i dalje biti.mi vladamo Kladusom i bice onako kako mi hocemo.jer Kladusu je izgradio Kladuscanin na celu sa gospodinom i
LEGENDOM CAZINSKE KRAJINE FIKRETOM ABDICEMcovjekom koji je Krajinu izvukao iz stoljetne zaostalosti,bijede!!!
Drugo - cista je laz da je zastava RBiH zamjenja sa Islamskim Barjakom
nije laz,nego ziva
ISTINA
ne pise se u Bosanskom jeziku "barjak" nego-bajrak!!! tokmak jedan!
- u Bihacu zivi 6000 Hrvata, imali su i svoju brigadu i nije niko prosao ni izbliza onako kao vi.
prosli bi oni i gore od nas samo sto vi niste smjeli dirati u njih,bojali ste se Hrvatske,a inace ste beznacajan faktor,a Hrvati ponekad znaju biti i gadni!
Anto Santic jeste ubijen - ali je ubijen radi necistih racuna s nekim s kim se nije trebao kaciti.
necistih racuna,pa to sve o vama govori s cim se bavite,bavite se necistim i prljavim poslovima.netreba covjeka nista da iznenadi od vas,jer ste bili privatna vojska.ali gotovo je nema vise korpusa,sad je civilna vlast nad vojskom,a Nikola Radovanovic je big-bos.sto ste radili dobro zapamtite.
Ko god ima dokaze - o onome ko ga je ubio i gdje ga je ubio - neka izadje na sud - pa neka prilozi.
nemoj ti nikoga da strasis!! sta ti znas ko za koga radi.neko radi za FBI neko za CIA. nemoj se previse sepuriti,dovoljno je samo jedan broj pozvati.
Siguran sam da ga Dudakovic nije ubijao.
i ja sam siguran sto% da ga Dudakovic nije ubio,ali jest naredio a sta je Ruznic dalje uradio,to zna nekolicina ljudi.
Jer da jest - djavola bi HV bila jedina vojska s kojom je bio u saveznistvu u proteklom ratu.
u kojem i kakvom saveznistvu,pa nije lud da sijece granu na kojoj sjedi.bilo je tu i koristi!!
Dolic je bio clan kabineta Fikreta Abdica koji je proglasio autonomiju i time prekrsio ustav Republike Bosne i Hercegovine.
taj Ustav Republike bosne i hercegovine je Alija u dejtonskoj izdaji stavio ad-akta!!
prema tome nemas se pravo pozivati na taj ustav kad ga je alija svojim potpisom izbacio iz upotrebe.da je taj ustav i danas na snazi u Bih,jabi onda mogao nesto reci protiv Dolica.danas imamo Dejtonski ustav!
sta je pisalo u tom Ustavu,da niko nema prava potpisati izdaju zemlje,sto znaci da je Alija napravio gore nedjelo od Dolica.
Dolic je pobjegao od legitimne Armije BiH - jer se je bojao da ce koristiti ista ona sredstva u borbi protiv njega koja je on koristio - da bi slomio Krajsnike
.
ovo ti bas nista ni scim.ako Fikret i Dolic nisu zeljeli dobro Krajini onda nije ni Sarajevo sigurno.
Sarajevo,dok je bilo u Jugoslaviji nije ulozilo ni jednog jedinog dinara u razvoj Krajine,ovo je ziva istina.
Dolic je pobjegao pa uzeo Srpsku pusku, da sa Srpske teritorije napada - ne samo Veliki Kladusu vec cijelo zaledje -
to mozes objesiti macku o rep a mozes pricati i svojim unucicima bajke.i da je uzeo pusku bio bi sasvim u pravu,jer ko je njega istjerao puskom i opljackao ga,ima i on isto pravo tog pljackasa otjerati puskom iz svoje kuce.
nije bilo linije - od RH prema V korpusu na kojoj nisu bili Autonomasi.
to znaci da ih je bilo puno i da su bili dobri borci,poli ga Babin!!!!
Znaci - prvo je izdajnik, onda je vojni dezerter i na kraju je terorista. I svi vi - koji ste imali slicna put - krasi vas ista odlika tj. optuzba.
cast nam je bilo izdati takve.mi smo malo bolji i drugaciji da bi se borili za islamsku deklaraciju i islamsku drzavu ,za serijatsko sudstvo.mi smo malo vise na prosvijecenijem nivou nego ste vi mislili.
nama terorizam ne prilici,to prilici onima koji su organizovali atentat na gospodina Abdica i koji su imali instruktore iz Irana na planini Pogorelici.
Autonomasi su se vrlo brzo pokazali i kao - mnogo krvolocniji od Srba.
kakav bi ti bio da su te atonomasi istjerali iz tvoje kuce,opljakali te i na kraju sve popalili.
Srbi su ih prvo gledali sa podozrenjem pa kad su vidjeli da je njima neprijatelj na drugoj strani - pustili su ih da ratuju kako mogu i hoce, da odiscile jer do tad nisu ni ratovali
vala jesmo odiscilili a opet cemo ako Bogda!!!
,
bitno je bilo jedino - da Srpske glave se sacuvaju a drugi sto vise okrvave.
a sto ste sebi to dozvolili,znali ste ko slijedi Alijinu deklaraciju da ce glave frcati.
Neki od autonomasa nisu - imali nista, otisli su bjezeci iz svojih kuca - za Babinim kabinetom u sorcevima i trenerkama - pa su takvi i sjedili po linijama i ginuli - kao nikad do tad, jer je poznato da je Veliko Kladuscanska opstina koja je imala oko 50.000-60.000 ljudi imala samo jednu brigadu ABiH i to je bila 527 Brigada,
eto,to ti je zivi dokaz koliko je Babo bio popularan kod Krajisnika,svi su bili za Babu Fikreta Abdica!!!
druga je bila mjesovita sa Cazinskom opstinom 521 Brigada i ona je rascjepljena na dva dijela - autonmaski i korpus-ski.
ljudi su imali na volju,hoces kod Babe hoces kod Alije,pa izvoli,gdje bolje tu dulje!Babo hoce mir,Aljo hoce rat pa izgubi 70% Bosne i hercegovine.
Bespotreno je da govorim o vojnom zalaganju ove dvije brigade 527 nije omirisala baruta jer je cuvala granicu sa RH kod Kladuse preko koje je cvao sverc, 521 kao nesto i jest ali od Septembra 1993 objema je bilo draze pucati na mudzahedine nego boriti se za BiH ili ako nista drugo,
pa tebi samo da je pucati i da vidis kako ljudi ginu.Bosanska je sudbina bila jos odredjena prije nego sto ce rat zapoceti.Alija nije imao nikakvog autoriteta ni kod Washingtona ni kod Evrope.da ne ulazim u dalje elaboriranje.
pustiti druge da se bore za BiH kao sto ste to uradili od Aprila 1992 do Septembra 1993 umjesto sto ste krenuli - otimati kontrolu nad cijelim Korpusom i napadati na cijelu Krajinu
mnogo mi ti oslobodi Bosne,dvadeset i jedn posto + teritorija autonomije i to tije danasnjih trideset procenata bosanskog teritorija na koje je zbijeno oko 2 miliona Bosnjaka.
- poznat je slucaj kad su preko noci autonomasi uletili u Cazin - da bi na radiju ujutro isprepadali ljude najavljujuci kako vise nisu u RBiH vec u AP ZB. Naravno trebao je samo jedan jurisni bataljon da dodje da ih razuvjeri kako Cazin nije narucito zainteresiran, iako je bilo dosta autonomasa u Cazinskoj opstini 10-25%.
oko 70% cazinjana je bilo za autonomiju a danas ih ima i vise,medjutim cazinjani su u odsudnom momentu izdali, pa danas kukaju na SDA vlast.
U poredenju sa zalaganjem za RBiH - zalaganje za Fikru je bilo maksimalno. U rekordnom roku ste - mobilizirali sve sto pusku moze da nosi - pa je bilo 6 ili 7 brigada Narodne Odbrane AP ZB.
nikakve mobilizacije nije bilo,nego su pojedine brigade spontano presle na Fikretovu starnu,pa je tek onda osnivana NO APZB,inace ljudstva je bilo na pretek,vi to niste mogli podnijeti nego ste mucki,kukavicki i zlikovacki napali na Johovici narod i poceli po njemu pucati iz jedine PRAGE koju je korpus imao.u tom pucanju praga se prevrnula i poginulo je nekoliko vojnika petog korpusa.
Sve i jednu su naoruzali Srbi - po receptu kupis jednu, dobis jednu dzabe puskicu. Cak ste imali i svoju artiljerijsku diviziju - koju je zarobio 5 korpus poslje operacije Oluja.
i SDA je prodavala narodu oruzje po selima,kalasnjikov za 700 DM,zolje,papovke,bombe.
Ruzno je da ja moram napisati ali vama BiH ni ovaj narod nista ne znace.
nama nista neznaci SDA i vi ste nasi smrtni neprijatelji,mi vas tako dozivljavamo i u tom duhu odgajamo nase mllade generacije.dok god ne protjeramo SDA i IZ iz Krajine nece biti mira!
Znaci vam sve ideologija - i to Fikreta Abdica. To vam je i vjera i nacija i boja kozea nista neznaci . Do dana danasnje - sto je nerazumljivo normalnom covjeku - vi se te ideologije niste - odrekli.
ne,nismo i nemamo namjeru da se odreknemo,
on je nas Bog-FIKRET ADIC
I dan danas - ste spremni da idete iz krajnosti u krajnost - u koju moze samo - da ide nepismen covjek, kojeg je zivot zajebao par puta - pa razoracan nad svim tim - da bi Fikret obecao nebesko carstvo i rijeke meda kako ce da teku.
nema posustajanja,samo sto je danas drugi metod borbe za nasu Krajinu.
sad idemo demokratskim sredstvima koje svijet dozvoljava!! mi sa islamskim fanaticima necmo da zivimo! nece nama hodze krojiti sudbinu.
I nemate sta traziti pravdu od suda BiH - koji je amnestirao 95% zlocina koji su pocinili autonomasi - i to da pokaze dobro volju da ne zelimo sa vama da se ganjamo do vijeka vijekova - a kako su vam kicmu slomili dva puta - budi uvjeren da ce je slomiti jos koji put Krajsnici bude li trebalo.
ja to znam,zato su i dosle ove Medjunarodne organizacije da vas civilizuju,da vam stave do znanja sta je drzava,kako se postupa u pravnim drzavama prema gradjanima,sta su to gradjanske i ljudske slobode,jednom rijecju svijetu je bilo jasno s kim ima posla,zato su i dosli jer ne zele u Evropi neko cudoviste od drzave.
sta mislis da ste stavili cijelu Bosni i Hercegovinu pod svoju kontrolu,kako bi prosli Srbi,Hrvati i mi Krajisnici.nikome vi niste slomili kicmu,obaputa mi smo se povukli bez slomljene kicme,vi jeste slomili kicme onima koji su nasjelina vasu propagandu i ostali.dobro su zapamtili demokratiju i humanost alijinih padarana.
Atonomija ce biti pa se ti nadimaj ko stjenica!!!
Uglavnom zapamti moje rijeci. Dudakovica mozete vi tuziti, ali da vidimo kako cete proci.
ti mozes lajati i prijetiti koliko god hoces ali dudakovic ce u zatvor,previse je dokaznog materijala protiv njega,tebi savjet da sutis jer se moze desiti da mu pravis drustvo!
1999 godine ste poslali paket "dokaza" 4 video kasete, slike, dosije i slicno - protiv Dudakovica - sudu u Hagu - pa su ljudi rekli, hvala ljepo - javicemo vam se kad ovo pogledamo da li smo zainteresirano Do danasnjeg dana se javili nisu.
to mozete zahvaliti onoj prostitutki Vasviji Vidovic,ali Haski ud vraca predmete Sudu BiH A U sudu Bih sjedi Marinko Jurcevic,kji precizno kroji gace.
Mislim - sigurno su i oni SDA. Kao sto je Dudakovic SDA - pa se obogatio u toku i poslje rata u poredenju s Fikretom Abdicem koji je u Rijeci zivjeo na visokoj nozi - a u toku rata preselio da zivi u Dvorcu Hrnjica Muje u kojem je poceo da stvara svoju prijestolnicu.
ko je taj Dudakovic,on nemoze cipele mazati Fikretu Abdicu,drugo Dudakovic nije krajisnik,on je dosljo i nikad nece biti prihvacen od Krajisnika.Fikret je Legenda ovog kraja i takav ce i ostati,to je historija vec zapisala,be z obzira koliko se vi trudili da ga opanjkate.
sto su vece klevete i lazi,
Fiko nam sve drazi i drazi!!!
Uglavnom ako tvam se dize - evo par slicica da ima na sto i da vam se digne
.
slike su prave,lijepo se vidi gdje pise republika Bosna i Hercegovina i sve bosansko znamenje,kakvu danas imas zastavu?
"Obrana" - Grohotom. Odbrana. Kapish? Joj sto ti je pismen covjek prokletinja
.
to ti samo umisljas da si pismen i drzis sam sebi hvalospjeve,sam se sebi divis pisuci kilometarske komentare,na mene to ne ostavlja nikakav utisak,...bljak..pljuc!!!
Zastava 1. Autonomije.
Zastava 2. Autonomije