KUP UEFA/2.pretkolo>FK Sarajevo-Rapid Bukurest
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
jeftinifilmovi
Znaci nemas pare, auto, a Boga mi ni zid. 
- manijak1
-
Skoro
Halo manijak! Vi ste uvijek bili najveci filozofi na svijetu. Zato i ne citam ove tvoje budalastine. Mi kada smo osvajali titule i igrali sa evropskim ekipama, tipa Manchestera, Stutgarta ili HSV-a vi niste znali sta je Evropa. Vi ste se sa Macvom borili za ulazak u prvu ligu
Djeco smjesni ste pravo, klimanrock, malaga, new castle... a jeste li imali sansu ijednu na tim utakmicama? Da niste slucajno kome dali gol?
De ne provaljujte se
Mogli ste pobjediti jedino Akranesa i anartozisa i njima zabijat golove, od svakog 'zvucnijeg' tima primali ste 'i kapom i sakom'.
Kada pobjedite neki normalni evropski tim onda se javite
P.S. da ne zaboravim, ja pratim fudbal 25 godina i NIKADA nisam cuo za Lilestrom, NIKADA. Mogu se zakleti da nisi ni ti, prema tome poklopi se i pripremaj se za novi spektakl na grbavici sa Lepom Brenom
Djeco smjesni ste pravo, klimanrock, malaga, new castle... a jeste li imali sansu ijednu na tim utakmicama? Da niste slucajno kome dali gol?
Mogli ste pobjediti jedino Akranesa i anartozisa i njima zabijat golove, od svakog 'zvucnijeg' tima primali ste 'i kapom i sakom'.
Kada pobjedite neki normalni evropski tim onda se javite
P.S. da ne zaboravim, ja pratim fudbal 25 godina i NIKADA nisam cuo za Lilestrom, NIKADA. Mogu se zakleti da nisi ni ti, prema tome poklopi se i pripremaj se za novi spektakl na grbavici sa Lepom Brenom
- manijak1
-
Beslija
a likova oko cega se svadaju.....igrao je i dinamo protiv arsenala pa je tricu primio
.....uglavnom ,istina je da je i zeljo i sarajevo velika KARINA!.....i to sto igrate sa dobrim timovima je sreca tih timova a vasa nesreca......pukim slucajem i sarajevo i zeljo igraju sa tim dobrim timovima...haj sad lagano zacepite.....neko sa strane da cita reko bi da je NAS fudbal razvijen i da raja to puno prati......
Rapid je veliki favorit na svom terenu...bila bi VEOMA velika sreca ako Sarajevo izbaci rapida i ja bih to volio zbog BiH fudbala...zato se treba prestati svadati i radovati se ako SARAJEVO izbaci rapida jer to donosi BODOVE BOSNI I HERCEGOVINI pa tako i zelji i zrinjskom i ostalim bogovima , da ne moramo kasnije igrati predkola i predkola....
Rapid je veliki favorit na svom terenu...bila bi VEOMA velika sreca ako Sarajevo izbaci rapida i ja bih to volio zbog BiH fudbala...zato se treba prestati svadati i radovati se ako SARAJEVO izbaci rapida jer to donosi BODOVE BOSNI I HERCEGOVINI pa tako i zelji i zrinjskom i ostalim bogovima , da ne moramo kasnije igrati predkola i predkola....
-
Celicna_saka
I ja se nadam da ces nam prokomentarisati utiske od Tarmija kad vec nisi od Ljube.induendo wrote:Svaka čast Skoro,ali mogao si za tih 25 godina praćenja fudbala naučiti da se piše Newcastle a ne new castle.![]()
Vidjeću komšijske komentare nakon revanša.
- manijak1
Ja se nadam da ćete skontati da ste na zemlji
......do Bukurešta

-
interwal
Pitari džaba vam da sad odigrate dvije utakmice sa Realom i ispadnete na gol razliku opet se morate poklopit jer dovoljno je da vam spomenemo dvije stvari i tu nema odgovora: Prva je 25 godina u minusu i udbaško tjeranje naših igrača u Torpedo. Druga je seazona 1984 - 1985 kad ste vi igrali prijateljske turnire sa Famosom a mi polufinale Kupa UEFA.
I na svaki vaš Manchester u ligi prvaka mi imamo polufinale kupa Uefa, na svako vaše provociranje na račun Cuhaia mi imamo Zubana, ako mi ove sezone nismo u Evropi gdje ste vi bili zadnje 3-4 sezone, mi smo izdali stadion narodnjaku, kod vas se održavala korida, mi nemamo para, vas tjeraju sa neplaćenih terena k'o stoku itd. itd.
Ako ne kontate gdje ovo ide da vam pojasnim, sve ono najbolje što vi imate mi imamo više i bolje, sve ono loše kod nas kod vas je još gore. Jednostavno za vas je Željo institucija koju ste pokušali ugasit i rasformirati nekoliko puta ali vam nikad nije uspjelo i nikad neće. K'o bi vam onda nudio stadion i terene za trening kad vas stjeraju sa Koševa.
I na svaki vaš Manchester u ligi prvaka mi imamo polufinale kupa Uefa, na svako vaše provociranje na račun Cuhaia mi imamo Zubana, ako mi ove sezone nismo u Evropi gdje ste vi bili zadnje 3-4 sezone, mi smo izdali stadion narodnjaku, kod vas se održavala korida, mi nemamo para, vas tjeraju sa neplaćenih terena k'o stoku itd. itd.
Ako ne kontate gdje ovo ide da vam pojasnim, sve ono najbolje što vi imate mi imamo više i bolje, sve ono loše kod nas kod vas je još gore. Jednostavno za vas je Željo institucija koju ste pokušali ugasit i rasformirati nekoliko puta ali vam nikad nije uspjelo i nikad neće. K'o bi vam onda nudio stadion i terene za trening kad vas stjeraju sa Koševa.
- chinese_water
eee skoro...sine...prvo...navijam za Zelju...drugo i ja kao manijak, znam da vam ovo nije bila najbolja utakmica...sjecas se utakmice Sarajevo-Sigma Olomouc???Skoro wrote:Buhahahahahahahanosara wrote:Ne racunas ovu ligu, al' drago vam sto se vratiste.
Sto se tice Kupa, bio sam tamo. Vi ste igrali sa 12 a mi sa 10 igraca. Nek' ti neko stariji objasni. Znam da krv nije voda, al pretjeraste tog dana.
Dalje, njanje su igrale solidno, a gosti su podbacili u svakom pogledu. Dovoljno za pocetak, ne kazem da nije. Al' poredit jednu utakmicu sa citavim evropskim serijama velikog, najveceg kluba u ovoj zemlji je tuzno, brate!![]()
![]()
Stvarno si smjesan covjece, daj poklopi se jednom za sva vremena. Ocito da vas sinosnja pobjeda jako boli, boli, boli....
pa ja nismo mi pobjede nizali na lilestromima i akranesima, za koje vjerujem niko nikada nije cuo, jarane, Rapid je ipak Rapid.
Ono sinoc je definitivno NAJBOLJA utakmica, i rezultat dakako, koji je jedan bh. tim napravio poslije rata. Pa tebe nek boli, ko ti je kriv kada navijas za pogresan klub
A svim pitarima zelim dobar provod u Rumuniji, i naravno prolaz u 3. pretkolo... po mogucnosti sa jos jednim trijumfom u Bukureštu... Naprijed Bosno
-
Skoro
A jeste demagozi, svaka vam cast. Ne da ste filozofi, vi ste sokrati
Sine dragi, iskreno mi je zao sto navijas (ili volis, kako hoces) za zElja ali to je vec tvoj problem.... Drugo Rapid je za tvoju info 3x veci, poznatiji i uspijesniji tim od Sigme. Majstore, ne moras nam ti bacati prasinu u oci
Sine dragi, iskreno mi je zao sto navijas (ili volis, kako hoces) za zElja ali to je vec tvoj problem.... Drugo Rapid je za tvoju info 3x veci, poznatiji i uspijesniji tim od Sigme. Majstore, ne moras nam ti bacati prasinu u oci
- strong69
Manijaci, tema je Sarajevo-Rapid... Sacekajte pa se (eventualno) nasladujte za 14 dana... Manite se vise te demagogije, Torpeda i komunista kao i sadasnjih vlastodrzaca... Sarajevo je odigralo extra tekmu i ako nemate o tome sta da kazete i date komentar prestanite tisra ovdje...
Samo Sarajevo!!!
Samo Sarajevo!!!
-
izbjeglica_iz_besmisla
interwal wrote: Druga je seazona 1984 - 1985 kad ste vi igrali prijateljske turnire sa Famosom a mi polufinale Kupa UEFA
- chinese_water
Ma nemas ti pojma...govoris prvo kako je ovo najbolja utakmica koju je Sarajevo odigralo, sto apsolutno nije istina...dakle...najbolja utakmica poslije rata koju ste vi odigrali je bila protiv Sigme, i oko toga uopste nema dileme, ko je bio na tekmi...zna i sta i kako...a Rapid jeste jaci od Sigme, tu se slazem s tobom...vidi i ti znas ponesto o fudbalu...svaka castSkoro wrote:A jeste demagozi, svaka vam cast. Ne da ste filozofi, vi ste sokrati![]()
A sto se same utakmice tice, Sarajevo je bilo veoma disciplinovano, odlicno i smireno su odigrali sto je rezultiralo uspjehom, ali i dalje se vidi ona nasa Bosanska fizicka nespremnost...nadajmo se da ce imati snage izdrzati i u gostima...
-
Kukuruz_Barbe-q
Mene nervira kod nasih fudbalera sto ne mogu odigrat brza dodavanja nego svaki kad dobije loptu mora je 2-3 puta "pepnut".
- chinese_water
eee brzo dodavanje podrazumijeva i brzu i zestoku trku...valja malo odmoriti ovim nasim igracima...nema se snage, na Icaru se raslo brateKukuruz_Barbe-q wrote:Mene nervira kod nasih fudbalera sto ne mogu odigrat brza dodavanja nego svaki kad dobije loptu mora je 2-3 puta "pepnut".
- strong69
Nesto bezveze gledam i ne znam kako ranije nisam to primjetio... Zeljo i Rapid imaju dosta slicnosti (simbol na grbu i lokomotiva na stadionu)...

Sto se tekme tice extra je bila... Nisam mogao da vjerujem da je to ono isto Sarajevo... Svaka cast momcima. Nakon sto su otjerani sa stadiona i trenirali u Hrasnici.
Inace hvala Opstini Centar, CSR-u, Kantonu Sarajevu i Federaciji BiH na "podrsci"... Tako se to radi

Sto se tekme tice extra je bila... Nisam mogao da vjerujem da je to ono isto Sarajevo... Svaka cast momcima. Nakon sto su otjerani sa stadiona i trenirali u Hrasnici.
Inace hvala Opstini Centar, CSR-u, Kantonu Sarajevu i Federaciji BiH na "podrsci"... Tako se to radi
-
DUREX
Joj divi cire...dobar je...
(posveceno svim dusmanima koji su te noci molili Boga da mi zijanimo...a bilo ih puno,puno i na sve strane...)
Nego...danas obavljen zrijeb...
U isto vrijeme kada je,tamo neko, Sarajevo pobjedjivalo Rapida koji je,da napomenem, prosle sezone derao guzove Feyanoordu, Herthi iz Berlina , Hamburger SV , Rennesu , PAOK-u i dosao do cetvrtfinala UEFA kupa....u isto to vrijeme, na drugom dijelu grada, odvijalo se nesto mnogo znacajnije...Grbavica je gorila i sjevala,a Ljuba Alicic stenjao "ciganin sam al´najveci"....ali je ipak na kraju pokleknuo pred atmosferom plamtece Grbavice i zijanio na penale...
Tako je Zeljo prosao dalje....A u slijedecem kolu ga ocekuje TOZOVAC...
Izuzetno nezgodan protivnik...zivi s mamom i golubovima,u nekoj od beogradskih ulicica....Manijaci su optimisti jer,kako kazu "i jaci su padali na Grbavici" (Ljuba)....
Sretno

(posveceno svim dusmanima koji su te noci molili Boga da mi zijanimo...a bilo ih puno,puno i na sve strane...)
Nego...danas obavljen zrijeb...
U isto vrijeme kada je,tamo neko, Sarajevo pobjedjivalo Rapida koji je,da napomenem, prosle sezone derao guzove Feyanoordu, Herthi iz Berlina , Hamburger SV , Rennesu , PAOK-u i dosao do cetvrtfinala UEFA kupa....u isto to vrijeme, na drugom dijelu grada, odvijalo se nesto mnogo znacajnije...Grbavica je gorila i sjevala,a Ljuba Alicic stenjao "ciganin sam al´najveci"....ali je ipak na kraju pokleknuo pred atmosferom plamtece Grbavice i zijanio na penale...
Tako je Zeljo prosao dalje....A u slijedecem kolu ga ocekuje TOZOVAC...
Izuzetno nezgodan protivnik...zivi s mamom i golubovima,u nekoj od beogradskih ulicica....Manijaci su optimisti jer,kako kazu "i jaci su padali na Grbavici" (Ljuba)....
Sretno
-
Skoro
chinese_water wrote:Ma nemas ti pojma...govoris prvo kako je ovo najbolja utakmica koju je Sarajevo odigralo, sto apsolutno nije istina...dakle...najbolja utakmica poslije rata koju ste vi odigrali je bila protiv Sigme, i oko toga uopste nema dileme, ko je bio na tekmi...zna i sta i kako...a Rapid jeste jaci od Sigme, tu se slazem s tobom...vidi i ti znas ponesto o fudbalu...svaka castSkoro wrote:A jeste demagozi, svaka vam cast. Ne da ste filozofi, vi ste sokrati![]()
Sine dragi, iskreno mi je zao sto navijas (ili volis, kako hoces) za zElja ali to je vec tvoj problem.... Drugo Rapid je za tvoju info 3x veci, poznatiji i uspijesniji tim od Sigme. Majstore, ne moras nam ti bacati prasinu u oci![]()
![]()
A sto se same utakmice tice, Sarajevo je bilo veoma disciplinovano, odlicno i smireno su odigrali sto je rezultiralo uspjehom, ali i dalje se vidi ona nasa Bosanska fizicka nespremnost...nadajmo se da ce imati snage izdrzati i u gostima...
Prvo: Mi pratimo svoj klub i jako dobro znamo kada je sta i kako je sta odigrao
Drugo: Vazelin mozes kupiti na socijalnom u apoteci, dezurna je danas
- chinese_water
Skoro wrote:chinese_water wrote:Ma nemas ti pojma...govoris prvo kako je ovo najbolja utakmica koju je Sarajevo odigralo, sto apsolutno nije istina...dakle...najbolja utakmica poslije rata koju ste vi odigrali je bila protiv Sigme, i oko toga uopste nema dileme, ko je bio na tekmi...zna i sta i kako...a Rapid jeste jaci od Sigme, tu se slazem s tobom...vidi i ti znas ponesto o fudbalu...svaka castSkoro wrote:A jeste demagozi, svaka vam cast. Ne da ste filozofi, vi ste sokrati![]()
Sine dragi, iskreno mi je zao sto navijas (ili volis, kako hoces) za zElja ali to je vec tvoj problem.... Drugo Rapid je za tvoju info 3x veci, poznatiji i uspijesniji tim od Sigme. Majstore, ne moras nam ti bacati prasinu u oci![]()
![]()
Prvo: Mi pratimo svoj klub i jako dobro znamo kada je sta i kako je sta odigrao
Drugo: Vazelin mozes kupiti na socijalnom u apoteci, dezurna je danas
-
shadow
Hey strumfovi, ima vas svakakvihinterwal wrote: Druga je seazona 1984 - 1985 kad ste vi igrali prijateljske turnire sa Famosom a mi polufinale Kupa UEFA.
Pasha moj dobri, bila je to iscrpna sezona u kojoj smo za titulu vodili mrtvu trku sa splitskim hajdukom i na kraju smo na Kosevu u zadnjem kolu pred 45 hiljada gledalaca porazili crvenu zvezdu rezultatom 2:1 i tako prvi prosli kroz cilj. Slavilo se ulicama naseg grada ali ti tu ocigledno nisi bio, ne znam jel zbog godina ili zbog toga sto si dosljo, to sad nije ni bitno. Btw. to nam je bila druga titula bivse YU, vi imate jednu.
Helem, pitaj nekad starije, manje ces se provaljivat
a sad se vratimo temi
- ahmed&nedzad
A Meša i ono njegovo: 'E, nećete je prodati, majku vam.'?!shadow wrote:Hey strumfovi, ima vas svakakvihinterwal wrote: Druga je seazona 1984 - 1985 kad ste vi igrali prijateljske turnire sa Famosom a mi polufinale Kupa UEFA.
ali ovaj vam "interwal" fakat mlati gluposti u intervalima
![]()
Pasha moj dobri, bila je to iscrpna sezona u kojoj smo za titulu vodili mrtvu trku sa splitskim hajdukom i na kraju smo na Kosevu u zadnjem kolu pred 45 hiljada gledalaca porazili crvenu zvezdu rezultatom 2:1 i tako prvi prosli kroz cilj. Slavilo se ulicama naseg grada ali ti tu ocigledno nisi bio, ne znam jel zbog godina ili zbog toga sto si dosljo, to sad nije ni bitno. Btw. to nam je bila druga titula bivse YU, vi imate jednu.
Helem, pitaj nekad starije, manje ces se provaljivat![]()
a sad se vratimo temi
-
Celicna_saka
Mislim da imas cudan nick za jednog strumfa
, inace taj mesin gest potvrdjuje da ni svi zeljovci nisu supci
i da su tad vladali neki drugi adeti u carsiji kod raje, a kod sportista pogotovo.
-
Como_Sarajevo
Ma .ebo raspravu sa malenim
Maleni su uvjek maleni
Imaju knjige,imaju statistike
Gdje sve fino piše ko je gdje
Puno ste se rastorokali
Kad vas oni cigani naguraju u Bukureštu
Živo me interesuje kakva će biti priča
Mi ovo,mi ono......
Što bi rekao moj rahmetli dedo koji je navijao za Želju
normalno
"Pomalo Muho da nebude suho"
Što bi rekao moj rahmetli dedo koji je navijao za Želju
"Pomalo Muho da nebude suho"
-
Skoro
Apsolutno nije bitno kako cemo mi proci u Bukurestu, mi smo vec sada napravili odlican rezultat - bili bolji i pobjedili jednu 'normalnu' evropsku ekipu sto, opet da podsjetim, u poslijeratnom periodu nijednom bh. klubu nije poslo za rukom. Za sada, nama dosta