Ljubav i nasilje (verbalno i fizicko)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

laradnaat wrote:a neke ljudske osobine-mane nadođu sa godinama izgleda....

nisu mogli ti ljudi biti mnogo drugačiji prije braka. takve mane se primijete i prije samog braka
ma nije to bas tako uvijek. Ne primijete svi :-)
Recimo, cula sam za slucaj da je visokoobrazovana djevojka tek poslije dvije godine zabavljanja i dva mjeseca braka skontala da joj se muzic drogira. :( :roll: :shock:
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Meni se desilo,

Noć, 23h, pičim kući. U mračnom prolazu tip prislonio djevojku uz zid i drži joj glavu u rukama i udara u zid - uz riječi "Pa ja tebe volim.."

Stao sam i upitao djevojku ima li problema, treba li ti pomoć, šta se događa? Tip je bio agresivan i krenuo da mi fizički objašnjava da se nemam pravo miješati u njihovu vezu, a cura se je uz njega prilijepila i grlila ga.
Kad sam skontao koliko je sati, pomirljivo sam se izvukao. Mirnom razrješenju je pomoglo to što me je prepoznao kao komšiju

:?

Uzgred, oboje su bili drogirani k'o štuke.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

skoro u Azri procitam pismo u kojem zena trazi pomoc od psihologa.
naime, zenu je muz dugoooo tukao, maltretirao i sl., da bi poslije ne znam koliko godina zena odlucila da napusti muza. I napusti ona njega, ali ga jos uvijek voli...

Savjet psihologa
- Gospodjo, ako bas toliko volite svog muza, vratite mu se :roll:
Michun

Post by Michun »

mama29 wrote:skoro u Azri procitam pismo u kojem zena trazi pomoc od psihologa.
naime, zenu je muz dugoooo tukao, maltretirao i sl., da bi poslije ne znam koliko godina zena odlucila da napusti muza. I napusti ona njega, ali ga jos uvijek voli...

Savjet psihologa
- Gospodjo, ako bas toliko volite svog muza, vratite mu se :roll:
A sta je njen muz po profesiji - psiholog? :?
LUDILO :shock:
the_stick

Post by the_stick »

popio sam i ja dozu samara... uglavnom od jaranica... i sve za vrijeme srednje skole... tri samara od jedne te iste jaranice su mi ipak ostala upecatljiva.... u razlicitim vremenskim intervalima... prvi put je bilo kad sam bacio na nju gustera... :D drugi put.... hmm... stoji ona sva utegnuta ispred mene.... ispala guzica na sve strane... ja u ruci imam gumicu i debelo smotan komad papira (to nam je neka furka bila tih dana)... i nisam mogao odoljeti.... nategnem papir na gumicu i BOOM... za tim samarom vala ne zalim... :D i treci put... igramo mi hokeja... ona na golu... ja opucam, i hebi ga pogodi nju loptica (nije pak, loptica je... nije hokej na ledu u pitanju) u nogu.... i sad ja brze bolje prilazim da vidim jel ok.. a ona meni mirno prilazi... gleda me pravo u oci... i opet pljus... i haj sad reci da je to opravdano!? uglavnom.... poslije svakog od ta tri samara je slijedilo 'sorry'... ah da.. jos jednom me ta jaranica posla i nogom nabiti.... ali je noga spretno bila uhvacena pa je jedno 30-ak sekundi morala skakutati na jednoj nozi dok sam ja umirao od smijeha i povlacio se unazad.... al' mi je ta jaranica bila draga to je cudo jedno....
štzngrm

Post by štzngrm »

mislim da su djevojke u psihičkom provociranju nenadjebive, a to je puno gore od udarca,
govorim iz iskustva, a znam na desetine prijatelja koji su psihički maltretirani raznim ucjenjivanjem i "ženskim hirovima"
svi mogu biti životinje, nema razlike
štzngrm

Post by štzngrm »

ne znam, teško je kad postoji ljubav, hemija i fizika, a odnos životinjski
ako ostaneš shit, ako odeš shit
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Ja znam za slučaj da su se zabavljali četiri godine, i tek tada, ničim izazvan, momak je počeo da psuje, i da ganja djevojku peglom po kući. Peglom? :-) To je bio prvi i zadnji put da je na nju nasrnuo, ali izgleda da je ova djevojka pametnija od drugih, pa ga je odmah zatim i napustila. Bolje reći, istjerala iz stana i svog života. Da su sve takve, ne bi bilo problema.
laradnaat

Post by laradnaat »

žena zmaj wrote:Ja znam za slučaj da su se zabavljali četiri godine, i tek tada, ničim izazvan, momak je počeo da psuje, i da ganja djevojku peglom po kući. Peglom? :-) To je bio prvi i zadnji put da je na nju nasrnuo, ali izgleda da je ova djevojka pametnija od drugih, pa ga je odmah zatim i napustila. Bolje reći, istjerala iz stana i svog života. Da su sve takve, ne bi bilo problema.
to je ono o čemu govorim. kada kažem da mi se čini da mnoge žene jednostavno žele da žive na taj način. to ne razumijem

lijek protiv takvih stvari je jednostavan, mnogo jednostavniji nego što se predstavlja da jeste. i uveliko efikasan ako se uporedi sa batinama koje se dobijaju iz dana u dan.
Michun

Post by Michun »

laradnaat wrote:
žena zmaj wrote:Ja znam za slučaj da su se zabavljali četiri godine, i tek tada, ničim izazvan, momak je počeo da psuje, i da ganja djevojku peglom po kući. Peglom? :-) To je bio prvi i zadnji put da je na nju nasrnuo, ali izgleda da je ova djevojka pametnija od drugih, pa ga je odmah zatim i napustila. Bolje reći, istjerala iz stana i svog života. Da su sve takve, ne bi bilo problema.
to je ono o čemu govorim. kada kažem da mi se čini da mnoge žene jednostavno žele da žive na taj način. to ne razumijem

lijek protiv takvih stvari je jednostavan, mnogo jednostavniji nego što se predstavlja da jeste. i uveliko efikasan ako se uporedi sa batinama koje se dobijaju iz dana u dan.
Sto bi rekao moj prijatelj odmah i na prvu - u mom slucaju znaci, povisis ton ili nekulturan si ili ne daj Boze udaris - noga ti je. :D :D :D A za nas koje ne zelimo da zivimo tako kazu da smo kucke, tvrdoglave i da se nikad udati necemo. Zamisli?! Kakvo drustvo.
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:uz dužno poštovanje svim ženama, nemojte me pogrešno shvatiti!!!

često sam slušao o takvim pričama, gdje je suprug nasilnički nastrojen, maltretira ženu.
štaviše prisustvovao sam događaju kada je žena rodila, curicu, i gdje joj je suprug opalio šamarčinu zbog toga (kako da ne bude muško dijete).

u svemu tome, a vidim da se i vi to pitate, kako te žene ostaju uz njih.

niko mi ne može reći da se boje, da nemaju hrabrosti ili slične gluposti. to nisu pravi odgovori niti ikako mogu riješiti dati problem.
mislim da to za njih i nije problem i da su svjesne svega toga, i da je to jednostavno ono što žele, mada ja to nikada neću moći shvatiti!!
!
laradnaat, ti polazi od toga da su svi kao ti....ili da su svi imali zivot kao ti....evo vec stranicama pisemo o tome....ja sam imala jako puno slucajeva zlostavljanja oko sebe (ili ljudi koje sam poznavala iz privatnog zivota ili ljudi s kojima sam radila)....

ne sve, ali u vecini slucajeva te zene ostaju jer se BOJE, jer misle da MORAJU to da trpe (posebno ako su to prije gledale u svojoj porodici....ako je ona odrasla gledajuci kako otac tuce majku, u dosta slucajeva to se u djecjoj glavi prevodi kao batine = ljubav, i da ako zeli da bude dobra zena onda kao njena majka mora to da trpi), jer nemaju nikakvu drugu opciju, nemaju kome ili kako ili gdje otici....lako je nama sa nasim punim stomacima, i normalnim zivotima, tipkajuci za nasim monitorima, pricati o tome kako je JEDNOSTAVNO samo pokupiti djecu i otici iz takve veze bez igdje ikoga i bez igdje icega....u praksi je to puno drugacije....i u puno slucajeva o kojima smo pisali gdje cura/zena brani muza nakon batina, i na njegovoj je strani, nije to bas tako crno-bijelo...ona zna kakav je on psihopata i ako mu se tu suprotstavi ne zna sta je sutra ceka...treba puno straha prevazici da mu se suprotstavi....

a ako mislis da one zele da budu u takvim odnosima zasto se onda svako malo desi da na kraju zrtva ubije zlostavljaca? iz ljubavi? :roll:
žena zmaj

Post by žena zmaj »

U pravu si, fakat, slažem se sa tim da se većina njih boji, pa na neki način i misli da je to ljubav. Ali, postoje i situacije u kojima ona jasno vidi o čemu se radi, a i dalje pristaje na to. Te žene proživljavaju traumatično iskustvo svaki dan, i zaista je teško suočiti se, a kamoli suprotstaviti se onome kojega je do juče voljela, pa možda ga i dalje voli, iako ju on zlostavlja. To je mnogo ozbiljnije nego bilo ko može pomisliti. Ipak, i dalje smatram da im se moraju suprotstaviti, jer ako je on kreten, ne mora i ona postati.
Anka

Post by Anka »

U prošlim vremenima su postojale prave žene žrtve. Toga ima i sada u
u neki zaostalim društvima,gde još uvek vlada srednjevekovni patrijarhat. U modernom društvu je žena-žrtva zanimljiva kategorija....
Ne znam da li ste gledali jedan film (naravno američki) snimljen je po istinitom događaju. Muž je ženu neprekidno maltretirao,tukao je čak i kada je bila trudna,pesnicom je udarao u stomak. I ta žena je rodila petoro dece sa njim?! Kaže- ja volim decu.
Nakon razvoda je formirala organizaciju za pomoć zlostavljanim ženama. Dok sam gledala film došlo mi je da je i ja premlatim. Za mene to nije žena- žrtva već žena- idiot. Čuj,voli decu. :-x
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrice_22 wrote:@anais, @zena zmaj, da tako je, na zalost. :( ali zlostavljana zena za drukciji odnos i ne zna - ona je navikle na svoga nasilnika - on ju je ubijedio da joj je potreban i da je ona potrebna njemu. sto mene najvise pogadja je upravo to sto zlostavljana zena vjeruje da je ona kriva zato sto je zlostavljana, da je to izazvala, da je ona ucinila nesto da izazove njegov bijes...

ipak, znam licno da se moze izaci iz tog zacaranog kruga. samo mnogi nisu te srece, a i snage, a nemaju ni podrsku.
apsolutno se slazem, naravno da niko ne treba tako da zivi...meni su puno gore situacije u kojima su u sve to ukljucena i djeca, pogotovo ako su i ona zlostavljana :roll: jer na zalost, u svemu tome, dijete nema pravo glasa, onako mu je kako mu roditelji odrede (znaci majcina odluka da ode ili ostane ostavlja posljedice i na to dijete)....i znam da je za puno zena koje su otisle to bio prelomni faktor, kad on digne ruku i na dijete....

Anka, ne znam, licno ne mogu da osudim...kao sto rekoh, meni i nekom drugom zivot nije bio isti...cesto razgovaram sa svojom najboljom prijateljicom koja dolazi iz jedne takve porodice, gdje se nagledala zlostavljanja, a njena mama je ipak ostala sa tatom...i njen pogled na sve to, na njihov odnos, i poslije na veze je drugaciji nego moj, jer nisam nikad takvo nesto dozivjela medju svojim roditeljima....ljudska psiha je kompleksna stvar, strah je mocan saveznik zlostavljaca....i vecina njih ne mlatne zensku na prvom randesu...tlo za zlostavljanje se sprema obicno dugo vremena, pazljivo, manipulatorski...vecina zena se cesto ni ne sjeca momenta kad im je veza prerasla u to zlostavljanje jer se sve desavalo postepeno....

a kad smo vec kod primitivnih drustava, sta onda reci za situacije gdje je rodjena majka tjerala kcerku da ostane sa muzem koji ju je mlatio, jer Boze moj sta ce mahala reci ako ona ostavi muza, ko biva potpisala si " i u dobru i u zlu" pa sad trpi....srecom po doticnu svekrva je imala malo vise pameti nego majka pa joj je ona pomogla da ga ostavi :roll:
hool

Post by hool »

Mozda mu je prigovarala da on nikada ne pegla :D
Muamerbeg

Post by Muamerbeg »

Nekad se zapitam sta je problem u muskim glavama kad olahko potezu pesnicom na nekoga koga vole.Dali je doslo do genetskih poremecaja pa nam mozag sjedi u donjoj a ne u gornjoj glavi dali smo poludjeli ili se pretvaramo.Bilo kako bilo zene pate a pate jer oni koje one vole ih biju.

pitam se samo ZASTO
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

... jer im to dopuštaju :roll:
shin

Post by shin »

Zvocanje je gore od svih batina ovog svijeta :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

shin wrote:Zvocanje je gore od svih batina ovog svijeta :D
ili ¹to ka¾u na¹i stari... subhananje... :D :D :D
idic

Post by idic »

Nedavo sam čula od kolegice da je vidjela pred "Palmom" kako je momak pucao curi tri puta u nogu i samo otišao ostavivši je tu na parkingu da leži u lokvi krvi. O tome su sutradan pisale i novine. Jel zna neko epilog ovog događaja?
Muamerbeg

Post by Muamerbeg »

idic wrote:Nedavo sam čula od kolegice da je vidjela pred "Palmom" kako je momak pucao curi tri puta u nogu i samo otišao ostavivši je tu na parkingu da leži u lokvi krvi. O tome su sutradan pisale i novine. Jel zna neko epilog ovog događaja?
da to nije ona iz novina sto je i The Sun objavio Sarajevski SEX SKANDAL
njonjica

Post by njonjica »

Muamerbeg wrote:Nekad se zapitam sta je problem u muskim glavama kad olahko potezu pesnicom na nekoga koga vole.Dali je doslo do genetskih poremecaja pa nam mozag sjedi u donjoj a ne u gornjoj glavi dali smo poludjeli ili se pretvaramo.Bilo kako bilo zene pate a pate jer oni koje one vole ih biju.

pitam se samo ZASTO
Beze...tamo gdje je batina, tu nema ljubavi.
Zene koje to trpe iz bilo kojeg razloga su takodjer pacijenti kao i oni koji ih tuku. Opravdanja nema ako opravdavas nekog ko te fizicki ugrozava. Isto kao sto NE POSTOJI RAZLOG da napadnes, da udaris, pogotovo slabijeg od sebe.
Sve ostalo je suplja. :oops:
medulla

Post by medulla »

a bas je gust nasilan bit nekad prema momku svom i verbalno i fizicki :D ja sam bas veceras bila i tako sam se lijepo ispraznila. uljepsalo mi je dan. :-D
saangel21

Post by saangel21 »

Ja sam jednom prisustvovala sceni kada momak tuce djevojku, to je bilo ovako. Ona je isla sa mnom u srednju skolu i jedne prilike se nadjem s njom na kafici, medjutim ne pojavi se ona nego njena mladja sestra.
Kaze ona meni sad ce Axxx doci otisla je sa drugom na kaficu. Medjutim ja znam da je ona tada bila u vezi sa jednim momkom negdje oko 7 mjeseci i njega covjek kada gleda onako na oko on je bubica, ma dusa od covjeka,...

Kad u neka doba zvoni njenoj sestri mob i ona se javlja, pocinje zamuckivati, evo je tu, eno je tamo, skontam jada je on na vezi, AXXXX momak i da je trazi, medjutim on je shvatio da mu ova mulja i laze i on je prekinuo vezu, nije proslo mnogo vremena pojavljuje se Axxx ali pojavljuje se i on.

Tada je i pocelo, jao, jao,... samo kada se sjetim, on je njoj poceo da govori:"Kurvo, s kim si bila, je li me to varas, je... ti mater, kurvo, droljo,...itd" Izvukao je za kosu iz kafica, odvukao je iza jedne zgrade u haustor, jao kada je on nju poceo udarati, samarati, koljenom u stomak, ma on se zanio kao da se tuce sa nekim fraerom, a ne prihvatio se zenska pa uhvatio glumiti fraera. Elem ja ga uhvatim za rame, odvojim ga od nje ne znam ni dan danas odakle mi ona snaga, iako nije on sada neki grmalj ali je musko, onda ja njemu pocnem psovati, kada poce ona, ej ljudi necete vjerovati, ovo su bile njene rijeci:"Ljubavi, nisam Boga mi, nisam te prevarila, to mi je drug, ljubavi ja te volim,...!" Ja stala :shock: ma frapirala se, kontam u sebi, ma j...o ti on mater, treba da te zgazi kada si do te mjere glupa! I rekla sam tada ma muskarac moze biti kreten i udariti ali ima i ovih cura tobejarabi, pa zasluzile su da ih covjek svaki dan tri puta dnevno gazi, jednom prije dorucka, pa prije rucka, pa prije vecere, a onda mozda i cetvrti pred spavanje, da ne zaboravi kako "braco marise".

Mislim sto je previse previse je, cuj ona njega voli, bilo mi je doslo da je ja onda nagazim.

Tako da ne znam kada bi se ne daj Boze ponovo nasla u istoj situaciji sta bi i kako bi reagovala?!?
clark_gable

Post by clark_gable »

pa eto, ona to voli, ona ga poslije tih batina voli jos vise! iskreno, to rade samo muskarci koji nesmiju dignuti ruku na drugog muskarca pa se izivljavaju na curama... ljubomora je bolest, to treba da znatre, kada uhvati maha, nema joj kraja..
ko joj je kriv, sama je sebi to dozvoljela,neka se otrijezni...
Post Reply