Škoda Fabia 1.4 - 16V 101 KS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

vier_ringe

Post by vier_ringe »

Ma joj buraz, netreba meni niko od njih nista govoriti...uzivaj ti, vozi sta god hoces, sta me briga, ja nedam cetiri kruga ni za sta...Samo ti ja kazem, iako mi je BMW puno drazi od konzervativnog mercedesa, da je petica u svemu osim u "volanu" ispod ova dva auta...priznacu ti da je u nekim dijeovima(perforirana koza itd) e klasa cak i iznad A6, ali ipak da mi ova dva djaba daju, a A6 naplacuju 20h km opet bi on bio no.1 !
sva raja fol cijene bmw, a Bogami, iskreno malo ih se voza!Prodaja je jos uvijwek dobra zahvaljujuci X5 i X3(vozio sam ga i priznajem da je dobar), a ovi kolicinski modeli idu slabo!vjeruj mi da nista sto ti pricam, pa vidis i iz tehnickog znanja, nije neko moje bubanje, vozio sam isto kao i ti svasta, ali ja bi se zadrzao na te tri marke!To sto BMW, mercedesu ili audiju konkretno nekad radio uleti u safe mode, pa malo poludi, osim TUV-u, nebi trebalo da predstavlja neku vecu manu...ionako nijedan proizvodjac ne proizvodi ni 50%auta...tu treba cijeniti ferrari, jer je svaki dio njihov...osim svijecica:)
VR6

Post by VR6 »

Vilic... :D

Ja se fakat pitam zna li on voziti automobile, dobije li automobil od 50 ili 300 KS on sve isto vozi 30 do 50 km/h. Jednom sam ga samo uzivo vidio kako vozi, ono nije lose (nista manje ni vise).

vier_ringe od kad ti vozis automobile?! Ova izjava da se Golf ne moze okrenuti na ledu je smjesna, rekao to Vukasovic ili Schumacher. To je nemoguce, dovedi mi tog Golfa pa cu ti to i pokazati. Mozda je u normalnim uslovima bolji za voznju po ledu od ostalih automobila, al da se ne moze okrenuti (i kad zelis) to je definitivno ne tacno. Golf jeste meni jedan od najdrazih automobila u klasi, upravo zbog svojih voznih osobina, a i stvari kao izvrsna preglednost itd. Usput, sumnjam da ti je Vukasovic rekao to za Golfa ili si ga ti pogresno razumio.
LeKo

Post by LeKo »

....nego sta ima josh, ja dobio skodu ide solidno, nisam je jos stezao dok se malo razradi, isao sam do mostara sa njom prosjecna potrosnja 5,7 :) ohrabrujuca cinjenica nakon 9 BMW-ovih litara :) no BMW je ipak BMW uz ivan se to dobro osjeti :( P.S. neneac i vier-ringe da imam love za novog BMW-a ili audija tesko bi se bilo odluciti, imao sam audi 1.8 s dobio ga od starog kad sam polozio vozacki (18g) bio sam presretan, poslije probam BMW-a 325 od prijatelja i zaljubim se u sirovost, dvije godine poslije toga dobijam BMW 328 ci zara od auta, isao ko lud i trosio toliko, potom evo dodje skoda na red i ko zna koliko ce se zadrzati kod mene, sta hocu reci audi je auto za porodicu fin, mekan ugladjen, BMW za sportiste u dusi ma koliko godina imali....koji god da kupis neces se zeznuti jer im cijena sve govori :)
nineac

Post by nineac »

Eto kažu svi test vozači da nova astra ima bolji ovjes, iako je nazad klasična polukruta osovina, aliupravo je tu prednost! jer us sa novim IDS sistemom i klasičnom polukrutom osovinom postigli dobar omjer težine zadnjeg trapa! Multilink jeste svestraniji, ali nosi težinu! Znam kod mene koliko je npr. zadnji trap komplikovaniji i teži od Vectre A! jeste da je upravljiviji ali sve ima svoje mane i prednosti! Ali izgleda da su ovi našli još uvjek dosta mogućnosti dobre stare polukrute osovine!
To za led je isto kao da pričaš kako možeš neograničeno brzo ući sa nekim autom u krivinu!
Znaš ono: Auto ima 4x4, ESP,ASC+T, TC i ostala čuda elektronike koja super funkcionišu, ali znate opet zakon fizike!
Da to se uči u osnovnoj i srednjoj školi, a negdje i na fakultetima! Samo kažem!
E sad vier ringe, ako ti je to reko Neven Vukasović, reci njemu da sam mu poručio da ću mu lično platiti časove fizike! To je vrhunski glupa izjava čovjeka koji se eto trka u automobilima!
Takođe, taj isti golf dokazano ima slabije mogućnosti od Mazde 3, jer ta mazda je posjednuta na ovjes novog focusa, a stari je još uvjek mjerilo!
Znači ni ona nemože se okrenuti?
nego, hoće neven da se kladi da ću se ja okrenuti na ledu s tim golfom, ne na ledu, nego nasuhom :lol:
Taman bi mi došle dobro extra pare :lol:
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Hajd dobro je da se ne svadjamo vise..:)
Ma VR6 neznam, nisam puno o tome mislio, ali po svemu sudeci u pravu ste vas dvojica za to sto se leda tice..Jedino, neznam da nisu ljudi nesto izmislili!
Znam samo da kad su nas vozili (ovi test vozaci- emaunel piro iz lemansa, i onaj sto je prije vozio za jordan u f1), pri oko 200km/h (aerodrom) dignu rucnu u voznji i zanose volanom izmedju cunjeva(malo veci razmak), auto se stvarno ne okrece, mozda i esp ima neku ulogu u tome, abs itd, sta znas sta oni vise ne podesavaju...sad kod audija prave onu rucnu na dugme, i ako se valjda u voznji ona digne, max se koce svi tockovi.I bmw je napravio dobru stvar za onim ovjesom na novoj petici, volan je isto precizan poput noza, ali trazi navikavanje, jer brzo reaguje i na najmanji dodir.
Ma sta ce, to im je posAo, moraju nesto izmisljati...Eno i mercedes taj mjenjac napravio sa 7 brzina, sad ce svi na to preci kako se meni cini.
Samo ta fabia sa 100 ks ne trosi puno ako je tako kako kazes..
I ja mislim da nju treba dobro zavrtiti da bi isla kako treba..
Sto se potrosnje tice , onaj SDI je lud motor..do mora 3.8 l, jedino sto si smetnja u prometu s njim, pogotovo uz ivan!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Sto se potrosnje tice , onaj SDI je lud motor..do mora 3.8 l, jedino sto si smetnja u prometu s njim, pogotovo uz ivan!
Mozda... :D ako si ti za volanom :D .Pa 80 % vozila koja idu uz Ivan a bogami voze i po BiH 8-) ima manje od 68 ks... :-)
Sta je vama ljudi..ne znate voziti auto ako nema ispod 100 KS...LeFati jedni ...:D
JD

Post by JD »

Bobi wrote: Mozda... :D ako si ti za volanom :D .Pa 80 % vozila koja idu uz Ivan a bogami voze i po BiH 8-) ima manje od 68 ks... :-)
Sta je vama ljudi..ne znate voziti auto ako nema ispod 100 KS...LeFati jedni ...:D
Znam ja vozit auto od 75 konja. Da vidis kako Corsa leti uz Ivan! :D :P
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

JD wrote:
Bobi wrote: Mozda... :D ako si ti za volanom :D .Pa 80 % vozila koja idu uz Ivan a bogami voze i po BiH 8-) ima manje od 68 ks... :-)
Znam ja vozit auto od 75 konja. Da vidis kako Corsa leti uz Ivan! :D :P
Respect... 8) ti si normalni Bosanac a ne ko ovi... :D Ali moramo uzeti u obzir da je vier ringe vozio sporo uz Ivan radi ustede goriva... :D
nineac

Post by nineac »

Ručna pri 200 km/h??? Vier ringe da nije slučajno 100 km/h???
Jaro moj pri 120 km/h automobil ide 36m/sec , a pri 200 km/h 74 m/sec!!!
jero skontaj kolika je to snaga, to se neradi sa trkaćim autima!
Dovedi Montoyu ili Schumachera nebi mogli takav manevar izvesti, ne samo što je to jednostavno nemoguće, nego ovjes ručne kočnice to nebi moga izdržati!
Ipak malo bolje se prisjeti brzne!
Ako to neko može izvesti, ne sa golfom, nego bilo kojim autom, ja ću mu svu svoju imovinu prepisati!
Ipak da nije bilo 100 km/h???
Ako misliš da je bilo 200 km/h, onda si stvarno neozbiljan!!!
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

nineac wrote:Ručna pri 200 km/h??? Vier ringe da nije slučajno 100 km/h???
Jaro moj pri 120 km/h automobil ide 36m/sec , a pri 200 km/h 74 m/sec!!!
jero skontaj kolika je to snaga, to se neradi sa trkaćim autima!
Dovedi Montoyu ili Schumachera nebi mogli takav manevar izvesti, ne samo što je to jednostavno nemoguće, nego ovjes ručne kočnice to nebi moga izdržati!
Ipak malo bolje se prisjeti brzne!
Ako to neko može izvesti, ne sa golfom, nego bilo kojim autom, ja ću mu svu svoju imovinu prepisati!
Ipak da nije bilo 100 km/h???
Ako misliš da je bilo 200 km/h, onda si stvarno neozbiljan!!!
:lol: ... i meni se chini da djechko je malchice neozbiljan... :-)
VR6

Post by VR6 »

Pa pri 200 km/h sa Golfom nisam siguran jel to izvodivo, sa kakvim drugim sportskim automobilom bez "body rolla" bi se i moglo izvesti. Ja sam se okretao za 180 stepemi pri 80 km/h, preko toga nisam isao, falilo mi parkinga... :D

ninec to o Astri da bolje drzi od Golfa i da to kazu svi i nije bas tacno, imam i neka mjerenja voznja izmedju cunjeva, kruzna i sl za Golfa i Astru i on je bolje plasiran. Opet ispred svih ovih sadasnjih kompakata se nalazi Alfa 147...
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Nije to sa golfom, to golf sigurno ne moze!
Ali imam ja dvd, poslact cu ti (bez zezanja), A8 W12 quattro(450 ks) sa brzinama pri 200km/h pritisce se dugme rucne kocnice na mokrom i auto ostaje na kursu, bez zanosenja...U krivinama isto se koristi rucna, pri tom da su brzine manje, ali Bogami dosta iznad 100km/h..
Ja neznam voziti SDI uz ivan, ko zna svaka mu cast(pri tom mislim da je potrebna vjecnost da se auto izvrti u samo prve tri brzine i da se stigne do neke brzine od 90km/h) poslije onog ostrog zavoja prije brda!Ma ta tri auta, uz focus i mazdu imaju dobre ovjese svi, to je bez daljnjeg...oni napreduju svi ali sto rece ninaec, zato moj A3 sa starom osovinom je laksi skoro 250kg od novog 2.0tdi(dvoja vrata) sa novom osovinom.
vier_ringe

Post by vier_ringe »

alfa ima "hirurski" prezina volan, koji je na 147-ici ponajbolji u klasi..
I golf ima taj novi elektricni serovtronic koji navodno savladava nanose snijega i nudi dobar osjecaj, samo alfa je tu ja mislim ponajbolja u klasi.
I bmw je uvijek imao dobar osjecaj na volanu a znate svi kako je to bitno kod te voznje do granica!ipak su to sve nijanse, a alfa je i laksa i od astre i golfa!
nineac

Post by nineac »

Vier ringe svaka čast audiju na toj ručnoj kočnici! Ali da ti nisi propustio sate fizike u školi? Ili jesil uopće je završio, ja više neznam imaš li ti vozačku?
Ti znaš koliko je audi A8 W12 težak, a možeš ti meni pričati o DVD-ovima i ostalim marketinškim glupostima ali taj audi se lošije pokazo od BMW 7 u ležanju i upravljivosti jer to ipak još niko nije dostigao, a to pokušaj uraditi sa Lancerom Evo ili Subaruom Imprezom završit ćeš u najboljem slučaju na urgentnom odjelu, a kamoli sa audijem koji je težak 2 tone!
De malo smiri doživljaj!
Slušaj, razlika između S klase prije 30 godina i ove zadnje u los testu je 10 km/h! audi ništa nije napravio vrjedno divljenja!
Sad ti kontaj toliko godina a samo toliko km/h!
Ja koliko znam audi nije ništa revolucionarno napravio, a fizika ostaje fizika, a to niko nemože izmjeniti!
Baš bi volio da vidim taj DVD da im crknem od smjeha, imal gdje to na internetu da kopiram pa da pošaljem fanaticima koji će ismijati do bola audi! Ako su stvarno to napravili!
Auto Motor und Sport, i TEST MOT su bolje ocjenili astru, jer je zadnji kraj agilniji zbog težine! Golf je zato udobniji, ali znate da je golf uvjek bolji, pa makar mu gjepek samo veći bio, to će biti presudno!
Opet, 200 km/h??? De ba spustite se na zemlju!
Ja znam audija u praksi, ili to nekakvi posebni se prave za evropu??
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Ona gomila neodredjenog lima bolja od osmice..pa bolan to auto na prvi pogled djeluje tromo, uostalom kad oni uspiju smjestiti quattro, tiptronic, i ostala cuda u tezinu opremljenijeg auta gornje srednje klase neka se jave..svaka im cast za dizajn felgi.
podesenost tiptronicana relaciji(sport-komfort) njima je nedostizna, isto kao sto je tvrdnja da je bolje na 4 nego na 2 njima neshvatljiva!
Ja nisam vjerovao sta ljudi rade(jean alesi je bio isto) sa w12..
Skini bolan povez sa ociju, pa citaj sta ti pise, nemoj izmisljati..
Ko to radi lososov test sa 200km/h, u vazduhu a kamoli na zemlji..
Ne kontas me, i onda iskrivljujes cinjenice
Haj barem ti pirelli odgovara ako nista..
nineac

Post by nineac »

Ko je reko za los test od 200 km/h! izlazna brznia na los testu Mercedesa S 500 je 64,4 km/h, Audija A 8 66,2 km/h, a BMW 7 69,7 km/h! Ti možeš pričati o nekakvoj hrpi lima, ali koliko ja vidim ti samo znaš novija auta, i šta drugi kažu tako da sumnjam dali više imaš vozačku dozvolu!
I de kada si toliko konj neka ti neko da taj audi pa probaj tu ručnu kočnicu iz zvjezadnih staza pritisnuti pri brzini od 130 km/h pa ćeš vidjeti na djelu značenje prevrtanja, ili odklizavanja!
Šta je tebi bolan, j... te audi! To možeš pričati ljudima koji nikada nisu vozili auto ili koji tek polože!
Koliko je tebi djete godina?
Da ti malo nisi opsjednut JET SET-om, jer samo pričaš o nekim ljudima kako si bio ovdje pa ondje, a stari ti rinta! da tebi satri nije kuzpio A3 pa te čeka da položiš!
A ako imaš vozačku, neznam jesil prešo više od 10.000 km, jer to što ti ričaš niko ozbiljan a normalan nebi reko!
nineac

Post by nineac »

To što sam rti reko za mercedesa je da vidiš koliko je godina potrebno da bi se u nekoj disciplini kakav je los test napravio napredak od samo 10 km/h!
Jarane, mogo bi ti kada već imaš fino teoretsko znanje malo da se praksom baviš, pa bi vidio na kom principu funkcioniše ručna kočnica, i kakvim se sajlama veže (pa makar to bio i zvjezdani A8 W12) pa bi malo rzmislio šta pričaš!
Da znaš da to imaš na svom A3 (ako ga imaš) i da je sklop veoma sliča kao na A8 ili novom A6, samo što ovi imaju e.motor, ali hvatište na točkovima je isto!
Onda malo sjedi razmisli!
After Dark

Post by After Dark »

Ja mislim da vier_ringe izmislja ko' pas i da u zivotu nije vidio vozacke sa svojom slikom a mozda mu se posreci i kad dodje u Sarajevo da meni svoje podatke pa da mu napravim jednu "ko' fol"...:D
nineac

Post by nineac »

Ma daj bola pa djete u pubertetu to nebi reklo! Kada kaže šef razvoja audija da im je cilj stići BMW, dođe jedan vier ringe i priča neke gluposti o ručnim kočnicama! Kako to može audi! pa to je za grohotom se nasmijati!
Ko će to tvrditi, ili pokušati uraditi! Pa ESP se nemože pri tim brzinama aktivirati da auto nebi izbacilo iz ravnoteže!
Očito je ljubitelj SF filmova, a njemu vozačka nije ni na vidiku! Njemu je izgleda životna želja A3 a čisto sumnjam posliej ove gomile gluposti da ga posjeduje!
On priča rekli ovo, rekli ono u audiju! pa to isto i u BMW-u kažu, pa u mercedesu, i šta sad ko je u pravu! Svako svog konja hvali!
Ali reći neki vozač kako nezna voziti uz Ivan! Ja sam vozio uz Ivan Golfa IV sa SDI motorom, 16 cola felge, i autu ništa nefali, jest spor, ali je sasvim pristojan autić, neko ni nevoli ništa brže!
Taj auto sam probao i na vlašiću gdje su uzbrdice veće, pa ide, nije raketa, ali ide, kontinuirano!
Stoga, svaki vozač to mora znati voziti! Zato kada se položi vozački prvo se vozaju krntije od 55 konja, pa kad to savladaš onda vozaš auto od 130, a izgleda da je vier ringe tu lekciju preskočio, pa sad ima problem sa slabim autima!
Probaj Peugeota 1.4 d pa ćeš vidjeti šta znači puzat po cesti!
Ja sam prije 3 godine vodio reprezentaciju u švicarsku sa Transporterom od 88 ks (2.5 tdi) pun stvari, i 6 osoba! E to se zove izazov, kada to dođe iz tebe Volvo FH12 i blica ti da oslobodiš traku!
Za to je Golf SDI brutalno jako auto :lol:
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Hajd svaka ti cast..mozda neznas da sam ja iza rata sjeo u skalu 55, poslije nje imao jugu 60, a onda dosla felicija 1.3lx, i onda fabija 1.9sdi comfort, pa tek 2002 trica tdi!misli sta god hoces, zato je glup internet..jesam li ja prvi zvao da se nadjemo da vozamo svi medjusobno aute.neznam mozda sam nesto napisao pogresno, pa tebi sad smijesno...sdi je sad raketa, a kad sam mislio da ga neznam voziti, mislio sam da je nemoguce s njim parirati bilo kom iole malo jacem autu.vrtio ga 2000 ili 4500 isto je...Znas li staje demo drive...vjerovatno znas, vozi se na stazama gdje oni testiraju gume, a tu se obicno dovede neki najjaci model..nije ovdje uopste fol u jet setu, nego ti se trudim da objasnim.
Ljudi pri brzinama iznad 150km/h na mokrom pritisnu dugme rucne kocnice, koja je elektricna ja mislim, i upali se puno kocenje svih tockova, bez zanosenja, isto kao kad ti maximalono kocis noznom kocnicom...to je demonstracija koja je istinita, kunem ti se stvarno!
Ako i dalje mislis da lazem, nema veze, do tebe je...nisam levat da se provaljujem i da pricam o necemu sto ni ja nebi vjerovao da nisam vidio!
Pa ja sam svoju feliciju okretao pod rucnom pri 40km/h sa famoznim matador gumama:)
vier_ringe

Post by vier_ringe »

I leko kako ti se cini taj 1.4 sa 100 ks..veceras sam isao s rodicom po auto, preuzela novu ibizu 1.4, ali sa onim slabijim,75 ks..
Nisam ga dizao preko 3000, ali ima fin zvuk i solidno vuce vec od niskih okretaja..uz tdi ja mislim da je on dobar izbor za to auto..
Sutra odo s prijateljem da preuzme meganea 1.6 sa 115 ks, pa cemo vidjet, valjda ce ga dai na malu probnu voznju!
Last edited by vier_ringe on 07/07/2004 00:05, edited 1 time in total.
nineac

Post by nineac »

Hajd neka ti bude! Živi bili pa vidjeli tebe na djelu sa tim audijem da to uradiš! jesil se ikada zapitao da je to trik ili tako nešto?
Čovječe, sajla ručne kočnice (da sajla, još uvjek sajla ne neki SF kabal, koju e.motor povuče) nemože izdržati takvu silu!!!
Znaš li da takvo kočenje proizvodi više od 2000 nm!!!
Sada skontaj kada eto npr. minimalno 2000 nm i 2 tone težak audi u trenutku optereti zadnji ovjes, ovjes ručne kočnice, hvatište ručne kočnice, i jeben pakne koje su zbog veličine diskova otprilike manje 2 puta od onih na škodi feliciji koju si vozo, pa onda optereti samu sajlu!
E sad ima još jedan fazon! Sajla dolazi do bubnjeva zadnjih točkova, i onda se negdje kod zadnjih klješta veže sa jedan lim, koji je otprilike debljine nekih 1-2 mm, i dužine oko 12 cm, a na taj lim se sa druge strane veže druga sajla! To služi da u slučaju kvarova na zadnjem ovjesu ili kočnicama možeš otkačiti!
Sada skontaj da li taj lim može to izdržati??? Da, oni 2000 nm i 2 tone audija pri brzini od 200 km/h???
sada, ti znaš šta je rezanje troškova! Stoga ako ikada budeš imao priliku aviriti u tu ručnu kočnicu na tom A8 W12 vidjet ćeš da je taj lim isti kao na tvom A3, jer nepravi se sve posebno za jedno auto, onda bi basnoslovnoskup bio, a pogotovo ne takvi djelovi!
Stoga, ako su u audiju rekli da je to bilo pri 200 km/h, onda lažu ko psetad! I bolje nemoj to nikad probati! Bar ne gdje voze drugi ljudi!
A to za okretanje škode! pa kao vozač bi trebo znati da je to lakše uraditi sa takvim gumama koje su pune plastike nego npr. sa GOOD Year ili Hankook!
Probaj to sa nekom felicijom koja ima gume tog ranga (GOOD YEAR ili Hankook, one su najmekše) pa ćeš vidjeti razliku! Mogo bi šta više na krovu završiti!
Moja baba bi se sa matadorom mogla okrenuti!
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Bas zato govorim za matador, stvarno su katastrofa...jos su uske bile 165/70/13, a kasnije sam kupi michelin energy(na nagovor radnika) i da ti pravo kazem da nisu puno bolje(na suhom svaka cast)..uzbrdo po mokrom su se tockovi obavezno okretali u prazno pri svakom ubrzanju.
Na fabiji su bile continental eco contac i na kisi su iso bile lose...jednom sam jedva auto vratio, naravno neznajuci da postoji mogucnost tako ranog podupravljanja..To za te kocnice, ja sam se vozio na tom demo driveu, ljudi to vecinom izbjegavaju jer ti muka kasnije bude, ima staza znas i sam, sa nagibima u krivinama...jednom je osmica 3.7 zavrsila slupana u gumama na tim ispitima...
htjeli su da pokazu(izlega da je u tome fol svega ovoga), sto kod naglog povlacenja onog malog gumba na konzoli, aktivira se(vjerovatno elektronski) puno kocenje svih tockova...i stvarno je tako, vjerovatno se sajla ni ne aktivira...to je izvodivo...hocemo li mjenjati temu:)..
ako kad budes imao priliku, probaj molim te, na sestici ili osmici onu rucnu u voznji na gumbu..
Kako ti se cini M5 novi, 507 ks, pa to ce da bude ludnica!
VR6

Post by VR6 »

Bubanj na Audi-u A8?! O cemu ti ninec, znam da se na neke automobile koji imaju nazad diskove ugradjuje posebni sistem za rucnu, ali ti su rijetki. Jesi li ti ikada probavao povuci rucnu pri toj brzini pa znas iz iskustva da ce puci sajla, ja se nebi kladio na to...
LeKo

Post by LeKo »

vier_ringe wrote:I leko kako ti se cini taj 1.4 sa 100 ks..veceras sam isao s rodicom po auto, preuzela novu ibizu 1.4, ali sa onim slabijim,75 ks..
Nisam ga dizao preko 3000, ali ima fin zvuk i solidno vuce vec od niskih okretaja..uz tdi ja mislim da je on dobar izbor za to auto..
Sutra odo s prijateljem da preuzme meganea 1.6 sa 115 ks, pa cemo vidjet, valjda ce ga dai na malu probnu voznju!
ma rano je josh uvijek za bilo kakav komentar, presao tek nesto vise od 1000 KM djeluje solidno i nisam ni ja vrtio nju preko 3500 o/min josh jednu hiljadu da predjem pa cemo je testirati :) , a sto se tice zvuka cini mi s eda ga i nema bas :roll:
Post Reply