Bosna se podijelit mora!!!

Post Reply
Mahalac

Post by Mahalac »

Cijenjena moderacijo...jel se moze promjeniti naslov teme ili zagasiti.

Valjda ima neke mjere, u vas :-?
Reina

Post by Reina »

ma dajte suplje vise i dijete malo vidi da se ne zele reforme koje bi ojacale Bosnu i Hercegovinu pa se vrse opstrukcije iz RS na svaki moguci nacin
:D

neko je vec ovdje jednom napisao : Onaj ko Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom domovinom, njega BiH ne smatra ni svojim gradjaninom, oduzet im drzavljanstva…. i tacka. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ako bas insistiraju na podjeli treba ih upitati na koji nacin misle spojiti istocni i zapadni dio R.S-a, preko Brckog? Brcko nije u sastavu R.S pa stoga ta solucija otpada. :shock: Ocito da bi R.S, da zamislimo hipoteticki, morala u slucaju izdvajanja graditi most ili tunel i to opet uz saglasnost ostatka BiH. :D Naravno treba dodati i to da bi R.S u slucaju izdvajanja morala dati 30-40% sadasnje teritorije. Zasto? Nema logike da jedan narod dobije 49%, a ostala dva da se zguraju na 51%. Dakle u slucaju podjele, koja u ovoj situaciju izgleda besmislena i nerelana, R.S bi se morala odreci dobrog dijela sadasnje teritorije. E braco, hocemo li se sada izdvajati ili ne?
Hera

Post by Hera »

Ne budite ovce ljudi, ovo je jos jedan nacin da nam se zamazu oci, skloni paznja sa bitnih problema, sad cemo se opet zadeverat oko srba muslimana hrvata, a nebitno ce nam biti sto smradovi od politicara trose 500 km dnevno na vecere, sto nemamo poslova... Kako ne shvatate da svi zajedno, i nasi i strani politicari rade na ovom pravljenju budala od nas???

Politicarima i kod nas i u RS odgovara ova spika 100%, huskaju nas ko budale, ma DOSTA! Nama mediji ovde serviraju informacije zarazene klicom mrznje, a njima njihovi - i gdje smo, opet 10 godina unazad. Postoje pozitivne stvari, ali niko o njima ne pise, jer znaju da bi se mladi normalni ljudi sirom zemlje ujedinili i zbacili nepismene debele konje i krave koji nam uzimaju hljeb.

Dodjite pred Skupstinu sutra - dajte da nesto zaista mjenjamo, *ebo tu pricu oko nacionalizma...
Pearl

Post by Pearl »

Reina wrote:ma dajte suplje vise i dijete malo vidi da se ne zele reforme koje bi ojacale Bosnu i Hercegovinu pa se vrse opstrukcije iz RS na svaki moguci nacin
:D

neko je vec ovdje jednom napisao : Onaj ko Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom domovinom, njega BiH ne smatra ni svojim gradjaninom, oduzet im drzavljanstva…. i tacka. :oops:

potpisujem ;)
Last edited by Pearl on 16/06/2006 09:43, edited 2 times in total.
bleka

Post by bleka »

Svaka podjela BOSNE znaci RAT. Opstanak BOsne ovisi samo o Bosnjacima. Ako BOsnjaci stanu i kazu nema podjele, Srbi i Hrvati mogu pjevati borbene. Znaci do nas je :oops:
Hera

Post by Hera »

Ma joj ne spominji vise tu rijec, rat. Sta mislite sto se odjednom prica o ovome prije izbora? Da bi svako glasao za svoje, glavu dajem da ce prestati pricati o podjeli nakon izbora. Svaki ce opet dobiti svoju ugodnu fotelju, a mi cemo biti ovcice.. A kad izadjete na izbore (ako uopste i izadjete) bice vam dovoljno da je neko vase nacije da glasate za njega/nju, I opet cete zanemariti sva druga pitanja, i opet ce nam zemlja biti u sranju...

DOSTA!!!

:)
wolf lobovski

Post by wolf lobovski »

da su se bogdom usvojile ustavne promjene ne bi bilo sad ovih sranja. zamisli samo situaciju u kojoj bi na vracama vadio pasos da prodjes dalje. moze ali u k....
BECHO

Post by BECHO »

Nek se sele u Srbiju/Hrvatsku i mirna Bosna!

Nema gore olosi od srpske jer u njima od pamtivijeka tece ona nastrana fasisticka krv, koja kad tad u praksi ponovo moze doci do izrazaja. Zato ih samo treba konstatno drzat na viziru i bice bolje i za nas i za okolinu! :wink:

:bih:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

bleka wrote:Svaka podjela BOSNE znaci RAT. Opstanak BOsne ovisi samo o Bosnjacima. Ako BOsnjaci stanu i kazu nema podjele, Srbi i Hrvati mogu pjevati borbene. Znaci do nas je :oops:
ne dao bog da me brane takvi kao ti...
nije ti palo na pamet da postoje i bosnajci koji zele svoj entitet? i da im referendum u RS i slicne teznje HercegBosne itekako odgovaraju? jer ce reci PA ONDA I MI IMAMO PRAVO NA TO...
ja vama svima preporucujem da napravite svoje male, etnicki ciste torove i ne izlazite iz tih geta...jer ima onih koji se smatraju BOSANCIMA/HERCEGOVCIMA...i kojima imena i religija nisu prioritet vec covjecnost...
T8

Post by T8 »

Šta bi rješila podjela.
Ne bi apsolutno ništa.
Svi problemi koje postoje ostali bi tu.

Jel bi podjela napravila zid izmedju istocnog i zapadnog Mostara pa da se ljudi ne mogu gledati i slušati.
Bez ustroja moderne policije koja zna stat u kraj huliganima problema ko onog od neki dan ce uvjek biti.

Jel bi podjela obustavila progon ratnih zlocinaca.
Sweet dreams momci

Jel bi podjela naredila Bošnjacima iz Prijedora, Kozarca, Janje itd da napuste svoju imovinu i odu.
Kazu iz RS neke nevladine organizacije "necemo da zivimo s vama"
Hvala Bogu. Pa necu ih sigurno pozvat da mi spavaju u krevetu, ima ko ja za to zaduzen. Kakav god da je ustroj ne samo BiH vec i Balkana u cjelini sve drzave moraju zele li da se prikljuce modernoj civilizaciji stvoriti uslove da svaki pojedinac bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost ima zagarantovana ljudska prava.

Neko pomenu ekonomiju. Plaho bi nam lijepo bilo kad bi imali svoju malu ratnu republiku BiH.
Kantoni i entiteti I sad imaju samostalnu ekonomsku politiku i budzet.
Ako neki šeik baš insistira može i sad uložit pare.
Drzava je tu samo okvir koji regulise odredjena pravila.

Ko bi to ljudi kontrolisao tu nadrealnu granicu. Pa to bi bio raj za kriminal.
Šverc robom i ljudima.
Pa znatel kolko se love više prikuplja od poreza od kad je to stavljeno na drzavni nivo.

Ima pojedinih Bošnjaka koje nerviraju price iz RS ili HZ.
Kanton u kojem zivite je prakticno i sad mala drzava u koji ti RS-ovci npr nemaju nikakava upliva.
Vogosca, Ilijas, Hadzici, Grbavica, Ilidza su pripali federaciji u Dejtonu
Postojale su i druge opstine koje su mogle biti nama interesantne recimo Zvornik, Prijedor itd
Nama cije opstine su zapale u RS puno je ljepše kad vidimo drzavnu zastavu na granici s Srbijom pored svoje kuce.
Ili kad ratni zlocinac putuje u Sarajevo ili Tuzlu na sudjenje.

Stvaranje bezperspektivnosti i haosa u BiH najmanje odgovara Srbima i Hrvatima.
Oko 50% Hrvata je vec van ove drzave. HDZ se nikad nije zalagao za povratak u Posavinu. Pa jesul to mislili da ce im neki domacin iz Posavine doci pored zive i zdrave Croacije da zivi u Drvaru.
Ili Srbi. Prvi put poslije rata SDS se kandiduje za izbore u Federaciji.
Napunili su 96 godine podrinjske gradove srbima iz Sarajeva.
Evo statistike iz jedne od opstina.
1996 nakon dolaska sarajlija u njoj zivi 28 000 Srba
2006 broj se smanjio na 14-15 000
Ljudi su spakovali kofere i pravac put majke Srbije nakon što su prodali imovinu u Sa (ako se nisu vratili)
Ko je lud da zivi pod sankcijama i haosu.
SDS je naime u toj opstini dugi niz godina opstruirala povratak te je opstina bila sve vrijeme pod sankcijama i bez inozemne pomoci.
Jos jedan pokazatelj kad su u pitanju oni koji su tu vec ostali da zive. Za deset godina 500 je veci broj umrlih od rodjenih u tom malom gradu.

Ova drzava daje sansu RS da imaju specijalne odnose s Srbijom, Hrvatska sasvim slobodno moze pomagati skolstvo, zdravstvo, ekonomiju u Hercegovini.
Imaju i sad dvojne pasoše tj i sad mogu ako žele imati drzavljanstvo Srbije odnosno Hrvatske.
Šta je problem.
Problem je vlast. Vidimo kako pojedinci huškanjem pokusavaju da se docepaju te slatke moci.

Dodik je ispuhao svoje balone i ako zeli da se dalje bavi politikom u ovoj drzavi zna vrlo dobro da one price o referendumu ne piju vode.

Ova drzava ce opstati i to zbog razloga što je svako drugo rješenje sa konsekvencama koje bi proizvelo pogubije i štetnije za sve nas.

Živjela Bosna i Hercegovina :bih:
Last edited by T8 on 16/06/2006 10:01, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

mIRCerka wrote:
bleka wrote:Svaka podjela BOSNE znaci RAT. Opstanak BOsne ovisi samo o Bosnjacima. Ako BOsnjaci stanu i kazu nema podjele, Srbi i Hrvati mogu pjevati borbene. Znaci do nas je :oops:
nije ti palo na pamet da postoje i bosnajci koji zele svoj entitet? i da im referendum u RS i slicne teznje HercegBosne itekako odgovaraju? jer ce reci PA ONDA I MI IMAMO PRAVO NA TO...
ja vama svima preporucujem da napravite svoje male, etnicki ciste torove i ne izlazite iz tih geta...jer ima onih koji se smatraju BOSANCIMA/HERCEGOVCIMA...i kojima imena i religija nisu prioritet vec covjecnost...
Ma naravno. Bosnjaci su glavni zagovaraci podjele BiH a nasi fini mirni nevini Srpcici su samo uzrok takve ideje kao sto je i RS posljedica bosnjackih tenzija na podjelu Bosne i Hercegovine! :-)

Odmori malo Radovana ti! :D

mIRCerka

Post by mIRCerka »

BECHO wrote:
mIRCerka wrote:
Ma naravno. Bosnjaci su glavni zagovaraci podjele BiH a nasi fini mirni nevini Srpcici su samo uzrok takve ideje kao sto je i RS posljedica bosnjackih tenzija na podjelu Bosne i Hercegovine! :-)

odmori ti...da ste bogdom PRAVI nacionalisti, ne bi bilo boljih ljudi...pravi nacionalista voli svoju naciju,a druge ne dira...a vi mjerite ljubav prema svojoj naciji poljujuci druge...
isti ste ko politicari..umjesto da hvalite svoju stranku kako je odlicno uradila ovo il ono, vi samo pljujete druge i nadate se da cete ispasti bolji...

PS to za radovana... :lol: stid me odgovorit ti javno :D imam makar prst obraza...za razliku od tebe :D
bleka

Post by bleka »

mIRCerka wrote:
Meni je stvarno zao sto si ti opterecena sa bilo cim sto ja napisem. Nisam ni govorio sta bi branio ni gdje, ali tebe ne bi ni pod razno. Vrlo ti je glupa prica i uvijek ista. Idi posjeti RAbiju i Salku Alihecajica i vidi imal jos sta od Jugoslovena !
BECHO

Post by BECHO »

mIRCerka wrote:
BECHO wrote:
mIRCerka wrote: ne dao bog da me brane takvi kao ti...

odmori ti...da ste bogdom PRAVI nacionalisti, ne bi bilo boljih ljudi...pravi nacionalista voli svoju naciju,a druge ne dira...a vi mjerite ljubav prema svojoj naciji poljujuci druge...
isti ste ko politicari..umjesto da hvalite svoju stranku kako je odlicno uradila ovo il ono, vi samo pljujete druge i nadate se da cete ispasti bolji...

PS to za radovana... :lol: stid me odgovorit ti javno :D imam makar prst obraza...za razliku od tebe :D
Sve joj diraj, samo Srbadiju NE! :D Ne lutko, mi nemamo razloga da pljujemo druge, mi treba da se mazimo i pazimo kao 92-95. :) A onaj ko pljune drugacijeg, on je papak, shupak i njega treba poslat u Banovice! :D
Pearl

Post by Pearl »

vjeciti odgovor na sve: il ste s nama il ste "srbadija"

fuj... (smajli sto povraca na soviniste)

s takvim stavovima niste puno bolji od onih koje pljujete
mIRCerka

Post by mIRCerka »

BECHO wrote:
Sve joj diraj, samo Srbadiju NE! :D Ne lutko, mi nemamo razloga da pljujemo druge, mi treba da se mazimo i pazimo kao 92-95. :) A onaj ko pljune drugacijeg, on je papak, shupak i njega treba poslat u Banovice! :D
vidis, upravo si ti to uradio meni...a sad se ljutis sto ja to radim tebi...
hajmo zene Arshina Arshina :D:D:D:D

BECHO ba, diraj ti i Srbadiju, i Hrvatiju, i Bosnjakiju...znas koliko me to tangira?

samo je tuzno da se ove stvari dizu samo pred izbore...tuzno je sto ce za 10ak dana krenuti prica o Srebrenici koje se svi sjete 9. 10. 11. i 12. jula, a ostatak godine nidje veze...

cim se pomen srebrenica, ili kapija, neko dodje i prica o kazanima i brcanskoj malti... i hopa sve u krug...raja se posvadja, virtualno pokolje i samo rijetki su sretni...

i BECHO, oko, nauci citati ono sto pise, nemoj tumaciti sta sam htjela reci vec procitaj ono sto pise...
nisam ja naucena pisati izmedju redova...
lijep pozdrav
BECHO

Post by BECHO »

Pearl wrote:vjeciti odgovor na sve: il ste s nama il ste "srbadija"

Cuvajmo bratstvo i jedinstvo, kao zjenicu oka svog! :D
Pearl

Post by Pearl »

BECHO wrote:
Pearl wrote:vjeciti odgovor na sve: il ste s nama il ste "srbadija"

Cuvajmo bratstvo i jedinstvo, kao zjenicu oka svog! :D
nismo ga sacuvali... i sta je tvoj odgovor na to: mrzimo se dovijeka, u tome je spas??

izvini, ali ja mrzim generalizaciju, i ne podnosim ljude koji generaliziraju, jer su takvi i poceli ovaj rat i uradili ono sto su uradili... s tobom ocito nema diskusije, jer mora biti po tvom ili nikako... ne znas da diskutujes - cim nije po tvom pljujes...

lijep pozdrav
senada

Post by senada »

ovdje svi kao da su s marsa popadali:-)...cuuuuj:-)) "bosna se mora podijeliti"!! pa ljudi boziji GDJE vi zivite:?) u nekakvoj vasoj "bosni" da ali ne i u BiH koja je ako niste znali od 92 PODIJELJENA!! dragi nasi stranci-'bosanci', Bosna i Hercegovina je 15 godina podijeljena i jedino sto treba je ujediniti je a sto NIJE moguce sa SDA&SDS&HDZ i ostalom ratnoipostratnoprofiterskombratijompasimmater.
gavrilo

Post by gavrilo »

BECHO wrote:Ma naravno. Bosnjaci su glavni zagovaraci podjele BiH a nasi fini mirni nevini Srpcici su samo uzrok takve ideje kao sto je i RS posljedica bosnjackih tenzija na podjelu Bosne i Hercegovine! :-)

becho ne diraj je... nemoj da te ja ganjam po svajcarskoj 8) :D
bleka

Post by bleka »

gavrilo wrote:
BECHO wrote:Ma naravno. Bosnjaci su glavni zagovaraci podjele BiH a nasi fini mirni nevini Srpcici su samo uzrok takve ideje kao sto je i RS posljedica bosnjackih tenzija na podjelu Bosne i Hercegovine! :-)

Gavro hocel' veceras Gaucosi potopiti troprste spodobe ?
Uleti Gavro u teren i poljubi Koromanovu kopacku
:lol: :lol: :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

bleka ja sam dobro ... hvala na pitanju. ti? jebes li sta? susa haman... :D
novel

Post by novel »

Odmori malo Radovana ti!
:oops: a gdje su radovan i ratko :? :oops:
BECHO

Post by BECHO »

gavrilo wrote:

Poslije Hatricka Saviole, mozemo i na pivu ako hoces! :D

P.S. Mirci i Pearl, nemojte se ljutit, odgovor stize uskoro! :)
Post Reply