_BosanaC wrote:Od prethodne Skupštine FOM-a povukao sam se totalno iz svega, niti sam niti više želim biti član i jedne jedine političke stranke/partije, iako lično još uvjek simpatiziram SDP kao cjelinu, bez obzira šta o pojedincima mislio.
Znam da je na toj Skupštini, koju je smirivao i sam Karlo Filipović a kojoj je još prisustvovao i Zlatko Lagumdžija na vidjelo iznesen sav mogući prljavi veš koji se mogao iznjeti... Do tada sam vjerovao u FOM, nakon toga sam vidjeo koliko je to samo jedna velika marionetska organizacija unutar SDP-a u kojoj je, bar tada, najgore bilo razmišljati vlastitom glavom, a kako je sada više me ni ne zanima.
Još uvjek vjerujem u SDP, a pojedinci nikada neće uspjeti (barem se nadam da neće) uništiti i pokvariti ono što predstavlja SDP kao ideja i cjelina.
Damira znam iz tih dana, znam da je bio jedan od malo ljudi na svom mjestu, znam koliko je para samom SDP-u i FOM-u zgrnuo na razno razne nacine jer sam i lično učestvovao u nekim projektima i akcijama tadašnjeg FOM-a, znam da TADA je, na žalost, on uspio najmanje biti dobar a da je SDP opreman kao i mnoge općinske organizacije od projekata koje Damir organizuje (u pitanju su desetine računara, projektori, kopir aparati, čak i vozila) i da je sasvim zaslužno zasjeo na funkciju na kojoj je sada.
Međutim, realno gledajući, i u Novom Sarajevu bi glupo bilo da pljujem po Željki koji je puno uradio za ovu Općinu, ali smatram da nije kriv što moj komšiluk svaki dan istrese ručak kroz prozor, što se istresaju stolnjaci i čaršafi sa osmog sprata, što saksije na terasi dnevno moram čistiti i prazniti od smeća koje tu dospije sa spratova iznad mene... Znaš i sam koliko se ambasada i šta se sve gradi na Vilsonovom a sama cesta još nikada nije asfaltirana, ali je najmanje do Željke kada je to u pitanju. Drveće u parkovima na Grbavici nije rušio Željko nego neko nepismen ko je čobanima koji rade u Parku dao za to zeleno svjetlo iz čista mira, komunalci prodju jednom mjesečno i mlazom vode svo smeće zguraju u ćoškove, odakle ga vjetar vrati tamo gdje je bilo i ranije itd...
Zašto ovo govorim? Ako možemo Željku kriviti za ovo navedeno onda možemo i Damira za situaciju na Čvili... Ne buni se niko za džamiju koja se pravi u po kvarta, na samoj raskrsnici, s munarom s koje se može praćkom razbijati prozor po prozor? Ali smeta stambeni objekat... A to se može zahvaliti upravo OO Novi Grad, a najmanje načelniku tog OO, barem je takvo moje skromno mišljenje.
Pozdrav!
Da, znam za tu skupštinu,dugo je i nakon toga bila predmet mnogih polemika po SDP-u.Ona bila krah FOM-a.Mnogi se nisu više nikad pojavili na sastanke FOM-a.
Upravu si i za ovo ostalo sve.
Džamija na onome mjestu je zaista ruglo,bilo je hiljadu boljih mjesta,a pogotovo s tom činjenicom što se preko puta nje nalazi Culetova konoba. A ta ideja je stara nekoliko godina,jer su je prvo htjeli uvaliti meni pod prozor na jednoj drugoj lokaciji.Ali velikom pobunom stanara svih nacionalnosti ta ideja nije uspjela.Jer bi se s tim uništila najveća zelena površina u ovome dijelu grada.
Slažem se da je najveća odgovornost leži na OO Novi Grad.
Ali ti moram reći da radim posao gdje nam dolaze svaki dan prijedlozi opština za legalizaciju objekata.Na većini tih prijedloga je potpis nekoga od Damirovih saradnika.Mislim da je Damir mogao sprijećiti neke fjasko građevinske poduhvate.Mi smo ga upozoravali za onu zgradu preko puta osnovne škole u Gradačačkoj ulici.Nije nas poslušao.Danas je tamo haos sa parking mjestima.A baš mu je Otoka dala najviše glasova.
Zašto je Damirova politika takva ne znam ni ja.
Pozdrav