i guess what... oboje cmizdjimo sometimes
citajte daysleepera i meshtra...dosta smo kukali najode
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Reći ovako nešto u Njemačkoj ili Holandiji može biti djelimično tačno, ali kod nas se dogodio rat - dogodio se raspad društva i dogodilo se jako mnogo toga što je unazadilo generaciju 1965 - 1979.Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.
henry, sta ti je? Sta napadas cure? Imaju i one protivargumente?miler wrote:Reći ovako nešto u Njemačkoj ili Holandiji može biti djelimično tačno, ali kod nas se dogodio rat - dogodio se raspad društva i dogodilo se jako mnogo toga što je unazadilo generaciju 1965 - 1979.Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.
Čak bih rekao da je ovo jaaaaako zloban i uvredljiv komentar za ljude od 30+ u Sarajevu i BiH koji još nisu uplovili u bračne vode.
Mnogo ljudi nema elementarnih materijalnih uvjeta, dio je ostao invalid u ratu itd. Da vas vidim cure koja će se od vas udati za invalida u kolicima koji vas je branio i krvario za vas. Imam par drugova koji su kao invalidi izvršili samoubistvo zbog samoće i odbijanja djevojaka. Nije lako plakati i vikati "Ko će mene ovakvog voljeti ? - Ko će mene ovakvog uzeti ?" kao moj prijatelj prije nego je sebi složio kuglu u glavu. Znam mnogo više momaka koji su oženili djevojke sa invaliditetom nego obrnuto. Cure - RUŽNO - JAKO RUŽNO od vas.
Nakon takvih slučajeva se i moj pogled na bosanske žene promijenio u vrlo negativnom smislu.
U Sarajevu je ostalo jako malo normalnih ljudi, srednja klasa, fakultetski obrazovani, intelektualci, gradska raja, umjetnici, profinjeni itd. Naš grad je grad primitivaca, seljaka - u osnovi jedan ogromni zbjeg. U takvom gradu se žene i udaju najviše takvi - jer krpa nalazi zakrpu.
Manjini koja nije primitivna i ruralna je gotovo nemoguće naći partnera za brak. Ja sam 76 godište, nisam asocijalan, vrlo sam tolerantan, ne fali mi ni novaca, pa izuzev srednjovječnih žena s kojima spavam povremeno, i formalnih veza - nikad mi nije pošlo za rukom da dođem ni na 100 km od žene koja bi mi odgovarala.
Moji prijatelji sličnih nazora već od Zagreba pa zapadno nemaju takvih problema, jer su se i poženili s onima s kojima su odrasli i dijele snove i želje i jer žive u zemljama u kojima njihove gradove nisu razrušili barbari - pa slični takvi (samo drugog predznaka) naselili. Moja raja je od Londona, San Franciska do Brizbejna rasuta. Cure koje bi ja odmah oženio i one koje bi se bez razmišljanja za mene udale su negdje daleko...
Zato edit - ne rise dok voz stoji.
E, neka si joj rekla....CiCiban wrote:maama... soRi, ali ne kaki
miler wrote: Manjini koja nije primitivna i ruralna je gotovo nemoguće naći partnera za brak. Ja sam 76 godište, nisam asocijalan, vrlo sam tolerantan, ne fali mi ni novaca, pa izuzev srednjovječnih žena s kojima spavam povremeno, i formalnih veza - nikad mi nije pošlo za rukom da dođem ni na 100 km od žene koja bi mi odgovarala.
pa da. ja kao KRPA sam nasla ZAKRPUFortunaBela wrote:E, neka si joj rekla....CiCiban wrote:maama... soRi, ali ne kaki
De, ne lupetaj bona više, ako nemaš ni trenutka respekta prema tim ljudima o kojima je Miler pisao, drugo ti se i ne može reći, nego da serendaš....mama29 wrote:pa da. ja kao KRPA sam nasla ZAKRPUFortunaBela wrote:E, neka si joj rekla....CiCiban wrote:maama... soRi, ali ne kaki
generacijomiler wrote:Reći ovako nešto u Njemačkoj ili Holandiji može biti djelimično tačno, ali kod nas se dogodio rat - dogodio se raspad društva i dogodilo se jako mnogo toga što je unazadilo generaciju 1965 - 1979.Ovo je sasvim tacno. Sjecam se savjeta jedne starije rodice: udovac, ok, razveden, ok ali niposto stariji "momak"... Nije mi to bilo sasvim jasno, ali sada znam koliko je to dobar savjet bio... Jer, stariji singeltoni/singeltonke su dokazali svojim zivotom da nemaju dovoljno tolerancije i fleksibilnosti, kao ni sposobnosti komunikacije s drugim ljudima pomocu koje bi uspostavili razumijevanje u dovoljnoj mjeri, da si nadju partnera za zivot. Nisu pokazali ni toliko hrabrosti za donosenje velikih odluka, kao oni razvedeni, da barem pokusaju.. sve u svemu, "single" status u 30+, 40+ godinama... nikad nije slucajan.
Čak bih rekao da je ovo jaaaaako zloban i uvredljiv komentar za ljude od 30+ u Sarajevu i BiH koji još nisu uplovili u bračne vode.
Mnogo ljudi nema elementarnih materijalnih uvjeta, dio je ostao invalid u ratu itd. Da vas vidim cure koja će se od vas udati za invalida u kolicima koji vas je branio i krvario za vas. Imam par drugova koji su kao invalidi izvršili samoubistvo zbog samoće i odbijanja djevojaka. Nije lako plakati i vikati "Ko će mene ovakvog voljeti ? - Ko će mene ovakvog uzeti ?" kao moj prijatelj prije nego je sebi složio kuglu u glavu. Znam mnogo više momaka koji su oženili djevojke sa invaliditetom nego obrnuto. Cure - RUŽNO - JAKO RUŽNO od vas.
Nakon takvih slučajeva se i moj pogled na bosanske žene promijenio u vrlo negativnom smislu.
U Sarajevu je ostalo jako malo normalnih ljudi, srednja klasa, fakultetski obrazovani, intelektualci, gradska raja, umjetnici, profinjeni itd. Naš grad je grad primitivaca, seljaka - u osnovi jedan ogromni zbjeg. U takvom gradu se žene i udaju najviše takvi - jer krpa nalazi zakrpu.
Manjini koja nije primitivna i ruralna je gotovo nemoguće naći partnera za brak. Ja sam 76 godište, nisam asocijalan, vrlo sam tolerantan, ne fali mi ni novaca, pa izuzev srednjovječnih žena s kojima spavam povremeno, i formalnih veza - nikad mi nije pošlo za rukom da dođem ni na 100 km od žene koja bi mi odgovarala.
Moji prijatelji sličnih nazora već od Zagreba pa zapadno nemaju takvih problema, jer su se i poženili s onima s kojima su odrasli i dijele snove i želje i jer žive u zemljama u kojima njihove gradove nisu razrušili barbari - pa slični takvi (samo drugog predznaka) naselili. Moja raja je od Londona, San Franciska do Brizbejna rasuta. Cure koje bi ja odmah oženio i one koje bi se bez razmišljanja za mene udale su negdje daleko...
Zato edit - ne rise dok voz stoji.
OK - moj e-mail je : [email protected] pa da vidimo te tvoje navodne prijateljice koje su same i kojima treba partner. Pored mene kao normalnog i zdravog, imam i par prijatelja koji su invalidi. Sve se bojim da će se neko javiti.Miler, jasno je to sto pricas - jasno i bolno. Ali ti eto, iz perspektive mladica, kritikujes djevojke. Ja opet imam prijateljice i poznanice - obrazovane, drage i prijatne osobe, koje su beznadezno same, koje bi vjerovatno imale sta dodati na temu, pa da slika bude potpuna. U jednom si u pravu - rat je duboko uzdrmao drustvo, usamljenost je jedna od dugorocnih posljedica.
i s tobom se slazem...al u potpunosti ovaj putFAtka wrote:Mislim da je tvoja kategorizacija zena totalno bezobrazna...
(dabogda pao na neki "krs" i do usiju se zaljubio)
..sto se ljubavi tice puno vise sve zavisi od situacije i okolnosti u trenutku kad se ljudi upoznaju. Ni muskarci nisu cvjecke.
Imam prijateljicu- sto se kaze u najboljim godinama-nije Einstein al nije ni glupa. Cura nije mogla naci momka u BiH samo zato sto ima dijabetes-secer. Hem da se nasalim slatka pravo cura. Jedino sto je zeljela je pronaci nekoga i osnovati porodicu. Ne biti sama.
Obicna skroz-naskroz. Zna se nasalit. Radila je kao konobarica u jednoj slasticarni. Svaka veza koju bi zapocela bi se zavrsila za sedmicu - dvije. Objasnjenje- mame, tetke, komsinice,jarani cim saznaju da ima secer- ma daj jesi l mogo naci neku bez manhane?
Cura nije "debilno" debela, zapravo onako savrseno izgleda. Pa smo pribjegle drugom rijesenju. Nasle smo joj momka iz Hrvatske. Dolazi sedmicno- svake dvije sedmice. Nedavno su se zarucili i trebaju se ubrzo i zenit.
Kad nece brdo Muhamedu, hoce Muhamed brdu.
Sto se mene tice, do prije par dana sam se uzasno zivcirala...a sad sam shvatila da covjek mora nauciti prvo da uziva u zivotu sam..
Kad nadjem nekoga ko ce da voli i ono najgore kod mene....tad sam nasla pravoga za sebe...
bio bez obe noge, seceras, bucko, zgoljavko, celavko
Bice nasla krpa zakrpu, i neka ...
Sto se tice propustenih vozova...bilo ih je ...i iskreno kad sve sagledam zalim samo zbog jednog u osnovnoj skoli u cetvrtom razredu...al to je druga prica..
ljudi ostajte mi zdravo![]()
uzivajte u zivotu
![]()
vjerujte u ljubav
![]()
jer ljubav je zivotzivot je ljubav