Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post Reply
vesela

Post by vesela »

Al-aqsa wrote:@Vesela

Mnoge detalje iz njegove biografije si izbacila, ...zasto?

I zasto u svome gore textu nisi potamnila i ovu recenicu; Rasciscava rusevine sarajevskih dzamija i skriva Muslimane od cetnika?

Ili si ti zlopamtilo i gledas samo lose kod ljudi...?!

Kako ste vi Red Bull-ovci samo providni :-) :-)
Mnogi mu prebacuju da je Fikret dobio vise glasova. Pa jeli vi smatrate da bi nam bilo bolje da je cetnik Fikret upravljao Bosnom??
Izgleda da toliko mrzite Aliju, da bi ste cak i cetnika Fikreta vise voljeli za predsjedinika!!! :roll:
ovim nebulozama i podmetanjem me ne mozes zbuniti, mozes me samo nasmijati, jer ja sam za tebe vrlo tvrd orah! :-D

Fikreta nigdje ne spomenuh!...ne zanima me!...
Izbaceni detalji su NEBITNI i predugacki, brate!
Za odredjene stvari i ljude sam VELIKO zlopamtilo!...a lose vidim kod ljudi koji, zbog licne koristi, gaze ljudske i vjerske norme...kao Alija...a Boga mi i TI...

razum i sposobnost samostalnog razmisljanja su, za tebe, nepoznate stvari, jer si zaslijepljen od gledanja kako tebi odgovara, a ne cinjenice!

ja Aliju ne mrzim...za tako jaka osjecanja nemam ni vremena ni volje...to je bezze...djetinjasto!

ja ga osudjujem sto nije uradio obecano!

tebi odgovara BILO KAKVA Bosna...meni NE!...ovakvu Bosnu smo mogli napraviti i ti i ja, ili bilo ko drugi...ovo je bilo vrlo lako izvesti!

ako mislis da mi se ponovo obratis, onda mi odgovori na moja pitanja...u protivnom cu te ignorisati!
Last edited by vesela on 11/05/2006 07:32, edited 2 times in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

I zasto u svome gore textu nisi potamnila i ovu recenicu; Rasciscava rusevine sarajevskih dzamija i skriva Muslimane od cetnika?

Mnogi mu prebacuju da je Fikret dobio vise glasova. Pa jeli vi smatrate da bi nam bilo bolje da je cetnik Fikret upravljao Bosnom??
Izgleda da toliko mrzite Aliju, da bi ste cak i cetnika Fikreta vise voljeli za predsjedinika!!! :roll:
Trebalo ga je odvesti na kopanje rovova...
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Fair Life wrote:

Trebalo ga je odvesti na kopanje rovova...
Rece Fikret i nestade... :shock:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sad si i Abdicevac Fair...
Znaju "ljudi" sve o tebi! :P :D
:lol: :lol: :lol:
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Sefer Halilovic je za mene bio pravi covjek. I dan-danas cu reci za njega da je bio prvi Armije BiH. Rasimov dolazak za mene je neispravan i tog istog Rasima ne priznajem ga kao komadanta (nikad i nisam).

Aliju sam cjenio ali vise ne cjenim, smatram da je izdao RBiH i da je bio vise i Hrvatski i Srpski igrac nego sto je bio Bosanski 'il Muslimanski (namjerno necu reci Bosnjacki). Ljui tipa Alije i Rasima meni strasno lice na ljude iz KOS-a ili UDBE, mada se zna da je cudan dolazak Rasima na celo ARBiH. Isti je u pocetku rata bio u JNA da bi poslje takoreci bio zarobljen a nakon tog imenovan prvim covjekom armije od strane izdajice Izetbegovica (citaj Izmet-begovica).

Zivio nam Sefere 100 godina, a izdajice... ko ih *ebe
jay

Post by jay »

kakvi god bili i Alija i Alagic oni su mrtvi i jedino sto mozete jeste da im predate Rahmet jer je to, kolio se sjecam, obicaj kod Bosnjaka a ima i ona ˝o mrtvima sve najbolje˝..........a covjeka koji je stavio bosansku zastavu na repetitor na Vlasicu, usao u okupirani Kupres, dosao do Mrkonjica i Sipova preko Donjeg Vakufa, nazvati lopovom i sitnosicardzijom.....i jos pokusati biti cinican na suprotne komentare,e to moze samo neko bez trunka postenja u sebi
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

[b]vesela[/b] wrote: ovim nebulozma i podmetanjem me ne mozes zbuniti, mozes me samo nasmijati, jer ja sam za tebe vrlo tvrd orah! :-D

Fikreta nigdje ne spomenuh!...ne zanima me!...
Izbaceni detalji su NEBITNI i predugacki, brate!
Za odredjene stvari i ljude sam VELIKO zlopamtilo!...a lose vidim kod ljudi koji, zbog licne koristi, gaze ljudske i vjerske norme...kao Alija...a Boga mi i TI...

razum i sposobnost samostalnog razmisljanja su, za tebe, nepoznate stvari, jer si zaslijepljen od gledanja kako tebi odgovara, a ne cinjenice!

ja Aliju ne mrzim...za tako jaka osjecanja nemam ni vremena ni volje...to je bezze...djetinjasto!

ja ga osudjujem sto nije uradio obecano!

tebi odgovara BILO KAKVA Bosna...meni NE!...ovakvu Bosnu smo mogli napraviti i ti i ja, ili bilo ko drugi...ovo je bilo vrlo lako izvesti!

ako mislis da mi se ponovo obratis, onda mi odgovori na moja pitanja...u protivnom cu te ignorisati!
Odgovori (ne)Veseloj;

-Ko je za koga tvrd orah, nie ni vazno, bitne su cinjenice. Al eto, pusticu te da se hvalises svojom pamecu :-)

-Izbaceni detalji su mozda dugacki, ali naravno da su za tebe nebitni, jer ti ne odgovaraju.

-Alija nikada nije gazio ljudske i vjerske norme, njegova ideja o cistoj odbrani je pobijedila. Ideali nase armije su pobijedili!! Nisu tukli nejac, nisu rusili svetinje, nisu osvajali vec oslobadjali!!

-Nisam zaslijepljen svoim misljenjima, ali jesam cinjenicama. A cinjenica je da smo bili napadnuti od 2 vanjaska ni 3 unutrasnja neprijatelja, i da smo unatoc tome na celu sa Alijom uspjeli da odbranimo drzavu i gole zivote. Uspjeli smo da opstanemo. Cinjenice, zar ne.

-"ovakvu Bosnu smo mogli napraviti i ti i ja, ili bilo ko drugi...ovo je bilo vrlo lako izvesti!" - Naravno da mi odgovara bilo kakva Bosna, bolja mi je i ovakva nego da zivim u Velikoj Srbiji sa milosevicevim socijalistima na celu. A sto nam je bilo zapisano u Karadjordjevu. I varas je da je ovo bilo laHko izvesti, nisam siguran da je lahko braniti i odbraniti drzavu od 2 vanjska i 3 unutrasnja neprijatenja, a dok su oni do zuba naoruzani a mi goloruki i saka naroda, i plus imamo embargo na oruzje i ignoranciju svijeta. Takav odbrambeno oslobodilacki podvig se rijetko desava u historiji.

A za takve kao ti, ima jedna poslovica, samo je mozda ti neces shvatiti;
-Poslije rata i bitke, svi su generali-
I jos nesto...
Iza Alije je ostala Bosna i Hercegovina, ma kako ona ne savrsena bila. Ipak je bolja od Velike Srbije u kojoj smo samo imali mjesta u masovnim grobnicama!

Zivjela Bosna i sa njom njeni patrioti!
Sefer, Alagic, Alija... Bosanske gazije, za sva vremena...!! 8)
Last edited by Al-aqsa on 10/05/2006 23:23, edited 2 times in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:Sad si i Abdicevac Fair...
Jasta sam... kupovao je od mene krmke na kladuskoj pijaci... prije rata.

Ne mogu to covjeku zaboraviti, jebiga.
jay

Post by jay »

Fair Life wrote:

kako to da si u logoru bio ako si krmad prodavao...nesto mi to nelogicno
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

jay wrote:kakvi god bili i Alija i Alagic oni su mrtvi i jedino sto mozete jeste da im predate Rahmet jer je to, kolio se sjecam, obicaj kod Bosnjaka a ima i ona ˝o mrtvima sve najbolje˝..........a covjeka koji je stavio bosansku zastavu na repetitor na Vlasicu, usao u okupirani Kupres, dosao do Mrkonjica i Sipova preko Donjeg Vakufa, nazvati lopovom i sitnosicardzijom.....i jos pokusati biti cinican na suprotne komentare,e to moze samo neko bez trunka postenja u sebi
Nazalost, ali takvi su dezerteri... :x
Fair Life

Post by Fair Life »

@ Al-aqsa

Za tebe je istina... voda preduboka. Najcesce treba uzvodu plivati... a ti za to nemas kuveta.

Zato... polaHko obalom ili ako bas moras istinom noge pokvasiti... onda biraj... kakvim plicakom da ne moras zavrtati nogavice (ako ti vec nisu potkracene - trofrtaljne).
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Fair Life wrote:@ Al-aqsa

Za tebe je istina... voda preduboka. Najcesce treba uzvodu plivati... a ti za to nemas kuveta.

Zato... polaHko obalom ili ako bas moras istinom noge pokvasiti... onda biraj... kakvim plicakom da ne moras zavrtati nogavice (ako ti vec nisu potkracene - trofrtaljne).
E jebiga sad. Ti si ovdje izgleda Sokrat...pa svakom loncu moras biti poklopac...samo jos fale citati iz Dana.

...@Sto bi ti sam rekao, niko nece biti postedjen... :lol: :lol: :lol: iz daleke Australije.

:-)
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Kad si vec tu Fair, ne odgovori ti meni na ona pitanja u rubrici "Tito!!!".
Izgleda da si bio izgubio orjentaciju za vrijeme i prostor kada si davao one suplje odgovore.

Sta bi Fair, pojela maca jezik? :lol: :-) Ili jednostavno neznas sta da napises. Hajde budi frajer i znalac pa odgovori na ona pitanja posteno, i prestani zabusavati svoje nesnalazenje... 8)
Fair Life

Post by Fair Life »

jay wrote:
Fair Life wrote:

Citaj...

... prije rata.
jay

Post by jay »

ma znam hadzija.....evo ima par tema na politici i diskusiji gdje se javljaju redovno ova bica kao sto su vodenjak,fair life,senada i uredno drze lekcije nama neukim, neciviliziranim, frustriranim idiotima, ratnim profiterima, nacionalistima, ukratko Bosancima i Hercegovcima o tome kako smo mi u stvari budale...a ovaj vodenjak je posebna prica....kaze otjeralo ga (cak do svedske).......i mene je moj vodenjak samo ja nisam razgulio nego mi je prva reakcija bila kako da se vratim i vratim ono sto je moje, a istjerao me prvi komsija a oca odveo u zatvor ˝da ga skloni od ekstremista sa strane˝ a kako je izgledalo to sklanjanje bolje da ne znas...e tu je razlika izmedju tebe i mene, ti si picka koja je jedva docekala da nadje razlog da razguli sto dalje i onda iz udobnosti svog svedskog doma sere po svemu sto dolazi iz Bosne.....samo pogana hulja kao sto si ti moze rahmetli generala Alagica nazvati lopovom a nas ostale frustriranim idiotima (namjerno koristim mnozinu jer mi smo jos uvijek jedna dusa kako u ratu tako i ubuduce)....a dobro ti znas zasto pises tako...znas jer je General znao kako tretirati takve kao sto si ti....a sto se tice ˝hiljada eura˝ koje potrosis u zemljici Bosni zadrzi ih za sebe sljedeci put, ne trebaju nam one kao ni milijarde svih ostalih....imamo mi nase pa makar i govno bilo ono je nase, nase bosansko...a ti nemas to nase jer ti vise ne postojis....bosanac vise nisi niti ces ikad vise biti a svedjanin nikad neces postati i nastavi zivjeti u tom svom prividu a nas frustrirane idiote ostavi na miru jednom zauvjek.....a ako se pitas hocu li ikad prestati biti onoliko vulgaran i neciviliziran prema tebi i tebi slicnima e da znas da necu... necu zbog Srebrenice i Zepe, necu zbog Markala, necu zbog dvadeset hiljada silovanih zena, necu zbog nekoliko hiljada ubijene djece, necu zbog Tuzlanske kapije, necu zbog Starog mosta, necu zbog mojih prijatelja, necu zbog mog mrtvog oca, necu zbog svih poginulih i osakacenih.........i opet ti kazem kao jedan frustrirani idiot: MARS U PIZDU MATERINU HULJO POKVARENA........................

P.S. jednog dana kad te djeca budu pitala sta se desavalo u zemlji iz koje je dosao njihov tata i zasto se ti nisi borio sta ces im odgovoriti?
jay

Post by jay »

Fair Life wrote:
jay wrote:
Fair Life wrote: Jasta sam... kupovao je od mene krmke na kladuskoj pijaci... prije rata.

Citaj...

... prije rata.
kontam nego zar su srbi i srbe u logore vodili
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jay wrote:ma znam hadzija.....evo ima par tema na politici i diskusiji gdje se javljaju redovno ova bica kao sto su vodenjak,fair life,senada i uredno drze lekcije nama neukim, neciviliziranim, frustriranim idiotima, ratnim profiterima, nacionalistima, ukratko Bosancima i Hercegovcima o tome kako smo mi u stvari budale...a ovaj vodenjak je posebna prica....kaze otjeralo ga (cak do svedske).......i mene je moj vodenjak samo ja nisam razgulio nego mi je prva reakcija bila kako da se vratim i vratim ono sto je moje, a istjerao me prvi komsija a oca odveo u zatvor ˝da ga skloni od ekstremista sa strane˝ a kako je izgledalo to sklanjanje bolje da ne znas...e tu je razlika izmedju tebe i mene, ti si picka koja je jedva docekala da nadje razlog da razguli sto dalje i onda iz udobnosti svog svedskog doma sere po svemu sto dolazi iz Bosne.....samo pogana hulja kao sto si ti moze rahmetli generala Alagica nazvati lopovom a nas ostale frustriranim idiotima (namjerno koristim mnozinu jer mi smo jos uvijek jedna dusa kako u ratu tako i ubuduce)....a dobro ti znas zasto pises tako...znas jer je General znao kako tretirati takve kao sto si ti....a sto se tice ˝hiljada eura˝ koje potrosis u zemljici Bosni zadrzi ih za sebe sljedeci put, ne trebaju nam one kao ni milijarde svih ostalih....imamo mi nase pa makar i govno bilo ono je nase, nase bosansko...a ti nemas to nase jer ti vise ne postojis....bosanac vise nisi niti ces ikad vise biti a svedjanin nikad neces postati i nastavi zivjeti u tom svom prividu a nas frustrirane idiote ostavi na miru jednom zauvjek.....a ako se pitas hocu li ikad prestati biti onoliko vulgaran i neciviliziran prema tebi i tebi slicnima e da znas da necu... necu zbog Srebrenice i Zepe, necu zbog Markala, necu zbog dvadeset hiljada silovanih zena, necu zbog nekoliko hiljada ubijene djece, necu zbog Tuzlanske kapije, necu zbog Starog mosta, necu zbog mojih prijatelja, necu zbog mog mrtvog oca, necu zbog svih poginulih i osakacenih.........i opet ti kazem kao jedan frustrirani idiot: MARS U PIZDU MATERINU HULJO POKVARENA........................

P.S. jednog dana kad te djeca budu pitala sta se desavalo u zemlji iz koje je dosao njihov tata i zasto se ti nisi borio sta ces im odgovoriti?
Jadjo jadni, praaavo mi te zao... :(
jay

Post by jay »

je li to najbolje sto mozes bijednice
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jay wrote:je li to najbolje sto mozes bijednice
S tobom, jeste... :oops:
jay

Post by jay »

boli ovo, a vodenjace...kad ne mozes pobjeci od istine.....kad kukavicluk pocne da izjeda iznutra pa ni oholost ni cinizam ne pomazu
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jay wrote:boli ovo, a vodenjace...kad ne mozes pobjeci od istine.....kad kukavicluk pocne da izjeda iznutra pa ni oholost ni cinizam ne pomazu
Ja koji si ti...
Ma nemam rijeci... :lol: :lol: :lol:
Ja jedino sto osjecam prema tebi je jedan duboki prezir!
I nista vise! :oops:

Odjebi zato...
I to u skokovima!

:zzzz:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Vodenjace, junacino foteljaska, i ti si bio prozvan da das odgovore na moja pitanja o Titinom sistemu, pa te ipak nigdje nema. Zasto? Pojela maca jezik? :-) :lol: :shock:
jay

Post by jay »

opet pitam je li to sve sto imas reci
jay

Post by jay »

Al-aqsa wrote:Vodenjace, junacino foteljaska, i ti si bio prozvan da das odgovore na moja pitanja o Titinom sistemu, pa te ipak nigdje nema. Zasto? Pojela maca jezik? :-) :lol: :shock:
vidis da je picka, a i nema mu kolega da udruze snage 8-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jay wrote:opet pitam je li to sve sto imas reci

Pa ti, osim sto si ocoravio jer ti napisah da s tobom nemam sta da pricam iz razloga sto te duboko prezirem,
izgleda da si i mazohista, ha? :shock:

Saberi se malo, obuzdaj strasti, disi duboko i sve ce biti u redu...
8-)
Post Reply