jes' me razvratila dijaspora..
a krampa.. dobra.. jama.. duboka.. ledja.. jos ko mladalacka.. samo mi vremena fali..
evo, odlucih, bacam krampu, mozda bi bilo krajnje vrijeme ovdje ubaciti koju.. odgojiteljsku
Sta tebi bi?novalic wrote:Ipak, imas lijep pozdrav od Sarajke
nije lako ni sarajevu.. sta sve u sebi drzi.. i bez dijaspore..
ti ni S od sarajke nisi, ni S...
ti si izmedju.. ni dijaporka ni sarajka..
jedno je sigurno, drugima ukazujes na nekulturu i nepismenost.. a ti samo dva prsta odmakla.. samo dva prsta...
dobro si odgovorila..napad je bio bezveze i bez razloga...obicno lupanje...Lola_77 wrote:Sta tebi bi?novalic wrote:Ipak, imas lijep pozdrav od Sarajke
nije lako ni sarajevu.. sta sve u sebi drzi.. i bez dijaspore..
ti ni S od sarajke nisi, ni S...
ti si izmedju.. ni dijaporka ni sarajka..
jedno je sigurno, drugima ukazujes na nekulturu i nepismenost.. a ti samo dva prsta odmakla.. samo dva prsta...Los dan na poslu, vara partner ili
![]()
Ko si ti da sudis o bilo kome sta jeste ili nije?Sta ti znas o meni? NIsta.Sta nekoga cini SARAJKOM ili ne?..
Kada sam otisla iz SA, kada se vratila? Pojma nemas..Dajes sebi previse za pravo..
Nesto izmedju? To mi je neka nova kategorija ljudi? Znaci ako sam dijaspora, nisam sarajka...?! Nigdje veze..
Lupas...
Necu se s tobom raspravljati, jer ne razumijem cime je to izazvan tvoj nesuvisli izljev bijesa..niti me zanima. Zavrsena komunikacija s tobom.
Znam da je to tako gledano sa zenske tacke gledista ...naravno...jer mi bijeli crncima nismo valjana konkurencijanovalic wrote:stari, samo je prvi puta grdno, stidljivo.. poslije.. ma samo tako
Prvo: Nisam ja tebi nikakava drugarica..novalic wrote:eto vidis, sada ti mene sudis, a pojma nemas, drugima prebacujes ono sto ti osjecas, a ne ono sto bi trebalo biti istina.. ili..
necemo tako, drugarice.. tebi je dijaspora.. nako.. i ti sebi dajes pravo komentarisati.. dijasporu.. ali ne i ona tebe, jel' onaj prefix sarajka.. pravi od tebe nesto bolje.. od dijaspore..
ps
novalicka je rijetko ljuta... tako da ti ni ta vode ne pije.. ti novalickingo bijesa.. dijasporskog, hocu reci.. nisi vrijedna...
pps...
slobodno nastavi ne gotiviti dijasporu.. odlicna je to stvar, takvi mali, mali ljudi kao sti.. i ostali mrzci.. ovoga.. onoga.. pozitivno uticu na dijasporu.. u stilu.. vidi one usi.. bas cu joj jos bolje pokazati da mogu biti covjek posvuda, i vani i kod svoje kuce.. jer.. koliko god.. se to nekima ne svidjalo... Bosana.. je isto toliko njihova.. koliko je i ovakvih.. kvazi.. sarajki..
CITAJ PONOVO...Lola_77 wrote:Patriotska_Liga_BiH wrote:a idi ti malo u svoju picku materinu, nego znas sta je tvoj problem, tebi je krivo sto ti nemozes da vozas auta, jedino sto znas je da kukas i da sam/a sebe sazaljevas.photo wrote:doslo je proljece pa ce se sada sva dijaspora vratiti u bih. bijesna kola kupljena na kredit ili koristena, koja voze kancelarijski cinovnici ili osobe koje rade nisko placene fabricke poslove u inostranstvu, a ovdje se prave da su hadzije. ne postujus aobracajna pravila, samo traze razlog da se pomlate s nekim, izgledaju kao klasicnio evriopski seljak (a nama se prodaju da su visoko postovani gradjaniu tamo negdje (u njiha) u sve(d)skoj).
ide mi ova dijsapora na neku stvar. tamu su manji od makovog zrna, a ovdje se prodaju da su neke face. zalosno.
pazite se, dolazi dijaspora.
za vrijeme rata kad su nam dijasporci slali po 100/200 maraka bilo nam je fino, a sad posle rata uzeli su se pojedinci kurciti i zaliti.
znas sta, nema gorih seljaka od vas Sarajlija, vi ste oni okoreli seljaci, samo sto vi to jos neshvacate, jer vi jos uvjek mislite zbog tog sto su odrzane olimpijske igre 84 u Sarajevu da ste cool.
Koliko se god ne slazem s photo-om...Moram ti nesto reci..
Kada neko tvog rjecnika i loseg odgoja, te polupismenosti ovako nesto napise..ja to odmah shvatim kao kompliment![]()
Ipak, imas lijep pozdrav od Sarajke
citaj i tiLola_77 wrote:ma ne fali nista...car-x wrote:priznajem da je pisanu ironiju malo teze prokuziti, ali sam nesto mislio da nisam bas ni ubjedljiv.. al eto.. ima ih vazda koji se upecaju..A wrote: Lolo, Klaica u ruke i pod "i", trazis "ironija"
a sta fali tom tailor-u??![]()
Samo stvarno sam mislila da si jedan od onih sto dodju ovdje i misle svu su pamet svijeta donijeli...pa nas upoznaju s trendovima i najnovijim dostignucima Zapada
![]()
Da me se ne shvati pogresno...i ja sam nekad bila ta dijaspora..
I?novalic wrote:citaj i tiLola_77 wrote:ma ne fali nista...car-x wrote: priznajem da je pisanu ironiju malo teze prokuziti, ali sam nesto mislio da nisam bas ni ubjedljiv.. al eto.. ima ih vazda koji se upecaju..
a sta fali tom tailor-u??![]()
Samo stvarno sam mislila da si jedan od onih sto dodju ovdje i misle svu su pamet svijeta donijeli...pa nas upoznaju s trendovima i najnovijim dostignucima Zapada
![]()
Da me se ne shvati pogresno...i ja sam nekad bila ta dijaspora..
a sta to ti znas???? jesu li dijasporci krivi sto zeljo pusi na svakom koraku???manijak1 wrote:Jebo dijacpoju![]()
pojma ne znaju
![]()
svaki put kad tvoj zeljo igra sa nekim od nasih dijasporski klubova petica je obavezna..koga to zeljo melje???manijak1 wrote:Ja znam da ti Salko ne znaš na glavu skočitiu vodu .
Što se tiče Želje .....ima da melje
kao i ranije
Ma to ti je isto kao i "donacija" samo sa suprotnim efektom.nineac wrote:Ko dade ima "dijaspora" isto kao da je to nesto ono pogrdno. Pa cjeli svjet se seli po ovoj kugli zemaljskoj, samo je to kod nas kao "dezerterstvo"![]()
Kad cemo vise mi prevazici te nas eplitko-seljacke stavove?