Koga pozvati na proteste?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Stolac92 wrote:Nudeći alternativu znači upasti u njihove političke lopovluke i boriti se za vlast... ja to ne želim i mislim da većina ljudi iz Pokreta DOSTA! to isto ne žele... ne podržavamo nijednu političku opciju upravo radi toga da bi mogli uticati na sve njih... kad budu radili loše mi ćemo se buniti... kad budu radili dobro reći ćemo ovo je dobro...

što se tiče zahtjeva tipa "ukinuti kantone" to je upadanje u rupu bez dna... baviti se raspetljavanjem Gordijevskog čvora je njihov način kako zavaravaju narod i nastavljaju krasti. Ne tiče nas se kako će oni ispuniti zahtjeve... ako oni skontaju da će uštediti ogromne pare tako što će ukinuti kantone i te pare iskoristiti da povećaju penzije i plate onda super... oni treba da nađu način kako da ispune zahtjeve običnog čovjeka... ne interesuje nas kako... postoje načini kako se mogu stvari uraditi... njihovo je da rade za dobrobit ovog naroda prvo pa tek onda za sopstvenu korist.
U BiH ne postoji jedan, vec tri naroda i morate biti svjesni da vas po tom principu u R.S-u a ni u dijelovima gdje su Hrvati vecina nece prihvatiti. Dakle nastojite biti politicki neutralni, ja smatram da je to u ovakvoj drzavi nemoguce. Mozda je moguce u Njemackoj, Francuskoj, ali u BiH jako, jako tesko.
tigris

Post by tigris »

edu wrote:
Vingo wrote:slazem se....
Pa sta cemo? Treba odrzati medijsku paznju...
Nermin Tulic?
vingo..nisi bila na sastanku.. :-) :-) ..ovo oko nermina sam spomenuo..meni se cini da su se i ostali slozili!?

zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine?
natjerat ih da to izglasaju :shock: .......pa jos da se sprovede.....koliko njih bi zavsilo po sudovima......i sta sve ne bi bili spremni uciniti da to sprijece ..........
tigris

Post by tigris »

pozvati RVI ?
edu

Post by edu »

hajde da odgovorim ovome..i da zavrsim jedno za svagda sa istim..drvosjeca..sine dragi..nas ne zanimaju ni bosnjaci..ni srbi..ni hrvati..mi nemamo nikakvog nacionalnog interesa..u ovom pokretu su ljudi koji vole ovu zemlju..nas zanima bosanskohercegovacki covjek..prema tome..mi se borimo da tom covjeku bude bolje..u bosni postoje i romi..i cesi..i poljaci..i jos mnogo onih koji nisu konstitutivni..mi se borimo da i njima bude bolje!
klif

Post by klif »

edu wrote: zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine?
Mislim da postoji tema "Lopove, vrati pare" koju je postavio Stolac, ako se ne varam. Mozda treba prelistati zabiljeske.

Po meni, nije van pameti.
Stitch__

Post by Stitch__ »

e moj zla....pardon, edu :D
dzanum

Post by dzanum »

koga pozvati? hmm

sve nevladine udruge sto se bore za ne znam ni ja sta sve ne, sve sindikate (ali ovo morate jedan po jedan, posto ocigledno nisu uvezani)
studente - isti princip kao sa sindikatima

kad malo bolje razmislim, jedini koji su u stanju da dovedu ''masu'' ljudi a nisu aktivna islamska omladina su navijaci

kakvi ste s njima?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dzanum wrote:koga pozvati? hmm

sve nevladine udruge sto se bore za ne znam ni ja sta sve ne, sve sindikate (ali ovo morate jedan po jedan, posto ocigledno nisu uvezani)

kad malo bolje razmislim, jedini koji su u stanju da dovedu ''masu'' ljudi a nisu aktivna islamska omladina su navijaci

kakvi ste s njima?
nikakvi...

nece pa nece...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Stigo email... reko mi majstor da mogu objaviti...

zelim samo da kazem da vas podrzavamo i da cu doci sad u subotu na plato.
ako budete imali u planu pravtiti neke koncerte, rado cu se odazvat ,
i ja, a cijela ekipa iz fmjama ,naravno dzabe.
vidimo se u subotu...
pozdrav

frenkie
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

edu wrote:hajde da odgovorim ovome..i da zavrsim jedno za svagda sa istim..drvosjeca..sine dragi..nas ne zanimaju ni bosnjaci..ni srbi..ni hrvati..mi nemamo nikakvog nacionalnog interesa..u ovom pokretu su ljudi koji vole ovu zemlju..nas zanima bosanskohercegovacki covjek..prema tome..mi se borimo da tom covjeku bude bolje..u bosni postoje i romi..i cesi..i poljaci..i jos mnogo onih koji nisu konstitutivni..mi se borimo da i njima bude bolje!
Sretno vam bilo... I kakav ste vi pokret dogovarate se preko foruma, al' nije ni to toliko koliko nemate jasno definisan cilj. Sve je nesto neodredjeno, bljutavo neutralno, zamagljeno i daleko. Ipak sretno jos jednom.

Pozdrav.
klif

Post by klif »

dzanum wrote: kad malo bolje razmislim, jedini koji su u stanju da dovedu ''masu'' ljudi su navijaci
Smatram da ukoliko mogu da prebrode "klubastvo" i i da ne "randaliraju", a da budu glasni...

Oni su aktivni clanovi drustva i imaju stav.
Vingo

Post by Vingo »

Stolac92 wrote:Stigo email... reko mi majstor da mogu objaviti...

vidimo se u subotu...
pozdrav

frenkie

TITO! :-) DVA TITA..... :)
edu

Post by edu »

Stolac92 wrote:Stigo email... reko mi majstor da mogu objaviti...

vidimo se u subotu...
pozdrav

frenkie
odlicno..ja kupujem originalni cd cim izadje.. :D :D :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

evo vam link za jednu pjesmu koja vam se mozda svidi:)

http://www.fmjam.com/inc/song.php?sid=381&type=dl
Stolac92

Post by Stolac92 »

Hajmo ovako,

Jučer je dogovoreno da Pokret DOSTA! krene sa podržavanje raznih protesta. Tako da ako protestuju devizne štediše nas nekoliko će otići i podržati ih, ako se radi o Nerminu Tuliću opet odemo i podržimo, ako se radi o štrajku GRAS-a odemo i podržimo ih, ako štrajkuju rudari odemo i podržimo ih i slično...

E, sad bi trebalo barem par ljudi da se jave koji će pratiti medije i obavještavati nas na [email protected] u vezi bilo kakvih aktivnosti koje bi Pokret DOSTA! trebao podržati. Dovoljno je da ode troje sa transparentom i da ljudi vide da imaju našu podršku.
Vingo

Post by Vingo »

Stolac92 wrote:Hajmo ovako,

Jučer je dogovoreno da Pokret DOSTA! krene sa podržavanje raznih protesta. Tako da ako protestuju devizne štediše nas nekoliko će otići i podržati ih, ako se radi o Nerminu Tuliću opet odemo i podržimo, ako se radi o štrajku GRAS-a odemo i podržimo ih, ako štrajkuju rudari odemo i podržimo ih i slično...

E, sad bi trebalo barem par ljudi da se jave koji će pratiti medije i obavještavati nas na [email protected] u vezi bilo kakvih aktivnosti koje bi Pokret DOSTA! trebao podržati. Dovoljno je da ode troje sa transparentom i da ljudi vide da imaju našu podršku.
Tuspas mene! svakako to radim....
Vingo

Post by Vingo »

jedino me malo nervira.....gdje su oni kad treba podrzati DOSTA....?
Al nas je cilj da budemo bolji....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

@ stolac & co.

evo ti jedna tacka
- usvajanje zakona o preispitivanju porijekla imovine

nacrt zakona je vec bio u parlamentarnoj proceduri (sdp), ali je odbijen, a sdp se nije bas puno bunio oko toga (vjerovatno jer bi i oni tu zijanili)

naime lijepo je pricati o velikim stvarima, ali ovo je jedan od zakona koji bi se mogao progurati, a svi cete se sloziti da je bitan
Vingo

Post by Vingo »

nacrt ima na stranici sdp-a....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Vingo wrote:nacrt ima na stranici sdp-a....
eto, dogovorili smo se, hajmo sad na rostilj... :D
dzanum

Post by dzanum »

mIRCerka wrote:
dzanum wrote:koga pozvati? hmm

kad malo bolje razmislim, jedini koji su u stanju da dovedu ''masu'' ljudi su navijaci

kakvi ste s njima?
nikakvi...

nece pa nece...
a sto nece?

jel sto su mirni protesti il im mrskotinja?

obecajte im ludu akciju - urlanje na ulici i dobos :-)

oni bi vam fakat dobro dosli, da zastrase politicare :shock:
bpsang

Post by bpsang »

mIRCerka wrote:
zmijaIzmaj wrote:ne mislim da je u fra bilo tako, haver haveru reko...ljudi imaju udruzenja, studenstke udruge koje rade pravu stvar...svaka cast udruzenju Dosta, al za sada nisu dovoljno jaki da pokrenu 100 000 ljudi...treba jacati
zmijo, dodjes tio dovedes dvije drugarice (ne za edua vec na plato) dodjem ja sa dvije, slijedeci put te dvije dovedu po dvije...
znas matematiku, sracunaj... :D:D:D:D
1+1=3

oprobana taktika :D
bpsang

Post by bpsang »

ukor 100_KO ne zachatavaj :x
Post Reply