U BiH ne postoji jedan, vec tri naroda i morate biti svjesni da vas po tom principu u R.S-u a ni u dijelovima gdje su Hrvati vecina nece prihvatiti. Dakle nastojite biti politicki neutralni, ja smatram da je to u ovakvoj drzavi nemoguce. Mozda je moguce u Njemackoj, Francuskoj, ali u BiH jako, jako tesko.Stolac92 wrote:Nudeći alternativu znači upasti u njihove političke lopovluke i boriti se za vlast... ja to ne želim i mislim da većina ljudi iz Pokreta DOSTA! to isto ne žele... ne podržavamo nijednu političku opciju upravo radi toga da bi mogli uticati na sve njih... kad budu radili loše mi ćemo se buniti... kad budu radili dobro reći ćemo ovo je dobro...
što se tiče zahtjeva tipa "ukinuti kantone" to je upadanje u rupu bez dna... baviti se raspetljavanjem Gordijevskog čvora je njihov način kako zavaravaju narod i nastavljaju krasti. Ne tiče nas se kako će oni ispuniti zahtjeve... ako oni skontaju da će uštediti ogromne pare tako što će ukinuti kantone i te pare iskoristiti da povećaju penzije i plate onda super... oni treba da nađu način kako da ispune zahtjeve običnog čovjeka... ne interesuje nas kako... postoje načini kako se mogu stvari uraditi... njihovo je da rade za dobrobit ovog naroda prvo pa tek onda za sopstvenu korist.
Koga pozvati na proteste?
- Drvosjeca iz Dejcica
-
tigris
natjerat ih da to izglasajuedu wrote:vingo..nisi bila na sastanku..Vingo wrote:slazem se....
Pa sta cemo? Treba odrzati medijsku paznju...
Nermin Tulic?![]()
..ovo oko nermina sam spomenuo..meni se cini da su se i ostali slozili!?
zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine?
-
edu
hajde da odgovorim ovome..i da zavrsim jedno za svagda sa istim..drvosjeca..sine dragi..nas ne zanimaju ni bosnjaci..ni srbi..ni hrvati..mi nemamo nikakvog nacionalnog interesa..u ovom pokretu su ljudi koji vole ovu zemlju..nas zanima bosanskohercegovacki covjek..prema tome..mi se borimo da tom covjeku bude bolje..u bosni postoje i romi..i cesi..i poljaci..i jos mnogo onih koji nisu konstitutivni..mi se borimo da i njima bude bolje!
-
dzanum
koga pozvati? hmm
sve nevladine udruge sto se bore za ne znam ni ja sta sve ne, sve sindikate (ali ovo morate jedan po jedan, posto ocigledno nisu uvezani)
studente - isti princip kao sa sindikatima
kad malo bolje razmislim, jedini koji su u stanju da dovedu ''masu'' ljudi a nisu aktivna islamska omladina su navijaci
kakvi ste s njima?
sve nevladine udruge sto se bore za ne znam ni ja sta sve ne, sve sindikate (ali ovo morate jedan po jedan, posto ocigledno nisu uvezani)
kad malo bolje razmislim, jedini koji su u stanju da dovedu ''masu'' ljudi a nisu aktivna islamska omladina su navijaci
kakvi ste s njima?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nikakvi...dzanum wrote:koga pozvati? hmm
kakvi ste s njima?
nece pa nece...
-
Stolac92
Stigo email... reko mi majstor da mogu objaviti...
zelim samo da kazem da vas podrzavamo i da cu doci sad u subotu na plato.
ako budete imali u planu pravtiti neke koncerte, rado cu se odazvat ,
i ja, a cijela ekipa iz fmjama ,naravno dzabe.
vidimo se u subotu...
pozdrav
frenkie
vidimo se u subotu...
pozdrav
frenkie
- Drvosjeca iz Dejcica
Sretno vam bilo... I kakav ste vi pokret dogovarate se preko foruma, al' nije ni to toliko koliko nemate jasno definisan cilj. Sve je nesto neodredjeno, bljutavo neutralno, zamagljeno i daleko. Ipak sretno jos jednom.edu wrote:hajde da odgovorim ovome..i da zavrsim jedno za svagda sa istim..drvosjeca..sine dragi..nas ne zanimaju ni bosnjaci..ni srbi..ni hrvati..mi nemamo nikakvog nacionalnog interesa..u ovom pokretu su ljudi koji vole ovu zemlju..nas zanima bosanskohercegovacki covjek..prema tome..mi se borimo da tom covjeku bude bolje..u bosni postoje i romi..i cesi..i poljaci..i jos mnogo onih koji nisu konstitutivni..mi se borimo da i njima bude bolje!
Pozdrav.
-
Vingo
Stolac92 wrote:Stigo email... reko mi majstor da mogu objaviti...
vidimo se u subotu...
pozdrav
frenkie
TITO!
-
edu
odlicno..ja kupujem originalni cd cim izadje..Stolac92 wrote:Stigo email... reko mi majstor da mogu objaviti...
vidimo se u subotu...
pozdrav
frenkie
-
Stolac92
evo vam link za jednu pjesmu koja vam se mozda svidi:)
http://www.fmjam.com/inc/song.php?sid=381&type=dl
http://www.fmjam.com/inc/song.php?sid=381&type=dl
-
Stolac92
Hajmo ovako,
Jučer je dogovoreno da Pokret DOSTA! krene sa podržavanje raznih protesta. Tako da ako protestuju devizne štediše nas nekoliko će otići i podržati ih, ako se radi o Nerminu Tuliću opet odemo i podržimo, ako se radi o štrajku GRAS-a odemo i podržimo ih, ako štrajkuju rudari odemo i podržimo ih i slično...
E, sad bi trebalo barem par ljudi da se jave koji će pratiti medije i obavještavati nas na [email protected] u vezi bilo kakvih aktivnosti koje bi Pokret DOSTA! trebao podržati. Dovoljno je da ode troje sa transparentom i da ljudi vide da imaju našu podršku.
Jučer je dogovoreno da Pokret DOSTA! krene sa podržavanje raznih protesta. Tako da ako protestuju devizne štediše nas nekoliko će otići i podržati ih, ako se radi o Nerminu Tuliću opet odemo i podržimo, ako se radi o štrajku GRAS-a odemo i podržimo ih, ako štrajkuju rudari odemo i podržimo ih i slično...
E, sad bi trebalo barem par ljudi da se jave koji će pratiti medije i obavještavati nas na [email protected] u vezi bilo kakvih aktivnosti koje bi Pokret DOSTA! trebao podržati. Dovoljno je da ode troje sa transparentom i da ljudi vide da imaju našu podršku.
-
Vingo
Tuspas mene! svakako to radim....Stolac92 wrote:Hajmo ovako,
- Alfons Kauders
@ stolac & co.
evo ti jedna tacka
- usvajanje zakona o preispitivanju porijekla imovine
nacrt zakona je vec bio u parlamentarnoj proceduri (sdp), ali je odbijen, a sdp se nije bas puno bunio oko toga (vjerovatno jer bi i oni tu zijanili)
naime lijepo je pricati o velikim stvarima, ali ovo je jedan od zakona koji bi se mogao progurati, a svi cete se sloziti da je bitan
evo ti jedna tacka
- usvajanje zakona o preispitivanju porijekla imovine
nacrt zakona je vec bio u parlamentarnoj proceduri (sdp), ali je odbijen, a sdp se nije bas puno bunio oko toga (vjerovatno jer bi i oni tu zijanili)
naime lijepo je pricati o velikim stvarima, ali ovo je jedan od zakona koji bi se mogao progurati, a svi cete se sloziti da je bitan
- Alfons Kauders
eto, dogovorili smo se, hajmo sad na rostilj...Vingo wrote:nacrt ima na stranici sdp-a....
-
dzanum
a sto nece?mIRCerka wrote:nikakvi...dzanum wrote:koga pozvati? hmm
kad malo bolje razmislim, jedini koji su u stanju da dovedu ''masu'' ljudi su navijaci
kakvi ste s njima?
nece pa nece...
jel sto su mirni protesti il im mrskotinja?
obecajte im ludu akciju - urlanje na ulici i dobos
oni bi vam fakat dobro dosli, da zastrase politicare
- bpsang
1+1=3mIRCerka wrote:zmijo, dodjes tio dovedes dvije drugarice (ne za edua vec na plato) dodjem ja sa dvije, slijedeci put te dvije dovedu po dvije...zmijaIzmaj wrote:ne mislim da je u fra bilo tako, haver haveru reko...ljudi imaju udruzenja, studenstke udruge koje rade pravu stvar...svaka cast udruzenju Dosta, al za sada nisu dovoljno jaki da pokrenu 100 000 ljudi...treba jacati
znas matematiku, sracunaj...:D:D:D
oprobana taktika