nije, nijeVodenjak wrote:Izvukao si se!sllatki wrote:Mislio sam na planetu!Vodenjak wrote: To je nasa zemlja (bez navodnika) a "drzava" sa navodnicima!
Ovaj put!![]()
![]()
ovo IZ zemlje moze reci samo rahmetlijama...rahmet hin dusi...
nije, nijeVodenjak wrote:Izvukao si se!sllatki wrote:Mislio sam na planetu!Vodenjak wrote: To je nasa zemlja (bez navodnika) a "drzava" sa navodnicima!
Ovaj put!![]()
![]()
Ih sto sitnicaris...Sinapsa wrote:nije, nijeVodenjak wrote:Izvukao si se!sllatki wrote: Mislio sam na planetu!
Ovaj put!![]()
![]()
....al´zamalo je...kol´ko sam ja upucen, kaze se SA zemlje (ako vec misli na planetu)
![]()
ovo IZ zemlje moze reci samo rahmetlijama...rahmet hin dusi...
Potpisujem . . .senada wrote:...na temi o zdravstvu, procitam Hiros, doktor ciju sam izuzetnu strucnost i ljudskost upoznala prije pet godina... i tek ovdje procitam da je covjek musliman...
...da pored mene hodaju gologuzi, il ko nindje... nije mi svejedno...naprotiv, voljela bih da ovdje slobodno zive ili da ja zivim negdje gdje se slobodno po svojoj volji, zelji i potrebi svako oblaci i zivi svoj zivot svako onako kako to sam odabere... nikoga, osim kriminalaca, bandita, svercera, dilera i sl. probisvjeta nebih ni pomislila protjerati samo zato sto se oblaci i zivi zivot drugaciji od mene...
nezavisne wrote:Piše: Nataša Krsman
Prava i slobode
Različite vrste nasilja nad pojedincem često navode na razmišljanje kako čovjek može uživati u svojoj slobodi, a da ne nanese štetu drugima? O ovakvoj vrsti slobode pravnici govore kao o integralnoj slobodi, što bi trebala biti potpuna, istinska sloboda bez stega društva u kojem živi. Uređeno društvo može se tako nazvati samo ako obezbijedi uslove za potpunu slobodu pojedinca.
No, društvo u kome vlada kriminal, korupcija, terorizam i ratovi doveli su do toga da je sloboda pojedinca apstraktan pojam. Površan pregled dnevnih dešavanja dokaz su da je običan građanin lišen svake vrste slobode. U Bosni i Hercegovini stanje je nešto lošije nego u zemljama koje su na dobrom putu da budu uređeno društvo.
Kod nas je sloboda do te mjere ugrožena da mladi, zaljubljeni parovi ne mogu da se ljube u sitne sate jer su pripadnici pojedinih vjerskih zajednica, odnosno njihovih radikalnih frakcija ocijenili da takvo ponašanje ugrožova njihovu slobodu i vjerska pravila.
Tako su se sasvim prirodni izlivi nježnosti mladih Sarajlija pretvorili u opasnost po neku drugu grupu ljudi koja želi da uredi društvo u kojem živi po svojim i pravilima svoje vjerske grupe, poznate kao vehabizam. Neprihvatljivo je zabraniti nekome da vjeruje po svom opredjeljenju, ali, takođe, nedopustivo je da omanja grupa ljudi svijet uređuje po svom nahođenju.
Javnost su zaprepastili i nedavni oštri istupi pripadnika ovog vjerskog pokreta (ako se tako uopšte može nazvati, jer zvanična Islamska zajednica BiH još nije iznijela jasan stav prema ovoj grupi muslimana u BiH).
Medijski istupi nekadašnjeg državljanina Sirije Abu Hamze, bivšeg stanovnika sela Bočinja, a sada Sarajlije, koji prolazi reviziju državljanstva kao i mnogi drugi naturalizovani državljani BiH, da će "odgovoriti svim mjerama ukoliko izgubi državljanstvo", poluprijetećim tonom i nepovezanim rečenicama "ruka za ruku" direktno je ugrožavanje sloboda prvo onih koji o državljanstvu odlučuju zato što im je to posao, a potom i ostalih građana BiH koji moraju da strepe kakva će reakcija biti na ove odluke.
Država kao regulator svih segmenata društva prvo bi morala imati kontrolu u svim ovim oblastima što je preduslov za bezbjedan život svih njenih građana, pa čak i ovih koji tek dokazuju da su njeni državljani. Još su rimski pravnici u svojim kanonima naveli da je osnovni postulat "pošteno živjeti, drugome ne štetiti i svakome dati ono sto mu pripada".
Ovo je pravilo važno i za pojedinca, a za državu bi trebalo biti presudno u donošenju svih odluka kojima uređuje društvo. U bh. društvu daleko smo od ovih regula, pa je moguće da mlade restjeruju i prijete im zato što se vole i da građani strepe zbog javnih upozorenja koja nisu daleko od prijetnje po njihovu bezbjednost.
Zakonodavci u BiH trenutno se bave tehničkim detaljima, izmjenama Ustava u pokušaju, entitetskim obilježjima, podjelom prekomjerno ubranih poreza od građana i privrednika, te međusobnim (op)tužbama.
Ljudskim pravima i slobodama pojedinca niko se ne bavi i ostavljen je brisan prostor za sve one koji požele da im i trunku preostale slobode ugroze. A, ljudska prava nova su kategorija novog Ustava BiH o čemu su se svi jednoglasno složili.
Hahaha . . . nastavaljam u slicnom ritmu , Da sam Vehabija, mala moja dali bi me htijela, svako jutro (kad bi na sjedistu tudjeg auta se nasla), degeneka bi jela....Macuser wrote:Vehabija sam, cijelo selo vice. E, pa jesam, sta se koga tice! Bio mi ceif, ceif, ceif. Alijaaaaaaaaa Is at beg? Oh? Which?
Joj bude mi volja promjenit nick.El-Vedex wrote:Potpisujem . . .senada wrote:...na temi o zdravstvu, procitam Hiros, doktor ciju sam izuzetnu strucnost i ljudskost upoznala prije pet godina... i tek ovdje procitam da je covjek musliman...
...da pored mene hodaju gologuzi, il ko nindje... nije mi svejedno...naprotiv, voljela bih da ovdje slobodno zive ili da ja zivim negdje gdje se slobodno po svojoj volji, zelji i potrebi svako oblaci i zivi svoj zivot svako onako kako to sam odabere... nikoga, osim kriminalaca, bandita, svercera, dilera i sl. probisvjeta nebih ni pomislila protjerati samo zato sto se oblaci i zivi zivot drugaciji od mene...
Pa to utice na vuGla rodjaci...
Imam jedan dobar prijedlog . . . sto niko ne ode gore kod cesme vise sedrenika , kazu da gore nema vehbahija ... a ako slucajno dodju i gore ja cu im dohakati tako sto cu hanumu zagrnuti sa onijem velom sto ga Vehbo koke nose...
Garant bi spika bila sliedeca "Oooo vidi brata masala, naso cednu hahaha , naprijed brate Allah te nagradio velkim....
E jebi ga kad god se napusim , valjam gluposti.
Al svejedno vam je tema kurac... JA nisam neki Auto-jebach al imam za to jarana koji je mor'o cuti za taj dogadjaj, pa jebote zadnjih dana se bash intenzivno fuljam i vozam po gradu i kad ono sta hoce bio sam na jednom od tih mjesta koje svaki grad treba da ima , (da se razumjemo odmah u startu), doduse samo sam kolegicama iz Australije pokazivao pogled ali jeeebi ga . . .
Nekom je ovdje bas primamljiva ta Vehbo fobicna prica.... Izvinjavam se svima onima koji su imali negativna iskustva sa vehabijama , ali ja nikao da naletim ljudi na nesto slicno... dobro bilo je vazova o razvratu i bludu i pogleda osude cina koji se kosi sa tim ucenjima ali jebi ga niko me ne napade a volim da budem svugdje...
I nemoj da se kome raspire predrasude oko ovog El ispred Vedex... Mogao sam staviti La-Vedex pa bi bio vise francuskiji nego arapskiji nick hahahahaha
Jer ovdje izgleda mozes biti samo ZA i PROTIV "nasih" i "njihovih"....
Vehabije jesu bezveze al to ne znaci da mora neko izmisljati price o njima.
Opet kazem da je to ako se desilo fakat sranje , al meni sve smrdi na to ko da bi neko volio da se desi.
PA kad ce se ovaj grad vise urbanizirat majka mu stara , a ne da svak kroji njegov izgled po svojim arsinima. Kome smeta to sto prodje ciko sa bradom , kratkim pantolama i vodi nindzu za ruku (hahah jeebi ga moro sam), on je ne prosvjeceni maloradjanin.
Jel ko ovdje gledo ili jos polje cito "Pokondirenu Tikvu", ako jes dobit ce sliku na sta ovo meni sve lici....
HAHAHAH
Eh sad sam se vec zamislio , pa ja fakat postam najvise na temama o vehabijama . . . Sad mi to na um pade.... a nisam vehabija hahah ili mozda jesam.... e to je vec retoricko pitanje . . . al sta mogu kad naletima na ovaj forum i neki drkadzija netoleranti mi digne zivacccc....
Ma jebes ovo odoh u krpe
Halali te braco ako sam koga i uvredio ahahahahahaah
valterbranisarajevo wrote:Cesto se u raspravama o vehabijama pokusava anulirati stvarni problemi koje oni prave tako stose protura teza da nelagodu kod naroda izaziva njihov stil oblacenja: brade, kratke pantalone, zene obucene kao „nindze“. Naravno tako se pokusava ublaziti sustina problema.
Naravno stil oblacenja je najmanji problem bitna su njihova djela i posljedice koje ostavljaju ovdje.
Na srecu do sada su svi ti incidenti u glavnom bili verbalni od poziva da muslimani ne trebaju cestitati vjerske praznike pripadnicima drugih konfesija (sto je nespojivo sa vijekovnom BiH tradicijom zajednickih slavljenja bozica, uskrsa i bajrama), provociranja i vrijedjanja vjerskih sluzbenika drugih konfesija, pozivanja na neslavljenje nove godine i naravno ovih svih nedavnih protesta.
Medjutim vrlo lako bi se moglo desiti da se sve to pretvori u nesto mnogo opasnije. A sta su oni spremni uraditi onima koji se ne ponasaju prema njihovim shvatanjima moze se vidjeti iz dole navedenog
Vjerovatno vam je poznat tragicni dogadjaj koji se nedavno desio u Sarajevu kada je jedan vehabija zaklao svoju majku jer nije uspio da je dovede "tobe“
Tako krvav je dosao u jednu dzamiju da se opere, a za krv na svojoj odjeci je prisutnima rekao da je "zaklao kurban“ Uzas!!!![]()
Sjetimo se samo i stravicnog ubistva porodice Andjelic u Konjicu!