Ko je od vas imao partnera druge vjere....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
novalic

Post by novalic »

nevjerski fanatizam.. ajmeeeeeee 8-)
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma teska tema do jaja.imao sam iskustva,kao upoznamo se i cim kazem ime odmah osjetim da nisam vise podoban za vezu.ili mi kaze sve je to lijepo jos samo da si moje vjere bilo bi odlicno.
meni i mojim starcima ne smeta,uzoj familiji smeta jer su malo nacionalno osvijesceni poslije pobjede demokratije.
edu

Post by edu »

ja se samo ne bih im'o posla sa nekom iz dijaspore.. :P :D :D :P
novalic

Post by novalic »

nema frke, ne bi ni one s tobom.. pitarom :D
edu

Post by edu »

a ti si im PtRka?.. :D :D :D
revolver amidza

Post by revolver amidza »

hajde ovako,prije rata sam kao i vecina tinejdzera u mom gradu zivio sasvim o.k.i svi smo se druzili zajedno,..u mojoj kuci se nije bas klanjalo,ali se uvijek znalo za bajrame,..zabavljao sam se i sa djevojkama katolkinjama i pravoslavnim,...sve najbolje o njima,..ali moj stari mi je uvijek govorio,..sine furaj s kojom god hoces zenskom ali kad se budes htio zeniti,obavezno da ti bude muslimanka,..tada nisam obracao nesto paznju na njegove rijeci,ali sam ih dobro upamtio,..dosao je rat,..svega je bilo,..ali sam se i ja promijenio,..od tada nisam ni htio da imam cak ni djevojku ili vezu sa nemuslimankom,..nije to nikakva mržnja

evo jedan od mojih ranijih postova zbog kojih sam bio napadan i prozivan i šta ti ja znam šta još(očekujem to i sada,naravno),...a što se djeteta tiče,..naravno da se porodična tradicija prenosi :D ,..s jednom razlikom kćerki ne bih dao ni da se zabavlja,.... a sin,..pa može kao i ja :D,..jesam grozan jel de :x ??
novalic

Post by novalic »

:D :P
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

A wrote:bilo je i Muhameda i Lazara (dobro, nije bas Lazar, malo ga pretjerah :D)
Ajjj misha li ti,sto me nasmija :lol: ...ono u prevodu `Bilo je blagih Lazara :lol:
danas

Post by danas »

A wrote:
horns&drums wrote:Evo da ponovim pitanje:
Moje pitanje bi glasilo: Koje su vam tehnike prepoznavanja, odn. Kako preventivno sprijeciti da vam se neko tako usere u zivot?
Ah, to su ona mala simpaticna pitanja "Lela - jel' to od Lejla ili od Jelena?" 8-) Za cas se vidi da ti onaj drugi postavlja izokola pitanja o tome sta jedes, kako baku/nenu zoves, ma ne da se to zakamufilirati... A najsladje je kad, u ocajanju, kad je vec cuo i ime i prezime, pita "a kako ti se mama zove :roll: ", pun nade.... da je prethodna generacija bila nesto liberalnija od njega samog...
ma sta ti je... moj frajer od prije rata... iz SH braka... odveo me kuci da me upoznaju njegov djed i baka, sa majcine strane katolici... iznijeli oni meni necega suhog (valjda da vide hocu li pojesti)... odlazimo mi; baka zatvara vrata i cuje se kako govori djedu -- pa od svih cura, gdje nadje bas balinkuru... :wink: we're talking 1990... ja nikad cula rijec prije toga, otisla kuci pitala tatu sta to znaci... :roll:
rumenko

Post by rumenko »

Kako ba neces to imati ....pa samih crnkinja iz raznoraznih plemena je bilo garant 15...a dje su..indonezanke...pa holandjanke...pa ruskinje...pa jednom cak i slovenka na privremenom radu....doduse sve su to veze koje traju izmedju pola sata i sat....tako da nemamo nekih obaveza jedno prema drugom...ali ipak sam puo naucio o drugim kulturama....tako da sebeb smatram maximalno...multikulturalno globalno orijentisanim i otvorenim za kontakte sa drugim....jedino je bitno da ovi partneri ne prelaze 25 kuka...eto...
Fair Life

Post by Fair Life »

revolver amidza wrote:(...)
a što se djeteta tiče,..naravno da se porodična tradicija prenosi :D ,..s jednom razlikom kćerki ne bih dao ni da se zabavlja,....
"Kad zasvrbi picara ne boji se ni cara" - prije dvadesetak godina mi je govorio covjek posto mu je kcerka pobjegla za 'kjafira' ... a slicno je tebi mislio.
edu

Post by edu »

rumenko wrote:Kako ba neces to imati ....pa samih crnkinja iz raznoraznih plemena je bilo garant 15...a dje su..indonezanke...pa holandjanke...pa ruskinje...pa jednom cak i slovenka na privremenom radu....doduse sve su to veze koje traju izmedju pola sata i sat....tako da nemamo nekih obaveza jedno prema drugom...ali ipak sam puo naucio o drugim kulturama....tako da sebeb smatram maximalno...multikulturalno globalno orijentisanim i otvorenim za kontakte sa drugim....jedino je bitno da ovi partneri ne prelaze 25 kuka...eto...
teta a..mora on jos uciti..tako? :D :D :D
novalic

Post by novalic »

sedamdesetih.. ja i brat se vracali iz skole, on cetvrti ja drugi zazred.. on se pomlati sa slobodanom.. i slobodan se dere.. ustaso, ustaso.. mi dosli kuci i pitamo mame sta je to.. sedamdesetih... 8-)
novalic

Post by novalic »

oups :-?
edu

Post by edu »

nije ni meni niko objasnjav'o.. :x :D ..nego mor'o sam istrazivati.. :( :( :D :D
danas

Post by danas »

vidi nove sto se nasla prozvana :D :-)
novalic

Post by novalic »

aha.. :D
novalic

Post by novalic »

dobar tek svima :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Rijetko ko govori o sebi :roll:
Svi se neshto ko sjecaju drugih :roll:
revolver amidza

Fair Life wrote:
revolver amidza wrote:(...)
a što se djeteta tiče,..naravno da se porodična tradicija prenosi :D ,..s jednom razlikom kćerki ne bih dao ni da se zabavlja,....
"Kad zasvrbi picara ne boji se ni cara" - prije dvadesetak godina mi je govorio covjek posto mu je kcerka pobjegla za 'kjafira' ... a slicno je tebi mislio.

yebi ga,,..šta se tu može,..nikad se ne zna,ja kažem da ne bih dao, a koliko bi se to poštovalo to niko ne može znat,..ta je gore tačna..ha,ha :D
revolver amidza

kriticarka_nikova wrote:Rijetko ko govori o sebi :roll:
pa ja govorim o sebi,..mislim općenito,..nema smisla da sad pojedinačno nabrajam
danas

Post by danas »

Svi se neshto ko sjecaju :roll:
sta da ti kazem? da mi je sasvim svejedno ko je i sta je dok je i njemu svejedno ko sam i sta sam ja? jer jedino tako to moze fercerati -- da nam je oboma svejedno... ako jednom nije svejedno, onda se to ili raspada ili se jedno "priklanja"... o sta mi je to... :-)
Prenj

Post by Prenj »

Kako nije, @amidza ko da je vlastiti poster okacio.
Radovan se negdje sad zadovoljno osmjehuje ... njegovo djelo nastavlja da zivi u ovakvim likovima.
revolver amidza

Prenj wrote:
Kako nije, @amidza ko da je vlastiti poster okacio.
Radovan se negdje sad zadovoljno osmjehuje ... njegovo djelo nastavlja da zivi u ovakvim likovima.
joj opet ti i radovan,..mi smo se već par puta prepucavali oko tog tvog radovana,..koji crni radovan???
ti kao da ne znaš da čitaš''
halo?,pa kod mene se to u kući govorilo,..dok se ti ni radio nisi,..šta ti misliš da je antagonizam rezultat samo radovana?
u mojoj je familiji bilo i partizana,ustaša i SS (na tvoje razočarenje,"moji" su partizanski,šta kažeš na to),..pa i u srednjovjekovnoj bosni su se "klali" zbog vjere,..i ti bi sad to da mene povežeš sa radovanom,nego idi na pale pa tamo to prosipaj,jebo te radovan više!
danas

Post by danas »

seka wrote: oboje mjesoviti :-)
znaci, udala si se za jednog sto je isti ko i ti :D nista se nisi miksala :P
Post Reply