Sa početkom se slažem.kub lajkan wrote:Da je ovo idealna drzava, drzava blagostanja itd. onda bismo lakse ispravljali nepravde jer bi ih bilo malo. Ali, ako vec nije tako, onda ocito moramo primjenjivati drugu metodologiju.Eshek wrote:Stranka koja poštuje te ideale bez valjanih dokaza i suprotno odluci suda ne isporučuje 6 svojih državljana. Baš tu su pali moji ideali o SDP-u.
Kako to da se SDP-u jedan grijeh uzima kao fatalan, a drugima se oprasta hiljadu drugih?
I ja smatram da je to bila greska, ali ne tolika da treba gaziti po svemu sta SDP jest uradio.
SDP nažalost nema samo jedan grijeh!
Ipak ne treba gaziti po svemu što je SDP uradio. Mnogo pozitivnih stvari je ta stranka uradila.
Treba smijeniti odgovornu osobu za isporučivanje 6 njenih NEVINIH državljana (nevini dok se ne dokaže suprotno), bez predočenih dokaza i suprotno odluci suda! Ta osoba je Zlatko Lagumdžija.
Ne može SDP u predizbornu kampanju sa sloganom kako se zalaže za suverenu državu, a imati na čelu čovjeka koji se pos*ao na njenu suverenost!
Hajde da uzmemo da i nije tako bilo. Činjenica je da javnost Zlatka Lagumdžiju ne voli. Što ne znači da ga treba izbaciti iz stranke, ili gurnuti u neku marginalnu poziciju. Ali ga treba skloniti sa scene, pustiti nekoga drugog ko je bliži javnosti da predstavlja SDP. Nije valjda da je Zlatko jedina osoba koja može predstavljati SDP
A vjeruj mi, dok god je on na čelu SDP-a, neće ni prismrditi pobjedi na izborima. Prosto k'o pasulj: Ljudi ga ne vole! Suočite se s realnošću!