mislila sam na budizam
Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
-
Pearl
i ja pisem svasta..cuj budaizam...
mislila sam na budizam
mislila sam na budizam
-
mosor1
A postoji i od mene neprovjerena prica o Sadamu Huseinu da je nedavno izvrsio transfer u nekakve baptiste.Pearl wrote:od poznatih koji predjose sa islama na hriscanstvo znam jedino za onog jadnika kojeg su htjeli da skrate za glavu a koji je bio tema ovog foruma... mislim, postade poznat silom prilika![]()
![]()
ako se i sa ostalima "razrijesava" kao sa njim, mislim da ih necemo naci jos puno, pa tema gubi poentu![]()
![]()
-
neutral
da mi je samo znati sta sam to rekla pa se ti upali ko kutnjak... nasao si se prozvanim??? prodao bi vjeru kojoj pripadas zbog trenda ili nekih drugih gluposti?Bosanac sa dna kace wrote:ja se grozim osoba pout tebe jer misle da su najpametnije!neutral wrote:uvjek sam se grozila osoba koje prelaze na drugu vjeru...
Nikad ne bih mogla vjerovati takvim osobama... i pitala bih se do kad ce ih to drzati ...do nekog novog hira...
Ja vjerujem u Boga , premda bas nisam religiozna...kada bih presla na drugu vjeru to bi bilo samo ako bi moj ili zivot meni bliskih zavisio od toga...
Osobe koje se stide onog sto im je dato rodjenjem (stid od roditelja i svojih korijena) ne zavredjuju moje postovanje ...jer ... nije vazno na koji se nacin molis Bogu ( ako si vjernik) vazno je da to radis ispravno i da ti je dusa cista...
Bog je jedan, zar ne?
A osobe "suncokrete" ili "kako vjetar puse" mi se gade.... tu prvenstveno ukljucujem onog Raznatovica (Igora_Hamza) ...bilo bi mu pametnije da je promjenio prezuma nego ime... Kad vidim tog covjeka nemam napredka 10 dana... ljudski ljigavac... Ne postoji "prava vjera" nego samo ispravan nacin vjerovanja... i svejedno je kojoj vjeri pripadao...
Znam par osoba ( dvije pravoslavke i jedna katolkinja ) koje su otisle u hare krisne jer su se kao stidjele (ove prve dvije) sto su to zbog desavanja u ratu... Ja sam ih nekako prekrizila kao osobe vrijedne postovanja...
Znam i jednog tipa (iz Sarajeva) koji je u ratu presao na katolicanstvo i uzeo ime Kristijan a bio je musliman... i bla bla
Ali ako ce se na taj nacin rijesiti nekih svojih frustracija onda bujrum... Sretan pojedinac cini sretnijom zajednicu...
ne znam sta si i koje vjeroispovijesti, i kolko upraznjavas to sto jesi, a uopste me ne interesuje!
ali znaj dobro da bi bila to sto si i da bi upraznjavala kolko tolko sto si neko je takodje morao da izda svoju vjeru, vjeru djedova svojih!
bitno je bit covjek, a vjera je cisto izbor pojedinca, sve dokle je on/ona za sebe izabro vjeru za sebe i dok mene ne goni u isto men je svejedno!
ako se malo smiris i procitas pazljivije sta sam napisala skontaces da je pozadina mog posta (Boze zar moram crtati) da je vazno ono sto jesi a ne kojoj vjeri pripadas...i da je jaaaako glupo stidjeti se svoje vjere i zbog toga je mjenjati ili biti pod uticajem trenda ...
savjet: nemoj se nervirati moze te hercika strefiti, a zivot je dug ima toliko toga da dozivis jos...
@Pusur: hajd mi obrazlozi to: vidi joj nicka vidi joj posta... zivo me interesuje tvoj komentar ...
i obzirom da se istomisljenik kao gore citirani lik mogu i tebi reci da je meni svejedno sto bi ti svoju vjeru prodao za klikere ...meni ni iz dzepa ni u dzep... ali imam pravo da takve osobe nepostujem i ne cjenim... i ne vidim zasto se i ti sekiras zbog toga....
-
No.1
Zasto mislis da se vjera mijenja samo onda kad se stidis svoje ? glupost . I zasto mislis da se prelazi citiram,,prodao bi vjeru kojoj pripadas zbog trenda ili nekih drugih gluposti?,,,zbog trenda heheh smijesno razmisljas Moze se prec i iz uvjerenja da je to prava vjera a ne iz TRENDA ILI KORISTOLJUBLJA ili Zbog toga sto se STIDIS svoje vjere Bezzze razmisljas
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Transferi iz jedne u drugu vjeru su stvar osobne odluke svakog pojedinca i niko nema pravo da se u te odluke mjesa. Problem nastaje, kada zbog te odluke, ista osoba treba da ostane kraca za 20-ak cm, ... (prosjecna velicina covjecije glave) ... jer onda, ... on ne moze ni da se smije, ...
... a ni da plache, ....
... preseljava na ahiret. 
-
senada
#106 Preobraćenje
Preobraćenje
Michael Jackson prelazi na islam
Pop zvijezda Michael Jackson potvrdio je nagađanja, navode mediji arapskih zemalja, da planira promijeniti vjeru i preobratiti se na islam.
Prema pisanju dnevnih novina Panorama, Jackson je objavio da planira promijeniti vjeru i mjesto prebivanja.
Inače,Jackson i njegovo troje djece,Prince Michael, Paris i Prince Mihael II, nedavno su se nakon višemjesečnog izbivanja, iznenada pojavili u Las Vegasu.
U grad kocke su stigli iz Irske, koja je pored Bahraina bila njegovo utočište, nakon dobrovoljnog napuštanja Amerike prošle godine.
Revoltiran, kivan i uvrijeđen nakon prošlogodišnjeg suđenja, kada je bio optužen za seksualno napastovanje djece, Michal je i pored oslobađajuće presude, svečano obećao ,da više neće živjeti u zemlji, koja ga ne želi.
U srpnju prošle godine , zajedno sa svojom djecom napustio je Ameriku.
25.2.2007.
Pincom.info / mediji /
Michael Jackson prelazi na islam
Pop zvijezda Michael Jackson potvrdio je nagađanja, navode mediji arapskih zemalja, da planira promijeniti vjeru i preobratiti se na islam.
Prema pisanju dnevnih novina Panorama, Jackson je objavio da planira promijeniti vjeru i mjesto prebivanja.
Inače,Jackson i njegovo troje djece,Prince Michael, Paris i Prince Mihael II, nedavno su se nakon višemjesečnog izbivanja, iznenada pojavili u Las Vegasu.
U grad kocke su stigli iz Irske, koja je pored Bahraina bila njegovo utočište, nakon dobrovoljnog napuštanja Amerike prošle godine.
Revoltiran, kivan i uvrijeđen nakon prošlogodišnjeg suđenja, kada je bio optužen za seksualno napastovanje djece, Michal je i pored oslobađajuće presude, svečano obećao ,da više neće živjeti u zemlji, koja ga ne želi.
U srpnju prošle godine , zajedno sa svojom djecom napustio je Ameriku.
25.2.2007.
Pincom.info / mediji /
-
menmen
#107 Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
nek prelazi tko gdje hoce, samo nek ne kolju i dizu skolske autobuse u zrak.
-
bedifferent12
tuhaj27 wrote:Očekuje se da se 2015. godine muslimanska populacija udvostruči dok se predviđa da će se evropska nemuslimanska populacija smanjiti za bar 3,5 %.(12) Gledajući još dalje u budućnost, istraživanja konzervativaca predviđaju da će se procenat od današnjih 5% muslimana povećati na bar 20% od ukupne populacije u Evropi 2050.godine.
Neki čak predviđaju da će jednu trećinu francuske populacije činiti muslimani 2025.godine i da, ako se ovaj trend nastavi, muslimani mogu nadmašiti broj nemuslimana u Francuskoj, a možda i u cijeloj zapadnoj Evropi sredinom ovog stoljeća. (13) Iako ova istraživanja na prvi pogled izgledaju nevjerovatna, ona možda i nisu tako daleko od rečenog.
Danas, više od 15% mladih između 16 – 25 godina u Francuskoj predstavljaju muslimani, a u Briselu 25% populacije mlađe od 25 godina, takođe, čine muslimani.
Faktor u ovoj jednačini, koji je toliko važan koliko i dramatični rast muslimanske populacije, je i dramatični pad opće evropske populacije, koja će , prema UN-ovom istraživanju, izgubiti više od 100 miliona od 728 miliona iz 2000. godine. Znači, ona će pasti na otprilike 600 miliona, mažda i na čak 565 miliona, 2050.godine.(14)
http://www.bhmuslimmonitor.com/index.ph ... Itemid=129
extra je to sto ljudi prelaze na islam... i sto nas ima mashallah.... samo, niko ne broji koliko tih statistickih "muslimana" uopste ima veze sa islamom... koliko ti "muslimani" zaista znace dobit, a koliko ce njih samo povecati propast zajednici... koliko ce se od njih obrazovati.. koliko njih ce znati zasto vjeruje i ponasati se shodno islamu...
znam par njemaca i austrijanaca koji su presli na islam.. svi su primjeri za ispravno vjerovanje i islamsko ponasanje... za postiditi se.. znam i momka koji je sa islama presao na hriscanstvo... albanac.. ma taj ni danas ne zna sta je ezan.. a otvoreno blati islam... znam i hriscanku koja je presla na judaizam... kaze, njoj extra... a znam i ljude koji se mole boginji...
danas je sve nekako relativno... moze svakako, kako kome odgovara... najbolje ono: meni moja vjera, vama vasa... see you on the judgement day!
- seljak_cojek
Ovo je jedna od boljih izjava koje sam u posljednje vrijeme pročitao. Aferim!bedifferent12 wrote:see you on the judgement day!
- Arminovski
tuhaj27 wrote:
Luis Farrakhan
Vodja muslimana u Americi (Nation of Islam) kojoj su pripadali i Muhamed Ali, Malcolm X, Mike Tyson itd.
Nemas pojma o cemu govoris....
1. NOI nisu muslimani. Samo po imenu. NOI su rasisti a da to mozda i ne znaju. Brak izmedju bijelca i crnkinje i obratno (ili bilo koje "rase" nije dozvoljen)
10. We believe that intermarriage or race mixing should be prohibited. We want the religion of Islam taught without hinderance or suppression.
12. WE BELIEVE that Allah (God) appeared in the Person of Master W. Fard Muhammad, July, 1930; the long-awaited "Messiah" of the Christians and the "Mahdi" of the Muslims.
http://www.noi.org/muslim_program.htm
2. Malcolm X je pripadao njima ali je raskinuo i primio Islam. O razlozima ti necu govoriti. NOI i njihov tadasnji vodja Elijah Muhammad su krivi za njegovu smrt. Za Alija nisam siguran ali mislim da ni on ne pripada NOI.
-
Dezidijat
Zamjenik Predsjenika Islamske Zajednice Njemacke
Maryam Brigitte Weiß

http://www.islam.de/4707.php
Zavrsila kriscansku skolu i 1990 presla na Islam[/quote]
Boze sacuvaj! Ja oove prelazdzije nikako ne volim. Jer znam u Zenici i okolini svi oni koji su presli na Islam su radikalniji muslimani od mog djeda i nene.
Imao sam komsiju Miroslava koji je preso na Islam tamo negdje 92' i on i djevojka mu Branka . Sad su jarane radikalniji muslimani neg bilo koji "rodjeni"
On ima bradu i talib fashion style a zena pokrivena skroz samo oci joj se vide.,
Ne znam im Muslimanska imena, znate mahalu kod nas svi ih zovu Miro i Branka
Maryam Brigitte Weiß

http://www.islam.de/4707.php
Zavrsila kriscansku skolu i 1990 presla na Islam[/quote]
Imao sam komsiju Miroslava koji je preso na Islam tamo negdje 92' i on i djevojka mu Branka . Sad su jarane radikalniji muslimani neg bilo koji "rodjeni"
On ima bradu i talib fashion style a zena pokrivena skroz samo oci joj se vide.,
Ne znam im Muslimanska imena, znate mahalu kod nas svi ih zovu Miro i Branka
-
fia
Dolazim wrote:Nekad se pitam, koliko su iskreni ti prema sebi i prema bogu kada prelaze sa jedne na drugu vjeru????
Ima ona narodna kada se prica o takvima: niti njima velika korist, niti nama velika steta !!!!!
nekad se pitam, da li je vjera kao pripadanje nekom „fanklubu nogometača“, da je u suštini svejedno za koga „navijam“….
-
pančo
neutral wrote:uvjek sam se grozila osoba koje prelaze na drugu vjeru...
Nikad ne bih mogla vjerovati takvim osobama... i pitala bih se do kad ce ih to drzati ...do nekog novog hira...
Ja vjerujem u Boga , premda bas nisam religiozna...kada bih presla na drugu vjeru to bi bilo samo ako bi moj ili zivot meni bliskih zavisio od toga...
Osobe koje se stide onog sto im je dato rodjenjem (stid od roditelja i svojih korijena) ne zavredjuju moje postovanje ...jer ... nije vazno na koji se nacin molis Bogu ( ako si vjernik) vazno je da to radis ispravno i da ti je dusa cista...
Bog je jedan, zar ne?
A osobe "suncokrete" ili "kako vjetar puse" mi se gade.... tu prvenstveno ukljucujem onog Raznatovica (Igora_Hamza) ...bilo bi mu pametnije da je promjenio prezuma nego ime... Kad vidim tog covjeka nemam napredka 10 dana... ljudski ljigavac... Ne postoji "prava vjera" nego samo ispravan nacin vjerovanja... i svejedno je kojoj vjeri pripadao...
Znam par osoba ( dvije pravoslavke i jedna katolkinja ) koje su otisle u hare krisne jer su se kao stidjele (ove prve dvije) sto su to zbog desavanja u ratu... Ja sam ih nekako prekrizila kao osobe vrijedne postovanja...
Znam i jednog tipa (iz Sarajeva) koji je u ratu presao na katolicanstvo i uzeo ime Kristijan a bio je musliman... i bla bla
Ali ako ce se na taj nacin rijesiti nekih svojih frustracija onda bujrum... Sretan pojedinac cini sretnijom zajednicu...
Mislim da puno griješiš...
lično ne zamjeram nikome ko je promijenio vjeru, ukoliko je našao zadovoljstvo u tome...
kažeš vjeruješ u Boga ali nisi religiozna,ne kontam.
također ne razumijem tvoje mišljenje o ljudima koji su promijenili vjeru,što se mene tiče ko god da se promijeni na bolje,u smislu da je korisniji sebi i okolini, svaka čast...samo naprijed...
Što se Hamze tiče,svaka mu čast...momak je prva liga.Ne vidim odakle tolika mržnja prema njemu, u svakom slučaju kad smo kod frustracija,malo se ti zamisli....
- NIN
Vidis,Dolazim wrote:Nekad se pitam, koliko su iskreni ti prema sebi i prema bogu kada prelaze sa jedne na drugu vjeru????
Ima ona narodna kada se prica o takvima: niti njima velika korist, niti nama velika steta !!!!!
nekada davno su bosanski krstjani prelazili na islam (ne svi) pa, shodno tome, ne znam da li ova tvoja konstatacija vazi i u ovom konkretnom slucaju.
Dolazim, sta ti mislis??
Pozdrav...
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
jedno je su¹tina drugo je forma...panèo wrote: Mislim da puno grije¹i¹...
lièno ne zamjeram nikome ko je promijenio vjeru, ukoliko je na¹ao zadovoljstvo u tome...
ka¾e¹ vjeruje¹ u Boga ali nisi religiozna,ne kontam.
takoðer ne razumijem tvoje mi¹ljenje o ljudima koji su promijenili vjeru,¹to se mene tièe ko god da se promijeni na bolje,u smislu da je korisniji sebi i okolini, svaka èast...samo naprijed...
©to se Hamze tièe,svaka mu èast...momak je prva liga.Ne vidim odakle tolika mr¾nja prema njemu, u svakom sluèaju kad smo kod frustracija,malo se ti zamisli....
jedno je koncept drugo je implementacija...
jedno je ideja drugo je manifestacija...
jasnije?
- Bosanac sa dna kace
Pa nije naglasio da je to bio neki izuzetak....NIN wrote:Vidis,Dolazim wrote:Nekad se pitam, koliko su iskreni ti prema sebi i prema bogu kada prelaze sa jedne na drugu vjeru????
nekada davno su bosanski krstjani prelazili na islam (ne svi) pa, shodno tome, ne znam da li ova tvoja konstatacija vazi i u ovom konkretnom slucaju.
Dolazim, sta ti mislis??
Pozdrav...
- Ahmmed
NIN, dobro zapažanjeNIN wrote:Vidis,Dolazim wrote:Nekad se pitam, koliko su iskreni ti prema sebi i prema bogu kada prelaze sa jedne na drugu vjeru????
Dolazim, sta ti mislis??
Pozdrav...
-
pančo
džaba , moraćeš se više potruditi...ztluhcs wrote:jedno je suština drugo je forma...pančo wrote: Mislim da puno griješiš...
lično ne zamjeram nikome ko je promijenio vjeru, ukoliko je našao zadovoljstvo u tome...
kažeš vjeruješ u Boga ali nisi religiozna,ne kontam.
također ne razumijem tvoje mišljenje o ljudima koji su promijenili vjeru,što se mene tiče ko god da se promijeni na bolje,u smislu da je korisniji sebi i okolini, svaka čast...samo naprijed...
Što se Hamze tiče,svaka mu čast...momak je prva liga.Ne vidim odakle tolika mržnja prema njemu, u svakom slučaju kad smo kod frustracija,malo se ti zamisli....
jedno je koncept drugo je implementacija...
jedno je ideja drugo je manifestacija...
jasnije?
prosvijetli me!!!!
-
ines.c
Sve više Evropljana prihvata islam. Uprkos izraženom antiislamizmu koji buja Evropom hiljade Evropljana odlučno prihvaćaju islam. Takva je situacija i u Belgiji gdje je tokom zadnjih godina hiljade stanovnika prihvatilo islam. Belgijski časopis Losewar u posljednjem broju donosi opširni članak o Belgijancima koji su prihvatili islam. Tekst koji je naslovljen “Preko 40 hiljada Belgijanaca tokom proteklih godina prihvatilo islam” detaljno obrađuje ovu problematiku s posebnim osvrtom na nove muslimane iz Bruxellesa, glavnog grada Belgije. Bruxelles je grad sa najvećim procentom stanovništva koje je u proteklih nekoliko godina prihvatilo islam u odnosu na druge evropske gradove. Belgijanci koji su prigrlili islam, prvenstveno ističu da je razlog njihovog odbacivanja kršćanstva te prihvatanje islama, što u islamu između Boga i čovjeka nema posrednika, te čistoća moralnog života, za čime danas pati zapadni i evropski svijet.
-
didgeridoo
Erik Schrody "Everlast" converted to Islam in the late 1990s. For example, at the end of the song "Put Your Lights On," he sings "La ilaha illa Allah" ("there is no god except Allah"), which is the first part of the Islamic creed, the Shahadah. [1]
-
deex
Cula sam kad je Lepa Brena to demantovala jos prije 10-tak godina.Bosanac sa dna kace wrote:Vilfred Hofman dodo seb u imenu Murad po prelasku na islam!
Anne Maria Shimel presla na islam!
Leopold Vajs preso na islam i uzeo ime Muahmed Asad!
Martin Lings preso na islam....
Emir Kusturica preso na pravoslavlje i uzeo ime Nemanja!
Fahreta Jahic odnosno Lepa Brena presla na pravoslavlje i uzela ime Jelena!Kazu da je i Ibrahim Rugova preso na katolicanstvo uzeo ime Rugova!![]()
Sto neko reco sasvim normalna pojava, vjera je izbor pojedinca!
A nama vala nit u dzep a nit iz dzepa sto neko promijeni vjeru!
Nemam nista protiv da ljudi prelaze sa vjere na vjeru, na Zapadu to nije nista strasno, dok je kod nas ravno izdajstvu jer se poistovjecuju vjera i nacija.
Ja, licno, to nikad ne bih uradila iz jednog jedinog razloga. Ateista sam. I tako mi je svejedno ko je koje vjere, pod uslovom da je covjek.
- TheWatcher
evo i ja bas citam i pitam se koja je poenta ove raspravezavrzlama wrote:Ne znam ko je gori onaj ko postavi ovu temu ili oni koji odgovaraju na postove.
Tema je za smece.....ja taman hocu da idem za bosnu a vi je vratite u srednji vijek....
licno ne odobravam to i ne volim takve ljude
-
deex
Ali nije ni logicno da se vjera nasljedjuje, samo ime vjera podrazumijeva da sam nadjes ono u sta ces vjerovati. Mozda su moji preci i vjerovali u boga (namjerno malim slovom), ali to ne znaci da ja MORAM da vjerujem u to sto su oni vjerovali. Doduse, ja ni ne vjerujem u boga. To ne znaci da se stidim. Kao sto ne znaci ni da se stide oni koji su presli na drugu vjeru.