Nova Dacia Logan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Edo-Tito

Post by Edo-Tito »

Sirko wrote:Bio sam u Renault salonu na Barama i nesta gledam Daciu Logan.
Pa taj auto je 12700 maraka na cesti!!!
Sahranit ce Skodu...
svaka cast, Sirko ( cuj Sirko?! ), pogledas li ikad sta su pisali oni prije tebe?

Inace, cheese boy, drago mi je da se slazes da je Logan ekstra auto za te pare. :)
Sirko

Post by Sirko »

E ljepi moj te pametni Edo, ja bi tebe za precednika.
A evo ti i ljimuzine sa shoferom, za vozat se po selima:

Image
Golfoljubac

Post by Golfoljubac »

Dacia Logan je proglasena za "Best Buy Automobil u BIH" od strane Udruzenja auto novinara BIH.
Sta mislite o tome?
Nadir

Post by Nadir »

Mislim da je Logan sasvim zasluzeno dobio titulu best buy auta.
Sta ti mozes uzet za 12789KM?
pips

Post by pips »

sad se vidi kakvi su nam novinari , cuj dacia auto godine???? nikad mi necemo u evropu
putnik

Post by putnik »

pips wrote:sad se vidi kakvi su nam novinari , cuj dacia auto godine???? nikad mi necemo u evropu
Best Buy auto godine.

Inače nova Octavia je auto godine.
Sirko

Post by Sirko »

AUTOMOBIL 2005. GODINE U BOSNI I HERCEGOVINI

1. mjesto - SKODA OCTAVIA
2. mjesto - OPEL ASTRA
3. mjesto - SEAT ALTEA
best buy automobil* - DACIA LOGAN
terensko / suv vozilo - HYUNDAI TUCSON
privredno vozilo - VOLKSWAGEN CADDY

* automobil sa najboljim odnosom "ulozeno-dobijeno"
pljuger

#108 NOVE Verzije LOGANA

Post by pljuger »

To je ono što čekate, ali tek 2006.godine

Image

Image

i to je to BREAK i KARAVAN, izgleda super !
pljuger

#109 Evo još malo slika Logana

Post by pljuger »

Pozdrav iz Zagreba, a kao vlasnik novog Logana mogu vam reči da je auto super, novitet, nešto za sada vrlo rijetko i neobično za naše prostore pošto svi dobro znamo koje marke kod nas prolaze i na koje marke "pate" naši ljudi. Mnogo ljudi mi prilazi i raspituje se i sa nevjericom gleda novu Daciu i manje više svi hvale čude se i sviđa im se !!!!

Evo još par fotki Logana !

Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by pljuger on 02/03/2005 17:08, edited 1 time in total.
Sirko

Post by Sirko »

Pitanje je da li je ovaj Logan Brake photoshop ili prave slike?
pljuger

#111 Logan Break

Post by pljuger »

Sirko wrote:Pitanje je da li je ovaj Logan Brake photoshop ili prave slike?
Pa mislim da nije Photoshop, slika je skinuta sa net-a a tu je i link http://laroumanie.free.fr/page/Dacia/logan_photos.html
Qler

Post by Qler »

ma nesto mi nije jasno kod ovog break, gdje je bijeloj zadnji brisac?!?!i sto su ovoj crvenoj ovako mutne stopke?!

ima tu malo misterije :D

npr. zasto crvena nema otvor za rezervoar a bijela ima?

zasto je kod crvne riverc svjetlo na lijevoj strani, a bijeloj na desnoj?!

pih
lose uradjeno

:D
8-)
pljuger

#113 Preview

Post by pljuger »

Break i Karavan izvedbe još su u razvoju, moguće su razne preinake, ovo je čisti preview i neznam zašto se toliko palite na detaljima. Auti će otprilike izgledatii ovako, a pošto je sve još u razvoju nikad se nezna kakav će biti finalni proizvod !
pljuger

Post by pljuger »

Qler wrote:ma nesto mi nije jasno kod ovog break, gdje je bijeloj zadnji brisac?!?!i sto su ovoj crvenoj ovako mutne stopke?!

ima tu malo misterije :D

npr. zasto crvena nema otvor za rezervoar a bijela ima?

zasto je kod crvne riverc svjetlo na lijevoj strani, a bijeloj na desnoj?!

pih
lose uradjeno

:D
8-)
1.Brisač zadnjeg stakla je vrlo lako uključiti u završnu verziju u što i vjerujem a i logično je da ga Karavan verzija ima.
2.Break verzija ima otvor za punjenje benzina sa kontra strane, a i običaj je ako nisi primjetio da je otvor za punjenje goriva na kontra strani od auspuha (auspuh je na desnoj strani a otvor goriva na ljevoj što je kontra od Logana koji je sada u prodaji a kojega i sam vozim - identično Karavan verziji)
3. Isto je i sa rikverc svjetlom, stavili su ga na kontra stranu u odnosu na obični Logan - identično Karavan verziji
Qler

Post by Qler »

ama ja sam poredio ova dva karavana, koji nisu ni nalik jedan na drugog, cak su im i stopke sroz razlicite! pogledaj, onaj bijeli mozda nije photoshop, al onaj crveni i corav bi vidio da nije "pravi" :)
Golfoljubac

Post by Golfoljubac »

Pljuger,
bio sam na onom tvom sajtu i mislim da tu ima dosta photoshopa.

Image

Image

Image
Golden

Post by Golden »

Dacia tek treba da se izbori za svoju poziciju, kao nekad Skoda. I mislim da je na dobrom putu.
Edo-Tito

Post by Edo-Tito »

Kupio amidža Daciu Logan 1.6. Auto je ekstra.
whow

Post by whow »

Prvo, moj glas definitivno ide Skodi sto naravno ne znaci da Logan nije
" dobar auto za pare". Logan ce imati dobru prodzu u tranziciskim zemljama gdje je za vecinu ljudi odlucujuci faktor pri izboru automobila
" njegova cijena". Loganova osnovna ideja je i bila da se proizvede ekonomicno , obiteljsko auto koje je ce podmirivati raznovrsne potrebe obteji . Znaci focus je sljedeci : Cijena , potrosnja , prostor te prilagodljivost istog , odrzavanje auta i sl.. Slicna ideja kao sto je to bio Renault 4 ili orginalna verzija VW sedamsesetih. Iako radena prema slicnim konceptu -Skoda je ipak malo vise sto bi se reklo "driver's car" concepciski , korisi nesto moderniju tehnologiju : Golf III VS. Renault Clio te vjerujem da ce workmanship kod Skode biti bolji nego sto se to moze ocekivati od Rumunjskog auta , bar u pocetku.
Dakle ako imate dilemu Logan ili Fabija onda se upitajte da li bi ste radije vozili Renault Clio ili Golf III i vasa dilema je rijesena.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Nije ti u redu ovo poređenje! Fabija je po meni, a i po mnogim usporednim testovima, najbolje auto u svojoj klasi, tako da se jedna Dacia ne može porediti s njom. Uporedi tu Daciu s Polom, koji je isti Fabija, samo mu je cijena veća, čak stručnjaci tvrde da je jedina razlika između Pola i Fabije, osim cijene, u tome što je Fabijin ovjes bolje podešen!
Drugo, Clio se može porediti sa Golfom III i ne znam za druge, ali ja bih radije uzeo Clio! Jesi li se ti uopšte vozio u novom Cliu? Pitam zato što mi je ova tvoja komparacija smješna pravo, jer Clio je sasvim ravnopravan ako ne i bolje auto od Golfa III! Prvo udobniji je jedno 7 puta, po ležanju su tu negdje, Clio ima bolje kočnice, itd...
Zapravo jedina prednost trice u poređenju s Cliom je više prostora u unutrašnjosti, po svemu ostalom (motori, sigurnost, udobnost) Clio je bolji.
Fakat, više mi je na vrh glave tvoje hvaljenje VW-a, sad je došlo do toga da se jedan Renault Clio na može usporediti sa Golfom III!
Dakle, prvo provozaj Clia ili nek te neko provoza kad budeš dolazio u Sa, pa onda ti neće pasti napamet ovako smješne komparacije! Uz dužno poštovanje!
nineac

Post by nineac »

Whow dobro ti je čovjek rekao! Po čemu si ti zaključio da Fabia koristi platformu Golfa III? Platformu Golfa II koristi samo SEAT Toledo pretprošle generacije. Fabia se u potpunosti koristi platformom trenutnog pola, te je istina da je bolje podešena.
Stitch__

Post by Stitch__ »

nikako se ne mogu sjetit na kojoj stranici sam vidio anketu, al mislim da je Bugov auto-magazin u pitanju. Pitanje je bilo: Koje je auto najvise gay?

a) Renault Clio 1.2
b) Renault Clio 1.4
c) Renault Clio 1.6

:D i jasta je. prije nego sto me pocnete "derat" (sto se uklapa u prethodni tekst :D ) da kazem da govorim o dizajnu. vozio ga nisam 8)
whow

Post by whow »

AS aka Ado Shampion-
A.) Potpuno se slazem za tvojom konstatacijom da se Golf i Clio ne bih trebali porediti. Razlog: Golf je Golf :D
Za tvoju informaciju ja sam se vozio Clia (1996) dok si ti vjerovatno vozio biciklo :D i upravo je to model koji sam poredio sa Golfom III
B.) Gdje si to procitao da je Skoda Fabia najbolje auto u klasi
( cjenovnoj i ostalima) molim te predoci argumente.
C.) Ako ne volis VW to je o.k. ali dozvoli i onima koji imaju drugacije misljenje da ga i ispolje .
Pooll

Post by Pooll »

Ne znam jeste citali tekst, izasao je u Auto Plusu, Auto Magazinu... ili nesto slicno... preveden...
Image

Ko umije njemacki sprahat ima ovdje: http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_id=8518 :shock:
whow

Post by whow »

Image

11.460 CAD oko13.000 KM

2.2l , 140 ks DOHC masina

Klima, CD, Kasetofon ,ABS , air bags ,tinted windows i jos mnogo toga za male pare .
Ako imas cash dobijas i specijalan popust.
Post Reply