Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav iz Zagreba, a kao vlasnik novog Logana mogu vam reči da je auto super, novitet, nešto za sada vrlo rijetko i neobično za naše prostore pošto svi dobro znamo koje marke kod nas prolaze i na koje marke "pate" naši ljudi. Mnogo ljudi mi prilazi i raspituje se i sa nevjericom gleda novu Daciu i manje više svi hvale čude se i sviđa im se !!!!
Evo još par fotki Logana !
Last edited by pljuger on 02/03/2005 17:08, edited 1 time in total.
Break i Karavan izvedbe još su u razvoju, moguće su razne preinake, ovo je čisti preview i neznam zašto se toliko palite na detaljima. Auti će otprilike izgledatii ovako, a pošto je sve još u razvoju nikad se nezna kakav će biti finalni proizvod !
Qler wrote:ma nesto mi nije jasno kod ovog break, gdje je bijeloj zadnji brisac?!?!i sto su ovoj crvenoj ovako mutne stopke?!
ima tu malo misterije
npr. zasto crvena nema otvor za rezervoar a bijela ima?
zasto je kod crvne riverc svjetlo na lijevoj strani, a bijeloj na desnoj?!
pih
lose uradjeno
1.Brisač zadnjeg stakla je vrlo lako uključiti u završnu verziju u što i vjerujem a i logično je da ga Karavan verzija ima.
2.Break verzija ima otvor za punjenje benzina sa kontra strane, a i običaj je ako nisi primjetio da je otvor za punjenje goriva na kontra strani od auspuha (auspuh je na desnoj strani a otvor goriva na ljevoj što je kontra od Logana koji je sada u prodaji a kojega i sam vozim - identično Karavan verziji)
3. Isto je i sa rikverc svjetlom, stavili su ga na kontra stranu u odnosu na obični Logan - identično Karavan verziji
ama ja sam poredio ova dva karavana, koji nisu ni nalik jedan na drugog, cak su im i stopke sroz razlicite! pogledaj, onaj bijeli mozda nije photoshop, al onaj crveni i corav bi vidio da nije "pravi"
Prvo, moj glas definitivno ide Skodi sto naravno ne znaci da Logan nije
" dobar auto za pare". Logan ce imati dobru prodzu u tranziciskim zemljama gdje je za vecinu ljudi odlucujuci faktor pri izboru automobila
" njegova cijena". Loganova osnovna ideja je i bila da se proizvede ekonomicno , obiteljsko auto koje je ce podmirivati raznovrsne potrebe obteji . Znaci focus je sljedeci : Cijena , potrosnja , prostor te prilagodljivost istog , odrzavanje auta i sl.. Slicna ideja kao sto je to bio Renault 4 ili orginalna verzija VW sedamsesetih. Iako radena prema slicnim konceptu -Skoda je ipak malo vise sto bi se reklo "driver's car" concepciski , korisi nesto moderniju tehnologiju : Golf III VS. Renault Clio te vjerujem da ce workmanship kod Skode biti bolji nego sto se to moze ocekivati od Rumunjskog auta , bar u pocetku.
Dakle ako imate dilemu Logan ili Fabija onda se upitajte da li bi ste radije vozili Renault Clio ili Golf III i vasa dilema je rijesena.
Nije ti u redu ovo poređenje! Fabija je po meni, a i po mnogim usporednim testovima, najbolje auto u svojoj klasi, tako da se jedna Dacia ne može porediti s njom. Uporedi tu Daciu s Polom, koji je isti Fabija, samo mu je cijena veća, čak stručnjaci tvrde da je jedina razlika između Pola i Fabije, osim cijene, u tome što je Fabijin ovjes bolje podešen!
Drugo, Clio se može porediti sa Golfom III i ne znam za druge, ali ja bih radije uzeo Clio! Jesi li se ti uopšte vozio u novom Cliu? Pitam zato što mi je ova tvoja komparacija smješna pravo, jer Clio je sasvim ravnopravan ako ne i bolje auto od Golfa III! Prvo udobniji je jedno 7 puta, po ležanju su tu negdje, Clio ima bolje kočnice, itd...
Zapravo jedina prednost trice u poređenju s Cliom je više prostora u unutrašnjosti, po svemu ostalom (motori, sigurnost, udobnost) Clio je bolji.
Fakat, više mi je na vrh glave tvoje hvaljenje VW-a, sad je došlo do toga da se jedan Renault Clio na može usporediti sa Golfom III!
Dakle, prvo provozaj Clia ili nek te neko provoza kad budeš dolazio u Sa, pa onda ti neće pasti napamet ovako smješne komparacije! Uz dužno poštovanje!
Whow dobro ti je čovjek rekao! Po čemu si ti zaključio da Fabia koristi platformu Golfa III? Platformu Golfa II koristi samo SEAT Toledo pretprošle generacije. Fabia se u potpunosti koristi platformom trenutnog pola, te je istina da je bolje podešena.
AS aka Ado Shampion-
A.) Potpuno se slazem za tvojom konstatacijom da se Golf i Clio ne bih trebali porediti. Razlog: Golf je Golf
Za tvoju informaciju ja sam se vozio Clia (1996) dok si ti vjerovatno vozio biciklo i upravo je to model koji sam poredio sa Golfom III
B.) Gdje si to procitao da je Skoda Fabia najbolje auto u klasi
( cjenovnoj i ostalima) molim te predoci argumente.
C.) Ako ne volis VW to je o.k. ali dozvoli i onima koji imaju drugacije misljenje da ga i ispolje .