Zaboravljena Zepa
-
FindingNemo
ja mogu vidjeti sa nekim ljudima vezano za prevoz i objavljivanje nekih vijesti o ovoj akciji sto je dobro da vise ljudi zna o akciji...sto se tice gradnje...zasto se ne bi vidjelo sa nekim firmama da one to urade, ali da to bude neki oblik donacije, njima ce reklama dobro doci (znam da zvuci uzasno ali tako je) a i Camil ce imati krov nad glavom, pristojan.
-
mr__bosnjak
Super. Znaci kuda sve saljemo? Da prvo to. A onda neka Ahmmed odgovori za ovo sa ministarstvom.
-
mr__bosnjak
Sto se tice medija mogao bih mozda to sredit. Nije FTV ali moglo bi imati znacaja.
-
FindingNemo
mislim da je ipak neki neutralan racun najbolje rjesenje...najbolje je da to neko od nas kontrolise, mislim trosenje sredstava jer cudan smo mi narod...neka me niko pogresno ne shvati...da se akcija poslije ne zavrsi na pogresnom mjestu...
-
mr__bosnjak
Ustvari znam da bi imalo znacaja i to velikog. Ali necu jos ista rec.
-
mr__bosnjak
Ustvari znam da bi imalo znacaja i to velikog. Ali necu jos ista rec.
-
FindingNemo
ovako, ja cu sad vidjeti sa prijateljicom da li u njenoj garazi ima jos prostora gdje bismo mogli ostavljati stvari i da li to moze uopce...e takodjer cu provjeriti sa nekim prijateljima vezano za objavljivanje akcije i prevoz pa javim. a bilo bi dobro da se nekako sad dogovorimo kada bi to moglo biti da ja ne ugovaram naslijepo. mozemo se cuti i preko mog maila i telefona pa da se dogovorimo. da saljem mail adresu i broj....ili????
- Ahmmed
Vingo, ma, slaba im internet konekcija u Žepi, pa nikako da se žene nakače na Forum
....Dakle, ponavljam, provjerio sam, sigurno su u Žepi, otići će do njih jedna Žepljanka, ili im "poručiti" po nekome da ih tražim, a ako im ne "poruči" do sutra, odoh ja u Žepu ,u subotu, ako Bog da, da ih nađem!
....Dakle, ponavljam, provjerio sam, sigurno su u Žepi, otići će do njih jedna Žepljanka, ili im "poručiti" po nekome da ih tražim, a ako im ne "poruči" do sutra, odoh ja u Žepu ,u subotu, ako Bog da, da ih nađem!
-
Kwaheri
...ma insan je sve nasao...na hajr ako Bog da... eto neka jos otvori racun, postavi ga ovdje na forum...pa ko zeli da uplati novac bujrum, ko ne zeli...opet hajr... i kada bude nesto konkretno novca i pomoci, ko zeli u Zepu...organizirate se s Ahmedom...a tada je vec laksi dio...Vingo wrote:Ahmede jesi nasao kcerke?
-
mr__bosnjak
Finding Nemo, veliko ti hvala. Ovako, ja neznam ako imam mogucnosti slat direktno objekte ako cu tako reci. Nego jeli moguce da se doniraju pare pa da se od istih kupe potrebne stvari? Znaci ovako cemo, Finding Nemo, ti nadzi ko bi mogao to da prebaci tamo i ako ima mjesta u garazi...
Ahmmede ti andzi kcerke i kontaktiraj ih pa vidi za to ministarstvo. Neznam jos kako cemo za racun i kuda ce donacije. Znaci racun, prevoz, gradnja i sta cemod donirat. Izvinite ako naredzujem ali moramo pozurit ako cemo uspjet. Opet sve je ovo za dedu...
Ahmmede ti andzi kcerke i kontaktiraj ih pa vidi za to ministarstvo. Neznam jos kako cemo za racun i kuda ce donacije. Znaci racun, prevoz, gradnja i sta cemod donirat. Izvinite ako naredzujem ali moramo pozurit ako cemo uspjet. Opet sve je ovo za dedu...
- Ahmmed
Bošnjak, ti si neki plah narednik
Dakle, da podnesem izvještaj:
Kontaktirao ministarstvo, već treći put u toku dana.
Posljednja informacija od prije nekoliko minuta: Ljudi će u naredna tri dana, izaći na teren, posjetiti Ćamila, sve sa kompetentnim ljudima koji se razumiju u gradnju. Procjenu će uraditi na licu mjesta, i prionuti na posao. Djeluju vrlo ozbiljno, a ja sam tu, da vršim "pritisak"
Kćerkama ušao u trag, no, nažalost.....komunikacija s njima je, zbog njihovog psihofizičkog stanja, pomalo otežana.....Dakle, s njima nema pretjerano puno razgovora, samo im možemo pomoći....a to je i najvažnije u ovom trenutku....
Što se računa tiče....Zamolio bih nekoga drugog da se tog dijela posla prihvati
Kako stvari sada idu,a u pregovorima sam i za neki namještaj, prikupljeni novac , mogli bi iskoristiti da pomognemo još nekim ljudima....
Mislim da je fondacija sarajevo- x,prava stvar.....Ne znam šta ostali misle, šta misle vlasnici sitea....ali, evo, da razgovaramo i o tome.....
Dakle, da podnesem izvještaj:
Kontaktirao ministarstvo, već treći put u toku dana.
Posljednja informacija od prije nekoliko minuta: Ljudi će u naredna tri dana, izaći na teren, posjetiti Ćamila, sve sa kompetentnim ljudima koji se razumiju u gradnju. Procjenu će uraditi na licu mjesta, i prionuti na posao. Djeluju vrlo ozbiljno, a ja sam tu, da vršim "pritisak"
Kćerkama ušao u trag, no, nažalost.....komunikacija s njima je, zbog njihovog psihofizičkog stanja, pomalo otežana.....Dakle, s njima nema pretjerano puno razgovora, samo im možemo pomoći....a to je i najvažnije u ovom trenutku....
Što se računa tiče....Zamolio bih nekoga drugog da se tog dijela posla prihvati
Kako stvari sada idu,a u pregovorima sam i za neki namještaj, prikupljeni novac , mogli bi iskoristiti da pomognemo još nekim ljudima....
Mislim da je fondacija sarajevo- x,prava stvar.....Ne znam šta ostali misle, šta misle vlasnici sitea....ali, evo, da razgovaramo i o tome.....
- SiSaJuMe
@AhmmedAhmmed wrote:Hej,hej....
Dakle, u varijanti o kojoj ja govorim, Ministarstvo bi napravilo kuću, od para koje bi oni pronašli,izdvojili,šta znam.....Moje je da ih "pritiskujem" a, obećavam, hoću, gori sam od stjenice![]()
Naše je, dakle, po mom prijedlogu,da opremimo kuću!
Ja sam malo skeptičan prema računu za Ćamilove kćeri....Znate već, zetovi i ostalo, iako ne bih dušu da griješim....
Dakle, namještaj i hrana u kontinuitetu, da budu naša briga.....
Vi mi izgledate kako jako ozbiljan covjek i stoga bi vas molio ako ste u mogucnosti da se prihvatite da vodite ovu Akciju. Ako negrijesim vi zivite u BIH sto omogucava dobru realizaciju ove akcije. Mi koji vani zivimo mozemo samo predlozima i novcanim srestvima pomoci. Potpuno vas podrzavam po pitanju bankovnog racuna. Racun na didino ime il na ime ove Akcije iza koje bi vi uz pomoc 2-3 formasa kao tim stajali.
@Mr Bosnjak sto se tice naziva , nebitno je i nije vazno , vazno je da se didi pomogne. Nezgrapno je davat neku simboliku ovoj tuznoj situaciji. Ovo ja zamisljam kao pomoc covjeku u nevolji. Ocekujem da ce proradit ono malo dobrog u nama i da ce mo didi pomoci. Nikad nisam bio u Zepi niti znam gdje je tacno to mjesto, niti sam iste vjeroispovjesti kao dida al mi je zao kad neko u 2006 godini tako zivi. Stoga mi nazivi nisu ni bitni i nebi da sabahom u zepi mediski privuceemo znacaj niti da didu sevap dijelimo. Didi treba ljudska pomoc, bez interesa. jednostavno pomoc. Stoga molim sve buduce donatore (ako se preko ovog foruma pokrena akcija) iz ljudskosti pomognu covjeku.
Pozdrav.
-
Kwaheri
evo potpisa za ovo...SiSaJuMe wrote:
@Ahmmed
Vi mi izgledate kako jako ozbiljan covjek i stoga bi vas molio ako ste u mogucnosti da se prihvatite da vodite ovu Akciju. Ako negrijesim vi zivite u BIH sto omogucava dobru realizaciju ove akcije. Mi koji vani zivimo mozemo samo predlozima i novcanim srestvima pomoci. Potpuno vas podrzavam po pitanju bankovnog racuna. Racun na didino ime il na ime ove Akcije iza koje bi vi uz pomoc 2-3 formasa kao tim stajali.
Pozdrav.
- danas
potpuno se slazem.SiSaJuMe wrote:@AhmmedAhmmed wrote:Hej,hej....
Dakle, u varijanti o kojoj ja govorim, Ministarstvo bi napravilo kuću, od para koje bi oni pronašli,izdvojili,šta znam.....Moje je da ih "pritiskujem" a, obećavam, hoću, gori sam od stjenice![]()
Naše je, dakle, po mom prijedlogu,da opremimo kuću!
Ja sam malo skeptičan prema računu za Ćamilove kćeri....Znate već, zetovi i ostalo, iako ne bih dušu da griješim....
Dakle, namještaj i hrana u kontinuitetu, da budu naša briga.....
@Mr Bosnjak sto se tice naziva , nebitno je i nije vazno , vazno je da se didi pomogne. Nezgrapno je davat neku simboliku ovoj tuznoj situaciji. Ovo ja zamisljam kao pomoc covjeku u nevolji. Ocekujem da ce proradit ono malo dobrog u nama i da ce mo didi pomoci. Nikad nisam bio u Zepi niti znam gdje je tacno to mjesto, niti sam iste vjeroispovjesti kao dida al mi je zao kad neko u 2006 godini tako zivi. Stoga mi nazivi nisu ni bitni i nebi da sabahom u zepi mediski privuceemo znacaj niti da didu sevap dijelimo. Didi treba ljudska pomoc, bez interesa. jednostavno pomoc. Stoga molim sve buduce donatore (ako se preko ovog foruma pokrena akcija) iz ljudskosti pomognu covjeku.
Pozdrav.
znam da sa-x moze puno toga, organizovali smo paketice za djecu za novu godinu, i svasta nesto.
ja nisam u BH, ali imate moju finansijsku podrsku. ali neko dole mora okrenut telefon, otici na teren, i sve sto ide sa tim...
-
mr__bosnjak
@Ahmmed
Dobar izvjestaj. Salim se. Ali stvarno odlican si. Slazem se da ti trebas vodit ovu akciju a njeno ime mi je vise nebitno. Ali ako cu sredit ovo sa medijom onda mora imat neko ime. Pa mozda "pomoc dedi". il "pomoc Zepi". Ja predlazem da Ahmmed ovo vodi, zatim Finding Nemo a ja i Sisajume kao i neko ko hoce da budemo ko nesto "podpredjednik" iza njih. Znaci ministarstvo ce to gledat i mozda gradit a nama ostaje da sredimo racun i donacije i transport.
Dobar izvjestaj. Salim se. Ali stvarno odlican si. Slazem se da ti trebas vodit ovu akciju a njeno ime mi je vise nebitno. Ali ako cu sredit ovo sa medijom onda mora imat neko ime. Pa mozda "pomoc dedi". il "pomoc Zepi". Ja predlazem da Ahmmed ovo vodi, zatim Finding Nemo a ja i Sisajume kao i neko ko hoce da budemo ko nesto "podpredjednik" iza njih. Znaci ministarstvo ce to gledat i mozda gradit a nama ostaje da sredimo racun i donacije i transport.
-
mr__bosnjak
Ispravljam se. Ministarstvo ce gradit. Mashalla dokle smo stigli.Ahmmed wrote:Bošnjak, nema "možda" graditi. Nego, sigurno graditi. Jer, šta imaju gledati, ako neće graditi?
-
mr__bosnjak
Znaci prikljucujes se?BECHO wrote:Odlicna ideja!Mislim da je fondacija sarajevo- x,prava stvar.....Ne znam šta ostali misle, šta misle vlasnici sitea....ali, evo, da razgovaramo i o tome