Kako vam se dopada Harijeva pjesma za Eurosong
Moderator: _BataZiv_0809
-
radeljas
moglo bi se i mjesto ponoviti. vajta je bio predzadnji kol'ko se ja sjecam. a imaju isti kraj pjesme. kriknes 'lejla' na kraju nema veze sto se to ni s cim ne uklapa. elem ove godine srbija sa tri pjesme: severinina sojchice djevojchice, hari sa golubom nekakim i prava pjesma iz srbije ne znam da li je izabrana. eto velika srbija barem na evroviziji, a uskoro ne d'o bog i u nasim stanovima ...sudnjidan wrote:Nakon tacno 25 godina opet "Lejla" iz Sarajeva na Eurosongu.
.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Evo citam i na forumu i na blogovima sage o pjesmi LEJLA kojom ce nas Hari predstavljati u Atini.
I shvatam da nama NISTA i NIKO ne valja...
Prvo pricaju JOJ HARI I PRICE O GOLUBOVIMA EBLA GA PTICIJA GRIPA bla bla....
Ja mislim da je golub najopjevanija zivina na ovim prostorima..
Onda kazu HARI NARCISOIDAN vako nako, prica da je on najbolji najjaci drz' ne daj...
jeste covjek narcis, al ima dobar glas...iako ne da gledat u sebe...
onda kazu LEJLA VUCE PRAVO NA LANE MOJE....pa autor je Zeljko Joksimovic, koji ima svoju furku koje se drzi, isto kao sto Merlin ima svoju, a Hari svoju...
onda pricaju protiv ETNO elmenata...u ovoj pjesmi ih ima taman dovoljno da zadovolji i etno fanove i etno mrzioce...ni puno ni malo...vec taman...
i onda finalni argument PJESMU MU NAPISAO SRBENDA ZELJKO...taj isti srbenda je osvojio drugo mjesto svojom pjesmom, bila ona plagijat ili ne (o cemu smo vec pricali prije dvije godine)...
koliko god ja ne gotivila Harija, zelim mu svu srecu u maju 2006, zelim mu da bude MAKAR drugi
jer ne vjerujem da bismo mi finansijski izdrzali odrzavanje eurosonga ovdje
:D:D
zelim mu da bude sto bolji samo da zachepi gubice mahalcima koji d*kajuci za kompjuterom sve bolje rade od profesionalaca...
papci, bolji ste fudbaleri od Biscevica, bolji ste novinari od komplet garniture oslobodjenja, bolji ste pjevaci od Harija, bolje biste nas predstavili na Eurosongu od DEENa, bolje biste rijesili politicka pitanja od OHRa..u svemu ste bolji...nazalost samo sjedite za kompjuterom i palamudite, a tesko vam je guzove izvuc vani...i fakat nesto uraditi...
zato, koliko god te ne gotivila, HARI SRETNO TI BILO I DRZIM TI FIGE MAJSTORE
:D:D:D
I shvatam da nama NISTA i NIKO ne valja...
Prvo pricaju JOJ HARI I PRICE O GOLUBOVIMA EBLA GA PTICIJA GRIPA bla bla....
Ja mislim da je golub najopjevanija zivina na ovim prostorima..
Onda kazu HARI NARCISOIDAN vako nako, prica da je on najbolji najjaci drz' ne daj...
jeste covjek narcis, al ima dobar glas...iako ne da gledat u sebe...
onda kazu LEJLA VUCE PRAVO NA LANE MOJE....pa autor je Zeljko Joksimovic, koji ima svoju furku koje se drzi, isto kao sto Merlin ima svoju, a Hari svoju...
onda pricaju protiv ETNO elmenata...u ovoj pjesmi ih ima taman dovoljno da zadovolji i etno fanove i etno mrzioce...ni puno ni malo...vec taman...
i onda finalni argument PJESMU MU NAPISAO SRBENDA ZELJKO...taj isti srbenda je osvojio drugo mjesto svojom pjesmom, bila ona plagijat ili ne (o cemu smo vec pricali prije dvije godine)...
koliko god ja ne gotivila Harija, zelim mu svu srecu u maju 2006, zelim mu da bude MAKAR drugi
zelim mu da bude sto bolji samo da zachepi gubice mahalcima koji d*kajuci za kompjuterom sve bolje rade od profesionalaca...
papci, bolji ste fudbaleri od Biscevica, bolji ste novinari od komplet garniture oslobodjenja, bolji ste pjevaci od Harija, bolje biste nas predstavili na Eurosongu od DEENa, bolje biste rijesili politicka pitanja od OHRa..u svemu ste bolji...nazalost samo sjedite za kompjuterom i palamudite, a tesko vam je guzove izvuc vani...i fakat nesto uraditi...
zato, koliko god te ne gotivila, HARI SRETNO TI BILO I DRZIM TI FIGE MAJSTORE
-
Vingo
Na cemu si ti???radeljas wrote:moglo bi se i mjesto ponoviti. vajta je bio predzadnji kol'ko se ja sjecam. a imaju isti kraj pjesme. kriknes 'lejla' na kraju nema veze sto se to ni s cim ne uklapa. elem ove godine srbija sa tri pjesme: severinina sojchice djevojchice, hari sa golubom nekakim i prava pjesma iz srbije ne znam da li je izabrana. eto velika srbija barem na evroviziji, a uskoro ne d'o bog i u nasim stanovima ...sudnjidan wrote:Nakon tacno 25 godina opet "Lejla" iz Sarajeva na Eurosongu.
.
-
BECHO
-
radeljas
ne nego treba prihvatiti potpuno nekriticki sve sto nam se servira:mIRCerka wrote:zelim mu da bude sto bolji samo da zachepi gubice mahalcima koji d*kajuci za kompjuterom sve bolje rade od profesionalaca...
papci, bolji ste fudbaleri od Biscevica, bolji ste novinari od komplet garniture oslobodjenja, bolji ste pjevaci od Harija, bolje biste nas predstavili na Eurosongu od DEENa, bolje biste rijesili politicka pitanja od OHRa..u svemu ste bolji... [/size]:D:D:D
i to da se forsira u repki biscevic koji je otjeran iz nizerazrednog hajduka,
i to da je ashdown ko fol nesto uradio,
i to da u oslobodjenju rade sve sami profesionalci (izuzimam gojka berica i edinu k. ovdje),
i to da je deen zvijezda igdje izvan hayata i avaza ???
forum je mjesto da se iznesu i drugacija misljenja, a ova zemlja ima veliki problem nepostojanja javnog mnenja i poremecenog sistema vrijednosti...
ako ti mislis da je ono sinoc bila dobra emisija i da smo uvijek imali dobre predstavnike onda imas los ukus. a pjesma kao sto rekoh prosjecna, tako da ne treba letjeti visoko (moj golube) da se na kraju ne padne nisko (pticja gripa hara mata hari) ...
-
mIRCerka
a ti da si imao makar dva casa latinskog u skoli znao bi da se O UKUSIMA NE RASPRAVLJA!!!!!radeljas wrote:ne nego treba prihvatiti potpuno nekriticki sve sto nam se servira:mIRCerka wrote:zelim mu da bude sto bolji samo da zachepi gubice mahalcima koji d*kajuci za kompjuterom sve bolje rade od profesionalaca...
papci, bolji ste fudbaleri od Biscevica, bolji ste novinari od komplet garniture oslobodjenja, bolji ste pjevaci od Harija, bolje biste nas predstavili na Eurosongu od DEENa, bolje biste rijesili politicka pitanja od OHRa..u svemu ste bolji... [/size]:D:D:D
i to da u oslobodjenju rade sve sami profesionalci (izuzimam gojka berica i edinu k. ovdje),
forum je mjesto da se iznesu i drugacija misljenja, a ova zemlja ima veliki problem nepostojanja javnog mnenja i poremecenog sistema vrijednosti...
ako ti mislis da je ono sinoc bila dobra emisija i da smo uvijek imali dobre predstavnike onda imas los ukus. a pjesma kao sto rekoh prosjecna, tako da ne treba letjeti visoko (moj golube) da se na kraju ne padne nisko (pticja gripa hara mata hari) ...
Oslobodjenje nam stalno sluzi kao argument TAMO SU PROFESIONALCI U AVAZU AMATERI, sad ti odjednom oslobodjenje ne valja...
Ako bolje procitas cijeli post vidjecs DA BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA NIKAD NISTA BOSANSKO VALJALO NIJE, tako ne valja ni ova pjesma.
Ako ste vec tako dobri muzicari, zasto niste vi napisali nesto, nego ste pustili "srbendi" da pise...
Sram i stid da vas bude, niste u stanju nicemu nasem pruziti podrsku!
A Buki nije otjeran iz Hajduka, da pratis NOGOMETNU SCENU u hrvatskoj, znao bi da je Hajduk (i ne samo Hajduk) pred stecajem tako da su skoro svi fudbaleri vec otisli dalje, JER NIKO NE ZIVI OD PODRSKE NAVIJACA vec od plate koju dobije od uprave...
saberi 1 i 1 pa ce ti biti jasnije sve.
PS Deen je zvijezdani kalibar, steta sto smo mi slijepi da vidimo takve stvari.
PPS Kad si mi vec taknuo u zjenicu oka mog, Buki je jedini fudbaler koji je sat vremena prije treninga i sat vremena poslije ostajao na stadionu i nabijao kondiciju. Za razliku od drugi fudbalera koji trce pravac na Bazene i na kafe raznorazne...Takvih nam jos fali u reprezentaciji...
Vozdrica
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Krava uvijek Anarchy, nista nju ne moze izbaciti iz kolosijeka
:D
-
edu
bosancima valja..mirza delibasic..danis tanovic..sergej barbarez..neno markovic..jovan divjak..halid beslic..bogic bogicevic..tako da ta prica kako nam niko ne valja ne stoji..hari je pjevac koji ima idlican glas..i tu se njegova prica zavrsava..znaci on nije muzicar..on je jedan interpretator..i to je to..joksimovic je dobar muzicar..samo ga jebu malo politicki stavovi..ne mozes svima pusiti kitu i ocekivati da te svi vole..ili je nemoj nikome pusiti..ili je pusi jednoj strani..on je pusi malo u srbiji..pa malo dodje kod nas pa zapjeva mujo kuje konja..a nasi blećci pocnu da piske..deen mozda jeste zvijezda neko djecurliji..ali da bi meni bio zvijezda potrebno je nesto veliko..nesto nestvarno..recimo jedan mirakul...mIRCerka wrote:a ti da si imao makar dva casa latinskog u skoli znao bi da se O UKUSIMA NE RASPRAVLJA!!!!!radeljas wrote:ne nego treba prihvatiti potpuno nekriticki sve sto nam se servira:mIRCerka wrote:zelim mu da bude sto bolji samo da zachepi gubice mahalcima koji d*kajuci za kompjuterom sve bolje rade od profesionalaca...
Oslobodjenje nam stalno sluzi kao argument TAMO SU PROFESIONALCI U AVAZU AMATERI, sad ti odjednom oslobodjenje ne valja...
Ako bolje procitas cijeli post vidjecs DA BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA NIKAD NISTA BOSANSKO VALJALO NIJE, tako ne valja ni ova pjesma.
Ako ste vec tako dobri muzicari, zasto niste vi napisali nesto, nego ste pustili "srbendi" da pise...
Sram i stid da vas bude, niste u stanju nicemu nasem pruziti podrsku!
A Buki nije otjeran iz Hajduka, da pratis NOGOMETNU SCENU u hrvatskoj, znao bi da je Hajduk (i ne samo Hajduk) pred stecajem tako da su skoro svi fudbaleri vec otisli dalje, JER NIKO NE ZIVI OD PODRSKE NAVIJACA vec od plate koju dobije od uprave...
saberi 1 i 1 pa ce ti biti jasnije sve.
PS Deen je zvijezdani kalibar, steta sto smo mi slijepi da vidimo takve stvari.
PPS Kad si mi vec taknuo u zjenicu oka mog, Buki je jedini fudbaler koji je sat vremena prije treninga i sat vremena poslije ostajao na stadionu i nabijao kondiciju. Za razliku od drugi fudbalera koji trce pravac na Bazene i na kafe raznorazne...Takvih nam jos fali u reprezentaciji...
Vozdrica
-
radeljas
ti da si imala dva casa sh-a znala bi da se drugih pise sa h.mIRCerka wrote:Za razliku od drugi fudbalera koji trce pravac na Bazene i na kafe raznorazne...Takvih nam jos fali u reprezentaciji...
Vozdrica
i da pratis fudbal znala bi da se hajduk pojacao, a da je u njemu ostao cak i niko kranjcar. prema tome bukiju nije bilo mjesta jer nema kvalitet. tako je dobar igrac da je jedva upao i u zrinjski. s ovim si potvrdila da nemas pojma o fudbalu. nikad nije bio ni najbolji zeljin igrac. ali je uredno clan sda i poslanik u opstini novo sarajevo. pa je zato bosanac i dobar. to je kod nas kriterij. i da si guzonjin sin kao sto je deen.
deen da je tolika zvijezda kako ti to kazes pa vec bi to bio i izvan sarajeva, a pitanje da li je u sarajevu. bio je na evroviziji pa kako je to iskoristio. je li mozda sklopio ugovor s nekom jakom kucom? nema tate da i u svijetu pogura???
za oslobodjenje si ti rekla da ne valja, ja sam samo potvrdio da se i ono srozalo. drgua je stvar kako je doslo do toga. opet izuzimam par svjetlih izuzetaka tamo.
naravno da bosna ima dobrih ljudi i pozitivnih stvari. eto jasmile, eto danisa, evo letu stuke, eto mladog ibricica fudbalera zagreba ... i da ne nabrajam dalje. samo sto oni nisu "servirani", kao sto je serviran izbor harija, deena, i kao sto nam serviraju i namecu druge standarde, avaz, tv hayat, obn i pink. ja samo hocu da kazem nesto kontra toga i kontra tebe koja to odabravas.
zasto nije odrzan izbor kao i svugdje drugo pa bujrum koga narod izabere neka ide.
-
mIRCerka
mirci je uvijek iskrena i ne pokusava da nekoga opcini svojim kratkim dubokoumnim recenicama...krava wrote:mirci uvijek dramaticna...
drama queen
Edu, ne mislim ja da su njegove pjesme zvjezdanog nivoa, vec da momak ima kapacitet...trudi se da sve odradi na prof. nivou...
a ima ljudi u Bosni kojima ni Danis ne valja...citaj Express, znaces
-
mIRCerka
e nek ti znas o fudbalu sve...radeljas wrote:ti da si imala dva casa sh-a znala bi da se drugih pise sa h.mIRCerka wrote:Za razliku od drugi fudbalera koji trce pravac na Bazene i na kafe raznorazne...Takvih nam jos fali u reprezentaciji...
Vozdrica
i da pratis fudbal znala bi da se hajduk pojacao, a da je u njemu ostao cak i niko kranjcar. prema tome bukiju nije bilo mjesta jer nema kvalitet. tako je dobar igrac da je jedva upao i u zrinjski. s ovim si potvrdila da nemas pojma o fudbalu. nikad nije bio ni najbolji zeljin igrac. ali je uredno clan sda i poslanik u opstini novo sarajevo. pa je zato bosanac i dobar. to je kod nas kriterij. i da si guzonjin sin kao sto je deen.
deen da je tolika zvijezda kako ti to kazes pa vec bi to bio i izvan sarajeva, a pitanje da li je u sarajevu. bio je na evroviziji pa kako je to iskoristio. je li mozda sklopio ugovor s nekom jakom kucom? nema tate da i u svijetu pogura???
za oslobodjenje si ti rekla da ne valja, ja sam samo potvrdio da se i ono srozalo. drgua je stvar kako je doslo do toga. opet izuzimam par svjetlih izuzetaka tamo.
naravno da bosna ima dobrih ljudi i pozitivnih stvari. eto jasmile, eto danisa, evo letu stuke, eto mladog ibricica fudbalera zagreba ... i da ne nabrajam dalje. samo sto oni nisu "servirani", kao sto je serviran izbor harija, deena, i kao sto nam serviraju i namecu druge standarde, avaz, tv hayat, obn i pink. ja samo hocu da kazem nesto kontra toga i kontra tebe koja to odabravas.
zasto nije odrzan izbor kao i svugdje drugo pa bujrum koga narod izabere neka ide.
POPLJUJMO SVE STO IMAMO, NE TREBA NAM NI PIRAMIDA, ni HARI, niko nama ne treba....
a to da sam guzonjin sin..
koji je, cini mi se, rano stao... ima ovdje jos potencijala za makar godinu dana rata...
-
Prenj
Mala ispravka: Piramida nam treba, ali je nemamomIRCerka wrote: e nek ti znas o fudbalu sve...
POPLJUJMO SVE STO IMAMO, NE TREBA NAM NI PIRAMIDA, ni HARI, niko nama ne treba....
a to da sam guzonjin sin..zbog te recnice odustajem od rasprave s tobom od sad-pa nadalje-i ubuduce ....da ne bi doslo do rata...
koji je, cini mi se, rano stao... ima ovdje jos potencijala za makar godinu dana rata...
-
edu
ja muzicara cijenim onome sto on napravi..znaci po tekstu..ako ga je on pisao..po muzici..ako je on pravio..i aranzmanu..ako ga je on radio..deen ima dobar i specifican glas..ali mu jos niko nije napravio pjesmu da valja..sa kemom je otpjevao onu o sarajevu i mislim da je to odlicno uradio..takodjer je dobro otpjevao i ilahiju ja sam vjetar zaljubljeni..ostalo je karanana..o zvijezdi da ne pricamo..express..necemo ni o tome!mIRCerka wrote:mirci je uvijek iskrena i ne pokusava da nekoga opcini svojim kratkim dubokoumnim recenicama...krava wrote:mirci uvijek dramaticna...
drama queen
Edu, ne mislim ja da su njegove pjesme zvjezdanog nivoa, vec da momak ima kapacitet...trudi se da sve odradi na prof. nivou...
a ima ljudi u Bosni kojima ni Danis ne valja...citaj Express, znaces
-
wheron5
Evroviziju,kako nacionalnu tako i oficijelnu pratim već dugo vremena tako da mogu ponešto i reći na ovu temu.
Prije svega naša pjesma u odnosu na onu Severininu poskoćicu je remek djelo(ojdi mi-dojdi mi isl.)Pjesma sama po sebi uopće nije loša,tačnije melodija je jako emotivna,sanjiva,maštovita dok je sam text na tu melodiju srdnja žalost
Pokušavam da skontam šta će Željko sada izjaviti na putu do Atine,ništa me nebi iznenadilo.Za razliku od prošlogodišnje manifestacije(koja je BTW bila očajna)ova je kao i lićila na nešto,ako izuzmemo Harijevu prepotentnost(ja ovo,ja ono).
Finale nam je zagarantovano(HVALA DIJASPORA) a za ostalo neka im je sretno!
Prije svega naša pjesma u odnosu na onu Severininu poskoćicu je remek djelo(ojdi mi-dojdi mi isl.)Pjesma sama po sebi uopće nije loša,tačnije melodija je jako emotivna,sanjiva,maštovita dok je sam text na tu melodiju srdnja žalost
Pokušavam da skontam šta će Željko sada izjaviti na putu do Atine,ništa me nebi iznenadilo.Za razliku od prošlogodišnje manifestacije(koja je BTW bila očajna)ova je kao i lićila na nešto,ako izuzmemo Harijevu prepotentnost(ja ovo,ja ono).
Finale nam je zagarantovano(HVALA DIJASPORA) a za ostalo neka im je sretno!