bravo!senada wrote:Ljiljan...danas wrote:a sta je zambak?
stari izrazi
Moderator: Chloe
-
mamica papucarka
ne znam jeste li od starijih culi onaj fazon sa stidnom zicom.
Naime, svaki covjek na celu ima jednu zicu. kad ona pukne, covjeka vise nicega nije stid.
Naime, svaki covjek na celu ima jednu zicu. kad ona pukne, covjeka vise nicega nije stid.
-
mamica papucarka
kako necete znati sta znaci junfer 
- danas
kako bona mutvak podrum?!?mama29 wrote: Koliko ja znam mutvak je podrum![]()
hajd s bismiletom niz basamake pa u mutvak, te mi donesi siniju.
sinija- niski, drveni sto na kojem se jelo, ali i pita razvijala.
ma jok, ili je kuhinja ('kujna'
-
mamica papucarka
da prostis, musko bez cunesenada wrote:mislim nesto kao evnuh.danas wrote:junfer = nevina djevojka ili momak ( u smislu, nejma sexasenada wrote:junfer![]()
zagondjija![]()
hadum)
zagondzija = to je ono, kad ti se tip nabacujemozda ti je cak i momak
![]()
hadum, ne znam sta je
-
Harrys
nije bona bez cune,nego impotentan.mama29 wrote:da prostis, musko bez cunesenada wrote:mislim nesto kao evnuh.danas wrote: junfer = nevina djevojka ili momak ( u smislu, nejma sexa)
zagondzija = to je ono, kad ti se tip nabacujemozda ti je cak i momak
![]()
hadum, ne znam sta je
-
mamica papucarka
dobro sidanas wrote:kako bona mutvak podrum?!?mama29 wrote: Koliko ja znam mutvak je podrum![]()
hajd s bismiletom niz basamake pa u mutvak, te mi donesi siniju.
sinija- niski, drveni sto na kojem se jelo, ali i pita razvijala.
ma jok, ili je kuhinja ('kujna') ili ostava uz kuhinju za hranu....
Mutvak je kuhinja. Pogledala sam na netu. A ja bih se zaklela da je to nekakva vrsta podruma.
-
mamica papucarka
nemoj Boga ti, ja sad trazila i najdem ono sto sam vec napisala.Harrys wrote:nije bona bez cune,nego impotentan.mama29 wrote:da prostis, musko bez cunesenada wrote: mislim nesto kao evnuh.
samo sto sam se ja ljepse izrazila (pjesnicki
-
Ereinion
Neko upita je li ćetenija isto što i ćeten-halva, evo da malo i ja pametujem. Ćeteniju turci zovu pišmanija, da prostite
Drugačija je od ćeten-halve, izgleda kao gusto nabijen pamuk koji se u ustima istopi.
Mi inače u Hercegovini, za dud kažemo MURVA....a moj rođak iz Bosne nije znao šta znači "voziti kariolu punu bidona" pa da vidim zna li od vas ko?
Mi inače u Hercegovini, za dud kažemo MURVA....a moj rođak iz Bosne nije znao šta znači "voziti kariolu punu bidona" pa da vidim zna li od vas ko?
-
mamica papucarka
hairilja- momak
hajr-sreca
foric-tvor
hajr-sreca
foric-tvor
-
mamica papucarka
bidon je kanisterEreinion wrote:Neko upita je li ćetenija isto što i ćeten-halva, evo da malo i ja pametujem. Ćeteniju turci zovu pišmanija, da prostite![]()
Drugačija je od ćeten-halve, izgleda kao gusto nabijen pamuk koji se u ustima istopi.
-
mamica papucarka
sakat u mozakwater wrote:a sta je onda sto bi rekla moja stara hadum u mozakHarrys wrote:nije bona bez cune,nego impotentan.mama29 wrote: da prostis, musko bez cune
-
mamica papucarka
hoces da se odrazimsenada wrote:a handri u mozak je
-
Ereinion
Dobro si, lako je onda pretpostaviti šta je kariolamama29 wrote:bidon je kanisterEreinion wrote:Neko upita je li ćetenija isto što i ćeten-halva, evo da malo i ja pametujem. Ćeteniju turci zovu pišmanija, da prostite![]()
evo još nekoliko koje nisam do sad vidio:
kavade = paradajz
pipun = dinja
portokale (negdje i prtokale) = naranče
moj dedo rahmetli je za dunju govorio funja...
neko upita za gariba, obično znači jado nekakav, ali na arapskom znači nešto kao čudan, stran, nepoznat, neobičan, a mazlum je kao hablećina, budala, a izvorno označava čovjeka kome je nanesena neka nepravda
-
FortunaBela
Đuvegija
Štokrla
Serđada
Kredenac
Ašikovati
Ibrik
Đugum
Laprdati
Sahan
Latiti se