Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Jel` to onaj za koga je cak i Miloseviceva kcerka, vlasnica neke radio stanice, rekla da je cetnik i da on na njenoj radio postaji nikada nece zapjevati. :oops: :zzzz:
radiogaga33

Post by radiogaga33 »

manijak1 wrote::oops: Radio saga .....kako si prošao s guslama ? :D :D
Nisam mogo doci do karte :(
japaja

Post by japaja »

MystiC wrote:
mačak u čizmama wrote:koliko bespotrebnog gnjeva, mržnje, kompleksa i frustracija, psovki i uvreda spram pjesnika i rokera...

kad bi bar neko konkretno rekao, zato i zato, pa da se zna otkud toliki bijes...nego, bora se mrzi zato što to tako treba...reko čiko...
i što se, zaboga, usudio da kaže da ne želi pjevati u BiH i Hrvatskoj...
Jel ti ova pjesma dovoljna kao odgovor? Al molim saslusaj do kraja :

http://www.baja-mali-knindza.com/video/ ... 20ujko.wmv

P.S. Ocito se vidi kako su dobri haveri Bora i "Moali" Knindzi...
Have fun!
Mrzim, kad se i na ovakve argumenate silni borci ne obaziru. Ni komentar, ni reakcija, a tako je lijepo trazio da mu neko objasni. Reko ciko cuti ujko :-)
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

MystiC wrote:
mačak u čizmama wrote:koliko bespotrebnog gnjeva, mržnje, kompleksa i frustracija, psovki i uvreda spram pjesnika i rokera...

kad bi bar neko konkretno rekao, zato i zato, pa da se zna otkud toliki bijes...nego, bora se mrzi zato što to tako treba...reko čiko...
i što se, zaboga, usudio da kaže da ne želi pjevati u BiH i Hrvatskoj...
Jel ti ova pjesma dovoljna kao odgovor? Al molim saslusaj do kraja :

http://www.baja-mali-knindza.com/video/ ... 20ujko.wmv

P.S. Ocito se vidi kako su dobri haveri Bora i "Moali" Knindzi...
Have fun!

POGAN POGAN POGAN!!!!! :x :x :x :x
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

šta to ima specijalno na kraju pjesme :zzzz: :zzzz:
jel ono što ne voli aliju :? ko da to sad nešto znači...
i brega reče "jebo aliju" i održa koncert...
armin00

Post by armin00 »

mačak u čizmama wrote:šta to ima specijalno na kraju pjesme :zzzz: :zzzz:
ima ono cuti cuti mujo, ubicu te ja... nemoj sad rec da sa "mujo" nije mislio na sve Bosnjake
japaja

Post by japaja »

mačak u čizmama wrote:šta to ima specijalno na kraju pjesme :zzzz: :zzzz:
DO kraja, znaci gledati do početka do kraja, a ne samo kraj. Treba dosta hrabrosti da pogledaš ovaj spot, slike, slušaš pjesmu a da te to uopste ne pogodi.
japaja

Post by japaja »

Image
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

radiogaga33

Post by radiogaga33 »

Jel to Bora bio u Portorozu :)

Ipak i dalje je Dva dinara druze na prvom mjestu... :oops:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

MRAVOJED wrote:moj komentar je nek se goni u pičku materinu
zaboravio si reci "lepu" picku materinu :D
stalnioionlijo

Post by stalnioionlijo »

Citao sam nedavno,da se Dvornik Dino prilikom nekog gostovanja u Srbiji,maltene zvalavio sa Corbom u pjanskom klinchu.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

fakat bi volio da dodje Bora :) ..

beli bi se nakuso onog sto su mu braca sa durmitora zamjesili,a on uz gusle blagosiljo u desetercu... :-?
Sarafcina

#114 Re: Bora Ðorðeviæ - Za¹to neæu da pjevam u HR i FBiH

Post by Sarafcina »

trinaesti wrote:Gledam sinoæ na XU BK Sat-u emisiju Svet u boji. Gost je bio Bora Ðorðeviæ. Ukljuèio sam se tamam kad je govorio o tome ¾a¹to ne ¾eli da odr¾i koncerte niti u Hrvatskoj niti u Federaciji:
Parafraziram: "Ne zato ¹to ih mrzim, ni zato ¹to ih ne volim, niti zato ¹to tamo nemam vi¹e prijatelja. Naprotiv, tamo jo¹ uvijek imam prijatelja s kojima se rado i èesto èujem. I tamo jo¹ uvijek ima dosta ljudi koji nas (Riblju Èorbu) slu¹aju. Ali, znate, bio je rat. Nismo se igrali klikera, nismo se gaðali hljebom. Padale su granate, ratovali smo. Ima jo¹ dosta ljudi koji su povrijeðeni. Kojima je rat nanio zlo. Isto tako ima jo¹ mnogo ostra¹æenih ljudi. I nije mi moralno da sad ja tamo idem i zaraðujem pare. Ne ide to".
Tako govori Èorba. Na stranu njegovi stihovi "godine lanjske, zemlje islamske stigle do danske i zato je postalo trulo". i jo¹ neki stihovi kojima je slobodno mogu reæi usrao. I koji su mnoge potakli da vi¹e nikada ne slu¹aju Èorbu. Na stranu nacionalistièka ikonografija na koncertima (kokarda na kapi) i koncerti u Banjoj Luci za vrijeme rata.
Ali ova njegova izjava mi ima smisla.
Va¹ komentar?!
pa ne bi bio neki problem da je on u ratu radio ono sto je radio Milan Mladenovic ili Balasevic.
ali nakon stihova "bjezi Mujo, doce Milos nozem da te ..." ili kako su vec isli... trebalo bi stvarno stisnuti pa doci.
A njegovo moraliziranje...jbg. ja jos nisam cuo nekog da je reko "bio sam supak, pa ne smijem".
a i Balas je prvi put dosao besplatno ;)

a Bora je uvijek i bio samo dupelizac... okretao se na stranu gdje je vidio slavu i novac.
kad je nestalo inspiracije (katastrofalni albumi s pocetka 90tih) sjetio se da moze biti cetnik.
sad valjda sluti da je trziste malo sire...pa pokusava da popravi. dupelizac.
trinaesti

Post by trinaesti »

a to sto balas veli u jednom intervjuu da su Albanci narod bez zemlje, kulture, jezika, misleći na Albance na Kosovu i njihova prava na Kosovu - nikom ništa.
takvi "mirotvorci" su mi gori od najžešćeg tekstopisca nacionalističkih pjesama... jer s ovim drugima si uvijek načisto. što je na umu to je na drumu. i to treba poštovati. barem se ne kriju niti iza lažne tolerancije niti iza lažnih izvinjenja ili kajanja,...
da pamtis

Post by da pamtis »

a to sto balas veli u jednom intervjuu
link na sunce Mostarac, *eres ko foka.....
trinaesti

Post by trinaesti »

voljeli ga ili ne voljeli, slušali ga ili ne slušali, razdvajali njegov lik i djelo ili ne, on je u pravu:
dovoljno je načet temu na forumu o nekim likovima i pojavama da se toliko vas ovdje napali i da bez razmišljanja psujete i pljujete i dođete na šestu stranu, a da u tih šest strana ima par postova iz kojih se može vidjeti da se makar malo razmislilo o onome što se piše.
jer bitno je izgleda reći bilo šta makar i glupost. i sve one što bi možda imalo drugačije, bilo pogrešan bilo pravi stav o nekome ili nečemu, odmah dočekate na nož.
zar baš o tome ne govori krmak Bora, o toj ostrašćenosti koja je zaživjela u toj mjeri da vam se iskreni i otvreni ljudi gade, a oni koji vas "vole" ili vam ugađaju uhu rado bi vas opet ubijali! i mene zajedno s vama. hajde što te ostrašćenosti ima tamo gdje je on, ali je simptomatično što je ima i ovdje.
o tome govori i M. Filipović kad kaže da mržnjom nećemo ništa postići.
"godinje lanjske zemlje islamske stigle do danske i zato je postalo trulo" pjeva Čorba. zar to isto ne pjevaju sad i oni koji baš u Danskoj objavljuju karikature Muhammeda a.s. i kunu se kako je to sloboda medija. zar to ne misli svaki drugi inostrani plaćenik koji radi po različitim "evropskim" agencijama i prosipa nam "polite" priču kada govori o ratu koji se desio ovdje. hajmo sve fino demokratizorat pa će onda i mržnja biti vaše pravo.
Post Reply