Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH
-
radiogaga33
Nisam mogo doci do kartemanijak1 wrote:Radio saga .....kako si prošao s guslama ?
![]()
-
japaja
Mrzim, kad se i na ovakve argumenate silni borci ne obaziru. Ni komentar, ni reakcija, a tako je lijepo trazio da mu neko objasni. Reko ciko cuti ujkoMystiC wrote:Jel ti ova pjesma dovoljna kao odgovor? Al molim saslusaj do kraja :mačak u čizmama wrote:koliko bespotrebnog gnjeva, mržnje, kompleksa i frustracija, psovki i uvreda spram pjesnika i rokera...
kad bi bar neko konkretno rekao, zato i zato, pa da se zna otkud toliki bijes...nego, bora se mrzi zato što to tako treba...reko čiko...
i što se, zaboga, usudio da kaže da ne želi pjevati u BiH i Hrvatskoj...
http://www.baja-mali-knindza.com/video/ ... 20ujko.wmv
P.S. Ocito se vidi kako su dobri haveri Bora i "Moali" Knindzi...
Have fun!
-
AjvazDedo
MystiC wrote:Jel ti ova pjesma dovoljna kao odgovor? Al molim saslusaj do kraja :mačak u čizmama wrote:koliko bespotrebnog gnjeva, mržnje, kompleksa i frustracija, psovki i uvreda spram pjesnika i rokera...
kad bi bar neko konkretno rekao, zato i zato, pa da se zna otkud toliki bijes...nego, bora se mrzi zato što to tako treba...reko čiko...
i što se, zaboga, usudio da kaže da ne želi pjevati u BiH i Hrvatskoj...
http://www.baja-mali-knindza.com/video/ ... 20ujko.wmv
P.S. Ocito se vidi kako su dobri haveri Bora i "Moali" Knindzi...
Have fun!
POGAN POGAN POGAN!!!!!
-
mačak u čizmama
šta to ima specijalno na kraju pjesme
jel ono što ne voli aliju
ko da to sad nešto znači...
i brega reče "jebo aliju" i održa koncert...
jel ono što ne voli aliju
-
armin00
ima ono cuti cuti mujo, ubicu te ja... nemoj sad rec da sa "mujo" nije mislio na sve Bosnjakemačak u čizmama wrote:šta to ima specijalno na kraju pjesme![]()
![]()
jel ono što ne voli alijuko da to sad nešto znači...
-
japaja
DO kraja, znaci gledati do početka do kraja, a ne samo kraj. Treba dosta hrabrosti da pogledaš ovaj spot, slike, slušaš pjesmu a da te to uopste ne pogodi.mačak u čizmama wrote:šta to ima specijalno na kraju pjesme![]()
![]()
jel ono što ne voli alijuko da to sad nešto znači...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
-
radiogaga33
Jel to Bora bio u Portorozu
Ipak i dalje je Dva dinara druze na prvom mjestu...
Ipak i dalje je Dva dinara druze na prvom mjestu...
-
Vozdra_123
zaboravio si reci "lepu" picku materinuMRAVOJED wrote:moj komentar je nek se goni u pičku materinu
-
stalnioionlijo
Citao sam nedavno,da se Dvornik Dino prilikom nekog gostovanja u Srbiji,maltene zvalavio sa Corbom u pjanskom klinchu.
-
El-Baklawa
fakat bi volio da dodje Bora
..
beli bi se nakuso onog sto su mu braca sa durmitora zamjesili,a on uz gusle blagosiljo u desetercu...
beli bi se nakuso onog sto su mu braca sa durmitora zamjesili,a on uz gusle blagosiljo u desetercu...
-
Sarafcina
#114 Re: Bora Ðorðeviæ - Za¹to neæu da pjevam u HR i FBiH
pa ne bi bio neki problem da je on u ratu radio ono sto je radio Milan Mladenovic ili Balasevic.trinaesti wrote:Gledam sinoæ na XU BK Sat-u emisiju Svet u boji. Gost je bio Bora Ðorðeviæ. Ukljuèio sam se tamam kad je govorio o tome ¾a¹to ne ¾eli da odr¾i koncerte niti u Hrvatskoj niti u Federaciji:
Parafraziram: "Ne zato ¹to ih mrzim, ni zato ¹to ih ne volim, niti zato ¹to tamo nemam vi¹e prijatelja. Naprotiv, tamo jo¹ uvijek imam prijatelja s kojima se rado i èesto èujem. I tamo jo¹ uvijek ima dosta ljudi koji nas (Riblju Èorbu) slu¹aju. Ali, znate, bio je rat. Nismo se igrali klikera, nismo se gaðali hljebom. Padale su granate, ratovali smo. Ima jo¹ dosta ljudi koji su povrijeðeni. Kojima je rat nanio zlo. Isto tako ima jo¹ mnogo ostra¹æenih ljudi. I nije mi moralno da sad ja tamo idem i zaraðujem pare. Ne ide to".
Tako govori Èorba. Na stranu njegovi stihovi "godine lanjske, zemlje islamske stigle do danske i zato je postalo trulo". i jo¹ neki stihovi kojima je slobodno mogu reæi usrao. I koji su mnoge potakli da vi¹e nikada ne slu¹aju Èorbu. Na stranu nacionalistièka ikonografija na koncertima (kokarda na kapi) i koncerti u Banjoj Luci za vrijeme rata.
Ali ova njegova izjava mi ima smisla.
Va¹ komentar?!
ali nakon stihova "bjezi Mujo, doce Milos nozem da te ..." ili kako su vec isli... trebalo bi stvarno stisnuti pa doci.
A njegovo moraliziranje...jbg. ja jos nisam cuo nekog da je reko "bio sam supak, pa ne smijem".
a i Balas je prvi put dosao besplatno
a Bora je uvijek i bio samo dupelizac... okretao se na stranu gdje je vidio slavu i novac.
kad je nestalo inspiracije (katastrofalni albumi s pocetka 90tih) sjetio se da moze biti cetnik.
sad valjda sluti da je trziste malo sire...pa pokusava da popravi. dupelizac.
- trinaesti
a to sto balas veli u jednom intervjuu da su Albanci narod bez zemlje, kulture, jezika, misleći na Albance na Kosovu i njihova prava na Kosovu - nikom ništa.
takvi "mirotvorci" su mi gori od najžešćeg tekstopisca nacionalističkih pjesama... jer s ovim drugima si uvijek načisto. što je na umu to je na drumu. i to treba poštovati. barem se ne kriju niti iza lažne tolerancije niti iza lažnih izvinjenja ili kajanja,...
takvi "mirotvorci" su mi gori od najžešćeg tekstopisca nacionalističkih pjesama... jer s ovim drugima si uvijek načisto. što je na umu to je na drumu. i to treba poštovati. barem se ne kriju niti iza lažne tolerancije niti iza lažnih izvinjenja ili kajanja,...
- trinaesti
voljeli ga ili ne voljeli, slušali ga ili ne slušali, razdvajali njegov lik i djelo ili ne, on je u pravu:
dovoljno je načet temu na forumu o nekim likovima i pojavama da se toliko vas ovdje napali i da bez razmišljanja psujete i pljujete i dođete na šestu stranu, a da u tih šest strana ima par postova iz kojih se može vidjeti da se makar malo razmislilo o onome što se piše.
jer bitno je izgleda reći bilo šta makar i glupost. i sve one što bi možda imalo drugačije, bilo pogrešan bilo pravi stav o nekome ili nečemu, odmah dočekate na nož.
zar baš o tome ne govori krmak Bora, o toj ostrašćenosti koja je zaživjela u toj mjeri da vam se iskreni i otvreni ljudi gade, a oni koji vas "vole" ili vam ugađaju uhu rado bi vas opet ubijali! i mene zajedno s vama. hajde što te ostrašćenosti ima tamo gdje je on, ali je simptomatično što je ima i ovdje.
o tome govori i M. Filipović kad kaže da mržnjom nećemo ništa postići.
"godinje lanjske zemlje islamske stigle do danske i zato je postalo trulo" pjeva Čorba. zar to isto ne pjevaju sad i oni koji baš u Danskoj objavljuju karikature Muhammeda a.s. i kunu se kako je to sloboda medija. zar to ne misli svaki drugi inostrani plaćenik koji radi po različitim "evropskim" agencijama i prosipa nam "polite" priču kada govori o ratu koji se desio ovdje. hajmo sve fino demokratizorat pa će onda i mržnja biti vaše pravo.
dovoljno je načet temu na forumu o nekim likovima i pojavama da se toliko vas ovdje napali i da bez razmišljanja psujete i pljujete i dođete na šestu stranu, a da u tih šest strana ima par postova iz kojih se može vidjeti da se makar malo razmislilo o onome što se piše.
jer bitno je izgleda reći bilo šta makar i glupost. i sve one što bi možda imalo drugačije, bilo pogrešan bilo pravi stav o nekome ili nečemu, odmah dočekate na nož.
zar baš o tome ne govori krmak Bora, o toj ostrašćenosti koja je zaživjela u toj mjeri da vam se iskreni i otvreni ljudi gade, a oni koji vas "vole" ili vam ugađaju uhu rado bi vas opet ubijali! i mene zajedno s vama. hajde što te ostrašćenosti ima tamo gdje je on, ali je simptomatično što je ima i ovdje.
o tome govori i M. Filipović kad kaže da mržnjom nećemo ništa postići.
"godinje lanjske zemlje islamske stigle do danske i zato je postalo trulo" pjeva Čorba. zar to isto ne pjevaju sad i oni koji baš u Danskoj objavljuju karikature Muhammeda a.s. i kunu se kako je to sloboda medija. zar to ne misli svaki drugi inostrani plaćenik koji radi po različitim "evropskim" agencijama i prosipa nam "polite" priču kada govori o ratu koji se desio ovdje. hajmo sve fino demokratizorat pa će onda i mržnja biti vaše pravo.